Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Organizare si functionare Asigurari

Asigurari
Organizare si functionare Asigurari

Omniasig este unul dintre liderii pietei asigurarilor din Romānia, fiind īn permanenta orientati catre crestere si dezvoltare. Urmānd aceasta tendinta, ea a completat cei 12 ani de experinta pe piata romāneasca cu peste 180 de ani de experienta īn Europa Centrala si de Est.Īn 1995 cānd si-a īnceput activitatea, S.C. Omniasig S.A. avea o singura sucursala, un numar 919c21j de 12 angajati si un capital social de 35.000 RON, ajungānd sa reprezinte unul dintre cei mai importanti furnizori de produse si servicii de asigurare la nivel national. Societatea s-a dezvoltat si si-a consolidat pozitia pe piata prin crestere organica, preluari de portofolii si printr-o serie de achizitii si fuziuni, care au adus plus de valoare companiei.

Astazi, Omniasig a devenit membru al unuia dintre cele mai importante grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est, Vienna Insurance Group. Numara peste 200 de sucursale, agentii si puncte de vānzare, iar echipa este formata din aproximativ 1500 de angajati cu carte de munca si pete 12000 de agenti la nivel national.

Omniasig se constituie astazi īntr-unul din reperele importante ale industriei asigurarilor din Romānia, cu o cifra de afaceri care o situeaza īn piata de profil pe pozitia a treia.

Omniasig ofera clientilor o gama complexa de produse si servicii de profil, promovānd avantajul de care dispune: practicarea tuturor categoriilor de asigurare viata si non-viata. Preia astfel toate riscurile specifice activitatii umane implicānd familia, profesia, afacerile, precum si cele mai importante investitii ale oamenilor.

Numarul de īnregistrare la Registrul Comertului: J40/8364/1994

Cod Unic de Īnregistrare: R5589684

Capital social subscris si varsat este de 103.238.060 RON.

Structura actionariatului OMNIASIG, la data de 31.11.2006, se prezenta astfel:

Vienna Insurance Group - 98,170%;

Persoane juridice de nationalitate romāna - 0,274%,

Persoane fizice de nationalitate straina - 0,145%;

Persoane fizice de nationalitate romāna - 1,411%.

Consiliul de Administratie Omniasig Constantin TOMA - Presedinte Consiliu de Administratie
Hans Peter HAGEN - Vicepresedinte Consiliu de Administratie
Efraim NAIMER - Membru
Kurt MOLLER - Membru

Vienna Insurance Group este liderul austriac de profil din Europa Centrala si de Est, precum si unul din liderii grupurilor internationale de asigurari operationale din zona.

Din anul 1900, de la debutul pe pietele externe, Vienna Insurance Group a īnregistrat o dezvoltare dinamica, rezultat atāt al achizitiilor strategice cāt si al cresterii prin forte proprii. Familia Vienna Insurance Group se compune din 36 de companii care activeaza īn 17 tari.

Vienna Insurance Group este unul din liderii pietei īn Romānia (cota de piata - aproximativ 20%), prin cele 4 companii de asigurare pe care le detine: Omniasig Asigurare - Reasigurare, Omniasig Asigurari de Viata, Unita si Agras.

Compania dispune de o retea proprie de vānzare reprezentata teritorial prin 222 de sucursale , agentii si puncte de lucru si de 11.000 de agenti colaboratori, prin intermediul carora se ofera īntreaga gama de produse de asigurare.

Conducerea S.C. Omniasig S.A., la nivel central, este exercitata de catre un presedinte si doi vicepresedinti, care trebuie sa supervizeze activitatea de asigurare de la nivelul sucursalelor. La acest nivel ierahic, societatea este organizata pe directii, sau departamente, fiecare dintre persoanele care īsi desfasoara activitatea īn cadrul acestora, avānd atributii si competente specifice fiecarui departament. Schematic, organizarea societatii de asigurari la nivelul ierarhic superior, este prezentata īn figura nr.1.Figura nr.1 Organigrama S.C. OMNIASIG S.A.

S.C. OMNIASIG S.A. este organizata pe principiul teritorialitatii pe urmatoarele nivele ierarhice:

Administratia centrala īn municipiul Bucuresti;

Centrele zonale Arad, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Bihor, Sibiu, Suceava, Muntenia;

Sucursale cu sediul īn orasul Bucuresti si resedintele de judet;

Agentii si puncte de lucru.

Sucursala OMNIASIG Botosani, societate de asigurare-reasigurare, a fost īnfiintata īn anul 1997, situāndu-se īn prezent pe pozitia 28 dintre sucursalele Omniasig din Romānia. Īn cadrul sucursalei, salariatii permanenti care se ocupa cu activitatea de asigurare sunt īn numar de 18, alaturi de acestia numarāndu-se si alti 750 de colaboratori permanenti si 3 brokeri. Organizatoric, activitatea sucursalei Botosani este reliefata īn figura nr.2. Organigrama sucursalei Omniasig Botosani, fiind subordonata conducerii Omniasig Bucuresti.

Figura nr.2 Organigrama sucursalei Omniasig Botosani

Īn desfasurarea activitatii sale, sucursala este condusa de catre un director si un director adjunct, acesta din urma avānd īn subordine inspectorii de asigurari, agentii de asigurari, colaboratorii si brokerii.

Directorul de asigurari supervizeaza activitatea de contractare si vānzare a politelor de asigurari efectuate de inspectorii de asigurari, agentii de asigurari, colaboratori si brokeri. Un rol important īn activitatea operativa īl ocupa inspectorul de asigurari care executa activitatea de contractare a asigurarilor, urmareste īncasarea primelor, evidenta contractelor de asigurare si promovarea produselor societatii. Īn categoria asigurarilor pe care le administreaza inspectorul de asigurari, īn cadrul sucursalei Omniasig Botosani, sunt incluse asigurarile de raspundere civila, asigurarile facultative, de bunuri si persoane. Pe linia relatiilor ierarhice, acesta este subordonat sefului serviciului de asigurari, aflāndu-se īn relatii de colaborare cu ceilalti angajati din cadrul sucursalei si cu angajatii Directiilor de specialitate din administratia centrala. Totodata, acesta reprezinta sucursala īn relatiile cu clientii si tertii pe domeniul specific īn baza mandatului aprobat de conducerea sucursalei .

Directorul de daune are ca atributii organizarea constatarilor producerii evenimentelor asigurate, īnregistrānd īnstiintarile facute de asigurati īn ceea ce priveste producerea evenimentelor asigurate si īntocmeste dosarele de daune. Acestea sunt īnaintate Centralei OMNIASIG Bucuresti.

Directia Economica si IT se ocupa cu īnregistrarea cronologica si sistematica a documetelor justificative īn care sunt consemnate operatiunile de daune si plati, cheltuielile administrative. Totodata, īn cadrul acestei directii sunt solutionate eventualele probleme ce ar putea sa apara la programele informatice utilizate īn cadrul sucursalei.

S.C. Omniasig S.A. Sucursala Botosani nu are īn structura organizatorica un departament informatic si nici personal de specialitate angajat.

Īn cadrul unitatii este angajata o persoana pe post operator calculator care se ocupa de operarea tuturor contractelor de asigurare īn programul de asigurari, Insis. Īn perioadele foarte aglomerate decembrie - ianuarie si mai - iunie cānd numarul contractelor RCA (Raspundere Civila Auto) īncheiate este mare; daca se considera necesar se apeleaza la diverse persoane, angajate pe baza de contract prestari servicii īn baza Codului Civil.

Document Info


Accesari: 10520
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )