Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadPOLITICA SI PROCEDURILE CADRU REFERITOARE LA CALITATE

economie
ALTE DOCUMENTE

NAVLUL
Cultivarea ciupercilor comestibile - o afacere profitabila cu sprijin
Calitatea si politica de produs la firma
Datorii sociale
PROIECT LA ECONOMIE - Cererea si Oferta
VARIANTA II RASPUNSURI
Piata muncii in Romania
Balanta de verificare
PROIECT ANALIZA ECONOMICA
Directia privatizare si postprivatizare

POLITICA sI PROCEDURILE CADRU REFERITOARE LA CALITATE

O politica este o declaratie ampla care stabileste clar ceea ce furnizorul VET (învatamânt profesional si tehnic) doreste sa realizeze în fiecare arie. Toti membrii personalului  trebuie sa înteleaga bine politicile   furnizorului VET dar nu se vor referi la ele zilnic în cursul activit& 22322s1820w #259;tii lor.Este important  ca aceste politici sa fie usor de citit, de înteles si de îndeplinit. Toate politicile trebuie sa aiba un numar de referinta si data ultimei actualizari. Politicile pot fi clasificate în sase parti  importante:

1.         Declaratia Politicii prezinta un  punct de vedere general asupra angajamentului;

2.         Scopul Politicii stabileste motivele politicii;

3.         Obiectul Politicii prezinta în detaliu persoanele si activitatile incluse în aceasta;

4.         Procedura explica modul în care politica este implementata în activitatea curenta;

5.         Documentatia prezinta orice formulare sau materialele care au legatura cu politica;

6.         Asigurarea  Calitatii stabileste cum  si de catre cine  se monitorizeaza si se revizuieste   politica;

Având în vedere ca politicile declara intentia furnizorului VET, procedurile declara ce face furnizorul pentru a pune în practica intentia. Orice instructiuni de lucru prevad exact modul în care personalul urmeaza sa implementeze procedura. Cea mai simpla forma de procedura este un flowchart.

Crearea Procedurii

Urmatoarele masuri îi vor ajuta pe furnizori în dezvoltarea procedurilor  lor:

1.         Denumirea Procedurii

2.         Prezentare sumara a procedurii

3.         Consultarea personalului care va pune procedura în practica

4.         Verificarea proiectului Flowchart

5.         Daca sunt necesare instructiunile de lucru

6.         Cum se integreaza Flowchart în experienta generala a cursantului

7.         Cum va fi monitorizata procedura pentru a cunoaste modul în care este implementata

8.         Cine va efectua monitorizarea

9.         Cât de des va fi monitorizata procedura

10.        Cine o va revizui

Exemplu  de Procedura

 

Scopul

Scopul acestei proceduri este de a defini mijloacele prin care cursantii pot contesta rezultatele evaluarii.

Obiectul

Aceasta procedura se aplica tuturor membrilor personalului si cursantilor care urmeaza calificarile oferite  de furnizorul VET.

Responsabilitati

Verificatorul Intern sef (sef VI)  are responsabilitatea ca toate contestatiile sa fie urmarite pentru a se obtine un rezultat satisfacator.

     

      Nota

Continutul acestei proceduri este de asemenea inclus în formularul de contestatie. O copie a formularului este pusa la dispozitia fiecarui cursant în procesul de inductie si functia sa este explicata (v. procedura de  evaluare si de revizuire).

Procedura

1.       Contestatiile pot apare ca urmare a unor decizii luate de un evaluator în ceea ce priveste  competenta unui cursant care urmeaza o forma de  calificare. Daca un cursant nu este convins de rezultatul unei evaluari, el are dreptul sa faca o contestatie.

Principalele  motive de contestatie pot fi  urmatoarele:

·       Cursantul nu întelege de ce nu este înca competent, din cauza lipsei sau neclaritatii în feedback-ul  evaluatorului.
·       Cursantul considera ca este compenent si ca evaluatorul a omis sau a interpretat eronat anumite dovezi  esentiale.

2.       Daca o decizie de evaluare este luata pentru orice parte dintr-o unitate de competenta si cursantul nu este de acord cu acea decizie, atunci cursantul  trebuie sa depuna o scrisoare oficiala de contestatie. Aceasta  scrisoare trebuie sa indice clar:

·       chestiunile în dezacord si motivele

·       copii ale dovezilor din portofoliu si copii ale cerintelor pe care cursantul considera ca le îndeplineste pe baza de dovezi

3.       Este important ca detaliile referitoare la calificare, unitati/ elemente si la dovezile în sprijinul acestora sa fie incluse. Se recomanda cursantilor sa pastreze copii ale tuturor documentelor  prezentate pentru contestatie.

4.              Exista 3 etape în procedura de contestatie si fiecare etapa trebuie sa fie încheiata înainte de a trece la urmatoarea. Toti cursantii care înregistreaza o contestatie vor primi un raspuns oficial.

          Etapa 1

Cursantul va înainta scrisoarea de contestatie direct evaluatorului care a efectuat evaluarea, pastrând o copie pentru arhiva sa.

          Evaluatorul va folosi un 'formular de contestatie', va finaliza etapa 1 inclusiv decizia luata si va semna în consecinta.

În termen de 10 zile lucratoare de la primirea scrisorii de contestatie evaluatorul îl va informa pe cursant despre decizia sa în scris si va înainta o copie a formularului de contestatie la VI  în cauza.

          Etapa 2

Daca cursantul nu este multumit de decizia luata în etapa 1, el poate face urmatoarea contestatie la Verificatorul Intern în scris, înaintând toata documentatia folosita în Etapa 1.

VI va confirma primirea contestatiei si, în baza formularului de contestatie, va efectua o investigatie pentru a stabili faptele si dovezile în sprijinul contestatiei.

VI va finaliza sectiunea etapei 2 conform formularului de contestatie, va înainta o copie evaluatorului si îi va raspunde cursantului în termen de 10 zile lucratoare.

Daca o contestatie este considerata bine întemeiata, VI va lua masuri pentru ca actele aferente  evaluarii sa fie modificate în consecinta pentru a evita repetarea unei astfel de contestatii.

         


          Etapa 3

Cursantii care au încheiat etapa 1 si etapa 2 si care înca nu sunt multumiti  de decizie pot trece la etapa 3. Aceasta contestatie trebuie sa fie facuta în scris catre Autoritatea de decizie si trebuie fie însotita de documentele folosite în etapele 1 si 2.

Autoritatea de Decizie poate percepe o taxa de administrare pentru a se ocupa de contestatie.

VI se va asigura ca formularul de contestatie si toate actele justificative sunt puse la dispozitia  Autoritatii de Decizie, la cerere.

Autoritatea de Decizie va analiza cererea. În functie de  procedurile Autoritatii de Decizie, unele contestatii pot trece prin alte etape stabilite de Autoritatea de Decizie. Decizia luata de aceasta autoritate va fi definitiva.

5.      Toate contestatiile si rezultatele acestora vor fi raportate departamentului de revizuire a contractelor interne de catre VI.

6.      Procedura de contestatii si rezultatele aferente vor fi monitorizate în vederea stabilirii politicii viitoare. Toti cursantii trebuie sa fie la curent cu existenta procedurii de contestatie si cu masurile pe care trebuie sa le ia pentru a o folosi.

7.      Toate contestatiile vor fi pastrate pentru audit.

Document Info


Accesari: 1612
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )