Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Relatiile Publice

Resurse umane
Colegiul Tehnic "TRANSILVANIA".Relatiile Publice

Prof: Cristina Maxim

Elev: Pogar Andreea - Manuela

Relatiile publice reprezinta acel element al mixului promotional, care se bazeaza în principal pe comunicarea nonverbala si nonpersonala, care urmareste evaluarea atitudinii publicului, identificarea acelor aspecte care pot sa trezeasca preocuparea consumatorilor si elaborarea unor program 15315t1913p e care sa atraga întelegerea si atitudinea favorabila a publicului fata de firma si produsele ei, informarea potentialilor clienti cu privire la natura si caracteristicile bunurilor, în vederea încurajarii clientilor sa cumpere produsele sau serviciile sale, a investitorilor sa cumpere actiunile sale, precum si cu scopul convingerii acestora de a repeta procesul de cumparare.

În acest context, relatiile publice apar sub forma contactelor directe realizate, în mod constant si sistematic, de catre firme cu diferite categorii de public, cu persoane influente din conducerea altor institutii din tara sau strainatate, cu lideri de opinie, în scopul obtinerii sprijinului lor pentru comercializarea produselor sale. Relatiile publice sunt importante si în scopul de a limita potentiale atacuri din partea concurentilor sau de orice alta natura.

Relatiile publice se pot manifesta si cu prilejul desfasurarii unor congrese, simpozioane, reuniuni internationale în cadrul carora, pe lânga evocarea si transmiterea unor informatii cu privire la întreprindere si produsele sale, se urmaresc si contactele între specialistii din sectoarele de productie si comercializare, reprezentantii presei etc.

În România s-a înfiintat Asociatia Româna a Profesionistilor în Relatii Publice (ARRP) care are ca principal obiectiv promovarea codului deontologic al specialistului în Relatii Publice si principiile etice privitoare la activitatea de comunicare agreate prin codurile de la Atena si Lisabona. Succesul în relatiile publice este definit de câstigarea si mentinerea unei reputatii bune si este garantat de principiile eticii deontologice.

Cele sapte principii asumate de practicianul german de relatii publice, care reprezinta un adevarat ghid al profesiei de specialist în Relatiile publice din Germania sunt:

  • 1. Prin munca mea servesc interesului public. Sunt constient de faptul ca nu pot sa induc în eroare publicul sau sa-i influentez în mod negativ comportamentul. Trebuie sa fiu sincer si cinstit.
  • 2. Prin munca mea servesc interesele celui care m-a angajat. Sunt dedicat muncii mele cu responsabilitate si urmsresc interesul lui ca si cum ar fi propriul meu interes.
  • 3. Prin ceea ce fac sunt legat de o organizatie careia îi sunt loial. Cunosc si îmi însusesc politica si cultura organizationala pe care o reprezint, atât timp cât acestea sunt în concordanta cu demnitatea umana, cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului si cu legislatia în vigoare.
  • 4. Daca organizatia pentru care lucrez încalca demnitatea umana si drepturile fundamentale în comunicare, voi face tot ce îmi sta în putinta pentru a îndrepta greselile si a corecta comportamentul comunicational.
  • 5. În mod constient si intentionat voi fi sincer, transparent si clar cu jurnalistii si cu alte medii de comunicare cu publicul. Nu le voi oferi acestora nici un fel de recompensa materiala sau financiara.
  • 6. Voi respecta libertatea si independenta interlocutorilor mei. În acest sens nu voi apela la nici o forma de constrângere sau coercitie asupra lor.
  • 7. Cred ca relatiile publice reprezinta o modalitate de a genera încredere publica, de a armoniza diferite interese si de a corecta anumite comportamente. Astfel, nu voi face nimic pentru a dauna credibilitatii si reputatiei profesiei mele.

Activitatea de relatii publice reprezinta o forma de promovare credibila, informatiile furnizate fiind considerate mai veridice decât cele oferite în reclame.În general, trebuie sa distingem, pe de o parte, între relatiile publice ca disciplina stiintifica si activitatea de relatii publice ca aplicatie practica. Daca prima componenta are un caracter teoretic, a doua are un caracter aplicativ, fiind fundamentata prin prima.

Bibliografie:

  1. Internet - www.google.com
  2. Internet - www.wikipedia.com
Document Info


Accesari: 1890
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )