Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
CREATIVITATEA IN PUBLICITATE

Marketing


CREATIVITATEA IN PUBLICITATEExista foarte multi oameni care afirma ca nu sunt creatori. De fapt, ei nu au învatat sa-si valorifice creativitatea înnascuta. Daca ai creier, ai mijlocul de a fi creator, trebuie doar sa înveti cum.

In publicitate termenul de creativitate este folosit în legatura cu si masurat prin profitabilitate.

A fi creator înseamna a concepre reclame care genereaza profit. Nu este nevoie de un talent artistic, dar de un anume talent este vorba în mod sigur. Este talentul de a concepe publicitate creatoare, care sa fie atractiva, sa sune si sa arate placut, dar în acelasi timp sa aduca profit.

Indiferent de domeniul de activitate, creativitatea înseamna cunostinte. In publicitate cunostintele sunt extrase din urmatoarele zone:

clientii;

potentialii clienti;

concurentii;

propriul domeniu de activitate;

comunitatea în care traiesti;

evenimentele curente;

tendintele economice;

firmele echivalente din alte zone;

propriul produs sau serviciu;

publicitatea care îsi atinge scopul

Creativitatea rezulta din combinarea componentelor - aparent fara legatura între ele- ale cunostintelor de care dispui. Atunci când combini datele personale ale clientilor cu detalii ale produsului care vor contribui la bunastarea acelui client esti deja pe drumul cel bun. Creativitaea poate fi alimentata cu informatii de la concurenti, combinate cu ultimele noutati economice. Daca afli ca în alta zona produsul tau a avut o reclama buna si s-a bucurat de mare succes, acest lucru te impulsioneaza sa creezi o reclama cel putin la fel de buna.

Toate ideile creatoare trebuie sa fie concentrate asupra avantajelor oferite de produsul tau si sa fie exprimate în termeni simpli, pe întelesul tuturor.

Când examinezi în detaliu informatiile în cautare de reclama generatoare de profit, priveste mai întâi din propriul punct de vedere, al creatorului de reclama, apoi din punctul de vedere al potentialilor clienti, care reprezinta tinta publicitatii tale.

Cei mai creatori oameni din domeniul reclamei par sa fie si cei mai curiosi, îi intereseaza toate lucrurile, orice noutate, citesc foarte mult. Sunt cei mai fini observatori ai cumparatorilor, întâlniti în magazine, le pun o multime de în trebari dar stiu si sa-i asculte. Se uita la orice canal TV, asculta orice post de radio. Sunt foarte bine ancorati în mediul înconjurator. Acesta este marele lor secret, legatura cu lumea din jur.

Daca lupta pentru supravietuire este cel mai puternic instinct uman, exista înca unul care ne însoteste mereu:

nevoia de a învata, de a obtine mereu noi cunostinte.

Sa acordam atentie acestui instinct si atunci cu siguranta vom face reclame tot mai creatoare.


Document Info


Accesari: 6307
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )