Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Raiffeisen Bank Romania

Finante


Raiffeisen Bank Romania

Raiffeisen Bank este o banca universala, oferind o gama completa de produse si servicii de cea mai buna calitate persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari prin multiple canale de distributie: unitati bancare (peste 300 in intreaga tara), retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct) si mobile banking (myBanking).

Raiffeisen Bank Romania a rezultat prin fuziunea, incheiata in iunie 2002, a celor doua entitati detinute de Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB) in Romania - Raiffeisenbank (Romania), infiintata in 1998 ca subsidiara a Grupului RZB si Banca Agricola, achizitionata in 2001.

Dupa privatizare, Raiffeisen Bank a reusit o schimbare radicala. In 2004 banca a obtinut un profit net de 28,3 milioane EUR, de sase ori mai mare decat in anul 2003 (4,6 milioane EUR). Activele totale s-au dublat fata de 2003, depasind 2.000 milioane EUR. In 2005, banca a continuat sa implementeze un plan de investitii semnificativ, destinat in principal infrastructurii si sistemelor IT&C, modernizarii retelei de unitati si extinderii retelelor de ATM si POS. Banca are peste 1,8 milioane de clienti.

Rezultatele excelente obtinute de Raiffeisen Bank au fost recunoscute de prestigioase publicatii romanesti si straine. Revista britanica Euromoney a acordat Raiffeisen Bank premiul pentru cea mai buna banca de investitii din Romania, iar revista Global Finance a desemnat banca, atat in 2004 cat si in 2005, drept "Cea mai buna banca din Romania".Raiffeisen Bank Romania este o subsidiara a Raiffeisen International Bank-Holding AG (Raiffeisen International), o unitate consolidata in intregime a Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB). La randul sau, RZB este institutia centrala a Grupului Bancar Raiffeisen din Austria, cel mai puternic grup financiar din tara. La data de 31 decembrie 2004, bilantul total consolidat al Grupului Bancar Raiffeisen a fost de 145,5 miliarde EUR. Aproximativ un sfert din toate activitatile bancare din Austria sunt derulate prin grup, care are cea mai mare retea de distributie, formata din aproape 2.300 de unitati si aproximativ 23.000 de angajati.

Infiintata in 1927, RZB ofera o gama larga de servicii bancare si de investment banking in Austria si este considerata un pionier in Europa Centrala si de Est. Aceasta se numara printre principalele banci din regiune si ofera servicii bancare pentru companii si persoane fizice in urmatoarele piete (prezentate in ordine cronologica in functie de anul infiintarii sau achizitiei):

Ungaria - Raiffeisen Bank Rt.

Slovacia - Tatra banka, a.s.

Polonia - Raiffeisen Bank Polska S.A.

Republica Ceha - Raiffeisenbank a.s.

Bulgaria - Raiffeisenbank (Bulgaria) E.A.D.

Croatia - Raiffeisenbank Austria d.d.

Rusia - ZAO Raiffeisenbank Austria

Ucraina - JSCB Raiffeisenbank Ukraine si JSPP Bank Aval

Romania - Raiffeisen Bank S.A.

Bosnia si Herzegovina - Raiffeisen Bank d.d. Bosna i Hercegovina

Serbia si Muntenegru - Raiffeisenbank a.d.

Slovenia - Raiffeisen Krekova banka d.d.

Kosovo - Raiffeisen Bank Kosovo J.S.C.

Belarus - Priorbank, JSC

Albania - Raiffeisen Bank Sh.a.Raiffeisen International este compania care administreaza aceste banci, detinand o mare parte din actiunile acestora (in majoritatea cazurilor 100% sau aproape 100%). De asemenea, din grup fac parte numeroase companii de leasing (inclusiv una in Kazakhstan). Raiffeisen International este o unitate consolidata in intregime a RZB. In urma celei mai mari oferte publice initiale din istoria Austriei, care a avut loc in aprilie 2005, RZB a ramas actionarul majoritar al Raiffeisen International, cu 70% din capitalul social. Restul actiunilor (30%) sunt liber tranzactionabile, inclusiv actiunile International Finance Corporation (IFC) si Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detin, fiecare, aproximativ 3% din capitalul social.

Ca si in anii anteriori, expansiunea Raiffeisen International a continuat si in acest an. La jumatatea anului 2005, activele totale ale acesteia au ajuns la 32,9 miliarde EUR, in crestere cu 13,7% fata de sfarsitul anului 2004. Profitul inainte de impozitare conform Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS) a ajuns la 273,3 milioane EUR, ceea ce reprezinta o crestere cu 58% fata de primul semestru al anului 2004. Rentabilitatea capitalului propriu a crescut cu 0,6 puncte procentuale, ajungand la 22,8%, iar raportul costuri/venituri a ajuns la 59,9%. La data bilantului, Raiffeisen International avea 971 unitati bancare in Europa Centrala si de Est si peste 24.600 de angajati.

La sfarsitul anului 2004, valoarea bilantului Grupului RZB a fost de 67,9 miliarde EUR, in crestere cu peste o cincime fata de anul 2003. Profitul inainte de impozitare conform IFRS a crescut de mai mult de doua ori, ajungand la 706 milioane EUR. Rentabilitatea capitalului propriu inainte de impozitare a fost de 27,4% (in crestere cu 11,9%), aceasta fiind una dintre cele mai bune rentabilitati inregistrate de o banca de prima clasa din Austria. Raportul costuri/venituri al Grupul 21221y2417v ui s-a imbunatatit cu 4,7%, ajungand la 50,4%. La data raportarii, Grupul avea peste 25.300 de angajati in intreaga lume.

Pe langa bancile subsidiare - la care se adauga reprezentantele din Rusia (Moscova) si Lituania (Vilnius) - RZB este prezenta in Europa Centrala si de Est prin mai multe companii specializate care ofera, printre altele, servicii in domeniul fuziunilor si achizitiilor, dezvoltarii de proiecte imobiliare, managementul fondurilor, leasing si credit ipotecar.

In Europa Occidentala si in SUA, RZB este prezenta printr-o sucursala la Londra si reprezentante la New York, Bruxelles, Milano, Paris si Stockholm. La acestea se adauga o companie de finantare in New York (cu reprezentante la Chicago si Houston) si o banca subsidiara la Malta. In Asia, RZB are sucursale la Beijing si Singapore si reprezentante la Hong Kong, Ho Chi Min, Mumbai, Teheran si Seul. Aceasta prezenta internationala ilustreaza clar strategia bancii privind pietele in dezvoltare.

Angajamentul permanent al Grupului RZB pentru calitate este recunoscut prin numeroasele premii locale si internationale. Pentru a doua oara consecutiv, RZB si Raiffeisen International au primit premiul żCea mai buna banca in Europa Centrala si de Estż acordat de prestigioasa revista Global Finance in aprilie 2005. Totodata, Raiffeisen Bank din Romania, Raiffeisen Bank Albania, Raiffeisen Bank Bosnia si Herzegovina, Raiffeisenbank Serbia si Muntenegru si Priorbank Belarus au primit premiul żCea mai buna bancaż pentru pietele respective. In iulie 2005, Euromoney, binecunoscuta revista britanica, a desemnat RZB impreuna cu subsidiara Raiffeisen International drept żCea mai buna banca in Europa Centrala si de Estż. De asemenea, Grupul RZB a primit patru premii pentru subsidiarele din Austria, Albania, Belarus, Serbia si Muntenegru.

In prezent RZB are urmatoarele calificative:

Standard & Poor's Termen scurt A1

Moody's Termen scurt P-1

Moody's Termen lung A1

Moody's Putere financiara C+

"Viziune, Misiune, Valori"

Lansarea programului "Viziune, Misiune, Valori" a reprezentat un pas esential in definirea identitatii noastre ca organizatie.

Viziunea si misiunea sunt linii directoare pentru intreaga noastra activitate, care exprima ceea ce dorim sa devenim si ce directii trebuie sa urmam. Valorile stabilesc coordonatele principale ale comportamentului nostru fata de clienti, actionari, competitori si colegi.

Viziune

Raiffeisen Bank este liderul pietei bancare prin calitate, dinamism si inovare. Oferind produse si servicii de inalta calitate, cu o atitudine constant dinamica si axandu-se pe inovare, Raiffeisen Bank poate deveni banca de prima optiune pentru clienti si poate fi recunoscuta ca fiind liderul pietei bancare.

Misiune

Raiffeisen Bank este un partener de termen lung pentru toti clientii sai, oferind o gama completa de servicii financiare la standarde ridicate si generand un Profit pe actiune peste medie.

Suntem o banca universala, apartinand unui grup care ofera servicii financiare integrate in urmatoarele domenii: bancar, banca de investitii, analiza si consultanta financiara, leasing, asigurari.

Standardele ridicate se aplica fiecarui aspect al activitatii noastre: servicii si produse de calitate, investitii in infrastructura, conceptul original Raiffeisen pentru "sucursala moderna", multiple canale de distributie, inovare constanta in ceea ce priveste produsele, solutii alternative sau personalizate nevoilor specifice ale clientilor nostri.

Valori

Organigrama Raiffeisen Bank Romania

Organigrama Raiffeisen Bank Romania

Divizia Presedinte

Divizia Retail

Divizia Corporatii

Divizia Trezorerie si Piete de Capital

Divizia Operatiuni si IT

Divizia Risc

Directia Control Financiar si Contabilitate

Directia Audit

Directia Juridic & Conformitate

Directia Secretariat General

Directia Resurse Umane

Directia Relatii Publice

Raiffeisen Leasing Romania

Raiffeisen Banca pentru Locuinte

Aria Marketing si Comunicare

Aria Credite Persoane Fizice

Directia Management Pasive

Directia IMM

Directia Carduri

Directia Proiecte Speciale Retail

Aria Vanzari si Distributie

Aria Clienti Corporativi

Directia Sector Public

Directia Institutii Financiare

Aria Produse pentru Corporatii si Management Know-How

Aria Trezorerie si Arbitraj

Directia Managementul Bilantului si Portofoliului

Departamentul Middle Office

RCI

RAM

Aria Operatiuni

Directia Informatica si Comunicatii

Aria Organizare, Dezvoltare si Management Procese

Directia Logistica

Directia Securitate Bancara

Directia Achizitii

Directia Credit Risc - Corporatii si IMM

Directia Administrare, Control, Garantii

Directia Restructurare & Recuperare Credite

Directia Consumer Risc

Departamentul Analiza Financiara si Rating

Directia Grup Risc Control si Managementul

GRUPUL RAIFFEISEN IN ROMANIA

Raiffeisen Capital&Investment este lider pe piata serviciilor de brokeraj si investment banking din Romania si de asemenea un inovator pe piata locala de capital. Inca de la inceperea activitatii, in anul 1998, Raiffeisen Capital&Investment a oferit investitorilor, atat celor individuali cat si celor institutionali, o gama larga de servicii specifice pietei de capital. Compania de bazeaza pe o echipa experimentata de specialisti, atat pe piata primara cat si pe cea secundara. Baza noastra de clienti include companii de investitii globale, fonduri si alti investitori institutionali internationali.

Obiectivul nostru este sa devenim banca de investitii preferata din Romania, prin reputatia deosebita, calitatea inalta a serviciilor oferite, experienta profesionala, precum si prin tranzactiile perfect ajustate nevoilor fiecarui client si o inalta rata de profitabilitate.

Dorim sa ne clasam pe primul loc in topul companiilor de servicii financiare, prin oferirea unor solutii inovatoare, executia impecabila a tranzactiilor pe pietele de capital, consultanta de specialitate in domeniul fuziunilor si achizitiilor si analiza financiara, profitand de apartenenta la un grup financiar recunoscut pe plan international, de o cunoastere in amanunt a pietei locale si o prezenta activa in teritoriu.

Raiffeisen Leasing IFN S.A., membra a grupului bancar austriac Raiffeisen, activeaza pe piata romaneasca din 2002. Solutiile de finantare adaptate cerintelor individuale si calitatea serviciilor oferite ne asigura un loc de frunte intre companiile de leasing romanesti

Raiffeisen Investement Romania

In 1996 si 1997 Raiffeisen Investment AG (RIAG), divizia de investment banking a grupului Raiffeisen, a oferit consultanta Guvernului Roman intr-un numar de vanzari strategice multi-sectoriale. In iulie 1998 a fost infiintata Raiffeisen Financial Advisors Romania, ca filiala aflata 100% in proprietatea RIAG.

In aprilie 2005, Raiffeisen Financial Advisors Romania a devenit Raiffeisen Investment Romania (RIR), cu scopul de a alinia filiala din Romania la strategia de comunicare a grupului Raiffeisen Investment.

Raiffeisen Investment Romania beneficiaza de o importanta expertiza si cunoastere a pietei, ca rezultat al puternicei prezente a Grupului Raiffeisen in Romania.

Echipa Raiffeisen Investment Romania este alcatuita din experti cu o inalta pregatire profesionala, familiarizati atat cu pietele financiare internationale, cat si cu organizatiile guvernamentale si companiile din Romania. Prin activitatea sa, Raiffeisen Investment Romania si-a dovedit abilitatea de a structura tranzactii si de a propune solutii financiare creative pentru companiile interesate in obtinerea de fonduri pe pietele romanesti si internationale.

In anul 2002, revista britanica Euromoney a acordat Raiffeisen Investment AG premiul pentru cea mai buna firma de consultanta pentru fuziuni si achizitii din Romania, ca recunoastere a calitatii serviciilor de consultanta oferite in cadrul privatizarii Sidex Galati in 2001.

In prezent, RIR are capacitatea de a derula simultan un numar important de tranzactii de vanzare sau achizitie pe piata romaneasca si regionala, avand suportul RIAG prin echipele specializate sectorial de la Viena si echipele locale din tarile Europei Centrale si de Est.

Raiffeisen Asset Management

Subsidiara grupului Raiffeisen in Romania ce are ca obiect de activitate administrarea investitiilor: parte a unui grup financiar integrat si ne bazam atat pe pregatirea specialistilor nostri, cat si pe expertiza Raiffeisen Capital Management (RCM), centrul de competenta al grupului in domeniul administrarii investitiilor.
Ofera clientilor  o alternativa viabila de plasare a disponibilitatilor financiare, administrarea profesionista a fondurilor,. o gama larga de produse pentru a satisface diferitele optiuni ale investitorilor pentru randament si risc.
Scopul declarat al Raiffeisen Banca pentru Locuinte S.A. este de a-i ajuta pe cetatenii români sa-si realizeze un mare vis: o casa noua, modernizarea celei existente, acces la lucrari de modernizare si întretinere, o locuinta cu un confort sporit. Asa arata în viziunea noastra un minim necesar. Economisirea si creditarea pentru domeniul locativ este un produs financiar, care se bucura deja de o larga recunoastere pe plan international.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte

Sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ este un produs relativ nou pe piata bancara româneasca. Mecanismul sau de functionare este însa extrem de simplu: clientul trebuie sa stabileasca împreuna cu agentul nostru de vânzari suma de bani de care va avea nevoie peste o anumita perioada de timp. Dupa ce stabileste acest cuantum, clientului trebuie sa-i fie foarte clar ca va trebui sa economiseasca jumatate din aceasta suma, iar cealalta jumatate o va primi sub forma de credit de la Raiffeisen Banca pentru Locuinte. Suplimentar, pe lânga economiile pe care le face individual, clientul beneficiaza anual de o subventie din partea statului, subventie concretizata într-o prima ce se acorda pentru sumele economisite în anul calendaristic respectiv de catre client, în conditiile legii. La finalul perioadei de economisire, care poate sa fie de minimum 18 luni, clientul poate beneficia de un credit cu o dobânda foarte avantajoasa, fixa pe tot parcursul contractului, de 6% pe an în lei. Banca pune la dispozitia clientilor trei tarife - rapid, standard si moderat. În functie de tariful ales clientul va stii cât este rata lunara de economisire, rata lunara de rambursat, perioada de economisire sau perioada de rambursare a creditului.

Date fiind cele de mai sus, ne bucuram si în acelasi timp ne-ar onora sa deveniti clientul nostru.

Obiectivul nostru pe termen mediu si lung este sa ne mentinem lider de piata pe nisa economisirii si creditarii în domeniul locativ din România având experienta internationala a actionarilor nostri Schwaebisch Hall si Raiffeisen Bausparkasse, experienta specialistilor acestora acumulata pe mai multe piete europene, sprijinul intern al Raiffeisen Bank si al retelei sale din întregul teritoriu si nu în ultimul rând o echipa tânara.

PRODUSE OFERITE DE RAIFFEISEN BANK

Credite

Persoane fizice

Intreprinderi mici si mijlocii

Corporatii

Finantari structurate

Factoring

Forfetare Finantare bunuri

Pre-finantare export

Finantarea exportului

Finantarea de proiecte industriale

Finantarea de proiecte imobiliare

Finantarea de proiecte in infrastructura

Finantarea de achizitii corporative

Imprumut sindicalizat

Participare la imprumut

Depozite si conturi de economii

Persoane fizice

Intreprinderi mici si mijlocii

Conturi curente si servicii atasate

Persoane fizice

Intreprinderi mici si mijlocii

Corporatii

Produse de trezorerie

Produse specifice pietei valutare

Produse specifice pietei monetare

Custodie

Custodie pentru instrumente financiare

Depozitarea activelor

Cash management

Persoane fizice

Intreprinderi mici si mijlocii

Corporatii

Alte produse si servicii

Persoane fizice

Intreprinderi mici si mijlocii

Produse ale tertilor

Persoane fizice

Intreprinderi mici si mijlocii

Alte produse si servicii

Produse de Investments Banking

Preluare si transmitere ordine de tranzactionare

Executare ordine de tranzactionare

Schimburi valutare

Tranzactii in marja

Imprumutul de valori mobiliare

Consultanta acordata clientilor

Structurare si intermediere oferte de valori mobiliare

Oferte primare

Servicii de analiza financiara

Fonduri deschise de investitii

Operatiuni cu numerar desfasurate

Felul operatiunilor: incasari si plati pentru clientii PF si PJ (depuneri si ridicari de numarar PF si PJ, achitare rate PF, operatiuni de scimb valutar, administrarea incasarilor pentru societati de asigurare (expl. Unita, Generalli, Ardaf, Omniasig), plata cecuri de calatorie, eliberare numerar de pe cardurile clientilor si non clientilor (carduri VISA/MASTERCARD), incasare rate de la non clienti (Capa Finance, TBI Credit)

Documente folosite: foaie de varsamant, formular de ridicare numerar PF, formular de ridicare numerar PJ, buletin de schimb valutar

Organizarea casieriei si activitatea acesteia: in cadrul unitatii activitatea de casierie se realizeaza prin cei doi casieri (care lucreaza in 2 ture) in timpul programului de luni pana vineri de la ora 9 la 16:30. Pe perioada efectuarii concediilor acestia sunt supliniti de colegii angajati pe pozitii similare la alte unitati din judet

Ponderea acestora in totalul operatiunilor eset de aproximativ 28-30% din totalul operatiunilor desfasurate in cadrul unitatii

Operatiuni de decontare fara numerar

Aria de cuprindere

Documente folosite si ponderea acestora in totalul operatiunilor

Modul de organizare si resortul respectiv

Eventualele intarzieri la plata: analiza acestora si cauzele

Operatiuni de creditare

I.Flexi IMM

Caracteristici principale

Se adreseaza in exclusivitate clientilor din sub-segmentul Micro Business

Nu sunt necesare identificarea si mentionarea unui scop specific al imprumutului

Valuta: RON

Durata maxima: 10 ani

Suma maxima: RON 200,000

Garantii: exclusiv ipoteca; in cazul imprumuturilor cu maturitati mai mari de 5 ani, este necesar ca garantiile sa includa si spatii rezidentiale (de tip apartament, casa, vila in proprietatea societatii, administratorilor sau a tertilor)

Se pot plati si datoriile restante la stat (impozite, taxe, contributii sociale); prima tragere din imprumut va avea ca scop acoperirea integrala a acestor datorii

Acte necesare acordarii creditului

    1. Lista Documentelor necesare pentru deschiderea contului curent:

Act constitutiv si toate modificarile acestuia impreuna cu dovada inregistrarii acestora la ORC;

Extras/Certificat constatator ORC (<= 10 zile). Daca exista deja cont curent deschis, pentru faza de analiza, Extrasul/Certificatul constatator nu va fi mai vechi de 30 zile;

Certificat de inregistrare la Registrul Comertului;

Codul Unic de Inregistrare;

Acte de identitate ale reprezentantilor legali si ale eventualelor persoane imputernicite, iar in cazul celor din urma si imputernicirea;

    1. Lista Documentelor Necesare pentru Aprobare:

Documente juridice:

Dovada sediului social si a punctelor de lucru;

Decizia de contractare credit si constituire garantii din patrimoniul societatii si, eventual, imputernicire persoane autorizate sa angajeze societatea si sa semneze acte legale (hotarare AGA sau CA, conform Act constitutiv);

Contracte leasing, alte angajamente extrabilantiere, contracte de credit (daca e cazul), etc;

Declaratie cu privire la litigiile si/sau falimentele in care sunt implicate societatile care fac parte din acelasi grup de clienti cu Solicitantul;

Declaratie privind popririle Solicitantului la alte banci; 

Acord CRB client si asociati;

Declaratie conform Norma 12/2003

Documente financiar-contabile:

Ultimele 2 bilanturi avizate MF pentru ani intregi + ultimul bilant + balantele de verificare aferente, semnate si stampilate (in original);

Ultima balanta de verificare semnata si stampilata (in original);

Lista clienti/furnizori la data ultimei balante de verificare incheiate (pentru primii trei clienti/furnizori conform modelului anexat);

Nume client/furnizor

Tip produs

% din total clienti/furnizori

Sold

Sume restante

    1. Lista Documentelor Necesare pentru verificari juridice si utilizarea facilitatii:

Documente societate

Certificat constatator ORC pentru societatile care fac parte din acelasi grup de clienti cu Solicitantul;

Documentele privind litigiile, falimentele si popririle declarate; 

Documente aferente garantiilor:

    1. pentru imobile:

i. pentru analiza juridica

actele de proprietate in forma autentica;

certificat fiscal, extras din cartea funciara, documentatie cadastrala (daca este cazul);

ii. pentru utilizarea facilitatii

extras CF cu ipoteca inscrisa in favoarea RBRO;

b.      pentru alte garantii mobiliare:

contract de vanzare-cumparare;

carte de identitate, certificat de inmatriculare (pentru autovehicule);

facturi sau alte documente ce dovedesc proprietatea;

Documente finantare:

Pentru destinatia creditului (facturi definitive, facturi pro-forma, contracte, ordine de plata, dispozitii de plata externe, etc.);

Pentru justificarea contributiei proprii: facturi, contracte si OP/ chitante (se accepta plati efectuate in ultimele 90 zile);

Aprobare 48 ore

FLEXI PT PF


Flexicredit este un credit destinat nevoilor personale nenominalizate. Banii se acorda in numerar, fara sa fie necesara dovada cumpararii unui anumit bun.

Valuta: LEI sau EUR.

Valoare: intre 300 si 10.000 de EUR (sau echivalentul in lei).

Perioada: intre 6 luni si 10 ani.

Avantaje

Nu este necesara justificarea modului de utilizare a sumei primite.

Fara avans, fara girant.

Documentatie simpla si acordare facila a creditului

Plata automata a ratelor lunare din contul curent, fara sa mai fie necesara deplasarea la banca .

Posibilitatea de rambursare anticipata a creditului, partiala sau integrala.

Plata ratelor se va face de catre clienti la oricare din sucursalele Raiffeisen Bank, indiferent unde este deschis contul.

Documente necesare

Act de identitate, original si copie, pentru client si sot/sotie.

O factura de utilitati, ca dovada a domiciliului

Adeverinta de salariu tip

nRata dobanzii

q de la 9.5% pe an pentru creditul in euro.

q de la 11.5% pe an pentru creditul in lei, cu dobanda fixa.

q de la 13.0% pe an pentru creditul in lei, cu dobanda variabila.

n Comisioane (valabil pentru toate tipurile de credit)

q comision de procesare de 2.5% din valoarea creditului acest comision va fi integrat in valoarea creditului fiind inclus in rata platita lunar.

q comision de administrare lunar de 0.45% din valoarea creditului

q comision de plata anticipata integrala 3% din suma platita anticipat

CARDURI PF

Carduri emise de Raiffeisen Bank pentru persoane fizice

A.  Carduri de debit:

MasterCard in USD

-arie geografica de utilizare: nationala si internationala

-numar maxim de carduri ce se pot emite pe cont: 5 (un card principal, 4 carduri suplimentare)

-sold minim intangibil in contul de card: banca nu solicita mentinerea de sold minim intangibil in contul de card

-depunere initiala minima in cont: 50usd/cont -depunerea minima la deschiderea contului de card nu variaza in functie de numarul de carduri atasate

-mediu de utilizare card: Mediu manual si electronic

-limita zilnica de cheltuiala :Disponibilul din cont pentru tranzactii comerciale; max. 3.000 lei, nu se aplica eliberarii de numerar pe POS la ghiseul bancii

-taxa de deschidere cont- 0

Taxa lunara de administrare cont (indiferent de numarul de carduri atasate pe cont)-0.5eur (echiv usd)

Dobanda bonificata la sold creditor-lavedere USD

Dobanda retinuta la sold debitor (pentru iesiri neautorizate in descoperit de cont ) -18%/an

MasterCard in EUR

-arie geografica de utilizare: nationala si internationala

-numar maxim de carduri ce se pot emite pe cont: 5 (un card principal, 4 carduri suplimentare)

-sold minim intangibil in contul de card: banca nu solicita mentinerea de sold minim intangibil in contul de card

-depunere initiala minima in cont: 50EUR/cont -depunerea minima la deschiderea contului de card nu variaza in functie de numarul de carduri atasate

-mediu de utilizare card: Mediu manual si electronic

-limita zilnica de cheltuiala :Disponibilul din cont pentru tranzactii comerciale; max. 3.000 lei, nu se aplica eliberarii de numerar pe POS la ghiseul bancii

-taxa de deschidere cont- 0

Taxa lunara de administrare cont (indiferent de numarul de carduri atasate pe cont)-0.5eur Dobanda bonificata la sold creditor-la vedere EUR

Dobanda retinuta la sold debitor (pentru iesiri neautorizate in descoperit de cont ) -18%/an

MasterCard in lei

-arie geografica de utilizare: nationala si internationala

-numar maxim de carduri ce se pot emite pe cont: 5 (un card principal, 4 carduri suplimentare)

-sold minim intangibil in contul de card: banca nu solicita mentinerea de sold minim intangibil in contul de card

-depunere initiala minima in cont: 35LEI/cont -depunerea minima la deschiderea contului de card nu variaza in functie de numarul de carduri atasate

-mediu de utilizare card: Mediu manual si electronic

-limita zilnica de cheltuiala :Disponibilul din cont pentru tranzactii comerciale; max. 3.000 lei, nu se aplica eliberarii de numerar pe POS la ghiseul bancii

-taxa de deschidere cont- 0

Taxa lunara de administrare cont (indiferent de numarul de carduri atasate pe cont)-0.5lei Dobanda bonificata la sold creditor-la vedere EUR

Dobanda retinuta la sold debitor (pentru iesiri neautorizate in descoperit de cont ) -35%/an

Maestro in lei

-arie geografica de utilizare: nationala si internationala

-numar maxim de carduri ce se pot emite pe cont: 5 (un card principal, 4 carduri suplimentare)

-sold minim intangibil in contul de card: banca nu solicita mentinerea de sold minim intangibil in contul de card

-depunere initiala minima in cont: 5LEI/cont -depunerea minima la deschiderea contului de card nu variaza in functie de numarul de carduri atasate

-mediu de utilizare card: Mediu electronic

-limita zilnica de cheltuiala :Disponibilul din cont pentru tranzactii comerciale; max. 3.000 lei, nu se aplica eliberarii de numerar pe POS la ghiseul bancii

-taxa de deschidere cont- 0

Taxa lunara de administrare cont (indiferent de numarul de carduri atasate pe cont)-0.5lei Dobanda bonificata la sold creditor-la vedere EUR

Dobanda retinuta la sold debitor (pentru iesiri neautorizate in descoperit de cont ) -35%/an

VISA Electron in lei

-arie geografica de utilizare: nationala si internationala

-numar maxim de carduri ce se pot emite pe cont: 5 (un card principal, 4 carduri suplimentare)

-sold minim intangibil in contul de card: banca nu solicita mentinerea de sold minim intangibil in contul de card

-depunere initiala minima in cont: 5LEI/cont -depunerea minima la deschiderea contului de card nu variaza in functie de numarul de carduri atasate

-mediu de utilizare card: Mediu electronic

-limita zilnica de cheltuiala :Disponibilul din cont pentru tranzactii comerciale; max. 3.000 lei, nu se aplica eliberarii de numerar pe POS la ghiseul bancii

-taxa de deschidere cont- 0

Taxa lunara de administrare cont (indiferent de numarul de carduri atasate pe cont)-0.5lei Dobanda bonificata la sold creditor-la vedere EUR

Dobanda retinuta la sold debitor (pentru iesiri neautorizate in descoperit de cont ) -35%/an

Taxe si comisioane de functionare a cardurilor de debit Raiffeisen Bank pentru persoane fizice

Nr.

crt.

Definirea taxei/comisionului

MasterCard

in USD

MasterCard

in EUR

MasterCard

in lei

Maestro

in lei

VISA Electron

in lei

I. Taxe initiale si curente

Taxa initiala de emitere card

5 USD

5 EUR

15 Lei

0 Lei

Taxa anuala de utilizare card

10 USD

10 EUR

20 Lei

5 Lei

Taxa inlocuire card la expirare

5 USD

5 EUR

0 Lei

0 Lei

Taxa interogare sold cont prin intermediul ATM sau EPOS

0,10 USD

0,10 EUR

0.3 Lei

0,30 Lei

Taxa lunara de eliberare raport de activitate

0 USD

0 EUR

0 Lei

0 Lei

II. Comisioane de utilizare card

Comision pentru operatiuni comerciale

Operatiuni in strainatate

Operatiuni in Romaniei

Comision pentru operatiuni de eliberare numerar

la ghiseele bancilor acceptatoare din strainatate

plus 4 USD

plus 4 EUR

plus 4 EUR

plus 3,50 EUR

(se percepe in lei)

plus 3,50 EUR

(se percepe in lei)

la ATM-urile bancilor acceptatoare din strainatate

plus 2,50 USD

plus 2,50 EUR

plus 2,50 EUR

plus 2,50 EUR

(se percepe in lei)

plus 2,50 EUR

(se percepe in lei)

la ghiseele bancare ale Raiffeisen Bank S.A.

min. 2 USD

(se elib. optional USD sau Lei)

min. 2 EUR

(se elib. optional EUR sau Lei)

min. 0,40 Lei

0,40 % min. 0,40 Lei

la ATM-urile apartinand Raiffeisen Bank S.A.

min. 1 USD

(se elib. excl. Lei)

min. 1 EUR

(se elib. excl. Lei)

min. 0,20 Lei

0,20 % min. 0,20 Lei

la ghisee si in retele ATM ale altor banci romanesti acceptatoare de card

plus 1 USD

(se elib. excl. Lei)

plus1 EUR

(se elib. excl. Lei)

plus 2,5 Lei

0,50 % plus 2,50 Lei

III. Taxe pentru servicii speciale

Taxa de regenerare PIN

0,30 USD

0,30 EUR

10 Lei

0,50 Lei

Taxa de blocare card

40 USD

40 EUR

40 EUR

5 Lei

Taxa de inlocuire card in regim de urgenta (pentru card declarat pierdut/furat)

Pe teritoriul Romaniei

10 USD

10 EUR

0 Lei

5 Lei

In strainatate

120 USD

120 EUR

120 EUR

Serviciu neaplicabil

Taxa de eliberare numerar in regim de urgenta (pentru card declarat pierdut/furat)

Pe teritoriul Romaniei

5 USD

5 EUR

0 Lei

3 Lei

In strainatate

80 USD

80 EUR

80 EUR

Serviciu neaplicabil

Taxa pt. initiere nejustificata de refuzuri la plata

10 USD

10 EUR

10 EUR

3 Lei

In cazul cardurilor MasterCard in EUR emise in conexiune cu un Flexi credit in EUR, nu se percepe taxa initiala de emitere card (numai pentru titularul de cont)

B. Carduri de credit

Taxe si comisioane de functionare a Cardurilor de credit Raiffeisen Bank pentru persoane fizice

1. Conditii generale de functionare a cardurilor de credit Raiffeisen Bank pentru persoane fizice

Nr. crt.

Parametri functionali

Raiffeisen Bank

Standard in Lei

Raiffeisen Bank - Vodafone in Lei

Raiffeisen Bank

Gold in Lei

Aria geografica de utilizare a cardului

Nationala si Internationala

Limitari privind clientela care poate solicita emiterea cardului

Persoane fizice romane

Persoane fizice romane abonate Vodafone S.A.

Persoane fizice romane

Numar carduri ce se pot emite pe cont

Maxim 5

Sold minim intangibil in contul de credit card

Neaplicabil

Mediu de utilizare card

Mediu manual si electronic

Valoarea Limitei de Credit

Min. 700 Lei, max. 20.000 Lei

Min. 9.000 Lei,

max. 40.000 Lei

Limita lunara de cheltuiala

Tranzactii comerciale

Limita de Credit acordata de banca

Extrageri de numerar

Lunar, max. 40 % din valoarea Limitei de Credit acordata

Numar de zile de gratie la plata dobanzii pt. tranzactii comerciale

Pana la 56 de zile calendaristice

Suma minima de rambursat catre banca in baza Raportului de activitate card (ca procent la soldul creditului utilizat)

5 % (minim10 Lei), la care se adauga orice rambursare anterioara neefectuata si orice depasire a Limitei de Credit acordata de banca

2. Costuri de functionare a conturilor cardurilor de credit Raiffeisen Bank

Nr. crt.

I. Taxe de functionare a contului de credit card

Raiffeisen Bank

Standard in Lei

Raiffeisen Bank - Vodafone in Lei

Raiffeisen Bank

Gold in Lei

Taxa de analiza a documentatiei pentru acordare / majorare Limita de Credit

0 Lei

Taxa anuala de administrare cont (indiferent de numarul de carduri atasate)

40 Lei

150 Lei

Taxa schimbare tip card (se aplica pentru schimbare card Standard in card Vodafone si invers)

50 Lei

0 Lei

Taxa regenerare la cerere Raport de activitate cont de card

5 Lei

0 Lei

Taxa modificare a datei de emitere Raport de activitate cont de card

5 Lei

0 Lei

Taxa de remitere a fiecarei scrisori de atentionare privind intarzierea platii

5 Lei

5 Lei

II. Dobanzi bonificate/percepute la soldul contului de credit card

Dobanda bonificata la sold creditor

0 % pe an

Dobanda retinuta la sold debitor

28 % pe an

Taxa de rambursare intarziata

20 Lei

3. Taxe si comisioane de functionare a cardurilor de credit Raiffeisen Bank pentru persoane fizice

Nr. crt.

I. Taxe initiale si curente

Raiffeisen Bank

Standard in Lei

Raiffeisen Bank - Vodafone in Lei

Raiffeisen Bank

Gold in Lei

Taxa initiala emitere / taxa inlocuire la expirare card principal/suplimentar

0 Lei

Taxa interogare disponibil cont de card prin intermediul ATM sau EPOS

0.75 Lei

Taxa interogare disponibil cont card prin serviciul Raiffeisen Direct (telefonic)

Serviciu liber de taxe

II. Comisioane de utilizare card

Comision pentru operatiuni comerciale in Romania si in strainatate

Comision pentru operatiuni de eliberare numerar

la ghiseele bancilor acceptatoare de card din strainatate

2 % minim 15 Lei

la ATM-urile bancilor acceptatoare din strainatate

2 % minim 11 Lei

la ghiseele bancare si reteaua ATM a Raiffeisen Bank SA

1 % minim 2 Lei

la ghisee bancare, retele ATM, alte banci romanesti acceptatoare de card

1 % plus 2,50 Lei

III. Taxe pentru servicii speciale

Taxa de regenerare PIN

Leu

0 Lei

Taxa de blocare la tranzactionare pentru card declarat pierdut/furat

Serviciu liber de taxe

Taxa de inlocuire card in regim de urgenta ( pentru card declarat pierdut/furat)

Pe teritoriul Romaniei

Lei

Lei

In strainatate

120 EUR (echiv. Lei)

150 EUR (echiv. Lei)

Taxa de eliberare numerar in regim de urgenta (pentru card declarat pierdut/furat)

Pe teritoriul Romaniei

Lei

Lei

In strainatate

80 EUR (echiv. Lei)

100 EUR (echiv. Lei)

Taxa pentru initiere nejustificata de refuzuri la plata

Tranzactia contestata a avut loc pe teritoriul Romaniei

Lei

Lei

Tranzactia contestata a avut loc in strainatate

10 EUR (echiv. Lei)

10 EUR (echiv. Lei)


Document Info


Accesari: 11216
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )