Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


Analiza indicatorilor de lichiditate

Marketing


Analiza indicatorilor de lichiditate

Pentru ca un agent economic sa-si desfasoare activitatea īn mod fluent este necesar sa dispuna īn permanenta de resurse bane&# 16216y249q 351;ti (lichiditati) care sa asigure capacitatea efectuarii platilor la termenele scadente. Sau, cu alte cuvinte, prin lichiditate se īntelege proprietatea elementelor patrimoniale de a se transforma īn bani.Īn practica de analiza economico-financiara se utilizeaza urmatorii indicatori ai ratei lichiditatii:

a)

b)

c)

Rata lichiditatii generale, datorita continutului mai complex al indicatorului de la numarator (activele circulante), se apreciaza ca exprima o situatie buna numai atunci cānd īnregistreaza o marime care este cel putin egala cu 2,5.

O utilitate deosebita prezinta urmarirea si analiza ratei lichiditatii reduse care este cunoscuta si sub denumirea de "testul acid". Se considera ca are o marime corespunzatoare din punct de vedere financiar atunci cānd acest indicator este mai mare de 1,5.Īn ceea ce priveste rata lichiditatii imediate, se apreciaza ca fiind optima atunci cānd marimea acesteia este cel putin egala cu o unitate.

Datoriile curente sau resursele financiare temporare, īn conditiile īn care au termene scadente mai mici de un an sunt formate din: datoriile ce trebuie platite īntr-o perioada de pāna la un an, provizioanele pentru riscuri si cheltuieli si veniturile īnregistrate īn avans.

Se precizeaza de asemenea, ca disponibilitatile banesti din casa si conturi la banci, luate īn considerare la calculul ratei lichiditatii imediate, sunt constituite din: cecuri de īncasat; conturi la banci īn lei; conturi la banci īn valuta; sume īn curs de decontare; casa īn lei; casa īn valuta; timbre fiscale si postale; tichete si bilete de calatorie; acreditive īn lei; acreditive īn valuta; avansuri de trezorerie si alte valori.

Document Info


Accesari: 6886
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )