Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...Locul creditului bancar si a celui ipotecar in ansamblul relatiilor de credit

Finante
Locul creditului bancar si a celui ipotecar in ansamblul relatiilor de credit

Raporturile de credit pot ilustra:

  1. Creditul comercial - este creditul intre intreprinderi care implica o amanare a termenului de plata relativ la momentul livrarii marfurilor; obiectul creditului comercial - transmiterea de capital de imprumut sub 939b12j forma de marfa.
  2. Creditul obligatar - este relatia de credit in care debitori sunt institutiile statale sau agentii economici care emit obligatiuni, iar creditori sunt subscriitorii si detinatorii acestor obligatiuni, care-si angajeaza astfel capitalurile, in vederea obtinerii unui venit sigur sub forma de dobanzi.
  3. Creditul bancar - este relatia de credit in care creditori sunt societatile bancare, iar debitori sunt persoanele fizice si agentii economici; obiectul creditului bancar - transmiterea de capital de imprumut sub 939b12j forma baneasca.
  4. Creditul de consum - este creditul pe termen scurt sau mijlociu, acordat persoanelor individuale, destinat a acoperi costul bunurilor si serviciilor de care beneficiaza prin reteaua de comercializare si servicii, sau pentru recreditarea creantelor contractate in acest scop.
  5. Creditul ipotecar - este relatia de credit in care creditori sunt bancile, Casa de Economii si Consemnatiuni si Agentia Nationala pentru Locuinte, iar debitori sunt persoane fizice si juridice, in calitate de investitori imobiliari.

Daca creditul comercial si creditul obligatar presupun obligatii directe intre debitor si creditor, desfasurate in afara sferei bancare, creditul bancar, ipotecar si de consum presupun prezenta bancii ca si intermediar.
Creditul destinat activitatii imobiliare reprezinta una din cele mai importante categorii de credit din sistemul national in economia de piata, economie care cultiva si dezvolta, sprijina si sustine, proprietatea individuala. Precizare: a nu se confunda creditul imobiliar cu creditul ipotecar - diferentele provin din modul de garantare: daca creditul imobiliar poate fi garantat cu ipoteca asupra unui imobil oarecare, creditul ipotecar se garanteaza doar cu ipoteca asupra imobilului pentru care se contracteaza creditul.

Interesul crescut fata de relatiile de credit ipotecar ne determina sa aprofundam problematica.Ne propunem in primul rand o prezentare succinta a cadrului legislativ al creditului ipotecar, asa cum este el reglementat de Legea 190/1999 privind creditul ipotecar pentru investitii imobiliare, Normele metodologice nr. 3/2000 de aplicare a Legii nr. 190/1999, Regulamentul nr. 2/2000 de aplicare a Legii nr. 190/1999, OUG nr. 200/2002 privind societatile de credit ipotecar, OU nr. 201/2002 pentru modificarea Legii 190/1999.loading...
Document Info


Accesari: 976
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )