Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
WIZCOUNT - Detalii generale

Contabilitate


WIZCOUNT - Detalii generale

Sistemul WizCount reprezinta un sistem integrat de contabilitate, gestiune si marketing, tradus si adaptat legislatiei romane. WizCount 2000 este un program de gestiune economica si management proiectat pentru companiile care lucreaza intr-un mediu in plina dezvoltare si in conditiile unei rate mari a inflatiei.Sistemul cuprinde contabilitate, gestiune, vanzari, productie, logistica - aprovizionare, mana 23223w2219x gement, si acceseaza simultan aceeasi baza de date.

Cu acelasi program pot fi gestionate simultan un numar nelimitat de companii. Programul permite accesarea simultana a aceleiasi optiuni din program de catre un numar nelimitat de utilizatori.

Sistemul WizCount 2000 asigura controlul contabilitatii in ambele sisteme: romanesc (Balanta de Verificare, Note Contabile, Jurnale, .) si international (IAS si GAAP - ).

Protectia sistemului este asigurata prin parole la nivel de utilizator, accesul fiind structurat pe mai multe nivele, acordandu-se sau nu amumite drepturi fiecarui utilizator.

Sistemul permite consolidarea informatiilor de la sediile din teritoriu catre sediul central (transmisia datelor se poate face prin modem, internet, conexiune on-line, etc).

Flexibilitatea programului asigura independenta fiecarui departament dar si controlul total, impreuna cu integrarea datelor in sistemul central.

Toate documentele sunt introduse in sistem o singura data, programul asigurand legatura automata intre departamente si catre baza de date centrala.

In acest fel toate operatiunile (atat cele contabile cat si cele de gestiune, vanzari, logistica, . ) pot fi urmarite in timp real, informatiile fiind disponibile in intregul sistem pana la nivel managerial.

WizCount2000 foloseste ca motor de baze de date sistemul Oracle, versiunea 8.1.6.

1.1. Prezentarea programului WizCount

MENIUL PRINCIPAL

La intrarea in WizCount2000 va apare urmatorul ecran, ce contine sase meniuri principale:

fig

In continuare, vom prezenta scurte descrieri ale fiecarei optiuni din acest meniu. Explicatii detaliate veti gasi in continuare, in acest capitol si in urmatoarele.

OPERATIUNI ADITIONALE: Meniul contine operatii externe cum ar fi schimbarea companiei, crearea uneia noi, logarea cu alt utilizator, salvarea datelor, importul/exportul de fisiere, etc.

DEFINITII Acest capitol descrie operatiile care nu se fac zilnic, cum ar fi: actualizarea detaliilor generale referitoare la companii, stabilirea parolelor, nomenclatoarele de agenti, depozite,etc. Anumite campuri din aceste meniuri nu vor fi accesibile utilizatorilor .

CONTABILITATE: Selectati aceasta optiune pentru a intra in programul de contabilitate. Acest program va contine: definirea de conturi, tipuri de tranzactii, centrii de cost, introducerea de note contabile, si diverse operatiuni cu acestea.

ARTICOLE: Aceasta optiune se selecteaza pentru a putea introduce articole noi, a le modifica pe cele existente. Deasemenea tot aici pot fi definiti si arbori si setate preturi de vanzare pentru articole.

DOCUMENTE: Selectati aceasta optiune pentru a intra in programul de gestiune stocuri. Acest program se poate folosi pentru emiterea diverselor documente: facturi, comenzi, note de expeditie, transferuri intre depozite, rapoarte de productie, documente de import/export s.a.m.d.

RAPOARTE: Acest capitol descrie toate rapoartele din contabilitate si din gestiune. In el veti gasi explicate modurile de emitere a listelor, a balantelor, a fiselor, a rapoartelor de circuit financiar.

Pentru iesirea din program: Selectati din meniul File optiunea Exit. In aceasta situatie, veti reveni in sistemul de operare WINDOWS.

1.2 Operatii aditionale

1. Selectarea unei companii

Dupa cum s-a aratat,WizCount2000 va permite lucrul cu mai multe companii. Pentru a alege compania cu care doriti sa lucrati la un moment dat, selectati optiunea "Schimbare Companie" din meniul Operatiuni Aditionale din ecranul principal, WizCount2000 va afisa urmatoarea fereastra:


fig

In aceasta fereastra sunt afisate companiile stocate pe disc. Pentru a alege compania dorita, dati clic pe orice camp aferent unei companii si apoi alegem butonul Schimbare companie.

In continuare sint descrise coloanele acestei ferestre:

Nume companie: Numele scurt al companiei, introdus la creearea companiei

Denumire fisier: Numele bazei de date Oracle in care sunt informatiile din compania respectiva.

Descriere: Descrierea companiei.

Companiile sunt afisate in fereastra de pe ecran, in ordinea deschiderii companiilor. Companiile mai pot fi sortate dupa fiecare camp din lista, ascendent sau descendent dand clic pe titlu coloanei respective.

Dupa ce ati selectat compania cu care doriti sa lucrati, WizCount2000 va prezenta ecranul de introducere parola. Deasupra ecranului va apare numele companiei pe care ati selectat-o. In continuare va trebui sa introduceti codul utilizatorului in campul Denumire si parola in campul Parola.

In cazul in care se lucreaza cu divizii sau filiale, codurile acestora vor trebui selectate din listele derulante din fereastra. Toate tranzactiile ce vor fi inregistrate vor avea pe ele completate si aceste campuri.

fig

2. Schimbare utilizator

Aceasta optiune va ajuta la schimbarea utilizatorului daca deja era cineva conectat in compania respectiva. Va apare un ecran similar cu cel de mai sus in care veti introduce codul si parola dumneavoastra. Orice operatie efectuata in sistem va avea atasata acest cod de utilizator.

3. Salvare companie

Selectati aceasta optiune pentru a crea o copie de siguranta a companiei. Aceasta salvare se face pentru a avea siguranta ca nu veti pierde datele in cazul unei defectiuni a calculatorului. Va recomandam sa efectuati zilnic salvarea companiilor pentru a preintampina eventualele neplaceri pricinuite de hardware!!!

Salvarea companiei va fi facuta intr-un fisier cu denumirea WIZ_COMPANYnrdata.dmp (unde nr= numarul companiei(unic pentru fiecare companie in parte), data=data curenta a sistemului in formatul aaaallzz, unde aaaa=anul, ll=luna, zz=ziua). De exemplu: WIZ_COMPANY10120040120.

4. WizTop

Selectati aceasta optiune pentru a importa si verifica datele din sistemele de vanzari de pe dispozitive portabile (WizTop), folosite de catre agentii de teren.


Document Info


Accesari: 10629
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )