Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
MERCEOLOGIA SI EXPERTIZA MARFURILOR

Alimentatie nutritie
MERCEOLOGIA SI EXPERTIZA MARFURILORANALIZA COMPARATIVA A CALITATILOR APARATELOR FACSIMIL

Intr-un mediu puternic concurential, in care tehnologia este o componenta esentiala pentru evolutia pietei, agentul economic se acomodeaza in era informationala prin diminuarea volumului de munca si economisirea timpului dataorita diferitelor tehnologii destinate comunicarii.

Faxul a fost inventat in 1842 de scotianul Alexander Bain.Primul mesaj a fost transmis prin fax folosind firele de telegraf, intr-o perioada de timp cand telefonul nu fusese inca inventat.

Primele masinarii au fost mult prea complicate si prea scumpe pentru a se putea impune pe piata acelor timpuri.In anul 1924 a fost trimisa prima pagina pe fax, cu o durata de 6 minute.Abia dupa anul 1980 faxurile au devenit mai mici si destul de accesibile pentru a deveni un mijloc de comunicare indispensabil.

CLASIFICAREA FAXURILOR

Dupa modul operarii si al transmiterii informatiei, in clasificarea faxurilor se pot distinge 3 categorii:

faxuri termice

faxuri cu jet de cerneala

faxuri laser

In ceea ce priveste tehnologiile de tiparire, faxurile pe baza de laser sunt calitativ superioare fata de cele clasice sau pe baza de jet de cerneala, dar in acelasi timp si mai costisitoare. Un fax cu jet de cerneala este o alegere mai buna atunci cand nu se printeaza mai mult de 12 pagini pe zi, insa tehnologia laser este mai rapida si mai performanta.

Dupa modul de utilitate si de satisfacere a dorintelor utilizatorului, faxurile se impart in :

faxuri simple

faxuri multifunctionale (cu scanner, imprimanta si telefon incorporat)

Toate faxurile prezinta astazi o oferta multifunctionala, cum ar fi tiparirea sau copierea.In cazul Multor faxuri multifunctionabile, abilitatile de tiparire si copiere sunt inferioare celor care s-ar putea obtine de la instrumente de sine statatoare

CARACTERISTICI

Principalele caracteristici ale faxurilor sunt:

Viteza de transmitere a datelor- transmiterea unei pagini de format A4 poate dura intre 3-10 secunde.Cu cat viteza este 22422g618w mai mare, cu atat mai repede este transmis mesajul prin fax.

Maximum de consum de energie este de aproximativ 135 W

Consumul de energie in momentul copierii documentului este de aproximativ 50 W

Consumul de energie in timpul primirii informatiei este de aproximativ 50 W

Consumul de energie in timpul transmiterii informatiei este de aproximativ 12 W

Consumul de energie in "stand-by" este de aproximativ 5 W

Memoria poate varia intre 1 si 2 Mb.Ofera posibilitatea de a stoca informatia inainte de a fi transmisa, reducand astfel timpul celui care transmite faxul.

Greutatea este cuprinsa intre 3 si 14 kg

Posibilitatea de copiere a este de aproximativ 99 de pagini

Agenda telefonica cu aproximativ 100 de numere in memorie

Caseta de alimentare cu hartie normala poate cuprinde aproximativ 100 de pagini.

Alimentator de documente de aproximativ 20 de pagini

Memorie de documente cuprinsa intre 60 si 100 de pagini

Transmisia si copierea datelor in nuante de gri sau color

Cele trei viteze ale faxului modern sunt: 9.600 bps(biti/secunda), 14.400 bps, 33.600 bps.Viteza faxurilor depinde si de trimitere si primire.

Atunci cand faxul ramane fara hartie, se pot inregistra faxurile care raman in memorie si se pot tipari mai tarziu.Dotari speciale ca viteza dialului, rapiditatea scanarii si accesul dual influenteaza de asemenea memoria faxului.

Majoritatea faxurilor care au functia de dial permite inregistrarea numelui si apelare doar introducand un cod digital simplu sau dublu.Aceasta utilitate ajuta la economisirea timpului.

De asemenea, multe faxuri au un buton pentru schimbul fax/telefon care permite telefonului si faxului sa foloseasca aceeasi linie.

SORTIMENTE

Pe piata interna nu exista producatori de faxuri, insa serviciile oferite de agentii economici sunt cele de intretinere, service , asamblare, etc.

Modelele promovate de producatorii externi pwe piata romaneasca sunt diverse.Pentru realizarea acestui studiu au fost selectate urmatoarele marci: CANON, PANASONIC, BROTHER, SAMSUNG SI PHILIPS.

CANON

Compania CANON LIMITED este un important lider pe piata mondiala a producatorilor de tehnologie pentru birouri.Principala activitate consta in producerea de echipamente multifunctionale pentru birou, imprimante color si alb-negru, fotocopiatoare, etc.

Tehnologia faxurilor Canon se bazeaza pe viteza modemului, pe memorie.In privinta culorii, faxurile Canon asigura transmiterea impecabila a informatiei, conform cu standardele internationale.

Canon a incorporat tehnologia laser cu cea a faxurilor cu jet de cerneala in aparatura de birou usor de folosit si rapide.Sub numele marcii MultiPASS, Canon ofera faxuri multifunctionabile, caracterizate in principal prin consumul mic de energie si silentiozitate. 

Faxuri cu jet de cerneala- CANON - Tabel I

Nr. crt

Caracteristici

CANON

FAX B120

FAX B140

FAX B160

Viteza de transmisie

sec/pag

Alimentare automata

file

Viteza modemului

kbps

Memorie

pag

Apelare rapida

nr tel

Greutate

kg

Raport de activitate

Functie 'redial'

Faxuri laser- CANON -Tabelul II

Nr. crt

Caracteristici

CANON

FAX L240

FAX L290

FAX L360

1.

Viteza de transmisie

7.7

3

3

sec/pag

2.

Alimentare automata

30

30

30

file

3.

Viteza modemului

33600

33600

33600

kbps

4.

Memorie

256

448

400

pag

5.

Apelare rapida

124

24

32

nr tel

6.

Greutate

10

10

13

kg

7.

Raport de activitate

8.

Functie 'redial'

BROTHER INDUSTRIES Ltd.

Brother Industries Ltd. Este o companie japoneza ce s-a impus pe piata mondiala in domeniul producatorilor de faxuri inca din anul 1987.Politica de conducere a companiei se bazeaza pe satisfacerea clientilor.

In anul 2000, compania Brother devine primul producator de aparate de fax care obtine aprobare din partea (Pan-European) cu privire la standarde.

Inovatia companiei Brothers in domeniul faxurilor consta in proiectarea aparatelor cu display si programare LCD.

Faxuri termice BROTHER -Tabel III

Nr. crt

Caracteristici

BROTHER

FAX 930

FAX T78

FAX T84

1.

Viteza de transmisie

9

9

15

sec/pag

2.

Alimentare automata

10

10

10file

3.

Viteza modemului

14400

14400

9600

kbps

4.

Memorie

512

512

512

Kb

5.

Apelare rapida

32

100

100

nr tel

6.

Greutate

4

3.6

2.9

kg

7.

Raport de activitate

8.

Functie 'redial'

PANASONIC ROMANIA

Aducand in tara una dintre cele mai puternice marci din lume , reprezentantul Matsushita in Romanaia este, din 1996, Panasonic Romania, succedandu-I societatii ex-distribuitoare Electronica International, care si-a inceput activitatea in anul 1991.

Gama de produse ce se fabrica in Panasonic Tehnics numara peste 15000 de tipuri de produse, destinate satisfacerii nevoilor de consum, afaceri si industrie.In domeniul aparatelor de transmisie de date, caracteristica Panasonic este memoria foarte buna. Faxurile Panasonic pastreaza o inregistrare a faxurilor transmise si primite. Raportul de activitate este printat automat la fiecare 30 de minute.

Faxuri termice-PANASONIC-tabel IV

Nr. crt

Caracteristici

PANASONIC

KX-FP81

KX-FP151

KX-FP85

1.

Viteza de transmisie

12

8

8

sec/pag

2.

Alimentare automata

50

100

100

file

3.

Viteza modemului

14400

14400

14400

kbps

4.

Memorie

0.350

0.350

0.350

Mb

5.

Apelare rapida

28

10

50

nr tel

6.

Greutate

2.9

3.4

3.7

kg

7.

Raport de activitate

8.

Functie 'redial'

SAMSUNG ELECTRONICS

Marca Samsung este prezenta in Romania de peste zece ani, insa abia anul trecut grupul sud-coreean a gandit o strategie de consolidare a pozitiei sale pe piata romaneasca, a declarat Simion Rhee, managing director Samsung Electronics pentru Europa Centrala si de Est

Pe masura ce tehnologia digitala avanseaza, Samsung o va introduce in viata tuturor intr-un stil elegant si accesibil. Samsung are o lunga traditie in dezvoltarea produselor care folosesc cele mai noi tehnologii si sunt un beneficiu pentru toti.

Imbinand inalta performanta cu cele mai moderne facilitati, aceste combinatii de imprimanta, copiator, scanner si fax (numai la SCX-4216F) reprezinta centre ideale de comunicare atit acasa cat si la biroul de lucru.

Faxuri termice -SAMSUNG- tabel V

Nr. crt

Caracteristici

SAMSUNG

SF-3200T

SF3100T

SF-5100

Viteza de transmisie

sec/pag

Alimentare automata

file

Viteza modemului

kbps

Memorie

Mb

Apelare rapida

nr tel

Greutate

kg

Raport de activitate

Functie 'redial'

KONICA MINOLTA

Minolta isi desfasoara activitatea īn Romania din 1985 prin ITC. 1991 este anul in care se infiinteaza Minolta Romania.
Incepand cu 1993, imaginea firmei Minolta Romania sufera o schimbare esentiala. Modul de a trata nevoile clientilor nostri si calitatea serviciilor oferite au devenit principala preocupare.Filozofia firmei este: sa ofere maximum de facilitati la un cost cat mai scazut sau cu alte cuvinte, un cat mai bun raport pret/performanta

Cu o echipa de oameni tanara si dinamica, Minolta Romania se adapteaza conditiilor specifice ale economiei romānesti in continua schimbare. Intr-un regim concurential dur, in conditiile cresterii exigentelor pietei, Minolta Romania si-a castigat o pozitie solida si credibilitatea clientilor sai.

Nevoia graduala de informatii sofisticate a unei societati impune intrebarea cat de mult trebuie sa creasca eficienta si confortul muncii la birou. Tendinta de sistematizare, lucrul in retea si utilizarea culorii cresc cu rapididate si se intreprind pasi pentru imbunatatirea si largirea limitelor capacitatii echipamentelor de birou prin mijloace variate incluzand introducerea echipamentelor cu functii multiple. Aceste tendinte au condus la cresterea diversitatii aparatelor de birou si a cerintelor corespunzatoare

Minolta tinde sa fie cu un pas inaintea acestui curent. In plus, pentru mentinerea calitatii imaginii la standarde inalte, proiectam cu atentie echipamentele de birou in intentia de a imbunatati progresiv toate aspectele performantei produselor si a calitatii. Minolta creeaza echipamente de birou gandindu-se permanent la angajatii sai. Activitatile noastre de cercetare si dezvoltare a produselor se bazeaza pe o sensibilitate patrunzatoare fata de solicitarile diverse ale clientilor nostri din intreaga lume, inclusiv necesitatile pentru service corespunzator si masuri pentru protectia efectiva a mediuluiFaxuri termice-MINOLTA- tabel VI

Nr. crt

Caracteristici

MINOLTA

Minoltafax 1100

Minoltafax 1600

Minoltafax

1.

Viteza de transmisie

13

6

6

sec/pag

2.

Alimentare automata

50

250

250

file

3.

Viteza modemului

14400

14400

14400

kbps

4.

Memorie

0.512

2

1

Mb

5.

Apelare rapida

10

20

32

nr tel

6.

Greutate

3.9

12

15

kg

7.

Raport de activitate

8.

Functie 'redial'

ANALIZA COMPARATIVA A FAXURILOR

Pentru realizarea comparatiei, a fost ales ca produs etalon cel mai bun model de fax, care dupa parerea mea este SF3100T, produs de firma Samsung Electronics.

Alegerea caracteristicilor

Caracteristici direct proportionale cu calitatea produsului , si anume : - C 1 - greutatea

C 2 - memoria

C 3 - viteza modemului

Caracteristici invers proportionale cu calitatea produsului , si anume : - C 4 - viteza de transmitere a informatiei

C 5 - capacitatea de alimentare

C 6 - apelarea rapida

Tabel nr. 1 - Caracteristicile de calitate ale produselor supuse analizei


Nr.

crt

Caracteristici

Produse

Caract. direct
Proportionale

Caract. Invers

Proportionale

Pretul

( lei)

C 1

C 2

C 3

C 4

C 5

C 6

Canon

Brother

Panasonic

Samsung

Minolta


Clasamentul produselor īn functie de caracteristica C:

Locul I - SONY

Locul II - SAMSUNG

Locul III - DAEWOO 

Locul IV - LG

Locul V - PHILIPS

Clasificarea pe caracteristici - Tabelul nr. 2

Produsul

C1

C2

C3

C4

C5

C6

Total

Clasificare

C

II

BI

P

IV

S

V

M

III


Calculul indicatorului sintetic al calitatii si eficientei prin metoda expertizei (produsul de comparatie este faxul Samsung) .

Metoda expertizei se foloseste pentru aflarea ponderii fiecarei caracteristici īn parte. Metoda consta īn acordarea de note de catre un grup de specialisti sau experti pentru fiecare caracteristica de calitate īn parte , īn functie de importanta lor .

Metoda expertizei - Tabelul nr. 3

Caracteristici

Experti

n

P

E1

E2

E3

E4

E5

E6

E7

Direct proportionale

C1

C2

C3

Invers proportionale

C4

C5

C6

Total

Formula indicatorului sintetic al calitatii este :

n n

Icq = Pa / Pr *( ∑ Xai / Xri * pi + ∑ Xrj / Xaj * pj )

i =1 i =1

Unde : Pa - pretul produsului analizat .

Pr - pretul produsului de referinta .

Xai - caracteristicile direct proportionale ale produselor analizate .

Xri - caracteristicile invers proportionale ale produsului de referinta.

pi  - ponderea caracteristicilor direct proportionale .

Xrj - caracteristicile invers proportionale ale produsului de referinta .

Xaj - caracteristicile invers proportionale ale produselor analizate .

pj - ponderea caracteristicilor invers proportionale .

Iq S/S =9.030.000/9.030.000*(4.7/4.7*0.17+1/1* 0.17+14.4/14.4 *0.13+ 6/6*0.12 + 5/5*0.19 + 9/9*0.22 ) =

= 0.17+0.17+0.13+0.12+0.19+0.22

IqSamsung = 1

IqC/S =7.697.000/9.030.000(4.7/4.7*0.17+1/1*0.17+14.4/14.4* *0.13+6/6*0.12 + 5/100*0.19 + 9/5*0.22) = (0.17 + 0.17 + 0.13 + 0.12+ 0.10 + 0.39)*0.85= 0.87

IqCanon = 0.91

Iq B/S =7.697.000/9.030.000*(3.6/4.7*0.17+0.512/1* 0.17+14.4/14.4*0.13+9/6*0.12+100/100*0.19+10/5*0.22) =

= 0.85*(0.13+0.09+0.13+0.18+0.19+0.44 = 0.99

IqBrother = 0.99

Iq P/S = 6.390.000/9.030.000*(3.4/4.7*0.17+0.350/1* 0.17+14.4/14.4*0.13 + 8/6*0.12+100/100*0.19+10/5*0.22) =

= 0.71*(0.12+0.06+0.13+0.16+0.19+0.44) = 0.781

IqPanasonic = 0.781

Iq M/S= 7.740.000/9.030.000*(3.9/4.7*0.17+0.512/1* 0.17+14.4/14.4*0.13 + 13/6*0.12+50/100*0.19+10/5*0.22) =

= 0.86*(0.14+0.12+0.13+0.26+0.095+0.44) = 1.02

IqMinolta = 1.02

Dupa aplicarea formulei de calcul a indicelui de calitate reiese ca produsul Minolta este cel mai bun .

Ierarhizarea produselor firmelor supuse analizei dupa indicatorul sintetic al calitatii Iq.


Calculul indicatorului eficienta calitatii ( Iq ef = calitate/pret)

Iq ef = Iq * Panalizat / Preferinta

Iq ef C/S = 0,87 * 8 213 000 / 9 030 000 = 0,791

Iq ef B/S = 0,99 * 7 697 000 / 9 030 000 = 0,843

Iq ef P/S = 0,78 * 6 390 000 / 9 030 000 = 0,552

Iq ef S/S = 1

Iq ef M/S = 1,02 * 7 740 000 / 9 030 000 = 0,874


Graficul indicatorului de calitate raportat la pret

Bibliografie:

www.minolta.ro

www.panasonic.com

www.brother.com

www.canon.com

www.samsungelectronics.ro

www.capital.ro

Document Info


Accesari: 2114
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )