Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
ANALIZAREA CONCURENTEI

managementANALIZAREA CONCURENTEI


In domeniul produselor sportive exista o gama foarte larga de produse. In acest domeniu exista mari companii producatoare : ADIDAS , NIKE si REEBOOK . In fiecare zi , consumatorul este asaltat de slogane care mai de care mai atragatoare , de noi si noi produse , de noi denumiri . Toate acestea au scopul de a atrage categorii cat mai largi de consumatori . Oferta de produse este foarte dinamica si incearca sa stimuleze continuu consumatorul , sa-i ofere cat mai multe avantaje,sa-i capteze atentia pentru ca in final acesta sa cumpere produsul Nu este importanta doar cumpararea produsului ,ci si satisfactia resimtita in urma folosirii lor . Daca satisfactia este garantata atunci si nevoia consumatorului de a mai cumpara acele produse este garantata . De aici reiese si avantajul ca consumatorul nu se orienteaza spre alte produse similare oferite de firmele concurente.

Concurenta este foarte puternica,deoarece marile companii incearca sa elimine de pe piata orice produs concurent cu al lor .

Concurenta dispune de resurse financiare foarte importante , asa ca pentru a penetra piata si compania OXIGEN va trebui sa-si inceapa activitatea pornind cu un capital social mare si asumandu-si investitii pe termen mediu foarte mari in domeniul productiei , publicitatii si in domeniul canalelor de distributie .

Foarte important pentru firma OXIGEN este cunoasterea in permanenta a produselor si serviciilor oferite de firmele concurente .


PROMOVAREA PRIN CAMPANIE PUBLICITARA
Pentru a atrage cat mai multi consumatori , orice producator trebuie sa-i stimuleze in permanenta . Acest lucru este posibil prin gasirea de sloganuri noi, reclame originale, ambalaje atragatoare, oferte, promotii, concursuri .

Firma OXIGEN isi propune o campanie puternica de promovare a echipamentelor sportive . Sloganul firmei este: NU SE POATE TRAI FARA OXIGEN

Firma detine un lant de hoteluri si case de vacanta atat la munte si la mare, locuri ce sunt dotate cu baze sportive unde se pot desfasura activitati sportive extreme( schii, mountain-bike, surf,)


Vom imprastia pliante prin scoli , deoarece toate produsele noi au priza mai mare la publicul tanar . Vom face cunoscuta promotia.

De asemenea , vom imparti pliante cu ajutorul serviciului postal .  

Promovarea va mai fi realizata si prin difuzarea de reclame la TV. Vom alege cele mai vizionate emisiuni si filme , pentru ca in pauzele din timpul lor sa difuzam reclamele .


Vom construi si cultiva relatiile cu clientii prin punerea la dispo-zitie a unor linii telefonice , cu ajutorul carora consumatorii vor afla tot felul de informatii cu privire la aceste produse de la operatorii nostri .


Vom pune la dispozitie si un site cu toate informatiile privitoare la produse si la compania producatoare . Vor putea afla si despre noile oferte , concursuri , promotii .
DISTRIBUTIAPentru a realiza o activitate cat mai eficienta este necesara o retea de distributie foarte larga . Distributia este un element puternic continut in mixul de marketing .

In primul rand sunt necesare spatii de depozitare.OXIGEN detine depozite proprii, pentru care aloca cheltuieli de depozi-tare si intretinere.

Distributia produselor se va face cunoscand in permanenta cererea de produse de pe piata, cat si produsele existente in magazine, pentru a nu creea stocuri prea mari in raport cu cererea.

OXIGEN nu beneficiaza de modalitati de distributie proprii. De aceea s-a contractat o firma de distributie care se va ocupa de aprovizionarea magazinelor si farmaciilor. Estimand cheltuielile aferente distributiei costurile sunt aproximativ de 10.000 euro . Alte contracte sunt cele incheiate cu marii en-gro-sisti pentru a crea o arie de distributie foarte mare. Distributia se face cu ajutorul firmei de distributie S.C. Mia-Management , care pune la dispozitia companiei mijloacele sale de transport.


BUGETULPentru a porni o asa de mare afacere,de o asemenea amploare sunt necesare anumite fonduri . Domeniul de investitie este foarte bine ales , deoarece concurenta nu este chiar asa de mare de dinti este un Deci profitul este garantat , dar asta numai daca acest produs este bine promovat si pentru asta sunt necesare fonduri. Investitia este pe termen mediu. Sumele de bani necesare sunt foarte mari , dar investitia va fi recuperata.

Trebuien folosit un mix de marketing ce contine , in mod clasic , cinci puternice elemente :

Produsul

Pretul

Promovarea

Piata

CalitateaDe exemplu , apar unele cheltuieli cum ar fi :a)     CHELTUIELI NECESARE INCEPERII ACTIVITATII :


- cheltuieli pentru obtinerea adeverintelor de infiintare si

de functionare estimate la 50.000.000 lei ;

cheltuielile necesare pentru obtinerea unui spatiu pen-tru construirea unei fabrici 300.000 Euro ;

cheltuielile necesare pentru construirea fabricii estimate la 1.000.000 Euro ;

cheltuielile necesare pentru cumpararea tehnologiei care ar fi in sume de 240.000 Euro ;


b)    CHELTUIELI PENTRU OBTINEREA PRODUSULUI :cheltuielile cu lumina , curentul electric , apa, caldura

estimate la 30.000 Euro ;

- cheltuieli cu mentinerea in stare de functiune a tehnologiei 1000 euro / luna ;

cheltuielile cu salariile personalului productiv si admi-nistrativ 5000 euro ;

cheltuielile cu materia prima - 15.000 Euro ;
c) CHELTUIELI PENTRU DISTRIBUTIE SI DEPOZITARE


cheltuieli cu depozitarea in suma de 2.000 euro ;

cheltuieli cu intretinerea depozitelor 1000 euro ;

cheltuieli cu transportul 5.500 euro ;

cheltuieli cu distributia 10000 euro ;
d)    CHELTUIELI LEGATE DE PROMOVARE SI

cheltuieli cu promovarea produsului 30.000euro ;

cheltuieli pentru reclamele televizate 70.000 euro / luna

cheltuieli de sponsorizare 10.000 euro.


CHESTIONAR


Nr.crt

Varsta

Sex

Ocupatie

Salariul net

Suma de bani alocata sportului

Va plac produsele noastre?


Sub 14ani

F/B
DA/NU


14-20 ani

F/B
DA/NU


20-30ani

F/B
DA/NU


30- 50 ani

F/B
DA/NU


Peste 50 ani

F/B
DA/NUDocument Info


Accesari: 2720
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )