Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...CERCETARE DE PIATA I.D.I.M.M.

Marketing
UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCUREsTI

sCOALA DE STUDII ACADEMICE POSTUNIVERSITARE DE MANAGEMENT
CERCETARE  DE PIATA

I.D.I.M.M.

C U P R I N S

Legea privind stimularea întreprinzatorilor privati pentru înfiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii  .................... 848g68i ..............

Afacerea propusa si domeniul de activitate  .................... 848g68i ................

Situatia pietei .................... 848g68i .................... 848g68i .................... 848g68i .................... 848g68i ..........

Clientii .................... 848g68i .................... 848g68i .................... 848g68i .................... 848g68i .................... 848g68i ...

Segmentul de piata .................... 848g68i .................... 848g68i .................... 848g68i .................... 848g68i .

Concurenta .................... 848g68i .................... 848g68i .................... 848g68i .................... 848g68i ...............

Analiza SWOT .................... 848g68i .................... 848g68i .................... 848g68i .................... 848g68i ...........

Mixul de marketing .................... 848g68i .................... 848g68i .................... 848g68i .................... 848g68i .

Produsele si serviciile  .................... 848g68i .................... 848g68i .................... 848g68i

Pretul .................... 848g68i .................... 848g68i .................... 848g68i .................... 848g68i ..........

Promovarea si distributia .................... 848g68i .................... 848g68i ..............

1. Legea privind stimularea întreprinzatorilor privati pentru înfiintarea si dezvoltarea întreprinderilor mici si mijlocii

1. Întreprinzatorul este o persoana fizica autorizata sau o persoana juridica care, în mod individual sau în asociere cu alte persoane fizice autorizate sau cu persoane juridice, organizeaza o societate comerciala în vederea desfasurarii unor fapte si acte de comert în scopul obtinerii de profit prin realizarea de bunuri materiale, respectiv prestari de servicii, din vânzarea acestora pe piata, în conditii de concurenta

Ministerele, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, autoritatile administratiei publice locale si camerele de comert si industrie, în cadrul competentei lor, au obligatia sa elaboreze politici si sa asigure masuri si actiuni menite sa contribuie la protectia întreprinzatorilorîn raporturile lor cu statul, în special prin simplificarea procedurilor administrative impuse intreprinderilor si prin prevenirea cresterii nejustificate a acestora fata de reglementarile în vigoare.Pentru a stimula înfiintarea si dezvoltarea întreprinderilor mici si mijlocii se introduce o procedura simplificata privind obtinerea avizelor, autorizatiilor si licentelor de functionare, realizata prin camerele de comert si industrie - birourile de asistenta pentru constituirea si dezvoltarea societatilor comerciale. În acest caz, regimul tarifelor practicat va fi similar cu cel existent la oficiile registrului comertului.

Întreprinderile mici si mijlocii au acces la activele disponibile ale societatilor comerciale si companiilor nationale cu capital majoritar de stat, precum si ale regiilor autonome, în urmatoarele conditii:

a)      activele disponibile utilizate de întreprinderile mici si mijlocii în baza contractului de închiriere, a contractului de locatie de gestiune sau a contractu-lui de asociere în participatiune, încheiat cu societatile comerciale si companiile nationale cu capital majoritar de stat, precum si cu regiile autonome, vor fi vândute, la solicitarea detinatorului, la pretul negociat, stabilit pe baza raportului de evaluare dupa deducerea investitiilor efectuate în activ de catre chirias

b)      contractul de închiriere sau contractul de locatie de gestiune se va transforma, la solicitarea detinatorului, în contract de leasing, cu clauza irevocabila de vânzare.

c)      întreprinderile mici si mijlocii au drept de preemptiune la cumpararea activelor disponibile ale societatilor comerciale si companiilor nationale cu capital majoritar de stat, precum si ale regiilor autonome aflate în vecinatatea imediata a activelor pe care le detin în proprietate.

d)      întreprinderile mici si mijlocii au proprietate la cumpararea activelor disponibile ale societatilor comerciale si companiilor nationale cu capital majoritar de stat, precum si ale regiilor autonome.

e)      întreprinderile mici si mijlocii au acces prioritar la închirierea, concesionarea sau leasingul activelor disponibile ale societatilor comerciale si companiilor nationale cu capital majoritar de stat, precum si ale regiilor autonome. 

Vânzarea de active, în conditiile alin. (1), se poate face si cu plata în rate esalonate pe termen de 3 - 5 ani, cu un avans de 5 - 20%.

Guvernul, ministerele si celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si autoritatile publice locale trebuie sa asigure cresterea ponderii întreprinderilor mici si mijlocii în valoarea contractelor de achizitii publice de bunuri materiale, lucrari si servicii, urmarind ca aceasta pondere sa atinga un nivel comparabil cu contributia acestora la realizarea produsului intern brut.

Întreprinderile mici si mijlocii beneficiaza de reduceri cu 50% pentru criteriile legate de cifra de afaceri si garantiile cerute în achizitiile publice de bunuri materiale, lucrari si servicii.

Institutiile publice, societatile comerciale si companiile nationale cu capital majoritar de stat, precum si regiile autonome au obligatia de a organiza prima licitatie doar pentru întreprinderile mici si mijlocii.

În situatia neadjudecarii licitatieide catre întreprinderile mici si mijlocii se va organiza o alta licitatie cu acces liber, conform reglementarilor în vigoare.

Guvernul sprijina activitatea de cercetare si inovare tehnologica desfasurata de întreprinderile mici si mijlocii, prin:

a)      introducerea în programul national a unui capitol distinct referitor la activitatea de cercetare-dezvoltare desfasurata de întreprinderile mici si mijlocii;

b)      asigurarea contractarii cu prioritate a tematicii solicitate de întreprinde-rile mici si mijlocii, de catre institutele de cercetare stiintifica si dezvoltare;c)      facilitarea accesului la informatii tehnologice de specialitate în conditiile legii si înfiintarea de incubatoare de afaceri, parcuri stiintifice si alte forme asemanatoare;

d)      obligativitatea punerii la dispozitie întreprinderilor mici si mijlocii a rezultatelor activitatii de cercetare-dezvoltare finantate de la buget, în aceleasi conditii de care beneficieaza în prezent societatile comerciale si companiile nationale cu capital majoritar, de stat, precum si regiile autonome.

În scopul desfasurarii si dezvoltarii activitatii lor, întreprinderile mici si mijlocii beneficiaza de servicii de informare, asistenta, consultanta, cercetare si inovare tehnologica sn domeniile financiar-bancar, management si marketing.

Guvernul va aproba anual de încurajare si stimulare a înfiintarii si dezvoltarii întreprinderilor mici si mijlocii pe baza programelor elaborate de Agentia Nationala pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii, cu consultarea camerelor de comert si industrie si a patronatelor întreprinderilor mici si mijlocii.

sntreprinderile mici si mijlocii sunt scutite de la plata taxelor vamale pentru masinile, instalatiile, echipamentele industriale, know-how, care se importa în vederea dezvoltarii activitatilor proprii de productie si servicii si care se achita din fonduri proprii sau credite obtinute de la banci românesti sau straine.

Cota-parte din profitul brut reinvestit de catre întreprinderile mici si mijlocii nu se impoziteaza

Întreprinderile mici si mijlocii vor beneficia de reducerea impozitului pe profit în proportie de 20%, în cazul în care creeaza noi locuri de munca, daca se asigura cresterea numarului scriptic cu cel putin 10% fata de anul financiar precedent.

Întreprinderile mici si mijlocii sunt scutite de la plata taxelor vamale pentru importul de materii prime necesare pentru fabricarea produselor de catre acestea, în cazul în care aceste produse sunt la rândul lor scutite de la plata taxelor vamale de impozit.

Întreprinderile mici si mijlocii beneficiaza de reducerea cu 75% a impozitului pe profitul obtinut din productia livrata la export.

Prin hotarâre a Guvernului se înfiinteaza Fondul national de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici si mijlocii care va avea filiate în fiecare

resedinta de judet

Fondul national de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici si mijlocii are ca obiect de activitate exclusiv garantarea creditelor sau a altor instrumente de finantare care pot fi obtinute de catre întreprinderile mici si mijlocii de la bancile comerciale ori din alte surse.

Guvernul asigura coordonarea politicilor si a masurilor de încurajare si de stimulare a întreprinderilor mici si mijlocii, monitorizarea si evaluarea acestora, prin Agentia Nationala a Întreprinderilor Mici si Mijlocii. Organizarea si functionarea Agentiei Nationale a Întreprinderilor Mici si Mijlocii se aproba prin hotarâre a Guvernului.loading...
Document Info


Accesari: 1063
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )