Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Dictionar

Alimentatie nutritie
Dictionar

Ingrediente

Pentru a pregati un amestec de baza (sau pentru a modifica un amestec de baza cumparat), exista o varietate de ingrediente. Cele prezentate mai jos si marcate cu asterisc sunt apte pentru consum uman, potrivit standardelor internationale. În mod obisnuit, se vând în pungi opace, de culoare neagra, pentru a împiedica actiunea luminii solare asupra produsului.
90 Mesh Rennet Casein*
(Caseina de cheag
Caseina este o proteina din lapte obtinuta prin coagulare. Aceast tip de caseina are continut proteinic garantat de peste 90%. Are pH neutru si, ca majoritatea caseinelor de cheag, pastreaza o mare parte din vitaminele si mineralele care se gasesc în lapte. Ideala pentru boiliesuri flotante sau semi-flotante. Confera o anumita moliciune miezului acestor nade.


30 Mesh Acid Casein*
(Caseina acida
Caseina acida cu granulatie mare. Continut proteinic de peste 95%. Factor pH în jur de 4 , aditiv ideal pentru amestecurile de baza cu textura grunjoasa, cum sunt cele pe baza de faina de peste. Utila pentru producerea unor nade cu valoare nutritiva ridicata (HNV) foarte tari. Dozaj recomandat: 170 de grame la jumatate de kilogram de amestec de baza. O doza mai mare duce la uscarea pastei de boilies.


100 Mesh Acid Casein*
(Caseina acida
Al doilea tip de caseina acida. Continut proteinic de peste 90%. Granulatie fina. Dozaj recomandat: maximum 170 de grame la jumatate de kilogram de amestec de baza. O doza mai mare va duce la înmuierea exagerata a pastei de boiliesuri. Ingredient util pentru producerea unor boiliesuri semi-flotante, cu miez moale.


Calcium Caseinate*
(caseinat de calciu
Caseinatul de calciu este varianta solubila a caseinei lactice. Continut proteinic de 96%. Foarte popular ca ingredient pentru fabricarea nadelor cu valoare nutritiva ridicata. Dozaj recomandat: 110 de grame la jumatate de kilogram de amestec de baza.


Sodium Caseinate*
(caseinat de sodiu
Caseinatul de sodiu este varianta solubila a caseinei acide, cu un profil aminoacidic diferit de cel al caseinatului de calciu, fata de care este si mult mai usor. Continut proteinic de 96%. Frecvent folosit ca ingredient pentru fabricarea nadelor cu valoare nutritiva ridicata. Adaos ideal în compozitia boiliesurilor semi-flotante sau lent scufundatoare. Dozaj recomandat: maximum 85 de grame la jumatate de kilogram de amestec de baza. O doza mai mare va face pasta de boiliesuri putin prea lipicioasa pentru a fi rulata.


Nutragel*
Substitut pentru oua, care permite producerea unor boiliesuri tari ca piatra fara a folosi oua.
Dozaj recomandat: între 28 si 56 de grame la jumatate de kilogram de amestec de baza. Pe lânga Nutragel, în amestecul de baza se adauga apa pâna la obtinerea consistentei dorite. Spre deosebire de boiliesurile facute cu oua, care trebuie lasate la aer un timp, ca sa se întareasca, boiliesurile facute cu Nutragel se întaresc imediat. Nutragelul este un derivat natural din zer, cu continut proteinic de 75%, care se foloseste în industria alimentara. De noutat ca ouale au proprietati emulsionante, prin urmare în compozitia unor boiliesuri fara oua trebuie adaugat un emulsionant.


Nutrapro*
Ingredient cu continut proteinic de 80%, compus din 48,7%lactoglobulina, 18,8% lactalbumina si proteine derivate din zer, care se foloseste ca alternativa la lactalbumina obisnuita. Poate intra în compozitia oricarui tip de boilies, dar în special în alcatuirea celor cu valoare nutritiva ridicata. Leaga si întareste amestecul de baza si îl face usor de rulat. De asemenea, ofera un continut aminoacidic ideal. Dozaj recomandat: maximum 85 de grame la jumatate de kilogram de amestec de baza.


Egg albumin*
(albumina din ou
Ingredient de prima calitate, care îmbogateste continutul nutritiv al al boiesurilor si le face mai tari. O doza de 28 pâna la 56 de grame de albumina, la o jumatate de kilogram de amestec de baza, va întari suprafata celor mai multe tipuri de boiliesuri. De exemplu, un amestec de baza cum este Enervite de la Nutrabaits nu e gândit sa produca boiliesuri tari, dar adaugarea în compozitie a 56 de grame de albumina din ou va conferi boiliesurilor suficienta duritate, încât sa poata fi aruncate la peste 100 de metri cu un baston de nadire, fara sa se sparga.


Nutralac*
Ingredient care îmbogateste continutul de grasimi al boiliesurilor si le da un atragator gust si miros de frisca. Este o pudra usor dulce si foarte grasa, cu rol de supliment nutritiv, utila în orice tip de boiliesuri. Dozaj recomandat: 56 de grame la jumatate de kilogram de amestec de baza, suficient pentru produce boiliesuri bogate în grasimi.


Yellow Semolina*
(gris galben
Grisul e frecvent folosit la compozitia boiliesurilor cu valoare nutritiva scazuta sau a celor pe baza de mâncare pentru pasari. Face amestecurile sa se ruleze foarte bine, iar boiliesurile rezultate au duritate uniforma. Dozaj recomandat: maximum 56 de grame la jumatate de kilogram de amestec de baza.


Wholewheat Semolina*
(gris alb
Are proprietati similare cu grisul galben, dar se deosebeste prin faptul ca produce boiliesuri mai putin tari. Dozaj recomandat: între 28 si 170 de grame la jumatate de kilogram de amestec de baza.


Full Fat Soya Flour*
(faina de soia integrala
Faina de soia integrala are un miros puternic de malt si este foarte bogata în ulei de soia, de unde si calitati de atractant. Continut proteinic în jur de 40%. Potrivita în orice feluri de amestecuri de baza. Dozaj recomandat: maximum 110 grame la jumatate de kilogram de amestec de baza.


White Fish Meal
(faina de peste)
Se produce din albitura. Este destul de grea si se gaseste în compozitia multor amestecuri de baza, dar e calitativ inferioara fainei de capelin sau de sardele si hamsii. Continut proteinic în jur de 66%. Potrivita în orice feluri de amestecuri pe baza de faina de peste. Dozaj recomandat: maximum 85 de grame la jumatate de kilogram de amestec de baza.


Capelin Meal
(faina de capelin)
Capelinul este o ruda apropiata a somonului, iar faina de capelin este printre cele mai bune fainuri de peste. Continut proteinic în jur de 70%. Se produce în Norvegia. Are un miros particular. Dozaj recomandat: maximum 85 de grame la jumatate de kilogram de amestec de baza.


Sardine/Anchovy Meal
(faina de sardele si hamsii)
Faina de peste aproape verde la culoare. Continut proteinic în jur de 70%. Miros puternic, foarte atragator. Cele doua fainuri, de sardele si de hamsii, sunt combinate în proportii egale. Dozaj recomandat: maximum 85 de grame la jumatate de kilogram de amestec de baza.

Uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale sunt o sursa de atractie si permit producerea unor boiliesuri cu o nota particulara, aspect important pentru pescarii care vor sa se asigure ca nada lor e unica si nu va fi copiata. Foarte utile mai ales în compozitia boiliesurilor nutritive, destinate nadirii pe termen lung.


Black Pepper Oil
(ulei de piper negru)
Atractant clasic, unul dintre cei mai importanti din toate timpurile. Se poate folosi în orice amestec de baza, pentru orice anotimp. Este distilat din fructele unei plante agatatoare din vestul Indiei. Miros foarte distinct. Dozaj recomandat: 1 mililitru la jumatate de kilogram de amestec de baza.

Garlic Oil
(ulei de usturoi)
Atractant puternic, foarte bun pentru ape reci. Se poate folosi fie singur, fie în combinatie cu arome de brânza sau frisca. Efecte dezastruoase asupra armoniei de cuplu!


Bergamot Oil
(ulei de bergamot)
Bergamotul (sau pergamuta) este o varietate de citrice, din coaja carora se extrage acest ulei parfumat, al carui miros se regaseste în diverse tipuri de cosmetice sau de ceai (Earl Grey). Se poate folosi tot timpul anului. Deseori combinat cu aromele de capsuni si frisca.


Alte uleiuri esentiale: Basil (busuioc), Cinammon (scortisoara), Clove (cuisoare), Coriander (coriandru), Cumin (chimion), Eucalyptus (eucalipt), Geranium (geraniu), Ginger (ghimbir), Grapefruit (grapefruit), Jaffa (portocale), Juniper (ienupar), Leek (praz), Lemon (lamâie), Nutmeg (nucsoara), Onion (ceapa), Parsley (patrunjel), Sage (salvie), Spearmint (menta), Thyme (cimbru), Ylang Ylang (ylang ylang).

Uleiuri nutritive

Folosite pentru a adauga compozitiei de boilies acizi grasi, la fel de importanti ca si aminoacizii. Ambele tipuri de acizi sunt necesare într-o nada echilibrata, iar forma optima de introducere a acizilor grasi într-o nada este prin intermediul uleiurilor nutritive.


Total Hemp Oil
(ulei de cânepa)
Socotit cel mai echilibrat ulei natural. Produs prin presare la rece. Bogat în acizi grasi, amino acizi si vitamina E.


Blended Fish Oil
(amestec de uleiuri de peste)
Folosit în special la boiliesurile pe baza de faina de peste. Miros puternic. Dozaj recomandat: 20 mililitri la jumatate de kilogram de amestec de baza.


Complete Food Oil
(ulei integral nutritiv)
O combinatie de uleiuri de peste si uleiuri vegetale. Poate fi utilizat în orice amestec de baza. Trebuie pastrat la frigider. Dozaj recomandat: 10-15 mililitri la jumatate de kilogram de amestec de baza.


Salmon Oil
(ulei de somon)
Foarte bogat în grasimi. Nu se îngroasa la temperaturi scazute. Poate fi folosit tot timpul anului.


Alte uleiuri nutritive: Pilchard/Sardine Oil (ulei de sardele), Herring Oil (ulei de hering), Mackerel Oil (ulei de macrou), Linseed Oil (ulei de in).

Arome

Strawberry
(capsuni)
Aroma foarte populara. Dozaj recomandat: 3-4 mililitri la jumatate de kilogram de amestec de baza, pentru boiliesurile pe baza de mâncare pentru pasari sau cu continut proteinic ridicat, si maximum 6 mililitri pentru boiliesurile pe baza de faina de peste.


Tutti-Frutti
(amestec de fructe)
Amestec complex, cu miros particular. Se poate folosi în orice amestec de baza si în orice anotimp.


Cream
(frisca)
Aroma parfumata. Se poate folosi si singura, si în combinatie cu un ulei esential condimentat – în acest caz, dozajul recomandat va fi de 3 mililitri de aroma si 3 mililitri de ulei, la jumatate de kilogram de amestec de baza.


Chocolate
(ciocolata)
Aroma cu gust si miros bogat. Ca si aroma de frisca, se foloseste singura sau în combinatie cu un ulei esential – în acest caz, dozajul recomandat va fi de 4 mililitri de aroma, la jumatate de kilogram de amestec de baza.


Alte arome de fructe: Apricot (caisa), Banana (banana), Blackberry (mura), Blackcurrant (coacaza), Cherry (cireasa), Cranberry (afine), Guava (guava), Kiwi (kiwi), Loganberry (hibrid de zmeura si mure), Peach (piersica), Pineapple (ananas), Plum (pruna), Raspberry (zmeura).


Alte arome diverse: Brandy (coniac), Brazil Nut (aluna braziliana), Butter (unt), Caramel (caramel), Cheese (brânza), Coconut (nuca de cocos), Honey (miere), Liquorice (lemn dulce), Liver (ficat), Maple (artar), Peanut (aluna), Salmon (somon).


Arome speciale (cele mai populare arome produse de Nutrabaits, cunoscute sub numele de Under the Counter Specials, aromele de sub tejghea): Caviar (caviar), Garlic Mint (menta cu usturoi), Green Lipped Mussel (scoica cu buza verde), Ratafia (ratafia), Violet (violete de Parma).

Atractanti cu valoare nutritive

Produse care sporesc atractia si calitatea nutritiva a boiliesurilor, ajuta la mai buna lor digerare si pun în valoare aromele din compozitie.


Robin Red
(în traducere literala: rosu-sticlete)
Unul dintre cei mai importanti atractanti folositi la fabricarea boiliesurilor. Celebru pentru capacitatea de a colora palmele, vasele, lingurile si toata bucataria în rosu închis. Conceput ca ingredient în hrana pasarilor de expozitie, pentru a da stralucire penajului rosu. Contine o vitamina sintetica numita Carofil, dar si produsi naturali, cum ar fi ardei rosu sau piper rosu. Dozaj recomandat: maximum 50 de grame la o jumatate de kilogram de amestec de baza.


Kelp powder
(pudra de varec)
Varecul este numele unor alge brune marine, aruncate de valuri pe tarm, care servesc între altele ca îngrasamânt pentru pamânturile nisipoase sau ca materie prima pentru fabricarea sodei sau iodului. Varecul folosit la producerea acestui aditiv este recoltat si prelucrat (în esenta, deshidratat) în Norvegia. Are un continut foarte bogat în minerale si vitamine, mai ales vitamina E. Este un ingredient acceptat si pentru consum uman. Folosit la producerea boiliesurilor în combinatie cu uleiurile de peste. Dozaj recomandat: maximum 50 de grame la o jumatate de kilogram de amestec de baza.


Dried Seaweed
(alge uscate)
Aditiv bogat în aminoacizi, minerale si vitamine. Alternativa la pudra de varec. Textura grunjoasa (spre deosebire de pudra de varec, mult mai fina), care nu afecteaza omogenizarea pastei de boilies, dar se va regasi partial în textura boiliesurilor. Produs în Norvegia, din alge care sunt lasate se usuce la soare, înainte de a fi macinate. A nu se confunda cu Seaweed Meal (faina de alge). Se poate folosi fie singur, fie combinat în proportii egale cu pudra de varec, la orice tip de amestec de baza. Dozaj recomandat: 14 grame la o jumatate de kilogram de amestec de baza (mergând pâna la maximum 50 de grame).

Extracte naturale

Aditivi obtinuti din plante sau crustacee si folositi pentru îmbogatirea boiliesurilor, ca aroma secundara, dar suficient de puternici pentru a fi utilizati si în absenta oricarei alte arome. În cazul extractelor marine, metoda de producere presupune doar deshidratarea produsului natural si adaugarea unei cantitati minime de sare, cu rol de conservant.
Green Lipped Mussel (GLM)
(scoica cu buza verde
Atractant sub forma de pudra, foarte concentrat, extras dintr-o specie de scoica din apele Noii Zeelande. Are un continut ridicat de betaina si un puternic miros de scoica. Dozaj recomandat: 1-2 grame la jumatate de kilogram de amestec de baza, mergând pâna la 12 grame, pentru nade unde e important un grad de atractie mai mare. GLM este în general asociat cu boiliesurile pe baza de faina de peste, dar poate fi inclus si alte tipuri de boilies.


Lobster
(homar)
Atractant de origine daneza, cu miros de homar (evident!), dar si o tenta de crab. Folosit la boiliesurile pentru pescuitul în ape reci.


Shrimp
(crevete)
Produs si importat din Danemarca, la fel ca extractul de homar. Folosit la fabricarea boiliesurilor pe baza de faina de peste, dar putând fi inclus si în compozitia altor amestecuri de baza. Foarte flotant – o concentratie prea mare poate transforma un întreg lot de boiliesuri obisnuite în pop-up-uri.


Mixed Fish
(esente de peste)
Aditiv compus dintr-un amestec de fainuri de peste. În compozitie intra cod, macrou si albitura. Dozaj recomandat: 4 grame la jumatate de kilogram de amestec de baza. Dozele mai mari nu au efecte semnificative.


Liver powder
(pudra de ficat)
Aditiv de provenienta neo-zeelandeza, foarte concentrat si foarte puternic. Dozaj recomandat: 5 grame la o jumatate de kilogram de amestec de baza.


Liver attractant
(atractant obtinut din ficat)
Nu e un extras în adevaratul sens al cuvântului, dar poate fi inclus în categoria aditivilor naturali. Folosit mai ales pentru boiliesurile de mare atractie. Dozaj recomandat: între 2 si 5 grame la o jumatate de kilogram de amestec de baza. Eficace si în nadele cu valoare nutritiva.

Lichide nutritive

Aditivi lichizi, cu mare valoare nutritiva, folositi pentru îmbogatirea calitatilor nutritive ale nadelor.

Multimino-PPC
Medicament conceput pentru tratamentul pacientilor cu probleme de nutritie si digestie. Lichid rosu, puternic mirositor, care contine extracte de ficat si splina, amino acizi, vitamine si minerale. Are o mare valoare nutritiva, îmbogateste semnificativ orice nada si o face mai usor digerabila. Fiind un compus pre-digerat, este usor asimilat de crap si poate fi folosit la nadele nutritive destinate nadirii pe termen lung. Spre deosebire de alte lichide nutritive, nu contine nici un îndulcitor. Se poate întrebuinta în orice cantitate, singura limita fiind puterea de cumparare a pescarului! Exemplu de dozaj eficace: între 15 si 25 mililitri la jumatate de kilogram de amestec de baza. Ideal pentru îmbibarea prelungita a nadelor, cu precizarea ca boiliesurile deschise la culoare, tinute câteva saptamâni în Multimino-PPC, se vor colora în rosu intens.


Nutramino
Produs asemanator cu Multimino-PPC.
Foarte concentrat: 25 de mililitri de lichid echivaleaza cu 85 de grame de proteine pure. Miros foarte puternic si dulceag. Contine extracte de splina si mucoasa gastrica, pentru a ajuta digestia. Contine de asemenea extracte de ficat, lucru de care pescarul trebuie sa tina seama daca se gândeste sa-l combine cu pudra de ficat. Gustul dulce face ca nadele cu Nutramino sa necesite un adaos scazut de îndulcitori. Dozaj eficace: între 20 si 25 mililitri la jumatate de kilogram de amestec de baza.


Liquid Molasses
(melasa)
Produs absolut natural, fara adaos de compusi chimici. Lichid negru, vâscos, cu miros si gust foarte patrunzatoare. Dozaj recomandat: 10-15 mililitri la jumatate de kilogram de amestec de baza, maximum 25 mililitri.


Corn Steep Liquor
(alcool de porumb)
Aditiv folosit la pescuitul crapului înca de la începutul anilor 80. Miros persistent, cu mare capacitate de atractie. Dozaj recomandat: maximum 15 mililitri la jumatate de kilogram de amestec de baza. Se poate folosi si pentru îmbibarea boiliesurilor.


Liquid Kelp Extract
(extract lichid de varec)
Aditiv folosit atât în compozitia boiliesurilor, cât si pentru îmbibarea lor. Dozaj recomandat: 5-10 mililitri la jumatate de kilogram de amestec de baza, maximum 20 mililitri. Se pot adaugat 10-15 mililitri peste boiliesurile terminate, înainte de a fi puse la congelator.

Stimulatori de gust

Folositi în functie de tipul de boilies produs, au si valoare de atractant.


Sweet Cajouser
(stimulator de gust dulce)
Miros discret, se poate adauga în orice amestec de baza.


Spice Cajouser
(stimulator de gust cu aroma de mirodenii)
Foarte aromat, se poate adauga în orice amestec de baza. Dozaj recomandat: 1 mililitru la jumatate de kilogram de amestec de baza, în cazul nadelor nutritive, sau 2-4 mililitri pentru nadele de atractie. Poate fi combinat cu orice aroma sau ulei esential.


Fruit Cajouser
(stimulator de gust cu aroma de fructe)
Miros întepator, se poate adauga în orice amestec de baza. Se foloseste în combinatie cu arome de fructe sau cu uleiuri esentiale si serveste ca aroma secundara.

Cream Cajouser
(stimulator de gust cu aroma de frisca)
Miros discret, se poate adauga în orice amestec de baza. Se foloseste ca aroma secundara, dar poate fi si aroma principala.

Produse diverse

Betaine HC1
(betaina)
Substanta naturala, prezenta în cantitati infime în plante, fermenti, ciuperci sau în carnea pestilor, crustaceelor si molustelor. Folosita ca atractant în nutritia pestilor si prezenta în dietele recomandate pe baza de peste. Extrem de eficace în orice amestec de baza, pentru orice anotimp. Poate fi combinata cu o mare varietate de arome, uleiuri esentiale si stimulatori de gust. Socotita unul dintre cei mai valorosi atractanti naturali. Dozaj recomandat: 1-2 grame la jumatate de kilogram de amestec de baza.


N-Butyric Acid
(acid normal-butiric)
Atractant puternic si eficace, dar cu miros revoltator si anti-social. Se foloseste fie singur, fie în combinatie cu alte arome.


Iso-Eugenol
Extract natural de cuisoare. Eficace ca aditiv pentru nadele de mare atractie, folosite pe termen scurt.


Sweetener
(îndulcitor)
Îndulcitor concentrat, potrivit pentru amestecurile de baza 50/50. Dozaj recomandat: 1 mililitru la jumatate de kilogram de amestec de baza.
Emulsifier
(emulsifiant)
Emulsifiant cu valoare nutritiva, dulceag si usor de digerat.


Arouser
(stimulator)
Amestec lichid, foarte concentrat, de ierburi si condimente. Utilizat ca atractant – singur sau în combinatie cu alte arome sau uleiuri. Dozaj recomandat: maximum 0 mililitri la jumatate de kilogram de amestec de baza, daca e folosit singur, sau si mai putin, daca e combinat cu alte arome.


Preservebait
(conservant)
Aditiv care permite pastrarea boiliesurilor la temperatura camerei, în loc de congelator. Dozaj recomandat: 25 mililitri la jumatate de kilogram de amestec de baza. În functie de compozitia folosita, boiliesurilor vor avea o durata de viata între 2 si 10 luni. Se recomanda pastrarea lor în cutii de carton sau în alte tipuri de ambalaj care permit trecerea aerului, nu în pungi de plastic, care vor face boiliesurile sa transpire.

Mixuri

Egg Albumin este un produs ce foloseste la legarea si inchegarea mixului. Totodata intareste Boilisul. Se poate introduce in ori ce mix in cantitati de pina la Max. 80g/Kg. Contine ca. 80 % Proteina si ca. 1% Grasime. Pretul este ca 16€ /Kg.

Rennet Casein prin introducerea de Rennet Casein in mix obtinem un Boilies tare cu un procentuaj mare de proteina. Este un produs greu si nu este dizolvant. Este bun ptr. Digestie si se poate introduce in ori ce mix in cantitatea de pina la Max 200gr/Kg. Contine ca 86 % Proteina si ca 1% Gasime. Pret ca. 13€/Kg.

Calciu Casein este un produs lactat si dizolvant care ajuta la inchegarea mixului. Totodata este si un produs usor ,de aceea trebuie avut grija in ce cantitati se introduce in mix. Se poate introduce in ori ce mix in cantitate de pina Max 130gr/Kg. Contine ca 93% Proteina si ca 1% Grasime. Pretul ca. 13€/Kg.

Lactalbumin este un produs dizolvant cu procentuaj mare de Proteina ce ajuta la inchegarea mixului. Este un produs usor si se poate introduce in ori ce mix in cantitate de pina Max : 130gr/Kg. Contine ca 80% Proteina si ca. 6% Grasime. Pretul ca 13€/Kg.

Faina Soia slaba un produs cu care se poate obtine procentuajul optimal de Proteina in mix si ajuta mult la inchegare. Se poate introduce in ori ce mix in cantitate de pina Max: 300gr/Kg. Contine ca. 50-55% Proteina si ca 1-2% Grasime. Pretul ca. 2€/kg.

Faina Soia grasa un produs ce contine multe vitamine,Aminoacizi(ex Lysin) si grasimi. Totodata este bun la digestie si ajuta la inchegarea mixului si ajuta la formarea usoara a Boilisului(rotunjirea) Un produs care sa nu lipseasca din nici un mix in cantitate de pina Max: 300gr/Kg. Inainte de intrebuintare cerneti faina printr-o sita fina. Contine ca 40% Proteina si ca 20% Grasime. Pretul ca 2€/Kg.

Gris contine Hidrati de Carboni si ajuta la inchegarea mixului. Se poate introduce in ori ce mix si prin srtuctura lui lasa sa iasa prodursele lichide(Flavour,Sweetner) din Boilies in apa. Cantitate in mix de pina la Max: 400gr/Kg. Contine ca 6% Proteina si ca. 1% Grasime.

Faina de Orez livreaza Hidrati de Carbon si ajuta la legarea si inchegarea mixului, dar nu este dizolvant. Este un produs greu si de aceea se foloseste in misuri ptr pescuitul la ape curgatoare. Se poate introduce in ori ce mix in Cantitate de pina la Max: 300gr/Kg. Contine ca 6% Proteina si ca 1% Grasime. Pretul ca 2€/Kg.

Faina Porumb este la fel un livrant de Hidrati de Carbon si ptr pretul sau redus se poate introduce ca o alternativa in ori ce mix. Are un gust placet de porumb si ajuta la intarirea Boilisului. Cantitatea maxima in mix: 300gr/Kg. Contine ca 9% Proteina si ca. 2-3% Grasime

Lapte Praf contine mule vitamine si Aminoacizi. Nu trebbie sa lipseasca din nici un mix deoarece este un produs dizolvant si ajuta la “expirarea” lichizilor(Flovour,Sweetner) din Boilies. Are un gust dulceag si laptos ceea ce il face atractiv Crapului. Cantitatea in mix este de 20-150 gr/Kg. Contine ca. 25% Proteina si ca. 20% Grasime.

Faina Peste un produs ce se foloseste in Industria Animala cu un procentuaj bun de Proteina. Se poate introduce in toate mixurile pe baza de peste si se poate folosi si ca nada sau la metoda Feeder. Cantitate in mix de pina Max 400gr/Kg. Contine ca 65% Proteina si ca. 5% Grasime.

Robin Red este un produs care cu multi ani in urma era un secret si care sa doveit de fi un magnet ptr Crap. Atentie!!! este un product gras si de aceea Cantitatea Maxima sa nu depaseasca 80gr/Kg. Se poate introduce si in prafuri de nadire sau la metoda Feeder aici se poate introduce pina la 150gr/kg. Contine ca. 20% Proteina si ca. 32% GRASIME. Pretul 10€/Kg.

Drojdie Bere(praf) drojdia de bere contine multe Vitamine (in special vit. B),Minerale si Aminoacizi pe care le gasim doar in Proteinele animale. Este un produs usor si se poate folosi in mixuri de durata lunga(trebuie obisnuit pestele) care va fii foarte atragator. Cantitatea Max. 80gr/Kg. Contine 40% Proteina. Pretul ca 2 €/Kg.

Faina Arahide contine multe Vitamine si Proteina, are un miros intensiv si este un produs gras. Este foarte atractiv ptr pesti si se poate folosi si ca nada sau metode Feeder. Leaga bine mixul si Cantitatea maxima introdusa in mix este de 300gr/Kg. Contine 30% Proteina si ca. 48% Grasimi. Pretul ca. 2€/Kg.

Faina Algie contine multe Vitamine si Aminoacizi, are un miros foarte intensiv iar prin asta este foarte atractiv Crapului. Se introduce foarte des in mixurile de peste sau

Birdfood(mancare pasari). Este foarte atractiv in mixurile de iarna. Cantitatea optimala in mix este de 50gr/Kg (iarna70gr/Kg) Contine ca. 60-65% Proteina. Pretul ca 4 €/Kg.

Frolic(sau alta mancare de Câine) contine foarte multe Vitamine,Minerale,Uleiuri si Grasimi toate acestea se extrag din Cereale,Fructe sau Faina din Carne.Se introduce inmixurile de peste sau Birdfood, sau se poate inlocui complet cu faina de peste. Cantitatea Max este de 300gr/Kg. Contine ca 25% Proteina si ca 15% Grasime.

Document Info


Accesari: 2313
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )