Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Cum sa fac ... in Strong DC

Informatica


Cum sa fac ... in Strong DC

Cum sa devii activ?

Probabil ca ati vazut in DC++ sau oDC sau StrongDC ca sunt doua moduri de conectare la un hub, Activ si Pasiv (si socks5 dar la ce va trebuie aia ?). Multi au impresia ca activ merge doar la cativa norocosi, iar pasiv la toti restul si din cauza asta nici nu incearca sa-si imbunateasca legatura. Care este diferenta in primul rand? Cea mai importanta este ca legaturile pasiv-pasiv nu sunt posibile. Deci daca intrati pasiv pe un hub, nu veti putea downloada decat de la userii activi, care sunt mult mai putini (cam 40% d 313t1923d oar, deci din start e rau). In concluzie sa fiti activi este cel mai bine si nu prezinta dezavantaje. Lamurind asta, sa trecem la modurile de a deveni activi.

Teoretic Activ pot intra doar cei cu IP rutabil, adica cei care au ip-ul lor propriu si sunt conectati direct la internet. De aici rezulta ca cei din retele "de cartier", aflati in spatele unui router sau mai multe, in care toti ies pe net printr-un server, nu se pot conecta decat pasivi. Ei bine, exista moduri de a deveni Activi cata vreme exista un pic de bunavointa. Un al doilea caz de useri care intra pasivi sunt cei care din cauza unui firewall prost configurat nu pot trage ceva decat intrand pe pasiv, si atunci prefera sa ramana asa decat sa umble la firewall. Sau din motiv ca nu le functioneaza searchul (dar downloadul/uploadul da) si trecand pe pasiv observa ca merge si cautarea. Si aici este tot vina firewallului.

Din start vreau sa zic ca toti abonatii Cablelink au IP propriu si deci ar trebui sa va conectati Active (valabil si pt cei de pe Astral prin catv). Pt voi problema este probabil din firewall. Celor care fac parte din retele, exista solutii si pt voi, cititi in continuare.

Ca sa stiti pe un hub cine este pasiv si cine activ, va uitati la pictogramele micute care apar langa nick-ul celor de pe hub. Cei pasivi au un zid de caramizi in partea inferioara a pictogramei. Daca aveti un zid de caramizi langa nick-ul vostru, sunteti pasivi. Cei fara zid sunt activi. Din pacate la noi in Romania sunt la moda retelele de cartier ca modalitate ieftina de conectare si deci un numar mare de useri pasivi. De asemenea, este folosit si un cod al culorilor. La inceput toti au pictograma verde. Apoi cu albastru vor fi reprezentati cei cu care s-a putut stabili o legatura p2p (de exemplu ati tras ceva de la ei, sau ei de la voi). Cu rosu sunt cei cu care legatura nu poate fi stabilita (de ex cand si voi si respectivul sunteti pasivi). La inceput toti sunt verzi si pe masura ce stati pe hub se mai coloreaza in functie de ce detecteaza clientul de DC.


Daca sunteti in retea cu cineva, si deci in spatele unui server/router:

1. Contactati adminul retelei si rugati-l sa va faca port forwarding pe un port mai mare decat 1024 pt traficul TCP si UDP (acelasi port pt ambele, sa zicem de exemplu ca pe portul numarul 5000 solicitati acest lucru). Daca e de acord, puteti deveni Activ, daca nu... asta e

2. In DC++ sau oDC sau alt program, intrati in Settings, selectati modul Active, introduceti la IP cel cu care iesiti pe net (https://whatismyip.com/), si la Port bagati portul pe care vi l-a forwardat adminul, in exemplul meu 5000.

3. Reporniti DC++ sau oDC sau ce folositi si verificati daca puteti lua lista sau downloada de la un user pasiv, si daca merge searchul. Ar trebui sa mearga intr-o retea normala, daca nu vrea inseamna ca fie adminul nu a facut bine treaba, fie voi.

Daca aveti IP propriu, nu sunteti in retea si totusi nu merge pe Active, aici sunt mai multe posibilitati:

In primul rand aceasta problema apare cand folosite un firewall dar este activat si cel din Windows XP.
Daca aveti un firewall deja dezactivati-l pe cel din XP din Control Panel > Network Connection > click dreapta pe conexiunea la internet si alegeti Properties, apoi in tab-ul Advanced debifati optiunea Protect my computer and network by limiting or protecting access to this computer from the Internet. Nu trebuie sa utilizati doua firewalluri in acelasi timp pt ca se bat cap in cap, trebuie foarte bine configurate ca sa se impace impreuna.

Daca nu folositi un firewall dedicat ci va bazati pe cel din XP, acesta trebuie configurat ca sa puteti iesi Activ. Asta se face in modul urmator:

1. In Control Panel > Network Connections click dreapta pe conexiunea la internet si alegeti Properties, apoi in Advanced > Settings, selectati Add... si:
Description of service: -> DirectConnectC;
Name or IP address... -> 127.0.0.1
External Port: -> 5000 si bifat TCP (5000 e exemplu, puteti folosi orice port intre numerele 1025 si 65530)
Internal Port: -> 5000 (acelasi port cu cel de la External
Confirmati cu OK.

2. Repetati chestia cu Add... si portul dar bifati optiunea de UDP de data aceasta.

3. In DC++ sau oDC intrati in Settings si alegeti Active, introduceti IP-ul vostru si la port numarul pe care l-ai introdus in setarile Windowsului (5000 in exemplul meu). Restartati DC++ si vedeti daca merge.

Daca folositi un firewall oarecare si din cauza acestuia nu puteti intra decat pasiv, trebuie sa-l configurati. Meniurile in care trebuie sa intrati difera de la firewall la firewall, asa ca nu va pot spune decat in general ce sa faceti:

1. Selectati un port intre numarele 1025 si 65530 (sa zicem 5000, de exemplu) si la firewall trebuie sa gasiti optiunea cu care sa permiteti traficul atat Incoming cat si Outgoing, atat pe TCP cat si pe UDP, pe portul 5000. Unele firewalluri au optiuni in care va lasa sa alegeti anumite porturi cu aceste optiuni, in altele trebuie scrise reguli, consultati Help-ul firewallului ca sigur are aceste instructiuni;

2. In DC++ sau oDC intrati in Settings si alegeti Active, introduceti IP-ul vostru si la port numarul pe care l-ai introdus in setarile firewallului (5000 in exemplul meu).

3. Restartati Windows

Cam asta ar fi tot, si situatiile care pot aparea.
Cu asta rezolvati cu conectarea Active si sincer e o noua lume cand se dubleaza numarul userilor de la care puteti trage/da. Probabil ca cel mai des caz intalnit e cel al celor care fac parte din retele mari, si important e ca puteti deveni activi, trebuie doar sa bateti adminul retelei la cap sa va dea un port si gata...

Atentie: cei are au IP dinamic (de exemplu pe noul sistem Fiberlink) nu trebuie sa completeze un IP in DC++ sau oDC sau StrongDC, deoarece la urmatorul reboot veti avea alt IP alocat si nu va mai merge programul. Lasati campul de IP necompletat si completati si faceti forwarding doar la un anume port.
Document Info


Accesari: 3031
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )