Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




STIMULENTE

Sport


STIMULENTE



. EFEDRINA

Efedrina detine un sir de calitati de pret pentru bodybuilderi si este utilizata pe larg de catre acestia īn perioada de pregatire pentru competii. Una din calitatile sale valoroase consta īn capacitatea efedrinei de a provoca īn organism procesul de term 828h79i ogeneza (ridicarea temperaturii), īn consecinta - organismul atletului care ia efedrina este capabil sa arda o cantitate de calorii mai mare decāt de obicei. Mai mult, efedrina stimuleaza activitatea glandei tiroide, care astfel influentata transforma hormonul slab L-tiroxina īn mai puternicul L-tironina. Toate aceste schimbari accelereaza metabolismul. Capacitatea efedrinei de a arde grasimile aproape se dubleaza daca este administrata cu cofeina si aspirina. Īn combinatie, aceste preparate dau dovada de sinergism. Cercetarile stiintifice au demonstrat combinatia ideala ca fiind 25 mg efedrina, 200 mg cofeina si 300 mg de aspirina. Daca se ia aceasta combinatie de 3 ori pe zi, are loc o ardere considerabila de grasimi-fapt demult cunoscut de catre bodybuilder ce participa la competitii.

Efedrina are calitati anticatabolizante, iata de ce este de dorit ca acest preparat sa fie administrat īn perioada de pregatire pentru competitie. El ajuta la mentinerea masei musculare atunci cānd sportivul urmeaza o dieta severa. Pentru ca efedrina are o actiune delicata asupra sistemului nervos central, ea amelioreaza capacitatile de concentrare si de interactionare neuro-musculara. Pe lānga aceasta, atletii resimt un aflux de energie; pentru a obtine efecte asemanatoare, trebuie luat cu o ora īnainte de antrenament aproximativ 25-50 mg de efedrina īn combinatie cu cofeina si aspirina. Īn consecinta-nivelul fortei la antrenament poate creste cu 5-10%, īn acest scop, efedrina trebuie luata nu mai des de 3 ori pe saptamāna, pentru a evita efectul de deprindere, care cere o marire permanenta a dozei. Efectele adverse ale efedrinei se pot manifesta sub forma de palpitatii, somnolenta, tremurul usor al degetelor, hipertensiune, lipsa de apetit. De altfel ultimul fenomen este foarte apreciat de atletii care urmeaza īnainte de competitie o dieta severa. Daca sportivul sufera de urmatoarele afectiuni: hipertensiune, hiperfunctie a glandei tiroide, aritmii cardiace sau infarct de miocard suportat recent - efedrina este contraindicata.

Pentru atletii amatori rusi idea de a folosi efedrina pura (Efedrinum hydrocloridi) poate duce la conflicte serioase, deoarece acest preparat este inclus īn lista substantelor stimulante. Īn acelasi timp, īn magazinele sportive se vānd liber la suplimente, preparate care contin, sub o forma sau alta, efedrina. Semnul caracteristic al acestor suplimente sunt cuvintele Ripped si Thermo incluse īn denumire. De exemplu, Ripped Fuel, Ripped Fast, Thermo Pro etc.


Document Info


Accesari: 3328
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )