Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Functiile analizei economico-financiare

Marketing


Functiile analizei economico-financiare

Functia de diagnoza si reglare a analizei are un rol important în întregul proces de comanda si corectie a mod 18318o144s ului de functionare a mecanismului dinamic al agentilor economici.O sarcina importanta a analizei economico-financiare este îndeplinita prin manifestarea functiei de gestiune eficienta a patrimoniului si capitalurilor. Aceasta functie actioneaza în sensul canalizarii eforturilor manageriale pentru îmbunatatirea continua a activitatii economico-financiare, cresterea performantelor financiare, întarirea sistemului de evidenta, expertizare si auditare financiara interna.

Analiza economico-financiara, prin modul în care este efectuata îndeplineste si o functie de realizare a conexiunii agentului economic cu mediul exterior. Se remarca în contextul actiunii acestei functii, ca orice agent economic întretine o strânsa interdependenta cu sistemul financiar prin fiscalitatea la care îi sunt supuse rezultatele, cu sistemul bancar prin functionarea unor conturi de disponibilitati banesti la banci, sau prin solicitarea unor credite banesti, cu bursele de valori, precum si cu partenerii economici de piata, agenti economici sau consumatori finali.

Utilitatea analizei economice la realizarea procesului decizional al conducerii este conturata, de asemenea, prin manifestarea functiei de informare. Aceasta functie se concretizeaza în transmiterea catre conducerea agentului economic a unor rapoarte de analiza cu continut informativ economico-financiar, specifice ca structura si profunzime de detaliere, în functie de nivelul ierarhic catre care sunt destinate.


Document Info


Accesari: 5031
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )