Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Terminologie/ Glosar de termeni

Finante


Terminologie/ Glosar de termeniPag. 2

Buton/ BUTTON - vezi PANOUL.

Clipirea/ BLINKING - un led care se aprinde pentru scurt timp de la intensitate maxima pana la zero odata la fiecare doua secunde pentru ati atrage atentia, ca o sugestie pentru actionarea/ apasarea unei chei sau ca un avertisment sau pentru ati arata ca sliderul/ cursorul corespunzator acelui led este in actiune.

Card/ CARD - un dispozitiv de marimea unui card de credit care se potriveste intr-un slot in fata tabloului/ panoului, pentru a salva/ a schimba/ a incarca datele din memoria lui Masterpiece pentru a putea face backup, pentru a putea schimba show-urile si pentru a putea realize transferuri intre Masterpiece-uri.

Canal / CHANNEL - una dintre cele 108 iesiri ale lui Masterpiece care ar putea controla un reflector, un motor, o orga de lumini, un alt aparat de comanda/ regulator (de lumini), un canal al unui reflector performant, etc.

Nivelul unui canal/ CHANNEL LEVEL - nivelul unei iesiri pentru un canal. Rezolutia este de 8 biti binari, asa ca exista 256 de niveluri posibile intre 0 si 100%.

DMX512 - un sistem de transmisie date serial pentru a creste numarul canalelor pana la 512.

Actionat/ ENGAGED - atunci cand este "legat" sau "conectat" la un nivel pe care il poate controla. Ex: primul dintre cele 18 cursoare poate fi actionat sa aiba control extins asupra nivelului corespunzator canalului 1.

Mediu (cadru)/ ENVIRONMENT - o combinatie de un numar de niveluri de canale, scene la diferite niveluri si scene de urmarire la diferite niveluri, salvate in tabloul de comanda al unui mediu (cadru) pentru a putea fi refolosite oricand este nevoie, can dse cere.

Clapa (Cheie)/ KEY - vezi PANOUL/ PAD.

Tastatura / KEYBOARD - randul de jos al celor 18 panouri.

Tastatura principala/ KEYBOARD MASTER - oricare dintre cele 18 cursoare care este folosit in acest fel poate prelua controlul unui panou pentru a permite o pendulare de nivel de la 0-100% decat de a utilize optiunea on/off a panoului.

Led/ LED - dioda care emite lumina.

Panou / PAD - contact metalic in fata tabloului care poate fi folosit drept comutator/ switch rapid.

Pagina/ PAGE - sau fereastra/ window care iti permite sa vezi 18 dintre cele 108 canale.

Card ram/ RAM CARD - vezi CARD.

A elibera (a deconecta)/ RELEASE - a dezactiva un cursor astfel incat sa nu mai aiba control deplin asupra unui nivel al unui canal sau a unui nivel principal al tastaturii.

RS232 - un sistem serial de transmisii de date. Vezi apendix pentru precizari mai complete.

Vezi / VIEW - vezi nivelul unui canal, tastatura principala sau alt cursor punand valoarea sa (numarul ce ii corespunde) in display-ul de 4 cifre.

Scena/ SCENE - un instantaneu, inregistrat in memorie, a nivelurilor celor 108 canale.

Succesiune de scene / SCENE CHASE - o metoda de a trece automat prin toate scenele selectate.

SLAVE - un alt MASTERPIECE care controleaza alte 108 canale sub coordonarea unui Masterpiece considerat principal/ master.

Cursor / TOUCH PAD - cursor metalic din partea frontala a panoului care poate fi utilizat drept comutator rapid.

Principal / MASTER - un cursor care poate controla nivelurile mai multor canale simultan.

MIDI - interfata muzicala pentru instrumente musicale - un sistem serial de transmisii de date.

Pag. 3

SPECIFICATII/ SPECIFICATION

Un pupitru de memorie cu 108 canale ce controleaza orice echipament care il accepta 0-10v analog sau RS232 sau DMX512 cu intrari seriale digitale.

Proiectat pentru controlul:

 1. Unui teatru de lumini
 2. Unei benzi luminoase Un regulator (controlor) performant,
 3. Unei discoteci luminoase universal,
 4. Reflectoarelor performante complet programabil.
 5. Luminilor ambientale

STRUCTURA:

108 Canale/ CHANNELS - adaugati Masterpiece-uri, commutate pe modul SLAVE, pentru a extinde cu inca 108 canale, fara limita teoretica.

216 Scene/ SCENES a celor 108 niveluri de canal cu timpi de crestere progresiva si atenuare

54 Succesiuni de scene/ SCENE CHASES, care pot rula in acelasi timp, cu viteze individuale, salturi etc.

48 Medii (cadre)/ ENVIRONMENT ale nivelurilor canalelor, scenelor si succesiunilor de scene

6 Succesiuni de cadre/ ENVIRONMENT CHASES - fiecare un show complet de lumina doar apasand un buton.

CONCEPT: Masterpiece ar trebui sa-ti apara familiar, cu trasaturi, caracteristici pe care le-ai intalnit si la pupitrul tau de comanda, pupitrul de control sau modulatoare. Astfel, atunci cand vei incepe sa inveti s isa intelegi mai multe despre puterea si adaptabilitatea lui Masterpiece ca un regulator (controlor) complet programabil, speram ca vei fi de accord ca isi merita numele pe deplin (masterpiece=capodopera).

VITEZA: de ultima generatie atat in programare car si in operare datorita simplitatii sale conceptuale si pentru ca poseda cate un cursor pentru fiecare cerinta.

DINTR-UN PUNCT DE VEDERE TEATRAL: treceri incrucisate/ CROSSFADES complet automate folosind master-urile A si B. Cursoare de crestere/ FADE IN si atenuare/ FADE OUT a timpilor pentru a crea/ pentru a trece peste valorile stocate in fiecare scena. Adaugati oricate dintre cele 216 scene in orice moment. Controlul individual, extins asupra asupra celor 108 canale este mereu la dispozitie. Mare maestru/ GRAND MASTER. Scoatere din circuit/ BLACK OUT.

IESIRI/ OUTPUTS: Canalele 1-36 disponibile ca 0-10v analog.

Canalele 1-108 transmise atat in format RS232 cat si in format DMX - interfetele Pulsar Universal sunt disponibile sa mute semnalele RS232 sau DMX (sau MIDI) in 36 sau mai multe canale de 0-10v analog fiecare.

Prin mufa MIDI.

INTRARI/ INPUTS: audio pentru trecerile de la sunet la lumina si de la bass la treble.

RS232 si MIDI pentru controlul izolat total al oricarui contact sau cursor.

Mufa DIN pentru control izolat al trecerilor de la un cadru la altul.

DE LA SUNET LA LUMINA/ SOUND TO LIGHT: circuitele de la sunet la lumina ale modulatorului Pulsar sunt construite in 3 zone de 4 canale, fiecare putand fi potrivit la orice nivel al celor 108 canale.

SECURITATE/ SECURITY: folosind codul lui de securitate Programatorul poate bloca accesul unui Operator la orice contact sau cursor.

ALTELE/ OTHERS: 70 de contacte, 25 de cursoare, 108 leduri:

18 panouri de 18 contacte, moduri ale panourilor Master - inchis/ LATCH, luminos/ FLASH, de comutare, schimbare/ SWAP, SOLO, A-B, display de 4 cifre, monitor de la sunet la lumina, joystick cu pozitie/viteza, iesiri blocate, pupitru Master/Slave, sectiune de treceri: trecere manuala inainte/inapoi, viteza, salt, pornire bruscaa bass-ului/treble, o singura difuzare/repetare, utilizarea timpilor de stingere treptata a scenelor, inregistrarea show-ului de lumini in timp real, copiaza...

MEMORIE/MEMORY: memorie interna permanenta. Card RAM pentru backup, schimbarea show-urilor si transferal dintre Masterpiece-uri.

MARIME/SIZE: latime 19", inaltime 14", adancime 3" (6" incluzand prize si mufe).

MONTARE/MOUNTING: sta liber in cuti lui special proiectata.

Montarea consolei in cutia ei special proiectata. Montaj tip racked 19".

Pag. 4.2

PANOUL DIN SPATE SI LEGATURI (CONEXIUNI)

Sursele principale/ mains supply - 100-130/200-240V, 50-60Hz, faza simpla, maximum 15 wati.

Selectoarele principala de voltaj/mains voltage selector - TREBUIE sa fie setate pentru 120V/240V.

Comutatoarele (intrerupatoarele) principale - cu neon indicator.

Sigurantele principale si diodele/mains and lamp fuses - 1Amp, 5x20mm.

Mufele principale/mains socket - IEC 22, 3 pini, mufa tata. Este pus la dispozitie si un cablu adaptor cu o mufa IEC mama pentru prizele britanice de 13amp. Pentru a face adaptarea la alte tipuri de prize taiati mufa britanica de 13amp si observati urmatorul cod de culori: maro=legatura/live (hot), albastru=neutru, verde/galben=impamantare. Masterpiece trebuie sa fie impamantat.

Mufele analoage pentru iesiri DIN/analogue output DIN sockets - primele 36 de canale dintre cele 108 sunt disponibile aici, in cazul de fata ca semnale analoage de 0-10v. Exista 6 mufe DIN, cu 6 canale fiecare. Legaturile pe pini: pin 1 nu este folosit, 2=impamantare, 3-8=canalele 1-6, 7-12 etc. - asa cum apare scris pe panoul din spate.

Iesirile sunt prin diode separate asa ca pot alimenta acelasi echipament ca si ceilalti controlori - cel mai performant are prioritate.

Mufele de iesire digitale DMX 512 in 5 pini XLR/DMX 512 digital 5 pin XLR sockets - toate cele 108 niveluri de canale sunt transmise in formatul serial digital DMX512/1990 oricarui dispozitiv capabil sa le receptioneze. Folositi cablu de doua fire ecranat. Legaturile cu pinii: pin 1=impamantare ecranata, pin 2=semnal-, pin 3=semnal+.

NOTA: finalul liniei DMX trebuie sa fie intotdeuna terminat cu un resistor de 100 ohm legat intre semnal+ si semnal-. Acest resistor poate fi montat fara nici o problema intr-o priza XLR cu 5 pini care ar trebui sa fie introdusa in ultimul dispozitiv al liniei DMX.

Mufele digitale de iesire RS232 in 3 pini XLR/ RS232 digital output 3 pin XLR sockets - toate cele 108 niveluri de canale sunt transmise in formatul digital serial RS232 al lui Pulsar (detalii complete in anexa 1) oricaror dispozitive capabile sa le receptioneze intre care sunt incluse reflectoarele Clay Party, interfetele Pulsar Universal pentru conversie 0-10v canale analoage, 36 de canale pentru interfata, computere etc.

Pin 1 = impamantare, pinii 2 si 3 = semnal. Folositi cablu de un fir ecranat.

Acesasta secventa de date contine informatii despre butoanele si cursoarele care pot controla un Masterpiece secundar/Slave.

*Mufele digitale de intrare/iesire in 3 pini XLR/ RS232 digital input/output 3 pin XLR sockets (nota de la mine, Cristina: unde apare * inseamna ca aceasta caracteristica a lui Masterpiece va fi disponibila in urmatoarele variante de software upgradate. Asta ca san u mai scriu la fiecare steluta acest mesaj. Multumim pentru intelegere )

Atunci cand se foloseste un Masterpiece secundar/Slave. Semnalul din Masterpiece-ul principal/ Master sau din Masterpiece-ul slave precedent intra aici si se poate lega mai departe cu un alt slave sau sa treaca la lumini ori in alt echipament care poate primi semnal. Un computer ar putea controla Masterpiece-ul de la departare prin aceasta intrare - vezi protocolul din anexa 2.

Pin 1 = impamantare, pinii 2 si 3 = semnal. Folositi cablu de un fir ecranat.

Mufele de intare audio/ Audio input sockets

  1. O mufa jack mono 1/4" pentru un microfon
  2. Doua mufe jack stereo (intrare/iesire) ¼" pentru niveluri de preamplificare (0.1v-2.5v RMS)
  3. Doua mufe jack stereo (intrare/iesire) ¼" pentru niveluri Hi (2.5v-100v RMS)

Retineti, va rog, atunci cand alimentati un semnal dintr-un sistem stereo, atat semnalul audio din stanga cat si cel din dreapta trebuie sa fie trecute prin Masterpiece pentru a produce un efect deplin de sunet si lumina.

*MIDI IN - pentru control total de la distanta al oricarui tablou sau cursor.

Vezi anexa 3 pentru protocol.

MIDI THRU - retransmite semnalul MIDI IN urmatorului dispozitiv in lant de semnal MIDI.

*Comutatorul (intrerupatorul) selector MIDI/ MIDI selector SWITCH

*Mufa DIN pentru control de la distanta/ remote control DIN socket - pentru treceri de la o scena la alta.

Pag. 5.1

LEDURILE, CURSOARELE SI CONTACTELE, FUNCTIILE LOR SI UTILIZAREA/THE LEDS, SLIDERS AND PADS, THEIR FUNCTIONS AND USE

Multe dintre sectiunile care urmeaza se refera si la alte sectiuni, asa ca este posibil sa ti se para mai simplu sa le citesti repede pe toate pentru ati face o idée generala si apoi sa recitesti mai atent.

LEDURILE - INFORMATII GENERALE - patru culori - verde, galben, portocaliu si rosu sunt folosite pentru a distinge diferitele functii. Unele leduri, de exemplu cele 18 leduri de pe tastatura, isi schimba culorile pentru a se potrivi cu functiile lor.

Verde - scenele de pe tastatura/Scene Keyboards, selectarea scenelor din tastatura/ Scene Keyboard Select, salveaza iesirea pentru scena/ Save Output To Scene.

Galben - trecerile de la o scena la alta de pe tastatura/Scene Chase Keyboards, leduri de selectare pe tastatura si control a trecerilor/ Keiboard Select and Chase Control LEDs.

Portocaliu - trecerile de la un cadru la altul/Environment chases.

Rosu - cadrele de pe tastatura/Environment Keyboards, selectarea cadrelor de pe tastatura/Environment Keyboard Select, salveaza cadru/Save Environment, ledurile de iesire pentru monitor/Output Monitor Leds sau alte functii importante.

Stingerea ledurilor/BLINKING OF THE LEDs - unele leduri pot clipi scurt de la intens spre zero, odata la doua secunde, pentru a va atrage atentia din urmatoarele motive:

 1. Ca avertisment, ex: cadere de tensiune, principalul mai putin de 100%.
 2. Ca replica daca tasta care trebuie apasata nu a fost accesata in 5 secunde.
 3. Ledurile de iesire pentru monitor clipesc daca nivelurile canalului sunt suprapuse peste un nivel ce are cursor.
 4. Ledurile de la tastatura clipesc daca nuvelurile ei sunt suprapuse de niveluri controlate de cursoare.

Display-ul cu 4 cifre/THE 4 DIGIT DISPLAY este folosit pentru a afisa o multime de informatii:

 1. Perechi de numere care sa se potriveasca cu pozitia cursorului intr-un anumit nivel memorat printr-o usoara ridicare a cursorului. Valoarea curenta este afisata in stanga, pozitia cursorului in dreapta.
 2. Niveluri de la 0.0% pana la 100.0% cu cu toate cele 256 de posibilitati aratate.
 3. Timp de la 0.00 la 360.00 de secunde pentru treceri manuale/Manual Slope, timpi de aprindere si stingere treptata.
 4. Batai pe minut/Beats Per Minute de la 0.1 la 1500 pentru controlul vitezei.
 5. Perechi de numere pentru valorile x si y ale Joystick-ului.
 6. Perechi de numere pentru nivelurile principale/Master levels A si B.
 7. Numeroase cuvinte din patru litere sunt afisate de asemenea pe acest tip de display - putina imaginatie este uneori necesara!

NOTA: Cand sunt disponibile doar doua cifre pentru a afisa numarul 100, este folosit numarul cu caractere romane "C".

Ledurile de iesire pentru monitor/THE OUTPUT MONITOR LEDs - cele 18 leduri rosii din lungul marginii de sus.

Acestea iti permit sa vezi/vizualizezi o pagina/serie de 18 dintre cele 108 de canale de iesire. Foloseste comutatorul de selectare al iesirilor 6/the 6 Output Select pads pentru a alege pagina sau fereastra/seria de 18 pe care o privesti: 1-18, 19-36, 37-54, 55-72, 73-90 sau 91-108.

Comutatoarele/contactele de selectare a iesirilor/de vizualizare/de eliberare/THE OUTPUT SELECT/VIEW/RELEASE PADS - 6 comutatoare cu urmatoarele intrebuintari:

 1. Pentru a SELECTA care pagina de 18 iesiri de canal (1-18, 19-36 etc.) este afisata de catre ledurile de iesire pentru monitor/Output Monitor Leds si care dintre cele 18 niveluri de canal/18 Channel Levels pot fi modificate/vizualizate/communicate de catre cele 18 cursoare/Sliders.
 2. Pentru a vizualiza nivelul unei iesiri - doua metode:

a.       In timp ce tineti un deget apasat pe unul dintre aceste 6 contacte, muiscati cursorul canalului al carui nivel doriti sa-l vedeti, nivelul lui va fi afisat pe display-ul de 4 cifre fara a schimba respectivul canal.

b.       * In timp ce tineti un deget apasat pe unul dintre aceste 6 contacte, apasati unul dintre cele 18 contacte ale tastaturii - numarul canalului (1-108) va fi afisat pana cand pana cand veti lua degetul de pe contactul tastaturii cand nivelul canalului va fi afisat.

 1. Pentru a elibera/Release toate/oricare dintre cursoarele angajate in nivelurile de canale in cadrul unei pagini/serii de 18 iesiri, apasati indelung unul dintre aceste 6 contacte sin in acelasi timp apasati contactul RELEASE SLIDERS.

Pag. 5.2

Cele 18 cursoare/THE 18 SLIDERS - au doua functii:

1.


Document Info


Accesari: 2345
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )