Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
DE LA AA LA MODELUL MINNESOTA

Psihologie


DE LA AA LA MODELUL MINNESOTADe-a lungul anilor au evoluat diferite moduri de a incorpora cei 12 Pasi in tratament.

O adoptare majora a modelului initial dezvoltat de modelul Willmar State H 23523y2416x ospital din Minnesota este cunoscut ca modelul Minnesota. Inainte de anii '80 acesta a fost modelul de baza pentru aproape toate programele care tratau alcoolicii sau alti pacienti dependenti de anumite substante.

Scopul modelului Minnesota include indepartarea de simpla ingrijire a alcoolicilor, clarificand distinctia dintre dezintoxicare si tratament si identificand o varietate de elemente de ingrijire din interiorul unui program.

Continuitatea componentelor de ingrijire include in general un centru de diagnostic si consultanta de specialitate, un program de reabilitare primar la domiciliu, un program extins de ingrijire, un program intermediar de ingrijire la domiciliu, un program de ingrijire ambulatoriu ( diagnostic, primar si extins) si un program familial dupa aplicarea ingrijirii.

Mai departe, Fundatia Hazelden a modificat acest model de ingrijire, care a precedat inrolarea intr-un program de ingrijire primar, incluzand mai multe zile de dezintoxicare intr-o camera separata.

Modelul Minnesota a incercat sa dezvolte un mediu de recuperare intr-un cadru izolat de viata cotidiana, adesea la tara, pentru cateva luni.

Abordarea care a evoluat a fost structurata la nivel superior si includea dezintoxicarea, evaluarea psihologica, caile de tratament general si individualizat, terapie de grup, seminarii, consiliere, si de asemenea, consultanta de apecialitate pe domeniile medical, psihiatric si social, dupa caz. Terapia de grup era considerata principala tehnica terapeutica. S-a pus accent pe folosirea rezidentilor mai vechi si avansati pentru a impartasi din experienta lor si pentru a oferi cunostinte si aprecieri pacientilor.

Cei 12 Pasi au fost studiati cu atentie, si intalnirile AA au fost tinute in cadrul tratamentului.

S-a intentionat ca programul primar de ingrijire sa dureze maxim 60 de zile la domiciliu, in speranta ca un mediu protectiv si lipsit de stress, indepartat de viata cotidiana traditionala, ar putea usura procesul de recuperare ( insanatosire ).

La inceputul anilor '60, Hazelden a dezvoltat o versiune a programului de 21 de zile; apoi companiile de asigurare au stabilit 28 de zile ca termen de rambursare cu scopul de a asigura o acoperire suficienta.

Aceasta versiune prescurtata a avut in vedere tratamentul intensiv ca un effort multidisciplinar, in care medicul, asistenta, psihiatrul, psihologul, consilierul si administratorii erau direct implicati.

Reabilitarea se raeliza dupa un tratament intensiv realizat de o echipa nonmedicala si coordonat de un consilier .

Participarea la AA pentru pacienti si la Al-Anon pentru membrii familiei incepea in timpul tratamentului si tinea, in mod ideal, timp de doi ani dupa tratament. Mai specific, componentele tratamentului erau:

O puternica orientare AA

Consilieri experimentati pe probleme de alcoolism, ca terapeuti primari

Testarea psihologica si evaluarea psihosociala

Ajutor medical si psihiatric pentru bolile coexistente

Terapeuti specializati in metode sistematizate de tratament incluzand terapia gestaltista, psihodrama, terapia realitatii, analiza tranzactionala, terapia comportamentala, terapia activitatii si managementului stresului

Folosirea modelului terapeutic si a interventiei in situatie de criza

Terapia sistemica, in special pentru subiecti, mai tarziu incluzand si membrii familiei


Document Info


Accesari: 4294
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )