Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
EFECTUL DE PIRAMIDA

medicina
EFECTUL DE PIRAMIDA

piramidei) o sa descriu in continuare despre ce este vorba. Orice forma geometrica bidimensionala (2D, care se desfasoara într-un plan) sau tridimensionala (3D, care se desfasoara în spatiu), modifica câmpurile existente in apropierea lor. O pot face in sens pozitiv sau negativ. Piramida este una dintre formele geometrice, usor de construit si cu efecte puternice. Energiile care sunt implicate într-un astfel de proces sunt foarte mici in comparatie cu valorile cu care suntem obisnuiti din viata de zi cu zi, procesele desfasurându-se cu viteza mica si fiind foarte influentate de mediul înconjurator.

Astfel ca fenomenul poate da rezultate bune in anumite locatii, iar in altele sa nu functioneze deloc.

Poti sa-ti construiesti o piramida singur: dar trebuie sa fi sigur ca este construita la proportia si unghiul corect, care este 52,606 grade. Vei gasi o multime de experimente frumoase si interesante, mai ales sa urmaresti cum cresc plantele in piramida.

Câteva dintre efecte ar fi: mâncarea tinuta in piramida va sta proaspata pentru un timp de doua pana la trei ori mai mare decât mâncarea neacoperita. Aromele artificiale din mâncare îsi vor pierde savoarea, dar aromele naturale se vor intensifica. Savoarea mâncarurilor se schimba; ele devin mai putin aspre si acide. Când executam o citire spectrografica a unui articol tratat, vom observa o schimbare in structura moleculara. Piramida va deshidrata si mumifica lucrurile, dar nu va permite sa putrezeasca sau sa creasca mucegai.

De asemenea este o încetinire sau o stopare completa a înmultirii microorganismelor. Fotografii Kirlian ale subiectilor umani arata aura ca fiind mai stralucitoare dupa o perioada de expunere de 15 minute.

Reactia cu mediul piramidal: Persoanele care locuiesc intr-o casa piramidala, muncind intr-o cladire sub forma de piramida, sau care mediteaza sau doarme sub un schelet de piramida, sau care dorm deasupra unor mici piramide aliniate in serie plasate sub pat, in majoritatea cazurilor se simt pozitiv, reactionând imediat.

Fiintele vii sunt atrase de 353b110d piramide ca un magnet: Declaratii din mai multe surse, demonstreaza ca animalele de casa de tot felul cresc puternice si sanatoase sub, sau in piramide cu laturile deschise (neacoperite). Se observa ca pisicile si câinii raspund acestui unic, mediu al energiei de forma in diferite feluri armonioase.

Alinierea piramidei: Pe scurt, o aliniere celesta (steaua Polara nordica) pentru una din laturile piramidei, este de preferat înaintea celei a nordului magnetic determinata de citirea unei busole, pentru ca corectia magnetica reala trebuie justificata, in acord cu locatia geografica implicata. Simboluri plasate pe laturile piramidei:

Decorând cu simboluri laturile piramidei, se produc o varietate de rezultate pozitive ale reactiilor pozitive.

Cercetarea piramidei: Bill Kerell este un cercetator al piramidei care face experimente cu piramide de 17 ani. El a facut multe experimente folosind crevetele de apa sarata. Crevetele de apa sarata de obicei traieste 6 pana la 7 saptamâni; dar sub piramide, Bill i-a tinut in viata peste 1 an. El a remarcat de asemenea ca dezvoltarea in piramida a crevetelui duce la cresterea lui de 2 pana la 3 ori mai mari decât in mod normal. Bill a facut de asemenea o multime de experimente cu oameni. Unul dintre lucrurile pe care el si asociatii lui  le-au gasit este faptul ca indivizii hipersenzitivi devin linistiti, iar oamenii apatici devin energici din nou. O multime de experimente au fost facute cu indivizi care mediteaza. S-a descoperit ca undele crebrale theta si alpha au crescut in amplitudine. Aceste frecvente sunt de asemenea mai mari iar amplitudinea semnalului e de doua ori mai mare decât in cazurile normale. Dr. Carl Benedicks (un cercetator suedez) a descoperit ca piramida produce o rezonanta sau o frecventa înauntrul ei. Doi oameni de stiinta germani, Born si Lertes, de asemenea au descoperit ca aceasta frecventa este in domeniul microundelor. Cercetatorii spun ca lucruri plasate sub piramida stau "încarcate" pentru perioade de timp diferite dupa scoaterea lor de sub piramida. A fost gasit ca apa îsi pastreaza "încarcarea" sa mai mult decât orice altceva. Piramidele au fost experimentate de asemenea de doctori. Bill povesteste de un doctor dintr-un spital canadian care a încercat sa foloseasca piramida in sectia lor de arsuri. Dupa ce un pacient sta sub o piramida pentru câteva minute, durerea începe sa dispara. Ei au descoperit de asemenea ca zonele cu arsuri se vindeca mult mai repede. Una dintre cele mai interesante relatri despre puterea piramidei a fost citata de Serge King in cartea sa "Pyramid Energy Handbook". In aceasta carte, King vorbeste despre felurile in care oamenii îsi pot ajuta câinii, pisicile, pestii si pasarile. El explica: "Unul dintre cercetatorii mei a raportat recent ca a plasat o piramida deasupra coliviei unei pasari agitate. Pasarea a zburat imediat spre vârful piramidei intr-o vizibila încercare de a se apropia cat mai mult de piramida si a ramas linistita mai mult decât înainte".Cele mai obisnuite efecte pe care meditatorii le spun ca li se întâmpla când stau sub piramida sunt: un fel de stare de imponderabilitate; o distorsiune a timpului cat si a vitezei si o încetinire; o senzatie de furnicare a pielii, similara cu aceea a unui curent slab; o încalzire a temperaturii pieli; un efect de amortire a sistemului nervos; o "adormire" mai adânca in starea transcedentala; si in final, vise foarte detaliate in culori foarte vi.

Frecventa efectului de piramida: Piramida pune lucrurile înapoi pe drumul pe care ar trebui sa fie, ea face lucrurile mai perfecte. Una dintre frecvente care este comuna cu toate elementele este unda purtatoare. Unghiul vector al energiei formate de frecventa undei purtatoare este 52,606 grade. Aceasta piramida este in acelasi timp si transmitator si receptor. Din acest motiv noi putem construi o piramida din orice material, si ea va functiona. Elementele din materialul folosit pentru piramida încep sa oscileze.

Plasarea de obiecte in piramida: Frecventa creste potentialul elementelor, altfel spus le "încarca". Când apa este încarcata, in realitate molecula de oxigen este încarcata, întrucât molecula de oxigen este elementul din apa care formeaza cristalul octaedron. Vectorii oxigenului se realiniaza singuri când se afla sub piramida. Folosirea piramidelor amplifica cristalele, ierburile si uleiurile volatile etc. este foarte simplu, pune articolul înauntrul piramidei pentru cel putin 2-24 ore. Esentele de flori sunt foarte mult amplificate. Oamenii de stiinta au confirmat aceasta; ei au observat o schimbare in structura moleculara a apei, dar nu stiu din ce motiv. Apa pierde din mirosul de clor si are un gust mai bun. Plantele cresc de doua ori mai repede sub piramida, in perioada timpurie a cresterii lor, decât plantele care nu sunt sub piramida. Plantele tinere tratate arata mai sanatoase si au mai putine pagube produse de insecte. S-a gasit ca piramida facuta din cupru are cele mai bune efecte si intensifica efectele asupra materialelor organice. Piramida de asemenea are efecte si asupra lucrurilor anorganice. Se cunoaste bine ca lamele de ras sunt pastrate mai mult timp ascutite daca se aseaza sub piramida dupa fiecare folosire.

Obiecte metalice masive, precum structura de rezistenta din fier-beton a blocurilor, pot influenta negativ reusita unui experiment. La fel si mese si dulapuri metalice, linii electrice de forta sau înalta tensiune, motoare electrice, televizoare, monitoare de calculator, cuptoare cu microunde etc., aflate in apropierea piramidei, in care desfasuram un experiment, pot duce la esec total sau partial.

Parerea mea este ca aceste obiecte nu influenteaza piramida in mod direct. De ce ? Pai sa va argumentez. In primul rând piramida trebuie sa fie amplasata cu laturile perpendiculare pe directiile nord, sud, est, vest; nordul ales este cel magnetic si nu cel geografic. De aici reiese ca piramida depinde foarte mult de câmpul magnetic terestru. Probabil câmpul magnetic este concentrat la 1/3 din înaltime de la baza producând fenomenele binecunoscute. O aliniere defectuoasa a piramidei, chiar si cu câteva grade, duce la reducerea efectului. In acelasi mod, piramida trebuie asezata pe un plan cat mai orizontal; o inclinare de doar câteva grade eroare, poate reduce considerabil efectul. Geoelectricitatea Pamântului este verticala, deci perpendiculara pe suprafata terestra. Înseamna ca efectul de piramida poate fi un fenomen complex compus din câmpul magnetic si geoelectricitatea Pamântului. Corpurile metalice cat si sursele poluante electromagnetic perturba câmpul electric si magnetic.

Mai multe persoane au încercat sa-mi explice ca acest efect de piramida este un pseudo fenomen, deoarece ei credeau ca experimentele le efectuasem sub o piramida cu laturile acoperite si astfel in interiorul ei se forma un microclimat diferit de cel din exterior. Falsa aceasta explicatie a lor. Toate experimentele le-am efectuat sub piramide formate doar din muchii prin care aerul din exterior piramidei comunica liber cu cel din interior. Climatul este acelasi, încât proba din piramida si cea din exterior sunt supuse acelorasi temperaturi, umiditati etc. Deci piramida functioneaza ca o antena captând si amplificând aceste câmpuri terestre, foarte slabe.

Nu numai ea produce acest fenomen, ci si orice obiect tridimensional si bidimensional. Si un desen pe o hârtie poate produce un efect benefic sau malefic in jurul lui. Când ma refer la cuvântul "benefic" sau la cuvântul "malefic" nu ma gândesc la o explicatie mistico-religioasa; de exemplu apa poate fi energizata, dar energizata prost poate avea efecte nocive asupra organismelor vii. Revenind la desenele de pe hârtii, explicatia mea ar fi: niste linii trasate sa zicem cu un creion negru pe o hârtie alba, nu vor fi decât niste linii conductoare de grafit, pe hârtia izolatoare, aflata in câmpurile complexe din mediul in care se afla. Liniile pot fi in scurt, pot rezona etc. functionând ca un circuit electric si modificând sau amplificând câmpul, din apropierea sa, in care se afla.

Si omul detine niste microcâmpuri la nivelul pielii, expuse cu efectul Kirlian. O fotografie Kirlian pune in evidenta aura care in jurul unor organe afectate de boala este diferita. Acest câmp cred ca poate interactiona cu corpurile din jur. Astfel ca unele obiecte ne pot modifica aura in mod negativ producând tulburari mai mici sau mai mari in functie de gradul de perturbare.Despre faptul ca piramida poate fi realizate doar din muchii, pot sa spun ca într-adevar aceasta metoda de a construi piramida doar din muchii este una considerata la fel de normala ca si o piramida cu fete laterale realizate din diverse materiale. Deci nu pot decât sa te încurajez in ceea ce vrei sa faci. Eu unul nu am realizat asa ceva pana acum pentru ca mi-a cam lipsit materia prima :). Si un avantaj pe care cred ca un asemenea tip de piramida l-ar putea avea, este faptul ca conditiile atmosferice din jurul si interiorul piramidei sunt aceleasi ca si cele din camera in care se afla piramida. Deci acest mediu identic ajuta la eliminarea unor factori care puteau sa reprezinte adevaratul motiv pentru efectele unor experimente si nu piramida in sine. Pe de alta parte se stie ca cuprul este un bun de curent electric, iar in principal are proprietati ce îl recomand in experimentele cu piramida.

Nu stiu cum e cu pir. conice, eu mi-am facut una din carton, dar nu am avut suficienta rabdare sa o testez in multe conditii... cred ca una conditiile necesare pt a avea succes cu priamidele este rabdarea...


PIRAMIDA


Gradul redus de reproductibilitate a unor experimentari efectuate in interiorul unor modele ce reproduc la scara piramida lui Keops, dublat de diversitatea deosebita a influentelor acestei forme asupra evolutiei unor sisteme vii sau nevii, a polarizat atentia oamenilor de stiinta in jurul intrebarii: exista sau nu efectul de piramida ?

 Cu toata aparatura ultramoderna de care dispunem azi si cu toata experienta acumulata in ultimele decenii privind cercetarea experimentala, comunitatea stiintifica nu a dat inca un raspuns ferm la aceasta intrebare. Rezultatele obtinute de diferiti experimentatori ramin de multe ori evenimente singulare, neputand fi reproduse in alte laboratoare sau nici chiar de cei ce le-au obtinut pentru prima data. Si cu toate acestea, rezultatele experimentale inregistrate sunt o marturie a prezentei unui fenomen fizic, palpabil, care iese din limitele unor simple abateri, fluctuatii sau erori experimentale si care este declansat de conditii inca putin intelese. 
Pornind de la realitatea existentei complexului marilor piramide de la Gizeh, ce contine si piramida lui Keops, si tinand seama de numeroasele informatii [1] ce razbat inca din Antichitate privind rolul initiatic, esoteric al acestor constructii, se naste firesc o intrebare de baza: 
Oare modul in care gandim azi un experiment este adecvat studiului privind "efectul de piramida"?
Oare o regandire principial diferita a modului de a efectua experimentele in piramida nu ar conduce la rezultate mai reproductibile si deci abordabile intr-un demers stiintific?
Se poate vorbi de o energie captata sau generata de aceasta forma geometrica regulata? 
Trebuie oare sa cautam prezenta unor "informoni", gravitoni, "cotoni" sau cine stie ce alte particule ce ar putea fi raspunzatoare de efectele observate, sa incercam sa "indesam" fenomenul studiat in tiparele actuale ce explica totul prin interactiuni de particule?
Sau mai degraba sa dam crezare pasajului din cartea "Viata invatatorilor "in care, prin metode paranormale ce ar putea constitui in sine o alta tema, ni se releva ca: "datele stiintifice inzidite in enorma sa masa de piatra nu au fost incluse acolo pentru progresul stiintei, caci trebuie sa fii deja foarte versat pentru a le intelege". 

Acest pasaj sugereaza ca rezolvarea enigmei legate de Piramida este conditionata de rezolvarea in prealabil a altor "sarade" si mistere ale Universului. In acest sens, piramida ar putea fi considerata pentru moment un fel de "obiect didactic" prin al carui studiu cercetatorul ar putea sa filtreze, dupa criterii de maxima universalitate, o parte din informatiile pe care le detine. 
 

O prima privire asupra modului de dispunere a piramidelor ce formeaza complexul de la Gizeh, asupra proportiilor si dimensiunilor megalitice utilizate (dimensiuni ce impun respect si azi cu toate progresele tehnologice remarcabile facute intre timp si cu care ne tot laudam) sugereaza existenta unor legi de constructie riguroase, nespecifice unui complex arhitectural obisnuit, si cu atat mai mult al unuia cu caracter funerar. Si pentru a putea intelege cate ceva din semnificatiile acestor constructii ar trebui sa putem patrunde starea de spirit a acelei vremi, sa intelegem modul in care gandeau si ce cautau a implini in viata cei de acum citeva mii de ani. Si poate cel mai usor pentru noi ar fi sa reconsideram gandirea pitagoreica, caci este aproape de sufletul nostru romanesc prin insasi legatura subtila dintre Pitagora si Zamolxe. 

 Esenta - poate fi considerat primul cuvant hotarator si caracteristic al filozofiei grecesti. El semnifica sursa si principiul fenomenelor si fiintelor. Conform definitiei date de Aristotel, esenta este principiul absolut din care "deriva toate, el ramanand intact". Atribuirea rolului de esenta diferitelor fenomene sau fiinte a generat concepte filozofice diferite. Specific scolii pitagoreene este atribuirea rolului de esenta nu materiei, ci Numarului, care nu are continut, nu este materie ci doar ordine, este principiu sintetic fara a fi legat de simturi, este FORMA.

 Numarul este un fel special prin care se exprima forma. In lucrarea sa "Filosofia sociala a vechilor greci", Constantin Tsatsos arata ca, in sensul filosofiei grecesti, forma este ceea ce "alcatuieste, ordoneaza, armonizeaza, leaga, defineste, este lege. Iar legea nu este altceva decit ordine logica, necesara si universala, este Logos. Daca forma este principiul fiintelor, atunci legea, logosul constituie acest principiu. Poate ca numarul nu este decat o prima conceptie timida si oarecum limitata a logosului".

In "Theologumena Arithmeticae", Nicomach expliciteaza aceasta conceptie: "Haosul primitiv, lipsit de ordine si de forma si de tot ceea ce se diferentiaza dupa categoriile de calitate, cantitate etc.,a fost organizat si oranduit dupa Numar". Deci principii matematice clare, rapoarte si proportii guverneaza atat lumea anorganicului, cat si a organicului si chiar a socialului sau a creatiei umane. "Acest templu este ca si cerul in toate aranjamentele lui" spune o inscriptie de pe un fragment al templului lui Ramses II, aflat astazi in muzeul din Cairo, explicitand practic ideea de mai sus. 

Poate ca in acest spirit ar trebui abordata analiza complexului de la Gizeh, si cautate legaturile profunde cu Stonehenge si Sarmisegetusa. Structura geometrica riguros orientata a acestor constructii poate fi considerata rezultatul imprimat vietii sociale de catre tendinta spre o ordine geometrica, universala, astronomica, specifica influentelor culturii grecesti si egiptene, ordine dominata de Numarul de Aur

Din cele de mai sus poate sa transpara ideea ca inaintasii nostri ar fi putut ajunge la constientizarea unor legi profunde ale universului doar prin contemplarea naturii. Au dezvoltat "ascultarea" naturii si nu "interogarea" cu aparate auxiliare specifice tehnicii de azi. Ar aparea astfel o alta idee extrem de interesanta si importanta: obiectul de studiu are o mare influenta asupra celui ce il analizeaza sau il concepe si, din acest motiv, o reintegrare a omului modern in Natura ar putea fi conditionata de intelegerea si utilizarea notiunii de Forma. 
In acest context, ideea de Forma naturala poate deveni un concept - sinteza, ce isi are originea in ideile de frumos si de armonie din Antichitate, in ideea de proportie utilizata in estetica si teoria artei, in conceptele: eficient si economic din ultima perioada, in ideile de evolutie entropica si negentropica a sistemelor complexe departe de echilibru, de ordine si organizare in haos, in ideile de simetrie, omotetie, similaritate si autosimilaritate prezentate in teoriile privind structurile fractale si structurile geometrice bazate pe numerele de aur etc. Realizarea prin procese tehnologice a acestor forme ar putea conduce la ceea ce noi intelegem prin tehnologie naturala.

 Dar, sa revenim la Piramida. Am putea emite o ipoteza: Piramida este o forma geometrica speciala, un obiect artificial care, prin utilizarea anumitor proportii speciale, a unor materiale si tehnici de constructie adecvate si printr-o amplasare bine aleasa, capata proprietati deosebite, un fel de "rezonanta" subtila cu Universul. In acest sens poate fi privita ca fiind un prototip al ortotehnologiei ( in sensul definit in Ortofizica de Mihai Draganescu). 
Intre minte si materie se pot identifica interactiuni de un tip nou, mediate de Forma!

Aceasta este doar o ipoteza. Nu avem voie sa trecem mai departe construind un "munte de teorii" pana cand aceasta ipoteza nu se probeaza a fi adevarata. Oricum inainte de a sugera o serie de experiente interesante si utile sa mai recapitulam cate ceva din ceea ce se cunoaste sub numele de efect de piramida. 

 Maretia si in acelasi timp simplitatea complexului de la Gizeh au atras atentia si nedumerirea specialistilor din toate generatiile. Sute de expeditii s-au perindat prin fata Sfinxului incercand sa inteleaga scopul acestei risipe aparente de energie. Mii de pagini au fost umplute de parerile celor ce au meditat la poalele imensului edificiu de 144 m inaltime al piramidei lui Keops. Dar nici una din aceste pareri nu a fost atat de socanta prin implicatii ca cea facuta de francezul Antoine Bovis, care, prin 1950, afirma ca in interiorul piramidei are loc un proces de mumificare naturala. Afirmatia se baza pe o observatie facuta la fata locului referitoare la mumificarea micilor vietuitoare care-si gasisera moartea in interiorul piramidei. Deci in loc de schelete, asa cum ar fi fost normal, cercetatorul a colectat vietuitoare bine conservate prin deshidratare. Revenit in Franta, Bovis are nastrusnica idee sa-si construiasca o piramida din carton, care respecta proportia celei egiptene , sa o orienteze pe directia NS si, in pozitia echivalenta camerei regelui, aproximativ la 1/3 din inaltime, sa plaseze cadavrul unei pisici. Spre mirarea lui, cadavrul s-a deshidratat, mumificandu-se. Asa a inceput studiul inedit, si azi controversat, al Efectului de piramida. Rand pe rand, cercetatori din numeroase tari au prezentat rezultate ale unor experiente in care piramida, sau mai general forma geometrica a unui spatiu, poate influenta desfasurarea unor fenomene fizice. Drbal si Pavlita din Cehoslavacia, Eric McLuhan din Canada, Ottmar Stehle din Germania, George L. Brandes din USA, la noi in tara Dr. Marioara Godeanu si un colectiv interdisciplinar, sunt doar cateva nume ale celor ce si-au dedicat o mare parte din activitatea de cercetare acestui domeniu de studiu. 

 Primul brevet de inventie, deci prima aplicatie "legiferata" a efectului de piramida, ii apartine incepand cu 1959 lui Karel Drbal. Brevetul prezinta un "dispozitiv" de ascutit lamele de ras, respectiv o piramida in interiorul careia, pe un suport adecvat se asaza lama de ras. Cercetarile experimentale efectuate inainte de acordarea brevetului de inventie au aratat ca lama isi mareste de cateva ori durata de utilizare, daca in loc sa fie tinuta in aparatul de ras sau in ambalajul original este pastrata intr-un volum delimitat de o piramida orientata. In unele cazuri s-a constatat, prin masuratori pe microscop, o "refacere" a taisului unor lame uzate, un fel de ascutire a lamei prin reasezarea structurii cristaline. Din acel moment (1959) si pana azi, in punctul considerat activ din interiorul unei piramide orientate s-au plasat cele mai neasteptate obiecte, in speranta ca evolutia acestora ar putea deconspira ceva din mecanismul implicat. Singurul lucru cert obtinut este ca evolutia in timp a majoritatii reactiilor chimice testate, a proceselor de cristalizare sau polimerizare, de imbatranire sau precipitare, este afectata de forma spatiului in care se desfasoara reactia. 

 Totul se petrece ca si cand Forma, si in special piramida, ar juca, in anumite conditii rolul unui catalizator sau al unui inhibitor. Calitatea reactiei sau a procesului nu se modifica: o reactie de polimerizare ramane o reactie de polimerizare! In schimb viteza de desfasurare a procesului poate suferi variatii suficient de mari pentru a exclude erorile experimentale. 

Deci ceva se intampla cu "Timpul" in acel Spatiu, vrand parca sa confirme o butada de acum 1000 de ani care spune ca:

 Totul se teme de Timp, doar Timpul se teme de Piramida! 

Un exemplu personal - mi-am facut o piramida din electrozi de sudura, am orientat-o N-S si am pus un mar in ea, in toamna. Apoi am uitat-o pe dulap asa cum era .... (norocul meu) Dupa vreo luna jumatate am descoperit-o. Marul era extrem de parfumat, se simtea parfumul lui de la distanta - era acoperit cu un ulei responsabil pentru mirosul lui. In rest in stare buna... Stau si ma gandesc, oare sfintii ale caror oase miros atat de bine (parfumat) nu au trecut printr-o experimentare a unei energiei de tip piramidal interioare ?! :)Model:


Document Info


Accesari: 19349
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )