Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Instructiune de modificare a Cererii de Finantare

Finante
Instructiune de modificare a Cererii de Finantare

Nr. crtReferinta document

Text in procedura aprobata

Text completat / modificat

Sectiunea E

Pentru Masura 1.1 si Masura 2.1

Se verifica daca certificatele atasate (6.13.) confirma absenta datoriilor fiscale sau sociale. Se verifica daca certificatele precizate īn Anexa M1.1-A1.2. a Ghid 20220s1821u ului solicitantului dovedesc ca solicitantul nu are datorii bugetare si fiscale.

Se verifica rezultatele financiare din conturile de profit si pierdere aferente exercitiilor financiare ale ultimilor trei ani (doc. 6.3), care nu trebuie sa inregistreze pierdere penrtu fiecare exercitiu īn parte  si ca respecta calendarul de rambursare conform documentului prezentat 6.13. Iar īn cazul īn care solicitantul nu a avut activitate anterioara se verifica documentul justificativ īn acest sens.

EG11 Pierderi financiare si datorii fiscale si sociale

Solicitantul trebuie sa nu aiba datorii fiscale sau sociale. Īn acelasi timp, pentru eventualele īmprumuturi, solicitantul trebuie sa demonstreze ca respecta calendarul de rambursare. Pentru aceasta, certificatele si documentele atasate trebuie completate, semnate si stampilate. Documentele trebuie eliberate cu cel mult trei luni īnainte de depunerea cererii de finantare. O lista a impozitelor si taxelor bugetare si fiscale la care solicitantul nu trebuie sa īnregistreze datorii pentru a fi eligibil este prezentata īn Anexa 6.

Graficul de rambursare a eventualelor credite in derulare ale solicitantului trebuie sa fie respectat. Solicitantul trebuie sa depuna in acest sens o confirmare vizata de banca unde a fost contractat imprumutul.

1. Pentru stabilirea existentei pierderilor financiare ale societatii nu se va analiza bilantul incheiat la sfirsitul exercitiului financiar sau raportarea contabila semestriala aferenta anului in care societatea s-a infiintat. Pentru societatile privatizate, anul privatizarii se va asimila anului in care societatea s-a infiintat. In ambele situatii, in functie de perioada de functionare a societatii,trebuie respectata una dintre urmatoarele conditii:

a) Pentru societatile infiintate cel mai tirziu in cursul anului 2000:

Rezultatul net din Contul de profit si pierderi aferent ultimului exercitiu financiar complet (01 ianuarie-31 decembrie) si Rezultatul net din formularul " Rezultate financiare " din ultima Raportare contabila semestriala ( la 30.06.2002) sa nu inregistreze pierderi.

b) Pentru societatile infiintate in cursul anului 2001:

Rezultatul net din formularul " Rezultate financiare " din ultima Raportare contabila semestriala ( la 30.06.2002) sa nu inregistreze pierderi.

c) Pentru societatile infiintate in cursul anului 2002 si 2003:

Nu se vor supune analizei pierderile financiare. Analiza activitatilor acestor societati se va face numai pe baza analizei existentei datoriilor fiscale si sociale si a eventualelor credite aflate in derulare, analiza care oricum se realizeaza obligatoriu pentru toate societatile.

2. Impreuna cu una din cele trei alternative de mai sus , urmatoarele doua conditii vor trebui respectate cumulativ:

- Solicitantul nu trebuie sa aiba datorii fiscale si sociale neplatite la data emiterii certificatelor de atestare fiscala ( vezi Anexa 6 a Ghidul solicitantului )

si

- Daca are credite contractate la data depunerii cererii de finantare, trebuie sa depuna confirmarea scrisa a bancii / bancilor creditoare ca respecta graficul/ graficele de rambursare.

3. Modificarea conditiilor referitoare la existenta pierderilor financiare, precum si a procedurii de evaluare aferenta, se aplica tuturor proiectelor, incepind cu cele depuse in luna august 2002.

In consecinta, Instructiunea de lucru nr.1 din Tabelul 2 al Notei nr. 2343/15.08.2002 isi inceteaza valabilitatea.

 

Sectiunea

B 2.1 - "Act de identitate"

Pentru Masura 1.1

Act de identitate

B. I.

C. I.Act de identitate

B. I.

C. I.

PASS

 

Sectiunea

B 2.1 -

"de Politia"

Pentru Masura 1.1

de Politia

de Politia / Autoritatea emitenta

 

Sectiunea H,

Doc. 6.22

Pentru Masura 1.1

Fotocopia actului de identitate pentru persoanele responsabile de proiect

Fotocopia actului de identitate pentru persoanele responsabile de proiect (īn cazul cetatenilor straini se vor anexa copiile Carnetului de identitate si a Permisului de munca valabile la data depunerii cererii de finantare si eliberate īn conformitate cu prevederile Legii nr. 123/2001 privind regimul strainilor īn Romānia, cu modificarile si completarile ulterioare).

 

Sectiunea H - Lista documentelor anexate, punctul 6.1Pentru Masura 1.1

"6.1 Studiu de fezabilitate intocmit conform Ordinului nr. 1013/873/2001 al ministrului finantelor publice si al ministrului lucrarilor publice, transporturilor si locuintei privind aprobarea structurii, continutului si modului de utilizare a Documentatiei standard pentru elaborarea si prezentarea ofertei pentru achizitia publica de servicii inclusiv devizul general al proiectului intocmit conform HG 376/1994, cu toate cheltuielile, exprimat in lei si in echivalentul Euro la cursul BNR din data intocmirii Studiului de fezabilitate),.

6.1. Studiul de fezabilitate īntocmit conform structurii prezentate in Ordinul 1013/873/2001 al ministrului finantelor publice si al ministrului lucrarilor publice, transporturilor si locuintei privind aprobarea structurii, continutului si modului de utilizare a Documentatiei standard pentru elaborarea si prezentarea ofertei pentru achizitia publica de servicii, care include devizul general al proiectului si devizele pe obiecte īntocmite conform HG 1179/2002, cu toate cheltuielile exprimate in Lei si echivalent in Euro la cursul BCE din data īntocmirii Studiului de fezabilitate,.

 

Instructiuni de completare,

Sectiunea F, Nota

Pentru Masura 1.1

Nota: Acest buget indicativ reprezinta versiunea adaptata la conditiile specifice ale Programului SAPARD a Devizului General din Hotararea de Guvern nr. 376 / 1994 privind metodologia de elaborare a devizului general pentru obiectivele de investitii publicata in Monitorul Oficial nr. 203 / 8.05.1994. Devizul general din Studiul de Fezabilitate va fi adaptat in conformitate cu specificul investitiei.

Nota: Acest buget indicativ reprezinta versiunea adaptata la conditiile specifice ale Programului SAPARD a prevederilor Hotararii de Guvern nr. 1179/2002 privind aprobarea structurii devizului general si a metodologiei privind elaborarea devizului general pentru obiectivele de investitii si lucrari de interventii, publicata in Monitorul Oficial nr. 804/05.11.2002. Devizul general si devizele pe obiecte aferente studiului de fezabilitate vor respecta structurile prevazute īn Hotararea de Guvern nr. 1179/2002 si vor fi completate in functie de specificul investitiei.

 

Sectiunea H - Lista documentelor anexate, punctul 6.1

Pentru Masura 2.1

"6.1 Studiul de fezabilitate īntocmit conform structurii prezentate in Ordinul 1013/873/2001 al ministrului finantelor publice si al ministrului lucrarilor publice, transporturilor si locuintei privind aprobarea structurii, continutului si modului de utilizare a Documentatiei standard pentru elaborarea si prezentarea ofertei pentru achizitia publica de servicii, care include devizul general al proiectului īntocmit conform HG 376/1994), cu toate cheltuielile exprimate in Lei si echivalent in Euro la cursul BCE din data īntocmirii Studiului de fezabilitate (obligatoriu). Acest document trebuie sa aiba avizul Consiliului tehnico-economic al solicitantului si Raportul de evaluare a minim trei oferte conforme pentru atribuirea studiului de fezabilitate, daca valoarea studiului de fezabilitate este mai mare de 10.000 de Euro si solicitantul a inclus cheltuielile privind realizarea studiului de fezabilitate in bugetul proiectului."

Studiul de fezabilitate īntocmit conform structurii prezentate in Ordinul 1013/873/2001 al ministrului finantelor publice si al ministrului lucrarilor publice, transporturilor si locuintei privind aprobarea structurii, continutului si modului de utilizare a Documentatiei standard pentru elaborarea si prezentarea ofertei pentru achizitia publica de servicii, care include devizul general al proiectului si devizele pe obiecte īntocmite conform HG 1179/2002, cu toate cheltuielile exprimate in Lei si echivalent in Euro la cursul BCE din data īntocmirii Studiului de fezabilitate (obligatoriu). Acest document trebuie sa aiba avizul Consiliului tehnico-economic al solicitantului.

 

Instructiuni de completare,

Sectiunea F, Nota

Pentru Masura 2.1

Nota: Acest buget indicativ reprezinta versiunea adaptata la conditiile specifice ale Programului SAPARD a prevederilor Hotararii de Guvern nr. 376/1994 privind metodologia de elaborare a devizului general pentru obiectivele de investitii publicata in Monitorul Oficial nr. 203 / 8.05.1994. Devizul general din studiul de fezabilitate va fi adaptat in conformitate cu specificul investitiei.

Nota: Acest buget indicativ reprezinta versiunea adaptata la conditiile specifice ale Programului SAPARD a prevederilor Hotararii de Guvern nr. 1179/2002 privind aprobarea structurii devizului general si a metodologiei privind elaborarea devizului general pentru obiectivele de investitii si lucrari de interventii, publicata in Monitorul Oficial nr. 804/05.11.2002. Devizul general si devizele pe obiecte aferente studiului de fezabilitate vor respecta structurile prevazute īn Hotararea de Guvern nr. 1179/2002 si vor fi completate in functie de specificul investitiei.Document Info


Accesari: 640
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )