Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
upload
Upload






























Electrofotografica

Informatica


Electrofotografica

Imprimantele si Xerox-urile



In timp ce tehnologia laser este folosita de majoritatea producatorilor de imprimante, cea LED se īntālneste doar la modele OKI. Acest articol se va concentra pe modul de functionare a imprimantelor LED (Light Emitting Diode, dioda electro-luminiscena ). Principiul de functionare 12412i85m a imprimarii electrofotografice cu LED- uri a fost pus in practica pentru prima oara de Casio, la īnceputul anilor “90. Dar cum Casio nu a fost niciodata foarte interesata de piata imprimantelor de acest tip, OKI a preluat tehnologia si a dezvoltat-o pana la stadiul in care este astazi, si continua sa lucreze la īmbunatatirea ei.

Asemanari īntre modelele OKI si modelele Casio

Pentru a studia diferentele dintre laser si LED, sa vedem īntāi care sunt asemanarile. Ambele sunt metode electrofotografice, pentru ca imaginea se genereaza prin crearea unui cāmp electrostatic pe un tambur. Acest tambur (numit image drum sau drum) este supus radiatiei emise de un laser sau de LED- uri, care creeaza pe tambur o imagine electrostatica, latenta. Tonerul se gaseste pe un alt tambur, care vine in contact cu drum-ul, si care face parte din unitatea de developare a imprimantei. Acest toner este absorbit de imaginea electrostatica de pe drum, datorita electricitatii statice a acestuia. Hārtia trece pe sub drum si tonerul de pe drum este transferat pe hārtie, dupa care este topit (si absorbit partial de hārtie) atunci cānd pagina ajunge sub unitatea de īncalzire (fuser).

Cele doua metode concurente difera prin modul de formare a imaginii electrostatice pe drum. La laser, imaginea este creata in mai multi pasi. In primul, sursa de lumina (laserul) emite un fascicul catre o lentila de focalizare. In al doilea, fasciculul focalizat este reflectat de o oglinda. Apoi el se refracta printr-o alta lentila si ajunge la o oglinda poligonala, care se roteste foarte rapid. De aici este reflectat catre o alta oglinda, care īl "aseaza" pe drum. Dupa cum vedeti, ansamblul optic are o parte in miscare, oglinda poligonala. Ea este o potentiala sursa de probleme, pentru ca daca se uzeaza lagarele pe care este fixata, apare o miscare oscilatorie ce deformeaza imaginea pe drum, si deci pe hārtie.

Laserul creeaza pe drum o linie foarte subtire, compusa din puncte. Numarul lor depinde de rezolutia orizontala a imprimantei de ex:(300, 600, 1200 etc. dpi - puncte pe inch).



Avantajele tehnologiei LED:

Fiecare dioda emite lumina datorita curentului pe care i-l furnizeaza driverul sau. Avem deci cate un driver (care este un dispozitiv hardware, a nu se confunda cu driverele software) pentru fiecare dioda. El are acces la un numar de patru biti ce contine datele de compensare a curentului pentru fiecare LED (date stocate intr-un EEPROM), astfel īncāt lumina emisa de toate LED- urile sa aiba aceeasi intensitate, indiferent de caracteristicile unui LED individual.

Avantajul tehnologiei LED este ca nu exista parti in miscare, avem deci o fiabilitate mare. De altfel, OKI garanteaza capetele de imprimare la cinci ani de functionare. In plus, imprimantele sunt mai compacte, deoarece nu au nevoie de ansambluri sofisticate de lentile.

La bazele electrofotografiei stau:

- fotoreceptorii

- evaluarea calitatii fotoreceptorilor

- tonere si developere

- evaluarea calitatii tonerului

- procesul de copiere (analogica si digitala)

- elemente standard ale imprimantelor de birou (lampi,

corotron, indicatoare, componente mecanice si electrice)

- unitati standard ale aparatelor de imprimare (modulele de

termofixare a tonerului (fuser), de transfer, developare, laser,

scanare si creare a imaginii)

- alimentarea cu hārtie si separarea hārtiei (unitati si structura).  Lazurca Marius Mihai

clasa a X-a D





Document Info


Accesari: 2557
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )