Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Copierea de pasaje de text dintr-un fisier PDF

Informatica


Copierea de pasaje de text dintr-un fisier PDF

Doriticitati pasaje de text dintr-un fisier PDF intr-un text propriu si să le preluati automat.

Acrobat Reader oferă in acest sens o unealtă pentru selectia de text. Pe aceas-ta o activati dand un clic pe simbolul corespunzător din bara de simboluri (vezi imaginea). Acum puteti marca un text in fisierul PDF. Cu Edit - Copy preluati textul in clipboard pentru a-l include ulterior intr-un document oarecare.

Insă Acrobat Reader nu recunoaste paragrafele. De aceea, dacă includeti pasajul din clipboard, de exemplu, intr-un document Winword, fiecare rand devine un paragraf in sine. Asa că prelucrarea ulterioară a textului va fi obligatorie. Atunci cand folositi bara de simboluri, puteti activa, in afară de unealta pentru selectia de text, si una pentru selectia de coloane sau alta pentru selectia de grafică. Pentru aceasta dati un clic pe simbolul de selectie de text si tineti apăsat butonul mouse-ului.

Acum se va deschide o nouă bară de simboluri, care oferă uneltele suplimentare. Prin intermediul tool-ului de selectie grafică copiati părti din fisier. Tool-ul pentru selectia de coloane se orientează in functie de text si de cuvintele individuale, numai că nu mai putetimarcati textul rand cu rand ca de obicei.

Atentie! Autorul fisierului PDF poate interzice copierea de texte sau imagini. In acest caz nu puteti lucra cu unealta de selectie de text. Imaginile pot fi totusi obtinute cu un program de captură de ecran, dar pentru text nu există o altă solutie.Laura Bularca (mihaib@chip.ro)

Data: 2003-06-01

© Vogel Burda Communications


Document Info


Accesari: 4316
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )