Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Degriftour

Turism


Degriftour

Degriftour, o companie franceza din Cergy Pontoise, N Parisului, a devenit unul dintre inovatorii folosirii comertului electronic în sectorul turistic. Folosind noua tehnologie, ei au început sa redefineasca canalele normale de distributie folosite pentru produsele turistice si de agrement.



De la început, directia lor a fost clara. Ei lucreaza cu un concept simplu - nu magazine, nu comercian&# 434q1613e 355;i cu amanuntul, nu cataloage de prezentare - doar comunicatii electronice si media. Ca atare, ei reprezinta primul si probabil cel mai de succes exemplu de o agentie de turism virtuala. Succesul este demonstrat de rezultate. În 1997, 145.000 de clienti au facut rezervari prin Degriftour si prin marcile asociate Reductour si Club Bonjour France. Vânzarile însumeaza peste 330 milioane franci, reprezentând peste 5,5 milioane legaturi prin Minitel ca si aproape jumatate de milion prin Internet. Compania are de asemenea o foarte mare recunoastere în Franta.

Mediul companiei

Înfiintata în 1991, Degriftour a început prin a vinde pachete turistice ieftine publicului francez. Conceptul a fost acela de a furniza diferite produse de ultim minut ("last minute availability"), combinate împreuna si oferite publicului la un pret redus.

Degriftour oferea furnizorilor un mod suplimentar de a scapa de inventarul nerezervat care nu poate fi altfel vândut, în timp ce publicul beneficiaza de preturi reduse daca vor dori sa astepte si sa rezerve în ultimul minut. Degriftour a realizat rapid ca doar un mediu electronic poate fi folosit pentru a distribui produsul lor cu succes. Traditionalele cataloage tiparite, de obicei folosite de tour operatori vor lua prea mult pentru a produce si vor fi prea scumpe pentru a fi folosite în mod electronic.

În acelasi mod, distributia prin agentii de turism sau prin canalele comertului cu amanuntul vor fi de asemenea prea scumpe. Ceea ce era nevoie era un cost prea scazut, un canal de distributie flexibil care putea fi folosit pentru a tinti consumatorii direct si sa le permita acestora sa rezerve rapid si usor. Din fericire, Franta avea exact un asemenea canal de distributie cum este reteaua teletext Minitel, care a fost folosita pentru scopuri comerciale si internationale pe o baza zilnica de milioane de francezi. Folosindu-se de aceasta retea, Degriftour a facut produsele sale disponibile unui public variat, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamâna. Rezervarile puteau fi procesate prin sistemul Minitel, cu clientul introducând propria adresa si informatiile care privesc cartea de credit, astfel ajutând la mentinerea costurilor de intrare a datelor la minimum. Documentele de calatorie, cum ar fi itinerariul erau trimise clientului prin fax, iar biletele erau trimise prin posta sau puteau fi luate de la aeroport, astfel reducându-se interactiunile cu clientul. Ca rezultat, nevoia de multe oficii de rezervare a fost eliminata, tranzactiile fiind procesate electronic.

Produse inovative

Totusi, ei au ramas de asemenea credinciosi conceptului lor central - distributia electronica a produselor turistice discontate. Câteva din produsele Groupe Degriftour include urmatoarele:

Degriftour

Dupa cum am discutat mai sus, conceptul Degriftour este unul din pachetele care sunt plasate pe piata cu 15 zile înaintea plecarii si poate fi rezervat pâna în ziua înaintea plecarii. În medie, 1200 diferite produse sunt disponibile, din care 300-400 se schimba în fiecare zi.  Preturile sunt de obicei 30-40% din rata, iar plata în totalitate trebuie sa survina în momentul rezervarii. Variatii ale serviciului de baza sunt de asemenea operate prin piete nisa (Degrifneige pentru sporturile de iarna, Degrifmer pentru râuri si croaziere pe mare si Degriftour Luxe pentru alte pachete).

Reductour

Conceptul Reductour este de asemenea concentrat în pachete de vacanta, dar este destinat persoanelor care nu doresc sa astepte pâna în ultimul minut sa rezerve. Ca si la un tour operator "normal", pachetele pot fi rezervate de 6 luni în avans, la preturi cu discount (în mod normal între 5% si 30% din pretul normal de vânzare). Reductour are o medie de 60.000 produse în baza sa de date în orice moment. Plata a 15% din pretul total al achizitiei trebuie facuta în timp ce este procesata rezervarea, iar achitarea restului la 1 luna înaintea plecarii.

Sortez

Sortez a fost lansat în 1995 si distribuie în mod electronic disponibilitati de "ultim minut" la orice spectacole, incluzând teatre, cabaret, opera, balet, dans modern, concerte etc. în special în zona Parisului. Catalogul este înnoit de 3 ori pe zi si permite clientilor sa aleaga spectacole cu 3 zile în avans. Sortez da clientilor un discount de 40% din pretul normal publicat. Biletele sunt platite prin carte de credit în momentul rezervarii, iar Minitel genereaza un numar de rezervare pe care clientul îl poate folosi apoi pentru a lua biletele de la casieria teatrului.

Grand Table!

Grand Table! se concentreaza asupra sectorului restaurant vânzând oferte speciale la principalele restaurante franceze la preturi competitive. Planul a fost conceput în asociatie cu Gault Millau pentru a permite restaurantelor sa-si creasca vânzarile în timpul perioadelor slabe. Fiecare restaurant participant este printre cele mai bune din Franta, cu o gradatie de cel putin 17 din 20, si trei maestri bucatari pentru a participa la acest plan. La o anumita data, aceste restaurante prepara un meniu special (incluzând bauturi de dimineata, vinuri si cafea) care este vândut electronic pentru aproape 500 de franci. Cum aceste meniuri sunt special concepute pentru clienti, ele nu sunt chiar discontate, dar ele reprezinta o considerabila economisire fata de costul normal al acestor meniuri, care ar costa cam 1000 de franci. Restaurantele beneficiaza prin cresterea afacerilor în timpul perioadelor slabe, si cum meniul oferit trebuie stabilit si rezervat în avans, restaurantul stie exact numarul de tacâmuri care trebuie produs, astfel ajutând la reducerea risipei. Experimentul a avut un foarte mare succes, cu peste 1000 de tacâmuri servite în primele 4 luni.

Un punct de vedere interesant despre produsele Groupe Degriftour este ca ele sunt toate orientate spre sectorul timpului liber în contrast direct cu majoritatea celorlalte canale electronice de distributie si servicii. Ar putea fi din cauza faptului ca Degriftour credea ca sectorul timpului liber va fi mai important pe viitor?

Distributia inovativa

În plus, în oferirea de produse inovative, Degriftour este deosebit în modul în care ei aleg sa faca produsele disponibile pietei. Dupa cum am discutat mai devreme, natura produsului - disponibilitatea de ultim minut - face folosirea canalelor de distributie turistica normale, cum ar fi brosurile, imposibila. În loc, toata distributia este electronica si toate vânzarile sunt facute direct catre client. Canalele folosite în mod curent sunt Minitel si Telesales.

Minitel

Toate serviciile Degriftour sunt disponibile prin reteaua Minitel (Fig. 4.A.). Lansat la începutul anilor 1980, acest sistem Videotext a câstigat rapid popularitate ca rezultat al campaniilor majore organizate de guvernul francez. Primii 4,5 milioane de utilizatori au avut acces la terminalele Minitel în mod gratuit. Acestea erau conectate la computerele lor prin liniile telefonice standard si permiteau accesul la peste 30.000 de servicii diferite, incluzând "home shoping", servicii bancare. În timp ce astazi sistemul este în general vazut ca fiind demodat, utilizarea sa a ajutat la stabilirea unei familiaritati cu tehnologia interactiva, fiind o parte integrala a vietii zilnice, atât pentru utilizatorii de afaceri, cât si pentru cei de agrement din Franta. În timp ce sistemul este limitat de interfata text simpla, are avantajul de a fi sigur, si de aceea platile si alte griji privind securitatea nu sunt o problema.

O importanta caracteristica a sistemului Minitel este aceea ca utilizatorii platesc pentru a accesa majoritatea serviciilor, cu venitul fiind împartit între France Telecom si furnizorul de servicii (costurile actuale pentru Degriftour sunt de la 1,12 la 2,23 franci pe minut). De aceea, profitul Degriftour provine din doua surse - una din taxele de conectare si alta din comisioanele pe care le primesc în urma vânzarii produselor turistice. Totusi, cu 5,9 milioane clienti, fiecare petrecând o medie de 10 minute cumparând si rezervând, taxele de conectare reprezinta o proportie importanta din venitul Degriftour.


Document Info


Accesari: 2017
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )