Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Venituri eligibile si specificatii

Finante


Nr.Crt.

Tipul de venit

Procent de ajustare

Specificatii

Salarii nete obtinute in Romania (inclusiv bonusuri, norma de hrana - pentru personalul care isi desfasoara activitatea in institutiile publice ale sectorului de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, diurne -  numai pentru personalul diplomatic, personalul navigant (aerian, maritim), soferi - atat pe curse interne, cat si pe curse internationale; indemnizatie aferenta concediului de maternitate

Contractele de munca pe perioada determinata trebuie sa aiba o data de expirare posterioara datei de maturitate a Īmprumutului. Salariul net mentionat in Adeverinta de Venit poate fi verificat cu salariul brut inregistrat in Contractul de munca/ Cartea de munca/ Aditional la Contractul de munca (dupa caz).  Veniturile cu caracter temporar (bonusuri, premii, alte sume variabile acordate in functie de performante sau alte conditii)  sunt acceptate doar daca exista o probabilitate certa de realizare a lor si in viitor. In aceste conditii pentru a putea lua in considerare bonusurile, prime legate de performanta etc se va avea in vedere solicitarea adeverintei de venit cu ultimele 6 salarii realizate, precum si /sau fluturasii de salarii semnati de catre persoanle autorizate si stampilati sau copie conform cu originalul dupa statul de salarii. 18318o149s

In cazul diurnelor se va solicita un document suplimentar de la angajator cu valoarea diurnelor nete incasate pe ultimele 6 luni in valuta incasata.

In cazul personalulului care isi desfasoara activitatea in institutiile publice ale sectorului de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, si care obtine norma de hrana, pe adeverinta se va completa venitul net care include si norma de hrana.

Nu se va accepta ca ambele semnaturi de pe Adeverinta de Venit sa fie pp. (īnlocuitori).

Salarii nete obtinute in strainatate

Este de preferat ca Imprumutatul sa-si primeasca venitul intr-un cont deschis la Banca.

Ultimul Contract de munca (daca exista) va trebui sa fie tradus de catre un traducator autorizat cu legalizarea semnaturii acestuia. De asemenea, va trebui prezentat un document emis de angajator/ organism autorizat in forma autentica, tradus de catre un traducator autorizat cu legalizarea semnaturii acestuia si apostilat/ supralegalizat de catre autoritatile competente conform legilor in vigoare care sa cuprinda cel putin urmatoarele date: salariul net, data angajarii, tipul contractului (pe perioada determinata/ nedeterminata)/ perioada angajarii si data expirarii (in cazul contractelor pe perioada determinata).

In cazul in care venitul specificat este anual, venitul lunar se va determina ca suma a veniturilor obtinute in decursul anului conform documentelor prezentate impartit la 12 luni. Contractele de munca pe perioada determinata trebuie sa aiba o data de expirare posterioara datei de maturitate a Īmprumutului.

Pensii din Romania

Sunt acceptate doar pensiile pentru limita de vārsta sau pensiile anticipate.

Pensiile pentru invaliditate nu sunt acceptate

Pensii obtinute in strainatate

Sunt acceptate doar pensiile pentru limita de vārsta sau pensiile anticipate.

Pensiile pentru invaliditate nu sunt acceptate

Decizia de pensionare va trebui sa fie tradusa de catre un traducator autorizat cu legalizarea semnaturii acestuia. De asemenea, va trebui prezentat un document emis de organismul autorizat in forma autentica, tradus de catre un traducator autorizat cu legalizarea semnaturii acestuia si apostilat/ supralegalizat de catre autoritatile competente conform legilor in vigoare.

Venituri nete din cedarea folosintei bunurilor

Contractul/ contractele de inchiriere poate/ pot fi luat/e in considerare daca a(u) fost inregistrat(e) la Administratia Financiara de o perioada de cel putin 3 luni in urma si au o valabilitate de cel putin 6 luni incepand cu data aplicarii.

Dividende

Exceptii:

- Inaintea datei de 31.03.n (n=anul current) ( termen limita pentru inregistrarea documentelor financiare la autoritatile fiscale)

Se va determina un venit mediu lunar provenind din dividendele repartizate in anul n-2 minus taxe, la rezultat aplicandu-se cota de participare a asociatului (Ex. Anul curent - 2007

Anul n-2 - 2005)

- Dupa data de 31.03.n (anul curent)

Se va determina un venit mediu lunar provenind din dividendele repartizate in anul n-1 minus taxe, la rezultat aplicandu-se cota de participare a asociatului.

(Ex. Anul current - 2007

Anul n-1 year - 2006)

Venituri nete obtinute din activitati independente

Categorii principale avocati, notari publici, executori, evaluatori autorizati experti contabili/ contabili autorizati, doctori si farmacisti, veterinari, arhitecti, comercianti, traducatori autorizati, etc

In situatia existentei mai multor asociati, venitul va fi ponderat cu participatia asociatului.

Exceptii:

- Inaintea datei de 30.04.n (n=anul current) ( termenul limita pentru depunerea declaratiei speicale privind veniturile obtinute din activitati independente sau Declaratiei Globale privind veniturile din activitati independente la organele fiscale autorizate)

Venitul net eligibil= (Venitul Net mentionat in Declaratia Speciala privind veniturile din activitati independente aferenta anului n-2 sau Deciziei de impunere definitiva pentru anul n-2 sau Declaratia Globala privid veniturile din activitati independente aferenta anului n-2 - Taxe)/Numar de luni

(Ex. Anul curent - 2007

Anul n-2 - 2005)

- Dupa data de 30.04.n (n = anul curent)

Se va avea in vedere venitul realizat pe anul preedent (n-1) (Ex. Anul curent  (n)- 2007,

anul precedent (n -1) - 2006

Veniturile navigatorilor

In cazul in care contractele de navigare sunt incheiate cu o societate din strainatate acestea vor trebui traduse de catre un traducator autorizat cu legalizarea semnaturii acestora (exceptie contractele de munca incheiate in limba engleza sau franceza).

Venituri obtinute din contracte de cesiune a drepturilor de autor

Contractul/ Contractele de cesiune a drepturilor de autor poate/ pot fi luat/e in considerare daca au fost incheiate de o perioada de cel putin 3 luni in urma in raport cu data cererii si au o valabilitate de cel putin 12 luni, incepand cu data aplicarii.

Venituri obtinute din contracte de management/ contracte de administrare

Contractul/ Contractele de management/ administrare/ Hotararea AGA/ poate/ pot fi luat/e in considerare daca au fost incheiate de o perioada de cel putin 3 luni in urma in raport cu data cererii si au o valabilitate de cel putin 12 luni, incepand cu data aplicarii.


Document Info


Accesari: 2911
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )