Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Bancile si sistemul bancar - Citibank Romania

Finante


Bancile si sistemul bancar 2007   Citibank Romania

In 2007, Citibank Romania, in parteneriat cu Junior Achievement, a desfasurat programul "Bancile si sistemul bancar", adresat elevilor de liceu. Timp de trei luni, 1.500 de elevi din liceele bucurestene au invatat de la profesori si de la profesionisti Citibank despre sistemul si serviciile bancare.

Elevii romani, spre deosebire de cei din tarile o 16216w2212q ccidentale, nu beneficiaza de educatie financiara, economica si antreprenoriala structurata in scoala. In acest context, programul "Bancile si sistemul bancar" si-a propus sa contribuie la dezvoltarea educatiei financiare atat a profesorilor, cat si a elevilor.

Programul a oferit tinerilor posibilitatea de a-si dezvolta capacitatea de intelegere a modului in care opereaza bancile si a principiilor economice in general, sustinandu-i astfel in planificarea viitoarei cariere.

Desfasurarea programului:
"Bancile si sistemul bancar" este un program de instruire personala in domeniul sistemului si serviciilor bancare. El este sustinut la nivel international printr-o bursa de 2,7 milioane USD din partea Citi Foundation.

Programul ofera elevilor de liceu posibilitatea de a avea o perspectiva mai clara asupra sistemului bancar si de a se familiariza cu mecanismele economiei de piata. El are un curriculum bine definit, multilingvistic. In plus, beneficiaza de un soft extrem de performant de simulare a managementului bancar.

In 2007, programul din Romania s-a aflat Ón faza pilot si s-a implementat numai in Bucuresti. In anii urmatori el urmeaza sa fi extins la nivel national. Pentru desfasurarea proiectului in Romania, Junior Achievement a primit o bursa de 24.000 USD.

Programul "Bancile si sistemul bancar" si-a propus sa informeze elevii implicati in proiect cu privire la :


modul de functionare al bancilor
diferentele dintre o banca de investitii si o banca comerciala
explicarea instrumentelor si serviciilor bancare
tipurile de conturi si tipurile de credite
cardurile de debit si credit
sistemele de plati.
In 2007, timp de trei luni, 1.500 de elevi din 40 de licee bucurestene au urmat cursurile de pregatire in domeniul bancar oferite in cadrul programului "Bancile si sistemul bancar".

In urma unui parteneriat incheiat intre Junior Achievement Romania si Ministerul Educatiei si Cercetarii, programul "Bancile si sistemul bancar" a putut fi implementat in timpul orelor optionale, facultative sau in cadrul orelor de economie.

Cursurile de educatie financiar-bancara au fost predate de profesori de economie din cele 40 de licee participante la program si de opt voluntari Citibank. Ca material didactic, elevii si profesorii au primit manualul "Bancile si sistemul bancar", publicat de Junior Achievement.

Profesorii si voluntarii au fost pregatiti pentru aceste ore de Junior Achievement si au primit un ghid de desfasurare a cursului. Cursurile au fost optionale, atat pentru elevi, cat si pentru profesori.

Programul s-a terminat cu o simulare pe computer. Patru profesionisti din Citibank si 12 elevi au luat parte la o competitie inedita de management bancar. Elevii au fost alesi din cele 40 de licee, in functie de performanta lor in competitiile interne organizate la nivel de liceu.

Softul de simulare a activitatii bancare Banks in Action (BIA) face parte din proiectului educational sponsorizat de Citi Foundation. El ofera tinerilor posibilitatea punerii in practica a unor concepte si mecanisme invatate la orele de curs. In cadrul simularii, elevii au avut ocazia sa "administreze" o banca si sa foloseasca cat mai eficient si profitabil intrumentele si serviciile bancare.

Junior Achievement este partener de traditie la nivel local si global al Citi pentru programele de educatie financiara. Junior Achievement Romania va administra Ón 2008 extinderea Banks in Action la nivel national.

Pana in prezent, peste 2500 de elevi au ales sa urmeze la clasa cursurile "Bancile si sistemul bancar" pentru anul scolar 2007-2008.

Prima versiune a programului "Bancile si sistemul bancar" a fost dezvoltata in 1996, de Citi Foundation impreuna cu Junior Achievement Argentina. Datorita succesului pe care l-a avut, programul a fost imbunatatit si relansat in 2007 la nivel global. In prezent, el este implementat in America Latina, Canda, SUA si unele tari din Europa. Programul este disponibil in engleza, spaniola, portugheza si, incepand cu 2007, si in romana. In 2008 el va fi tradus si adaptat in intregime in mai multe limbi.

In afara de programul "Bancile si sistemul bancar", Citi Romania sprijina activ si alte proiecte ale Junior Achievement, cum ar fi "Banii si bugetul" sau scoala de vara "Economics for Leaders", dedicata atat profesorilor cat si studentilor. In 2007, un numar total de peste 3.000 de elevi au beneficiat de cursuri de educatie financiara, cu sprijinul Citi.


Rezultatele programului:
In cadrul programului "Bancile si sitemul bancar":

- 1.500 de elevi din 40 de licee din Bucuresti au participat la cursurile financiar-bancare
elevii au invatat despre mecanismele bancare de la profesori de economie si de la 8 voluntari Citibank
- 2.500 de elevi din Romania au ales sa urmeze cursurile pentru anul scolar 2007- 2008
Investitia Citibank in programul "Bancile si sistemul bancar" din Romania a fost de 24.000 USD.

Parteneri in program:
Junior Achievement Romania
Document Info


Accesari: 2356
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )