Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
MASIVUL PIATRA MARE - PREZENTARE GENERALA

Turism
MASIVUL PIATRA MARE - PREZENTARE GENERALĂ
Apartinīnd Carpatilor de curburi, delimitat la nord de Depresiunea Brasovului, la vest si est de vaile Timisului si Gīrcinului iar la sud sprijinindu-se pe culmile joase ale muntilor Predealului (Susai, Gīrbova si Clabucet), m 23123q1610x asivul Piatra Mare se individualizeaza impunīndu-se prin masivitate, cu toata suprafata sa redusa (80 kmp).

Creasta principala, orientata NE-SV, culmineaza īn vīrful Piatra Mare cu 1841 metri dominīnd zona depresionara a Bīrsei cu peste 1200 metri si cu mai bine de 700 culmile sudice din jurul Predealului. Principalele puncte de plecare sīnt statiunile climaterice Predeal, Timisu de Jos, Timisu de Sus si Sacele, īnsiruite pe artera nr. 1 a circulatiei turistice - drumul national Bucuresti-Brasov.

Potecile si drumurile marcate leaga masivul Piatra Mare de celelalte zone turistice de maxim interes: la vest prin Groapa Calului si Valea Postavarului de Poiana Secuilor, Cheile Rīsnoavei si Masivul Postavar; la est; peste Valea Gīrcinului de grupa muntilor Rentea-Vaida si mai departe de Ciucas; la sud prin saua Pietricica de culmile Susaiului, Gīrbovei si Baiului.CABANE:

Īn zona centrala a masivului, īn poiana sura de Piatra, PIATRA MARE - altitudine 1630 m. capacitate 110 locuri (īn anexa, numai pentru vara 40 de priciuri īn plus) este accesibila pe drumuri marcate din Predeal, Timis si Sacele.

CABANA BOLNOC - situata la limita nordica a masivului, la altitudinea de 1000 metri sub Culmea Bolnocului, este accesibila pe drum auto din Dīmbu Morii si pe poteci marcate din Sacele īn Valea Gīrcinului; capacitate 41 locuri.

CABANA HOTEL DĪMBU MORII - situata pe Valea Timisului (DN 1 km 157), altitudine 685 metri, capacitate 104 locuri,

CABANA TIMIsU DE SUS - altitudine 880 metri, capacitate 26 locuri,

Sīnt baze turistice cu acces, prin poteci marcate, la zona centrala a masivului: CABANA RENŢEA - situata īn afara limitelor masivului, la altitudinea de 1241 metri, sub vīrful cu acelasi nume, accesibila pe drumul forestier de pe Valea Gīrcinului si CABANA SUSAI - asezata īn poiana Susaiului, la altitudinea de 1350 metri, apartinīnd muntilor Predealului, sīnt legate de principalele drumuri ce strabat Piatra Mare, fiind īnglobate arealului turistic al masivului; de asemenea, popasul turistic Dīrste, tabara BTT din Sacele, amplasate īn zona nordica, si CABANA CIOPLEA din Predeal, pot constitui puncte de plecare spre Piatra Mare.Document Info


Accesari: 2100
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )