Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Organizare si functionare Asigurari

Asigurari


Organizare si functionare Asigurari

Omniasig este unul dintre liderii pietei asigurarilor din România, fiind în permanenta orientati catre crestere si dezvoltare. Urmând aceasta tendinta, ea a completat cei 12 ani de experinta pe piata româneasca cu peste 180 de ani de experienta în Europa Centrala si de Est.În 1995 când si-a început activitatea, S.C. Omniasig S.A. avea o singura sucursala, un numar 919c21j de 12 angajati si un capital social de 35.000 RON, ajungând sa reprezinte unul dintre cei mai importanti furnizori de produse si servicii de asigurare la nivel national. Societatea s-a dezvoltat si si-a consolidat pozitia pe piata prin crestere organica, preluari de portofolii si printr-o serie de achizitii si fuziuni, care au adus plus de valoare companiei.

Astazi, Omniasig a devenit membru al unuia dintre cele mai importante grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est, Vienna Insurance Group. Numara peste 200 de sucursale, agentii si puncte de vânzare, iar echipa este formata din aproximativ 1500 de angajati cu carte de munca si pete 12000 de agenti la nivel national.

Omniasig se constituie astazi într-unul din reperele importante ale industriei asigurarilor din România, cu o cifra de afaceri care o situeaza în piata de profil pe pozitia a treia.

Omniasig ofera clientilor o gama complexa de produse si servicii de profil, promovând avantajul de care dispune: practicarea tuturor categoriilor de asigurare viata si non-viata. Preia astfel toate riscurile specifice activitatii umane implicând familia, profesia, afacerile, precum si cele mai importante investitii ale oamenilor.

Numarul de înregistrare la Registrul Comertului: J40/8364/1994

Cod Unic de Înregistrare: R5589684

Capital social subscris si varsat este de 103.238.060 RON.

Structura actionariatului OMNIASIG, la data de 31.11.2006, se prezenta astfel:

Vienna Insurance Group - 98,170%;

Persoane juridice de nationalitate româna - 0,274%,

Persoane fizice de nationalitate straina - 0,145%;

Persoane fizice de nationalitate româna - 1,411%.

Consiliul de Administratie Omniasig Constantin TOMA - Presedinte Consiliu de Administratie
Hans Peter HAGEN - Vicepresedinte Consiliu de Administratie
Efraim NAIMER - Membru
Kurt MOLLER - Membru

Vienna Insurance Group este liderul austriac de profil din Europa Centrala si de Est, precum si unul din liderii grupurilor internationale de asigurari operationale din zona.

Din anul 1900, de la debutul pe pietele externe, Vienna Insurance Group a înregistrat o dezvoltare dinamica, rezultat atât al achizitiilor strategice cât si al cresterii prin forte proprii. Familia Vienna Insurance Group se compune din 36 de companii care activeaza în 17 tari.

Vienna Insurance Group este unul din liderii pietei în România (cota de piata - aproximativ 20%), prin cele 4 companii de asigurare pe care le detine: Omniasig Asigurare - Reasigurare, Omniasig Asigurari de Viata, Unita si Agras.

Compania dispune de o retea proprie de vânzare reprezentata teritorial prin 222 de sucursale , agentii si puncte de lucru si de 11.000 de agenti colaboratori, prin intermediul carora se ofera întreaga gama de produse de asigurare.

Conducerea S.C. Omniasig S.A., la nivel central, este exercitata de catre un presedinte si doi vicepresedinti, care trebuie sa supervizeze activitatea de asigurare de la nivelul sucursalelor. La acest nivel ierahic, societatea este organizata pe directii, sau departamente, fiecare dintre persoanele care îsi desfasoara activitatea în cadrul acestora, având atributii si competente specifice fiecarui departament. Schematic, organizarea societatii de asigurari la nivelul ierarhic superior, este prezentata în figura nr.1.

Figura nr.1 Organigrama S.C. OMNIASIG S.A.

S.C. OMNIASIG S.A. este organizata pe principiul teritorialitatii pe urmatoarele nivele ierarhice:

Administratia centrala în municipiul Bucuresti;

Centrele zonale Arad, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Bihor, Sibiu, Suceava, Muntenia;

Sucursale cu sediul în orasul Bucuresti si resedintele de judet;

Agentii si puncte de lucru.

Sucursala OMNIASIG Botosani, societate de asigurare-reasigurare, a fost înfiintata în anul 1997, situându-se în prezent pe pozitia 28 dintre sucursalele Omniasig din România. În cadrul sucursalei, salariatii permanenti care se ocupa cu activitatea de asigurare sunt în numar de 18, alaturi de acestia numarându-se si alti 750 de colaboratori permanenti si 3 brokeri. Organizatoric, activitatea sucursalei Botosani este reliefata în figura nr.2. Organigrama sucursalei Omniasig Botosani, fiind subordonata conducerii Omniasig Bucuresti.

Figura nr.2 Organigrama sucursalei Omniasig Botosani

În desfasurarea activitatii sale, sucursala este condusa de catre un director si un director adjunct, acesta din urma având în subordine inspectorii de asigurari, agentii de asigurari, colaboratorii si brokerii.

Directorul de asigurari supervizeaza activitatea de contractare si vânzare a politelor de asigurari efectuate de inspectorii de asigurari, agentii de asigurari, colaboratori si brokeri. Un rol important în activitatea operativa îl ocupa inspectorul de asigurari care executa activitatea de contractare a asigurarilor, urmareste încasarea primelor, evidenta contractelor de asigurare si promovarea produselor societatii. În categoria asigurarilor pe care le administreaza inspectorul de asigurari, în cadrul sucursalei Omniasig Botosani, sunt incluse asigurarile de raspundere civila, asigurarile facultative, de bunuri si persoane. Pe linia relatiilor ierarhice, acesta este subordonat sefului serviciului de asigurari, aflându-se în relatii de colaborare cu ceilalti angajati din cadrul sucursalei si cu angajatii Directiilor de specialitate din administratia centrala. Totodata, acesta reprezinta sucursala în relatiile cu clientii si tertii pe domeniul specific în baza mandatului aprobat de conducerea sucursalei .

Directorul de daune are ca atributii organizarea constatarilor producerii evenimentelor asigurate, înregistrând înstiintarile facute de asigurati în ceea ce priveste producerea evenimentelor asigurate si întocmeste dosarele de daune. Acestea sunt înaintate Centralei OMNIASIG Bucuresti.

Directia Economica si IT se ocupa cu înregistrarea cronologica si sistematica a documetelor justificative în care sunt consemnate operatiunile de daune si plati, cheltuielile administrative. Totodata, în cadrul acestei directii sunt solutionate eventualele probleme ce ar putea sa apara la programele informatice utilizate în cadrul sucursalei.

S.C. Omniasig S.A. Sucursala Botosani nu are în structura organizatorica un departament informatic si nici personal de specialitate angajat.

În cadrul unitatii este angajata o persoana pe post operator calculator care se ocupa de operarea tuturor contractelor de asigurare în programul de asigurari, Insis. În perioadele foarte aglomerate decembrie - ianuarie si mai - iunie când numarul contractelor RCA (Raspundere Civila Auto) încheiate este mare; daca se considera necesar se apeleaza la diverse persoane, angajate pe baza de contract prestari servicii în baza Codului Civil.


Document Info


Accesari: 11008
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )