Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload

loading...
Violenta in fotbal

Sport


Violenta īn fotbal pe stadioane si īn afara acestora nu este un fenomen nou si se īntāmpla īn toate tarile. Violenta a fost asociata cu fotbalul īnca de la īnceputurile acestui sport īn secolul 18 īn Anglia, cānd meciurile īntre echipele rivale implicau sute de jucatori si se terminau de obicei cu o bataie. Huliganii sunt foarte cunoscuti īn īntreaga Europa, iar cuvāntul - care vine din limba engleza - este folosit īn aproape toate limbile europene pentru a-i desemna pe acei suporteri care amesteca fotbalul cu violenta.
 Violenta īn fotbal a devenit o problema europeana odata cu internationalizarea competitiilor de fotbal.


Principalii factori care favorizeaza actele de violenta sunt

urmatorii : consumul de alcool, toleranta societatii fata

de violenta, dezinteresul politiei

fata de formele de violenta minora, absenta unor sanctiuni,

pedepse mai severe pentru vinovati, ezitarea īn aplicarea legilor si

naivitatea unor persoane care cad victime

Numai in cazul in care  politia īsi dovedeste

profesionalismul prin capacitatea de a raspunde prompt si responsabil la

solicitarile lor, ei ar putea internaliza sentimentul de siguranta, securitate

individuala.

5-6.           STRATEGII sI TACTICI

 

 

Strategiile alese:

Strategii de tip "activitati de diseminare a informatiei" combinate cu cele de tip "organizare de evenimente".

Tacticile alese:

1.      a) informare publica prin comunicare ATL  (comunicare de masa prin TV, radio si presa) si materiale publicitare : 

  - emisiune TV zilnica, cu o durata de maximum 10 minute, difuzata pe posturile locale  īn timpul stirilor zilei, cānd intra īn emisie aceste posturi, care sa prezinte initial campania si obiectivele acesteia si, ulterior, informatii tip documentar despre violenta pe stadion, modul in care acestea se manifesta, precum si consecintele pe termen lung si pe termen scurt ale acestei violente.

-  emisiuni radiofonice pe teme legate direct de campanie, difuzate īn orele de maxima audienta

- concursuri gen quizz , difuzate la radio si pe posturile locale de televiziune, care ofera si premiile (legate de evenimente), premii precum bilete la meciurile de fotbal.

- comunicat de presa initial, privind obiectivele campaniei si evenimentele care vor avea loc cu aceasta ocazie.-  comunicate lunare privind desfasurarea campaniei si efectele sale in randul populatiei

-  brosuri informative trimise prin posta publicului-tinta primar

- pliante informative

-  fluturasi distribuiti īn timpul campaniei īn cartierele apropiate de stadioane, precum si afise

- panouri publicitare amplasate īn centru.

b) comunicare BTL (prin evenimente)  : 

- prezentari tip seminar pentru  microbistii, femei si barbati

Toate aceste strategii asigura informarea publicului asupra violentei pe stadion si a efectelor pe care aceasta violenta le poate avea.

Se pot organiza in aer liber meciuri de fotbal pentru amatori, atat femei si barbati pentru a prezenta acest sport ca pe unul de echipa, in care femeile pot atat sa joace cat si sa participe la meci privindu-l ca pe un joc, sau pur si simplu sa vina la meciuri pentru a-si sustine un apropiat.

Campania de fata se bazeaza, in primul rand, pe comunicare, aceasta reprezentand elementul cheie al tuturor evenimentelor din cadrul acestei actiuni. Se foloseste o tehnica de comunicare personalizata, vizand stimularea comportamentului pozitiv, avand in vedere faptul ca, desi exista predispozitii favorabile, indivizii raman inactivi.

Ca tehnica fundamentala s-a ales comunicarea personalizata, in cadrul careia s-a optat pentru diferite tehnici specializate, cum ar fi seminarii, concursuri, concerte, spectacole, pliante si brosuri. De asemenea, s-a folosit si comunicarea in masa, pentru a transmite mesajul campaniei unui segment important de populatie, cu tehnici specifice precum comunicate si conferinte de presa, insertii, afise sau aparitii in emisiuni televizate. Canalele mediatice utilizate includ Internetul, presa, radio-ul, televiziunea si afisajul in zonele cu o concentrare mai mare de populatie.

In prima parte a campaniei acccentul se va pune pe conferinte de presa, pliante, brosuri si afisaj.

Campania a debutat cu un spectacol la care au participat femei si barbatiile care au spus povestea lor, in cazul in care au fost victime ale violentei pe stadion. La sfarsitul spectacolului a avut loc un seminar axat pe riscurile pe care le presupune. Dupa terminarea prezentarii, s-au impartit pliante in care a fost expus programul campaniei.

Odata cu debutul campaniei, a fost lansat un site de unde oamenii isi pot procura informatiile necesare cu privire la aceste abuzuri precum si informatii despre istoria fotbalului care a fost privit cu alti ochi in trecut.

Campania a fost mediatizata intens, semnandu-se contracte cu trusturi de presa importante care au promovat-o in publicatii precum revistele Unica si Cosmopolitan. De asemenea, s-a semnat un contract cu postul de televiziune destinat femeilor Romantica si postul de radio Europa FM pentru gazduirea unor serii de emisiuni dedicate schimarii atitudinii femeii fata de fotbal.

Punctul de maxim interes al campaniei va fi reprezentat de concertul organizat in data de 15 Noiembrie 2007 in Piata Constitutiei, unde vor fi prezente trupe celebre.  La sfarsitul fiecarui recital, fiecare artist va discuta cu publicul despre efectele devastatoare pe care le are violenta fizica asupra oamenilor.


loading...Document Info


Accesari: 1514
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2018 )