Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
ADUCEREA OBIECTELOR (aportul)

Animale


ADUCEREA OBIECTELOR (aportul)

Scopul: de a forma deprinderea cainelui ca la comanda sa incerce sa indice si sa aduca orice obiect aratat de conducator.

Comanda: - prin voce: APORT si dupa aducerea obiectului LASA.- prin semn: o miscare cu mana dreapta de jos in sus, in directia obiectului vizat.

Exercitii

Luarea si tinerea in gura a obiectului de aport:

Dupa ce in prealabil se joaca cu cainele, conducatorul ia obiectul si il trece pe la nasul cainelui pentru a se obisnui cu mirosul acestuia, pronuntand comanda APORT. Miscarea repetata a obiectului pe langa nasul cainelui, il incita pe acesta, el incercand sa-l prinda.Acesta este lasat sa apuce obiectul repetandu-se comanda APORT. Dupa 10-20 de secunde, se pune mana pe obiect si se da comanda LASA, pentru a se obisnui cainele sa lase obiectul la comanda. Aceast exercitiu nu trebuie sa dureze mult timp, deoarece cainele se plictiseste repede. Dupa ce cainele a invatat sa apuce sa apuce si sa lase obiectul dat din mana, cainele va fi invatat sa apuce obiectul de pe pamant. Pentru aceasta, obiectul este aruncat in fata cainelui pronuntand comanda APORT.

Trimiterea libera a cainelui pentru aducerea obiectului de aport:

Dupa ce cainele a deprins exercitiul de mai sus, obiectul este aruncat in fata cainelui, la 10 - 15 cm. Cand se arunca obiectul, cainele trebuie supravegheat pentru a nu actiona fara a-i da comanda APORT. Dupa ce a primit comanda si a ridicat obiectul, cainele este laudat apoi, daca se observa indepartarea cainelui de la traseu, se va pronunta comanda AICI. Dupa cateva secunde se va da comanda LASA, si se va lua obiectul. Treptat distanta se mareste, cainele fiind trimis sa aporteze pe distante tot mai mari.

Cautarea obiectelor de aport ascunse pe teren si aducerea lor sau semnalarea lor prin latrat:

Cainele este legat, aratandu-i-se obiectul, lasandu-l pe acesta sa-l miroase si pronuntand numele obiectului pentru a se familiariza cu el. Conducatorul se va departa de caine cca. 25 - 30 m si va ascunde obiectul. Cainele este dezlegat si trimis sa aporteze obiectul. Daca dupa ce a gasit obiectul cainele nu revine cu el, va fi chemat cu comanda AICI, dupa ce il aduce laudandu-l.

Daca obiectul nu poate fi aportat, cainele trebuie invatat sa-i semnaleze prezenta prin latrat. Pentru a se obisnui cu acest lucru, conducatorul ia obiectul si-l ridica deasupra capului, dand comanda LATRA, dupa cateva repetari, aruncand obiectul pentru a fi aportat. O alta metoda consta in aruncarea obiectului in asa fel incat acesta sa fie vazut dar sa nu poata fi aportat. Cainele va incepe sa latre cand a gasit obiectul, deoarece nu poate sa il apuce. Daca nu latra, conducatorul ii va da caomanda LATRA, lasand-ul sa apuce obiectul numai dupa ce va incepe sa latre.

Dupa terminarea exercitiului, cainele trebuie recompeensat cu alimente si laudat


Document Info


Accesari: 3163
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )