Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


Placare cu caramida aparenta de tip extrudat

Arhitectura constructii


Placare cu caramida aparenta de tip extrudat

Ø      Tehnica de montare a caramizilor aparente de tip extrudat lipite cu mortarIn functie de structura si de materialul pe care va fi aplicata caramida aparenta, se alege tipul de ancorare: prin dibluri mecanice si console sau prin ancorare chimica. Astfel, pentru zidurile din beton sau din alte materiale consistente si omogene se recomanda ancorarea cu dibluri mecanice si console, in timp ce  pentru peretii cu o consistenta redusa este suficienta ancorarea cu priza chimica (mortar). Caramida aparenta de tip extrudat prezinta anumite nervuri pe suprafata interioara care asigura o priza mai buna decat cea obtinuta prin simpla taiere a unei caramizi si aplicarea acesteia pe perete. La peretii verticali, cu inaltimi mai mari de 2 - 3 m, se va amplasa suplimentar o plasa metalica, cu ochiuri relativ mici, pe care se va intinde mortarul. Atentie insa, in astfel de cazuri sunt indicate montarea a cate unei serii de console la fiecare 2 - 3 m, de-a lungul zidului, si prinderea plasei in dibluri de ancorare (cate patru sau cinci bucati pentru fiecare metru patrat). Rolul acestei plase inserate in mortar si sustinute de console este de a conferi rezistenta necesara sustinerii greutatii suplimentare rezultate prin placare. Se amplaseaza console si la baza peretilor, pentru a sustine primul rand de caramizi.

Aceste console sunt realizate dintr-un material rezistent la conditiile de mediu, inclusiv la produsele folosite pentru punerea in opera. Pentru consola se alege un material de dimensiuni speciale, pentru a fi cat mai putin vizibil dupa montarea caramizilor, in prealabil, se face o verificare a iesirii din plan a consolei, pentru a nu fi necesare demontarea si inlocuirea acesteia, dupa ce caramizile aparente au fost deja montate.

Ø      Rostuirea

Rostuirea se realizeaza in primul rand pentru a inlatura surplusul de mortar din jurul caramizilor. De aceea, trebuie efectuata imediat ce piesa a fost fixata.Rosturile pot fi trasate cu degetul sau cu ajutorul unui spaclu pentru rosturi. Forma capatului acestui spaclu va determina forma rosturilor si va asigura un finisaj identic pe intreaga suprafata. Cu acest instrument se pot realiza rosturi drepte, curbate in interior sau in relief. Forma si dimensiunea rosturilor sunt dictate si de culoarea si modelul caramizilor folosite.

Ø      Etapa finala - curatarea si intretinerea

Dupa uscarea completa a peretilor, se incepe operatia de curatare astfel: se aplica o solutie de apa, apoi un amestec de acid clorhidric si apa (1/10), iar in final se spala cu jet de apa, pentru eliminarea eventualelor surplusuri de mortar sau murdarie depuse in cursul punerii in opera. Pentru a face aceasta operatie cat mai putin anevoioasa, se recomanda stergerea mortarului in surplus inca de la punerea in opera, cu ajutorul unui burete usor abraziv sau al unei carpe umede, intretinerea acestui tip de placare nu este obligatoriu una speciala, dar trebuie avut in vedere faptul ca se folosesc doar substantele pentru curatare recomandate de producator. Atentie la substantele foarte acide, care pot afecta aspectul rosturilor sau culoarea initiala a caramizilor!

Pentru curatarea eficienta a acestui tip de placare, mai ales in cazul unor suprafete mari, este indicata utilizarea apei sub presiune (jet de apa).

Pentru a satisface toate cerintele unei placari impecabile, caramida aparenta prezinta elemente speciale pentru imbinarile la colturi -'unghiulari' si modele pe rotund, fabricate pentru zonele curbate, tip arcade, in plus, sunt oferite si placi de tip mozaic, in diverse culori si forme, pentru a realiza desene inedite si spectaculoase, in functie de preferinte.

Document Info


Accesari: 4271
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )