Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
POLITICA SI PROCEDURILE CADRU REFERITOARE LA CALITATE

economie


POLITICA sI PROCEDURILE CADRU REFERITOARE LA CALITATEO politica este o declaratie ampla care stabileste clar ceea ce furnizorul VET (învatamânt profesional si tehnic) doreste sa realizeze în fiecare arie. Toti membrii personalului trebuie sa înteleaga bine politicile furnizorului VET dar nu se vor referi la ele zilnic în cursul activit& 22322s1820w #259;tii lor.
Este important ca aceste politici sa fie usor de citit, de înteles si de îndeplinit. Toate politicile trebuie sa aiba un numar de referinta si data ultimei actualizari. Politicile pot fi clasificate în sase parti importante:


Declaratia Politicii prezinta un punct de vedere general asupra angajamentului;

Scopul Politicii stabileste motivele politicii;

Obiectul Politicii prezinta în detaliu persoanele si activitatile incluse în aceasta;

Procedura explica modul în care politica este implementata în activitatea curenta;

Documentatia prezinta orice formulare sau materialele care au legatura cu politica;

Având în vedere ca politicile declara intentia furnizorului VET, procedurile declara ce face furnizorul pentru a pune în practica intentia. Orice instructiuni de lucru prevad exact modul în care personalul urmeaza sa implementeze procedura. Cea mai simpla forma de procedura este un flowchart.Crearea Procedurii


Urmatoarele masuri îi vor ajuta pe furnizori în dezvoltarea procedurilor lor


Denumirea Procedurii

Prezentare sumara a procedurii

Consultarea personalului care va pune procedura în practica

Verificarea proiectului Flowchart

Daca sunt necesare instructiunile de lucru

Cum se integreaza Flowchart în experienta generala a cursantului

Cum va fi monitorizata procedura pentru a cunoaste modul în care este implementata

Cine va efectua monitorizarea

Cât de des va fi monitorizata procedura

Cine o va revizuiExemplu de Procedura


Scopul


Scopul acestei proceduri este de a defini mijloacele prin care cursantii pot contesta rezultatele evaluarii.


Obiectul


Aceasta procedura se aplica tuturor membrilor personalului si cursantilor care urmeaza calificarile oferite de furnizorul VET.


Responsabilitati


Verificatorul Intern sef (sef VI) are responsabilitatea ca toate contestatiile sa fie urmarite pentru a se obtine un rezultat satisfacator.

Continutul acestei proceduri este de asemenea inclus în formularul de contestatie. O copie a formularului este pusa la dispozitia fiecarui cursant în procesul de inductie si functia sa este explicata (v. procedura de evaluare si de revizuire).


Procedura


Principalele motive de contestatie pot fi urmatoarele:

Cursantul nu întelege de ce nu este înca competent, din cauza lipsei sau neclaritatii în feedback-ul evaluatorului.

Cursantul considera ca este compenent si ca evaluatorul a omis sau a interpretat eronat anumite dovezi esentiale.


chestiunile în dezacord si motivele

copii ale dovezilor din portofoliu si copii ale cerintelor pe care cursantul considera ca le îndeplineste pe baza de dovezi


Exista 3 etape în procedura de contestatie si fiecare etapa trebuie sa fie încheiata înainte de a trece la urmatoarea. Toti cursantii care înregistreaza o contestatie vor primi un raspuns oficial.


Cursantul va înainta scrisoarea de contestatie direct evaluatorului care a efectuat evaluarea, pastrând o copie pentru arhiva sa.


În termen de 10 zile lucratoare de la primirea scrisorii de contestatie evaluatorul îl va informa pe cursant despre decizia sa în scris si va înainta o copie a formularului de contestatie la VI în cauza.


Daca cursantul nu este multumit de decizia luata în etapa 1, el poate face urmatoarea contestatie la Verificatorul Intern în scris, înaintând toata documentatia folosita în Etapa 1.


VI va confirma primirea contestatiei si, în baza formularului de contestatie, va efectua o investigatie pentru a stabili faptele si dovezile în sprijinul contestatiei.


VI va finaliza sectiunea etapei 2 conform formularului de contestatie, va înainta o copie evaluatorului si îi va raspunde cursantului în termen de 10 zile lucratoare.


Daca o contestatie este considerata bine întemeiata, VI va lua masuri pentru ca actele aferente evaluarii sa fie modificate în consecinta pentru a evita repetarea unei astfel de contestatii.Etapa 3

Cursantii care au încheiat etapa 1 si etapa 2 si care înca nu sunt multumiti de decizie pot trece la etapa 3. Aceasta contestatie trebuie sa fie facuta în scris catre Autoritatea de decizie si trebuie fie însotita de documentele folosite în etapele 1 si 2.


Autoritatea de Decizie poate percepe o taxa de administrare pentru a se ocupa de contestatie.


VI se va asigura ca formularul de contestatie si toate actele justificative sunt puse la dispozitia Autoritatii de Decizie, la cerere.


Autoritatea de Decizie va analiza cererea. În functie de procedurile Autoritatii de Decizie, unele contestatii pot trece prin alte etape stabilite de Autoritatea de Decizie. Decizia luata de aceasta autoritate va fi definitiva.


Toate contestatiile si rezultatele acestora vor fi raportate departamentului de revizuire a contractelor interne de catre VI.


Procedura de contestatii si rezultatele aferente vor fi monitorizate în vederea stabilirii politicii viitoare. Toti cursantii trebuie sa fie la curent cu existenta procedurii de contestatie si cu masurile pe care trebuie sa le ia pentru a o folosi.


Toate contestatiile vor fi pastrate pentru audit.
Document Info


Accesari: 2332
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )