Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Capitalul folosit Proprietatea firmelor si investitiile eficiente in China

economie


Imf Working Paper

David Dollar si Shang-Jin Wei

Ianuarie 2007Capitalul folosit

Proprietatea firmelor si investitiile eficiente in

China

1.IntroducereAceasta lucrare este bazata pe o cercetare care contine studiul aleatoriu asupra 12.400 firme din 12 de orase din China,vine cu informatii de prima clasa din perioada 2002-2004. De asemenea n 434t1916e e arata o comparatie a investitiilor eficiente in randul intregului teritoriu sau doar partial, firmele cu statut local, conditiile din sectorul lor de activitate, locatia, marimea si caracteristicile.

Este evident ca principalul mod de crestere economica a Chinei se datoreaza acumularii de capital.De aceea scopul acestei lucrari este de a ne arata distribuirea eficienta a capitalului alocat in acest stat, incluzand si facput daca s-a reusit a trece de la inclinatia in favoarea firmelor de stat, la firme particulare dupa aproximativ 30 de ani de reforme economice.

Astfel in jurul anilor 2005 avem descrise o serie de firme numarand suma de 12.400 din aproximativ 120 de orase localizate in China. Intreband firmele respective,aflam ca aproape un sfert din firmele de stat au devenit complet privatizate.

Aceasta lucrare,se bazeaza pe studiul asupra literaturii si rolul pe care sectorul financiar implica crestera economica a Chinei.Aici aflam ca firmele cu capital de stat au resurse mai putine resurse de capital fata de sectorul privat sau firmele cu capital strain.

Restul lucrarii este impartit in mai multe parti,astfel,partea a doaudescrie un model simplu care ajuta la interpretarea estimarilor econometrice, sectiunea a treia este baza analizei empirice,iar in ultima parte avem anumite concluzii formulate.

2. Cadrul notiunilor generaleIn aceasta parte    este folosita o metoda simpla de generare a previziunilor asupra relationarii observarii intoarcerilor de capital si modificarile de capital si iesirile.

De asemenea avem o serie de specificari econometrice descrise print-ro serie de formule si ecuatii care se refera la problemele firmei, cercetarea problemelor sin u in ultimul rand o serie de specificari econometrice.3. DateleCercetare s-a formulat in perioada iulie-noiembrie 205 si decsrie dupa cum am enuntat si mai sus evolutia a 12400 firme din 120 de orase ale Chinei.

Pt aceasta s-au formulat 2 parti care sa ajute cercetarea. Prima din 2002 in 2004 bazata pe datele obtinute, referitoare la vanzari, materiale, capitalul si lucrul completate de departamentul de resurse umane. A doua parte ne adduce informatii despre mediul general de afaceri completate de partea executive a firmelor.


Definirea propietatii


Dupa cum s-a investigat, gasim alocari ineficiente ale proprietatii firmelor, O mare complicatie este faptul ca pot fi plasari nereusite intre proprietatile pe plan national si cele pe plan actual,a cestea in ciuda rapidei cresteri economice a statului.

Cercetarea se bazeaza pe doua intrebari care au fost puse firmelor respective. Prima se refera la acordul de tip al proprietatii pus in legatura cu forma de inregistrare a firmei. A doua este in legatura cu desfacerea proprietatii in tipuri de proprietate.

Din cele 12400 de firme, 3 sunt inregistrate in totalitate ca fiind particulare dar sunt raportate avand o stare impartita in mai mult de 50 procente. De aceea acestea au fost excluse din studiul nostru.4. Rezultate statisticeAceasta parte a lucrarii incepe prin descrierea unor intoarceri neconditionate de capital    asupra diferitelor tipuri de proprietate. Apoi se continua cu influenta asupra sectorului si locatiei intoarcerilor de capital folosind o forma de regresie.

Este bine stiut in China ca firmele particulare au o perioada de timp mult mai mare de obtinere a creditarilor de la banci decat firmele cu capital de stat.

Agentiile de securitate chineze de asemenea favorizeaza firmele cu capital de stat in schimbul celor particulare astfel concluzand ca firmele de stat au o intrare mult mai usoara in domeniul financiar.

Apoi sunt decrsie o serie de formule care ne arata dispersia reintoarcerii capitalului, abordarea regresiva a diverselor sectoare, volumul efectelor, o metoda de calcul alternative intoarcerii de capital, eficienta realocarii de capital,etc.

Aupra acestor enutari putem face cateva comentarii: prima este ca seria de calcule utilizata in formule nu a fost luata in calcul eliminarea dispersiei reintoarcerii de capital in randul regiunilor si sectoarelor. O a doua observatie etse ca nu au fot incluse castigurile realocarii asupra muncii, a treia observatie ne arata ca folosind ca mijloc de numarare, indepartand toate lacunele politicii care genereaza diferentele in intoarcerea de capital, ceea ce nu este cel mai concludent lucru care poate fi facut.
5. ConcluziiFolosind o cercetare aleatorie a unor firme din China, sunt aduse dovezi ca capitalul alocat dezvlotarii este defapt inefficient alocat. Astfel rata ineficientei este statistic si economic importanta.

In particular s-a aratat ca firmele cu capital de stat au o mai mica marja de reintoarcere a capitalului decat cele cu capital particular si cele cu capital strain cu 11 pana la 54 procente.

O serie de enumerari simuleaza magnitudinea ineficientei alocarii fondurilor, astfel China poate reduce rata mare a investitie cu 5 procente fara efecte adverse asupra ratei de crestere si ca rezultat, poate ridica nivelele standard de imbunatatire.Document Info


Accesari: 1470
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )