Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


























Psihologie test grila




PSIHOLOGIE TEST GRILA

1. Punctul de vedere economic se refera la:


a.

cantitatea de energie investita intr-un proces sau fenomen psihic

b.

deplasarea si condensarea energiei psihice

c.

caracterul irepresibil al simptomului nevrotic



ANS:   A


2. Simptomul apare ca rezultat al:


a.

imposibilitatii descarcarii tensiunii psihice datorita interdictiei impuse de eu si supraeu

b.

echilibrului dinamic dintre sine, eu, supraeu si realitatea exterioara; depinde de capacitatile adaptative ale eului

c.

energiei psihice libere care cauta sa se descarce sub forma de angoasa



ANS:   B


3. Inconstientul este caracterizat de :


a.

procesele primare, mecanismele condensarii, deplasarii si simbolizarii

si de principiul economiei psihice

b.

tendinte interzise care cauta continuu sa devina constiente

c.

evenimente din trecut



ANS:   A


4. Conflictul specific stadiului oral este legat de:


a.

intarcare

b.

clivajul obiectului

c.

tendintele agresive ale copilului




ANS:   A


5. Principala functie psihica in stadiul anal este:


a.

educarea toaletei

b.

dobandirea controlului asupra propriilor tendinte

c.

inhibarea agresivitatii



ANS:   B


6. Mecanismul psihozelor are la baza:


a.

conflictul dintre Eu si realitate

b.

proiectarea conflictului in exterior si nu refularea lui

c.

absenta tatalui




ANS:   B


7. Schizofrenia este rezultatul:


a.

unei fixatii la stadiul schizoparanoid

b.

introiectarii aspectelor rele ale obiectului

c.

clivajului



ANS:   A


8. Perspectiva dinamica se refera la:


a.

explicarea mecanismului producerii fenomenelor psihice prin interactiunea dintre fortele ce tind catre scaderea tensiunii psihice si cele care se opun acestei descarcari

b.

principiul placerii si principiul realitatii

c.

studiul pulsiunilor individului si al evolutiei lor in timp



ANS:   A


9. Energia psihica apartine:


a.

sinelui ca sediu al pulsiunilor

b.

pulsiunii ca reprezentant psihic al instinctului

c.

fiecarei instante psihice, fiind repartizata intre cele trei instanta si putand circula intre ele




ANS:   C


10. Pentru a mentine tensiunea psihica la un nivel constant, aparatul psihic:


a.

transforma energia libera in energie atasata unei reprezentari sau idei astfel incat descarcarea sa fie intarziata si controlata

b.

tinde sa descarce cat mai repede tensiunea prin satisfactie pulsionala directa

c.

recurge la mecanismul refularii



ANS:   A


11. Intre instantele si nivelurile psihice exista urmatoarele relatii:


a.

sinele este inconstient, eul si supraeul apartin constientului

b.

sinele este inconstient, eul este in parte inconstient in parte constient, supraeul este sediul unor forte inhibitorii care actioneaza inconstient

c.

sinele ca sediu al pulsiunilor este inconstient, eul ca sediu al mecanismelor de aparare este inconstient, supraeul ca instanta morala este constient



ANS:   B


12. Pulsiunea este constituita la nivel psihic din :


a.

reprezentare pulsionala si afectul care o insoteste

b.

scopul si obiectul pulsiunii

c.

forta si sursa pulsionala



ANS:   A


13. Prima teorie a lui Freud asupra pulsiunii ia in considerare:


a.

un singur tip de pulsiune, libidoul

b.

doua tipuri de pulsiune: libidoul si interesul eului

c.

doua tipuri de pulsiune: libido si destrudo



ANS:   B


14. Principala activitate psihica in stadiul oral este:


a.

placerea obtinuta prin stimularea zonei orale

b.

asimilarea de informatii auditive, vizuale, cutanate

c.

identificarea cu obiectele din exterior



ANS:   B


15. Functionarea psihica in plan cognitiv este caracterizata in stadiul oral de:


a.

nediferentierea dintre fantasma si realitate

b.

angoasa de a nu fi inghitit sau devorat

c.

satisfacerea halucinatorie a dorintei



ANS:   A


16. Caracteristica afectiva in stadiul anal este:


a.

agresivitatea

b.

masochismul

c.

ambivalenta



ANS:   C


17. Principala achizitie psihoafectiva in stadiul anal este:


a.

identitatea sexuala




b.

autonomia, capacitatea de a se impune asupra obiectelor si persoanelor din jur

c.

controlul sfincterian



ANS:   B


18. Declansarea unei nevroze are loc cand:


a.

exista unui conflict intrapsihic, un anumit raport al fortelor implicate in acest conflict, si apare alegerea inconstienta a unei modalitati de compromis prin care acest conflict se va exprima

b.

exista o trauma psihica, o fixatie si apare senzatia ca ceva straniu i se intampla subiectului

c.

apare un conflict intre Sine, Eu si Supraeu



ANS:   A


19. Psihoza maniaco-depresiva este explicata de Melanie Klein prin:


a.

incapacitatea subiectului de a surmonta pozitia depresiva

b.

fixatia la pozitia paranoid-schizoida

c.

ruptura dintre Eu si realitate



ANS:   A


20. Refularea reprezinta:


a.

o bariera energetica care se opune trecerii continuturilor inconstiente in constient

b.

impingerea in inconstient a unor continuturi constiente

c.

trecerea in constiinta a unor continuturi inconstiente



ANS:   B


21. Pulsiunea reprezinta:


a.

un raspuns automat la stimularile din mediu

b.

reprezentantul psihic al instinctului

c.

o imagine



ANS:   B


22. Conflictul psihic se manifesta:


a.

in nevroza

b.

in nevroza si psihoza

c.

in nevroza, psihoza si normalitate



ANS:   C


23. Tulburarile psihice apar cand:


a.

fortele ce intra in conflict sunt egale ca intensitate

b.

fortele de refulare sunt mai puternice decat cele ce tind spre descarcare

c.

nu exista refulare



ANS:   A


24. Intre normal si patologic exista o deosebire:


a.

cantitativa

b.

calitativa

c.

dinamica



ANS:   A


25. Energia psihica se deplaseaza in aparatul psihic:


a.

de la un element la altul prin intermediul lanturilor asociative

b.

de la un neuron la altul

c.

intre structurile psihice si cele somatice



ANS:   A


26. Procesul refularii consta in:


a.

impingerea unei reprezentari in inconstient si separarea ei de afectul atasat ei

b.

descarcarea afectului acumulat in psihism in urma unei traume

c.

eliberarea afectului sub forma de angoasa



ANS:   A


27. Pulsiunea este un proces aflat la granita dintre:


a.

psihic si somatic

b.

afect si reprezentare

c.

Eu si Sine



ANS:   A


28. Complexul Oedip presupune doua conflicte:


a.

un conflict interior dat de regretul fata de parintele respins si unul exterior dat de teama fata de parintele respins

b.

un conflict pozitiv dat de atractia fata de parintele de sex opus si un conflict negativ dat de atractia fata de parintele de acelasi sex

c.

un conflict moral intre Eu si Supraeu si un conflict



ANS:   A


29. Narcisismul primar se refera la investirea afectiva a:


a.

subiectului si a corpului sau

b.

Eului prin intermediul identificarilor

c.

obiectului asemanator cu sine



ANS:   A


30. In stadiul oral relatia de obiect este caracterizata de:


a.

a inghiti sau a fi inghitit

b.

narcisismul secundar

c.

ambivalenta



ANS:   A


31. Obiectul pulsiunii in stadiul anal este reprezentat de:


a.

obiectul partial ce trebuie controlat in scopul afirmarii autonomiei

b.

obiectul clivat in obiect bun si obiect rau

c.

obiectul partial incorporat in scopul identificarii



ANS:   A


32. Nevroza fobica are drept simptome:


a.

idei sau acte indezirabile pe care subiectul se simte impins sa le infaptuiasca dintr-o necesitate interna

b.

teama de necontrolata fata de anumite obiecte sau situatii

c.

elaborarea psihica a angoasei




ANS:   B


33. Psihozele au ca specific:


a.

nediferentierea dintre realitatea psihica si cea externa

b.

diferentierea dintre obiectul bun si cel rau

c.

regresia la narcisismul secundar












Document Info


Accesari: 932
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )