Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Cresterea Musculara

Sport


Cresterea Musculara

Oportunitătile pierdute pe care le văd zilnic în sală, legate de cresterea în masă musculară, sunt parte componentă în antrenemantele multor culturisti.
Problema cu acesti indivizi este că arată la fel ani la rând, uneori ca în prima zi de antrenament. Printre acestia sunt destui c 212d32c are pot împinge de la piept greutăti mari, dar îi vezi rareori făcând genuflexiuni.
Putini sunt cei ce arată foarte bine, masă musculară, proportii, definire. Acestia îsi lucrează fiecare grupă musculară meticulos, folosind greutăti mari doar ocazional. De la ei trebuie să învătati. Până la urmă un culturist foloseste greutătile pentru a atinge o formă ideală si nu pentru a rămâne cu un corp ce nu se distinge prin nimic.



Totusi, ce face altfel cel care arată cu adevărat deosebit? Cu totii fac împins din culcat. În câte feluri se poate face împinsul? De ce la unii pieptul arată plat, la altii gras si la putini dens si striat?
Aveti nevoie de o formă corectă de executie. Este nevoie de ani de antrenamente grele, mii de tone ridicate si o cunoastere completă a corpului vostru, a modului în care răspunde la exercitii înainte de a ajunge măcar aproape de perfectiune. Destui sunt cei ce nu tin cont de forma corectă de execitie si preferă ridicarea (sau mai bine zis smucirea) unor greutăti mult prea mari. Nu uitati că alimentatia si suplimentele nutritive au de asemenea un rol fundamental. Familiarizati-vă cu rolul proteinelor, al creatinei, al glutaminei, etc. Si nu uitati importanta apei.
Concentrati-vă si învătati să simtiti muschii lucrând. Ce vă mai face capul? Să sperăm că este într-o bună conditie fizică. Dacă nu vă concentrati, corpul nu va răspunde la potentialul său maxim. De câte ori spun campionii:"când îmi antrenez bratele mi le imaginez că sunt uriase". Mintea se aliază cu voi să facă din fiecare contractie o victorie. La jumătatea fiecărei miscări trebuie să stăpâniti greutate, începând partea excentrică a miscării. De asemenea fortati muschii să controleze greutatea când o coborâti. Comandati si stăpâniti atât partea pozitivă cât si partea negativă a fiecărei miscări. Nu desconsiderati importanta alegerii greutătii potrivite pentru fiecare exercitiu.

Cât de rapide sunt repetările voastre? Deci, ce urmează? Intensitatea? Nu. Mai degrabă să vorbim despre viteza cea mai potrivită a repetărilor. Aceasta vă va duce acolo unde vreti să fiti. Ce să alegeti? Repetările rapide, aproape balistice sau cele controlate? Haideti să vedem o a treia alegere. Pentru a alege între aceste tipuri de miscări analizăm întâi repetările rapide. Tuturor le place senzatia de fortă. Este oare metoda repetărilor rapide cea mai bună cale de urmat? Multi abuzează de miscările rapide cu greutăti prea mari, alegându-se cu inflamatii ale tendoanelor sau accidentări ce îi pot scoate din circuit câteva săptămâni sau chiar luni. Să "arunci" greutatea pe parcursul unei repetări echivalează cu a pune un ciocan pe articulatie. Repetările lente, controlate, înseamnă 2 secunde partea pozitivă a miscării si 4 secunde partea negativă a acesteia. Indiferent de viteza de executie pe care o implică, miscarea trebuie făcută cu control perfect. Rezultatul este o diminuare aproape la zero a riscului accidentărilor. Pentru a izola o grupă musculară, selectia greutătii este imperativă.
Un exemplu : Doi culturisti fac împins din culcat cu aceeasi greutate (80 kg). Unul este culturist profesionist iar celălalt este un culturist intermediar, relativ bine făcut, care se antrenează de un an. Ambii fac cu această greutate un set de 10 repetări. Este usor de înteles că pentru culturistul profesionist 80 de kg la împinsul din culcat înseamnă doar câteva procente din maximal, în timp ce pentru culturistul intermediar înseamnă 70-80% din maximal, acesta trebuind să depună un efort considerabil ca să facă cele 10 repetări. Culturistul profesionist nu a avut nevoie de un efort prea mare ca să facă cele 10 repetări. Care dintre ei a avut un set mai eficient? Dacă am monitoriza fibrele musculare ale fiecăruia dintre cei doi am observa că în cazul culturistului amator nu lucrează numai pieptul, ci si umerii, bratele si spatele. Nu ar fi exclus să preia o parte din efort si bicepsii femurali dacă individul nu si-a pozitionat bine picioarele pe podea. Pe de altă parte, culturistul profesionist, făcând 10 repetări cu aceeasi greutate, va implica la maxim fiecare fibră musculară din pectorali.

Împinsul din culcat este un exercitiu pentru piept. Motivul pentru care această contractie a muschiului lucrat la un moment dat se apropie de perfectiune este concentrarea si intensitatea ce se ontine din experientă si muncă constantă. Cu cât puteti izola mai mult o grupă musculară antrenată, cu atât mai mare va fi progresul vostru.
Deveniti una cu greutatea! La ce nivel de pregătire poate controla si obtine intensitatea un culturist chiar si în cazul unei miscări rapide? Când vine vorba de viteza ideală de executie a repetărilor, răspunsul depinde de genetică: pentru fiecare individ efectul poate fi diferit.
Cheia succesului în antrenamente stă în intensitatea, concentrarea, izolarea musculară si cunoasterea propriului corp. Stăpânind aceste calităti veti avea un mai mare succes în pregătirea voastră.


Document Info


Accesari: 2256
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )