Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Optimizare XP

Informatica


Cosmin

Junior MemberRegistered: Feb 2002

Location: Brasov

Posts: 71

Optimizare XP

Inainte de a face orice fel de optimizare ori de a va juca cu sistemul de operare, ar trebui intotdeauna sa faceti un backup! De vreme ce Windows XP are are o functie foarte interesanta - System Restore .

Mergeti in Start -> Control Panel -> Administrative Tools -> Services. Aici va va aparea utilitarul Services care arata ca in figura de mai jos. Nu va uitati dupa Automatic Updates - era deja scos impreuna cu altele.

De aici puteti activa sau dezactiva serviciile ce ruleaza pe calculatorul dumneavostra. Multe dintre ele sunt nefolositoare, dar unele sunt absolut necesare pentru ca sistemul sa porneasca. Dezactivand unele dintre ele putem obtine un castig de performanta, mai multe resurse disponibile, opriri ale calculatorului mai rapide si timpi de pornire mai mici.

Dati un click dreapta pe serviciul numit Automatic Updates

In ecranul urmator uitati-va unde scrie Service Status. Daca aici scrie Started atunci dati click pe but 22222t193w onul Stop. Acum, unde scrie Startup Type modificati in Disable si apoi dati OK. In acest moment ati reusit cu succes sa dezactivati Automatic Updates si sa impiedicati ca acesta sa porneasca de fiecare data cand porniti Windows In sectiunea urmatoare veti gasi lista completa a serviciilor, impreuna cu descrierea fiecaruia, si cu recomandarea daca sa-l activati sau nu. Toate aceste setari au functionat pe calculatorul meu.

EU NU GARANTEZ CA ACESTE CONFIGURARI VOR MERGE PE CALCULATORUL DUMNEAVOASTRA! FOLOSITI-LE PE RISCUL VOSTRU!

Daca setam serviciile pe manual, aceste nu se vor incarca, rezultand o marire a vitezei sistemului, dar totodata Windows va putea apela la aceste servicii sa le incarce atunci cand va avea nevoie de ele. Am inclus in lista si cateva servicii unde cred ca ar fi recomandat sa avem "Manual".

Iata in continuare lista cu serviciile pe care Windows XP le ruleaza in background, impreuna cu descrierea lor si recomandarea privind dezactivarea lor

Alerter (DISABLE) - Anunta userii de alertele administrative. Nefolositor in conditii normale.

Application Layer Gateway Service (Manual) - Folosit pentru

Assign Publish si servicii de Remove software. Unii "poate" au nevoie de asa ceva. Eu am dezactivat-o si a mers foarte bine. Poate ar trebui sa setati pe manual in caz ca o aplicatie are

nevoie de acest serviciu, ea putand sa-l porneasca, altfel nu.

Automatic Updates (DISABLE) - Folosit pentru a verifica daca vreun update este disponibil pentru download. Puteti sa va duceti la windowsupadate.microsoft.com pentru update daca doriti.

Backgroud Intelligent transfer Service (Manual) - Folosit pentru transfer de date asincron cu serverele http1.1

ClipBook (DISABLE) - Folosit pentru a stoca informatii (cut/paste) si a le imparti cu alte calculatoare.

COM+ Event System (DISABLE) - Nu cunosc vreo aplicatie care sa foloseste COM+ ,dar daca setam pe Manual, multe servicii vor aplela la el si va porni oricum.

COM+ System Application (DISABLE) - La fel ca si COM+ Event System

Computer Browser (DISABLE) - Contine o lista a calculatoarelor din retea. Acest serviciu nu este necesar unui sistem de sine statator. Daca aveti retea sau doriti sa dati share la fisiere pentru reteaua de acasa ar trebui sa porniti acest sistem.

Cryptographic Services (DISABLE) - In esenta confirma semnaturile fisierelor Windows. S-ar putea ca odata dezactivat acest serviciu sa va apara mereu o casuta de dialog care sa se planga de drivere necertificate.

DHCP Client (DISABLE) - Primeste o adresa dinamica de IP de la serverul vostru DHCP. Daca aveti un IP static ( un IP care nu se modifica) puteti sa dezactivati acest serviciu. Daca folositi modemul sau aveti un IP dinamic lasati-l cum este.

Distributed Link Tracking (DISABLE) - Mentine link-uri cu fisierele NTFS in cadrul calculatorului sau in cadrul unui domeniu. Nu cred ca multi au nevoie de asa ceva.

Distributed Transaction Coordinator (DISABLE) - Are grija de tranzactiile care solicita resurse multiple. Nu intrebati, pentru ca

nu stiu Eu am avut-o dezactivata si a mers fara probleme.

DNS Client (Automatic) - Are grija de numele DNS si functiile de control ale domeniului Active Directory. Am constatat ca daca dau disable, navigarea pe Internet este mai inceata. Ii lua mai mult sa caute numele DNS cu acest seviciu setat pe off. Se poate sa fi fost doar calculatorul meu de vina, oricum puteti testa personal.

Error Reporting Service (DISABLE) - Telefoneaza acasa la Microsoft cand apar erori. Dezactivati!

Event log (Automatic) - Aceasta optiune permite mesajelor Event Log de la aplicatii sa fie vazute in event Viewer. Ar trebui ca aceasta optiune sa fie activata, la mine sistemul comportandu-se ciudat cand a fost dezactivata.

Fast User Switching Compatibility (Automatic) - Ce? Eu am folosit enable pentru ca imi place ecranul meu logon. Daca dezactivati, veti avea surpriza sa constatati ca ecranul de logon este cel de la Windows 2000.

Fax Service (DISABLE) - Default nu este instalat, asa ca nu-l activati.

FTP Publishing Service (DISABLE) - Folosit pentru a avea un server FTP pe reteaua dumneavoastra.

Help and Suport (DISABLE) - Urasc chestia asta. Foloseste o gramada de resurse... dezactivati-o! De asemenea, se va activa singura daca dati click pe Help din Start Menu sau daca apasati F1, asa ca aveti grija.

Human Interface Device Access (DISABLE) - Daca vreuna din perifericele dumneavoastra nu mai functioneaza, setati pe automatic.

IIS Admin (DISABLE) - De obicei folosit impreuna cu un site de web local sau cu servere FTP.

IMAPI CD-Burning COM Service (DISABLE) - Folosit pentru softul necesar scrierii cd-urilor din Windows XP. Eu insa prefer sa folosesc Nero.

Indexing Service (DISABLE) - In nici un caz! Chestia asta mananca o gramada de resurse si va va incetini foarte mult calculatorul.

Internet Connection Firewall and Internet Connection Sharing (MANUAL) - Daca aveti un acces la Internet pe care il impartiti sau daca aveti share cu alti useri din retea, lasati aceasta setare asa cum este. Daca nu, setati-o pe manual.

ISPEC Services (DISABLE) - Majoritatea userilor nu au nevoie ca aceasta setare sa fie activata, dar daca sunteti obsedati de securitate dati enable

Logical Disk Manager (DISABLE) - Vital pentru a rula consola Disk Management MMC pentru volume dinamice.

Logical Disk Manager Administrative Service (DISABLE) - La fel ca mai sus.

Message Queuing (DISABLE) - Nu este instalat, lasati-l asa cum este sau dezactivati.

Message Queuing Triggers (DISABLE) - Nu este instalat, lasati-l asa cum este sau dezactivati.

Messenger (DISABLE) - Trimite mesaje intre clienti si servere.

MS Software Shadow Copy Provider (DISABLE) - Folosit impreuna cu Volume Shadow Copy Service.

Net Login (DISABLE) - Folosit pentru login intr-un Domain Controller.

NetMeeting Remote Desktop Sharing (DISABLE) - Foarte urat! Un risc foarte mare de securitate daca ma intrebati pe mine.

Network Connections (Automatic) - Network setup de la mine are nevoie de el. Puneti-l pe disable si daca Internetul merge lasati-l asa, daca nu activati-l.

Network DDE (DISABLE) - Daca nu folositi serviciul Clipbook nu-l activati.

Network DDE DSDM (DISABLE) - La fel ca mai sus.

Network Location Awareness (NLA) (Manual) - Necesar pentru folosire impreuna cu serviciul Internet Connection Sharing.

NT LM Security Suport Provider (DISABLE) - Nu este necesar decat daca folositi Message Queuing sau un server Telnet.

Performance Logs and Alerts (DISABLE) - Strange informatii despre performanta si le trimite catre un log sau declanseaza o alerta.

Plug and Play (Automatic) - Veti avea nevoie de el! Daca faceti un upgrade sau schimbati vreo componenta acest serviciu o va detecta.

Portable Media Serial Number (DISABLE) - Primeste numere seriale de la playerele de muzica portabile conectate la calculatorul vostru. Dezactivati doar in situatia in care totul functioneaza corect.

Print Spooler (Automatic) - Am avut aceasta optiune dezactivata pana in momentul in care a trebuit sa folosesc o imprimanta. Daca nu folositi o imprimanta puteti sa dati disable.

Protected Storage (DISABLE) - Permite salvarea parolelor locale sau chiar informatii ale site-urilor web (Autocomplete). Nu-l dezactivati daca folositi Autocomplete, altfel daca doriti o crestere de performanta sau extra securitate, dati disable.

QoS RSVP (DISABLE) - Furnizeaza control de trafic intr-o retea folosind IPSEC si pentru aplicatiile ce suporta QoS, iar in plus are un adaptor ce suporta acest lucru.

Remote Access Auto Connection Manager (DISABLE/Manual) - Creaza o conexiune catre o retea atunci cand un program solicita o adresa. Daca lucrurile incep sa se precipite atunci cand dezactivati acest serviciu, puneti-l pe manual. Am inteles ca acest serviciu impreuna cu cel de mai jos sunt folosite pentru conexiuni dial-up si 56K. Daca aveti o conexiune dial-up setati-l pe manual. Daca aveti probleme setati-l pe automatic.

Remote Access Connection Manager (DISABLE/Manual) - La fel ca mai sus.

Remote Desktop Help Session Manager (DISABLE) - Acesta este un risc de securitate. Opriti-l!

Remote Procedure Call (RPC) (Automatic) - De o importanta critica! Lasati acest serviciu pe automatic. Aproape totul depinde de acest serviciu pentru a functiona.

Remote procedure Call (RPC) Locator (DISABLE) - Tine evidenta bazei de date a serviciului RPC. Eu nu am gasit un motiv pentru a activa acest serviciu. Daca ceva in cadrul retelei cedeaza dupa ce dezactivati acest serviciu, puneti-l la loc pe Manual sau Automatic.

Remote Registry Service (DISABLE) - Mda, alt risc de securitate. Opriti-l! Acest serviciu permite altor useri sa aiba acces la registrul vostru!

Removable Storage (DISABLE) - Folosit pentru a tine evidenta unitatilor media ce se pot atasa. Dezactivati daca nu aveti dispozitive de stocare pe caseta, etc. Daca unitatea voastra CD-ROM/DVD incepe sa se comporte ciudat, puneti acest serviciu pe

Automatic. In mod normal, acest serviciu nu este necesar.

Routing and Remote Access (DISABLE) - Nimeni nu are nevoie de asa ceva, asa ca dezactivati-l in afara situatiei in care stiti la ce foloseste.

Secondary Logon (DISABLE) - Acest serviciu chiar nu este de folos...

Security Accounts Manager (DISABLE) - La fel ca in cazul Protected Storage, este un risc pentru securitate si trebuie

dezactivat.

Server (DISABLE) - Daca aveti share dat la fisiere, Internet sau imprimante in cadrul retelei, lasati acest serviciu asa cum este. In caz contrar dezactivati-l.

Shell Hardware Detection (DISABLE) - Folosit pentru auto play al dispozitivelor precum carduri de memorie, etc. Unele portabilele au nevoie de acest serviciu pentru statia de docare.

Smart Card (DISABLE) - Daca nu aveti un "Smart Card", sau nu stiti ce este un Smart Card, nu aveti nevoie de acest serviciu.

Smart Card Helper (DISABLE) - Cititi mai sus!

SSDP Discovery Service (DISABLE) - DEZACTIVATI! Pana si Microsoft spune ca este un risc de securitate!

System Event Notification (DISABLE) - Folosit impreuna cu COM+

Event System, acest serviciu anunta anumite servicii particulare de evenimentele sistemului, ca de exemplu evenimentele de power sau cele logon.

System Restore Service (DISABLE/Automatic) - Alegerea este a dumneavoastra. Eu am folosit enable. Daca il folositi lasati-l asa cum este. (Tineti cont ca am facut un backup mai devreme cu System Restore asa ca lasati-l activat deocamdata!)

Task Scheduler (DISABLE) - Dezactivati pentru ca foloseste resurse. Daca aveti programe anti-virus ca de exemplu Norton, tineti cont ca depinde de acest serviciu ca sa ruleze scanarea auto la fiecare saptamana de exemplu. Asa ca alegerea este a voastra. Personal, intotdeauna m-a enervat Task Scheduler, asa ca va dati seama ce setare am avut

TCP/IP NetBIOS Helper Service (DISABLE) - Suport pentru NetBios peste TCP/IP. Daca reteaua voastra nu foloseste NetBios, deazactivati aceasta optiune. (Este deasemenea un risc de securitate,deci dezactivati)

Telephony (DISABLE/Automatic) - Daca aveti legatura dial-up pentru Internet cu modem 56K, lasati setarea asa cum este. Daca aveti cablu, server cu DSL, conexiune LAN, dezactivati.

Telnet (DISABLE) - Dezactivati! Risc de securitate!

Terminal Services (Automatic) - Acest serviciu este folosit pentru Fast User Switching, Remote Desktop si Remote Assistance. Eu am avut Fast User Switching activat asa ca a trebuit sa dau enable.

Themes (Automatic) - Folosit pentru toate noile chestii dragute ce tin de desktop. Daca nu va plac dezactivati. Eu am avut enable.

Uninterruptible Power Supply (DISABLE) - Daca nu stiti ce este dezactivati! Eu nu am folosit niciodata UPS.

Universal Plug and Play Device Host (DISABLE) - Folosit impreuna cu SSDP Discovery Service, detecteaza si configureaza dispozitivele UPnP din reteaua voastra. Dezactivati din motive de securitate!

Upload Manager (DISABLE) - De nici un folos...

Volume Shadow Copy (DISABLE) - Folosit impreuna cu MS

Software Shadow Copy Provider Service. MS Backup foloseste de asemenea acest serviciu.

Webclient (DISABLE) - Nu este necesar, dezactivati.

Windows Audio (Automatic) - Daca va place sunetul pe calculator lasati aceasta setare asa cum este. Daca nu va place sunetul, deazactivati si astfel economisiti si ceva ram

Windows Image Acquisition (WIA) (Automatic) - Folosit pentru unele scannere si camere video. Daca dupa ce dezactivati acest serviciu, scannerul sau camera nu mai functioneaza corect, dati enable.

Windows Installer (Automatic) - Acest serviciu este folosit de aplicatiile ce se instaleaza folosind fisierele MSI.

Windows Management Instrumentation (Automatic) - Remote

Procedure Call (RPC) are nevoie de acest serviciu activat!

Windows Management Instrumentation Driver Extension (Automatic) - La fel ca mai sus.

Windows Time (DISABLE) - Seteaza ceasul automat prin contactarea unui server de pe Internet. Daca cineva contacteaza pe cineva pe la spatele meu vreau sa stiu si eu! Dezactivati!

Wireless Zero Configuration (DISABLE) - Configureaza automat dispozitivele de retea wireless. Daca nu aveti asa ceva, dezactivati acest serviciu. Daca nu sunteti siguri, atunci probabil nu aveti nevoie de acest serviciu.

WMI Performance Adapter (DISABLE) - Nu am gasit o folosinta pentru acest serviciu. Este in regula daca il dezactivati.

Workstation (Automatic) - Lasati acest serviciu asa cum este! Este de o foarte mare importanta!

Din cate vedeti este o lista lunga, insa asta nu inseamna ca ea este si exhaustiva. Pot fi si alte servicii ce nu au fost listate. Unele programe instaleaza unele servicii pentru ca programul lor sa ruleze cand porneste Windows-ul. De exemplu Norton Antivirus poate avea o intrare in lista de servicii. Daca doriti o puteti dezactiva, dar tineti cont ca nu veti mai fi protejati impotriva virusilor. Daca aveti o placa video de la Nvidia, veti vedea o intrare care se numeste Nvidia Driver Helper Service. Daca o dezactivati veti constata o imbunatatire la inchiderea si pornirea sistemului dumneavoastra.

Iata cum puteti opri serviciile pomenite mai devreme mult mai rapid, in mod automat, cu ajutorul unui script. Daca aveti de exemplu un joc ce are nevoie de foarte multe resurse, puteti face un fisier batch cu care sa opriti serviciile ce nu sunt importante in timp ce va jucati. Puteti reporni apoi serviciile cu un simplu reboot sau cu un script echivalent, care porneste toate serviciile oprite anterior. Eu va recomand sa faceti un astfel de fisier pentru ca se poate dovedi foarte folositor.

Tot ce trebuie sa faceti este sa editati un fisier cu numele stop.bat care sa contina urmatoarele linii:

net stop "AVSync Manager"

net stop "Automatic Updates"

net stop "Computer Browser"

net stop "Cryptographic Services"

net stop "Distributed Link Tracking Client"

net stop "Help and Support"

net stop "Logical Disk Manager"

net stop "Messenger"

net stop "Print Spooler"

net stop "Protected Storage"

net stop "Server"

net stop "Shell Hardware Detection"

net stop "System Event Notification"

net stop "System Restore Service"

net stop "Task Scheduler"

net stop "TCP/IP NetBIOS Helper"

net stop "Themes"

net stop "Upload Manager"

net stop "WebClient"

net stop "Windows Image Acquisition (WIA)"

net stop "Windows Management Instrumentation"

net stop "Windows Time"

net stop "Workstation"

net stop "System Event Notification"

net stop "COM+ Event System"

net stop "Network Connections"

net stop "Network Location Awareness (NLA)"

net stop "Remote Access Auto Connection Manager"

net stop "SSDP Discovery Service"

net stop "DHCP Client"

net stop "DNS Client"

pskill ERtray

pskill EPMWOR~1

pskill dbgout

pskill usrbridg

pskill ctfmon

pskill Alogserv

pskill RuLaunch

pskill devldr32

Tineti cont ca setarile depind de configuratie, iar configuratiile nu sunt la fel pentru toata lumea! Asa ca faceti-va fisierul vostru. Va intrebati ce este pskill? Ei bine, este un program ce inchide procesele din background. Puteti sa ignorati ultima parte a script-ului toate acestea daca doriti si sa opriti doar serviciile. Daca doriti sa reporniti serviciile, va trebui sa faceti alt script (un nume bun este start.bat) cu toate serviciile din fisierul precedent. Va trebui doar sa schimbati "net stop" cu "net start". De exemplu:

net start "AVSync Manager"

va porni "AVSync Manager".

Asta este tot deocamdata. Va urez succes in optimizarea sistemului dumneavoastra!

( O parte din servicii au fost dezactivate si pe pc-ul personal dar fara incidente ) . Orice intrebare e binevenita , succes !

Report this post to a moderator | IP: Logged

03-08-2002 12:58

Rabbit

Administrator

Registered: Aug 2001

Location: Bucuresti

Posts: 7878

copy/paste de unde? dai tu link-ul sau il dau eu?

Report this post to a moderator | IP: Logged

03-08-2002 13:08

Cosmin

Junior Member

Registered: Feb 2002

Location: Brasov

Posts: 71

https://www.hw.ro/index.php?msel=gpc&aid=1&page=2 . Vreau totusi sa reamintesc ca unele dezactivari sunt eficiente . tested ..

Report this post to a moderator | IP: Logged

03-08-2002 13:14

Rabbit

Administrator

Registered: Aug 2001

Location: Bucuresti

Posts: 7878

https://www.public.go.ro/id21.htm

Report this post to a moderator | IP: Logged

03-08-2002 13:41

lecter

Killboy Powerhead

Registered: Jan 2002

Location: Bangkok

Posts: 2078

XP tweak....merita incercat!

HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM -> CurrentControlSet -> Control -> SessionManager -> MemoryManagement -> PrefetchParameters->EnablePrefetcher

Schimbati setarea din acea cheie din "3" in "5"...mie mi-a scazut vreo 10 secunde din timpul de boot al XP-ului. Unora le-a mers, altora nu, dar in orice caz, merita incercata...postati rezultatele obtinute.

All work and no play makes Jack a dull boy.

Report this post to a moderator | IP: Logged

12-10-2002 18:14

Pache

Chel

Registered: Sep 2001

Location: Tārgoviste, Romānia

Posts: 1100

Merge, si recomand sa īl īncercati. Xp-ul meu are vārsta de un an si la boot "segmentul alaT" se plimba de 9 ori, acum o face decāt de 3 ori si parca sunt īn primele 5 luni de la instalare

As seen on TV

ps: Saru'māna pentru masa lecter

lvm.ro :: Who dares to love forever?!?

Report this post to a moderator | IP: Logged

12-10-2002 18:43

voodoox

Senior Member

Registered: Oct 2001

Location: Cluj-Napoca

Posts: 1273

si mie-mi merge.

Oricum, din cāte am observat, la instalari diferite ale XP-ului pe acelasi sistem, timpul de boot variaza vizibil.

Mai jos aveti cheia respectiva gata extrasa. Download, dubluclick, Yes, OK

Attachment: bootrapid.reg

This has been downloaded 105 time(s).

Human knowledge belongs to the world

Report this post to a moderator | IP: Logged

12-10-2002 23:38

mars

Member

Registered: Jun 2002

Location: Bucuresti

Posts: 222

cool...

Inainte vedeam chestia aia care se plimba de 5 ori, acum numai de 2 ori. dar parca sta mai mult la Welcome... Oricum, intra mai repede. Mersi!

Da-mi PM...sunt fierbinte...

Report this post to a moderator | IP: Logged

13-10-2002 11:55

jarod

Moderator

Registered: Feb 2002

Location: arad.ro

Posts: 419

da, parca si mie imi merge mai repede...

Love is a sensation, caused by penetration. A guy sticks his location, in a girl's destination, to increase the population, for the next generation -- do you get my explanation? or do you need a demonstration?

Report this post to a moderator | IP: Logged

13-10-2002 15:23

icincan

Member

Registered: Sep 2002

Location: Bucuresti

Posts: 127

Lecter, initial asa mi s-a parut si mie ca si tie si celorlalti. Dar am remarcat ca, desi timpul necesar ajungeri in fereastra in care alegi userul este mai scurt cu cca 4 secunde, per ansamblu daca am masurat timpul pana imi incarca toate programele, este de fapt mai mare cu 4 secunde decat pe setarea standard a cheii. Cel putin asa este la mine. Sant curios daca au mai cronometrat si altii. Oricum este interesanta "descoperirea" ta

Report this post to a moderator | IP: Logged

14-10-2002 02:21

Cristache

Senior Member

Registered: Aug 2001

Location: Bukresci

Posts: 406

Exista Tweak-xp Pro de dat jos care printre altele parca face si chestia asta. Programul functioneaza de 30 ori fara inregistrare. Merita incercat

(OO=00=OO) aaaaa ??? or something .....

Report this post to a moderator | IP: Logged

14-10-2002 04:04

lecter

Killboy Powerhead

Registered: Jan 2002

Location: Bangkok

Posts: 2078

icincan, nu e descoperirea mea, am vazut-o si eu pe la altii Se poate masura cu precizie timpul de boot cu utilitarul MS Bootvis, dar n-am eu timp acum. Revin...

All work and no play makes Jack a dull boy.

Report this post to a moderator | IP: Logged

14-10-2002 04:12

Rabbit

Administrator

Registered: Aug 2001

Location: Bucuresti

Posts: 7878

Detalii: https://www.warp2search.net/forums/viewtopic.php?t=1087

Report this post to a moderator | IP: Logged

14-10-2002 06:49

Drankon

Member

Registered: Jun 2002

Location:

Posts: 167

Sau si mai bine incercati cu programelul atasat ...

Attachment: windows-xp-prefetch-clean-and-control.zip

This has been downloaded 49 time(s).

Report this post to a moderator | IP: Logged

14-10-2002 10:06

Xllerator

Cenzor

Registered: Dec 2001

Location: Giurgiu

Posts: 1522

Re: cool...

quote:

Originally posted by mars

Inainte vedeam chestia aia care se plimba de 5 ori, acum numai de 2 ori. dar parca sta mai mult la Welcome...

Acelasi efect l-am abservat eu dupa folosirea utilitarului BootVis. L-am gasit la Microsoft, parca; e pentru accelerarea boot-ului.

Nihil sine iuris.

Report this post to a moderator | IP: Logged

15-10-2002 00:08

toni.p

Member

Registered: Apr 2002

Location: Alexandria, Bucuresti

Posts: 178

BootVis face o optimizare mult mai amanuntita a procesului de boot. Asa ca eu cred ca e mai bun.

Nu stiu exact ce face optiunea aia de prefetch si ce influente are schimbarea ei (in afara de "micsorarea timpului de boot la unii), dar daca vreti sa booteze mai rapid incercati BootVis care chiar face o treaba excelenta (desi e un program facut de MS )

Report this post to a moderator | IP: Logged

16-10-2002 16:24

bco

Member

Registered: Sep 2002

Location: Bucuresti

Posts: 305

Mie nu mi-a botat mai repede cu optiunea respectiva ....

Report this post to a moderator | IP: Logged

17-10-2002 23:14

Bill

Winmeows XP Power User

Registered: Oct 2002

Location: Īntre farfuria cu lapte si pila pentru gheare

Posts: 1824

Ce mai puteti face, fara sa sistemul vostru sa pateasca ceva, e sa stergeti continutul directorului \windows\prefetch, din cand in cand.

Acesta este directorul in care Windows XP copiaza imaginile aplicatiilor pe care le va porni la urmatorul boot. In timp, aici se acumuleaza o gramada de fisiere care nu mai sunt folosite, doar prelungesc timpul necesar boot-arii.

Exista si o setare in registry care permite oprirea completa a acestei facilitati.

Pisica blānda zgārie rau.

Last edited by Bill on 31-05-2003 at 08:11

Report this post to a moderator | IP: Logged

21-10-2002 12:53

lucian

Member

Registered: May 2002

Location: Timisoara

Posts: 181

Ultimele drivere pt Geforce instaleaza un service Nvidia help care se poate dezactiva fara probleme.

un link interesant si (f. important) siteul este reatualizat des.

https://www.blkviper.com/index.html

Report this post to a moderator | IP: Logged

07-11-2002 01:08

radubogoevici

Member

Registered: Sep 2002

Location: Lugoj

Posts: 128

Nefiind un guru intr-ale calculatoarelor, foloseam pe Win98 tips&tricks-urile de la

https://www.winguides.com/registry/

si cum obiceiurile bune nu trebuie oprite, ma gandesc sa le folosesc si pe WinXP. Poate unora le e teama sa lucreze cu registrii, dar documentatia de pe site e buna si trebuie sa fi tare ametit ca sa reusesti sa-ti crape Windows-ul.

Report this post to a moderator | IP: Logged

07-11-2002 09:34

settler

Member

Registered: Aug 2003

Location: Bucuresti

Posts: 96

De ceva vreme (cam 2 saptamāni) cānd īncarca Windows XP segmentul acela albastru se plimba de circa 10 ori. Am urmat sfatul lui lecter si s-a redus cu doua "ture". Ieri am reinstalat Windowsul si tot asa, chiar si fara celelalte programe (antivirus, utilitare, etc.). Am urmat si indicatia lui Bill (prima nu dezactivarea) īnsa nu s-a vazut o īmbunatatire.

Help!

J. P. Sartre: "Important nu este sa spui: Iata ce au facut din mine, ci: Iata ce am facut eu din ceea ce au facut din mine."

Report this post to a moderator | IP: Logged

17-09-2003 13:45

toni.p

Member

Registered: Apr 2002

Location: Alexandria, Bucuresti

Posts: 178

quote:

HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM -> CurrentControlSet -> Control -> SessionManager -> MemoryManagement -> PrefetchParameters->EnablePrefetcher

Schimbati setarea din acea cheie din "3" in "5"...mie mi-a scazut vreo 10 secunde din timpul de boot al XP-ului. Unora le-a mers, altora nu, dar in orice caz, merita incercata...postati rezultatele obtinute.

Aici zice ca valorile pt acea setare ar fii:

0 - no prefetch

1 - prefetch applications only

2 - prefetch boot only

3 - prefetch both applications & boot (default)

Oare 5 ce semnificatie are?

Report this post to a moderator | IP: Logged

17-09-2003 22:18

kanu

Member

Registered: Oct 2002

Location: Timisoara

Posts: 115

"Officially the prefetcher only have 4 valid values :

0 = No bits set (Prefetcher disabled)

1 = Bit 1 set (Boot Prefetching)

2 = Bit 2 set (Application Prefetching)

3 = Bit 1 and Bit 2 set (Application and Boot Prefetching)

So when setting the value to 5 maybe one is actually just enabling Boot-Prefetching and disabling Application-Prefetching because Bit 3 is not recognize and therefore ignored.

4 = Bit 3 (Not recognized)

5 = Bit 1 and Bit 3 set

So when setting the value to 6 maybe one is actually disabling Boot-Prefetching and enabling Application-Prefetching because Bit 3 is not recognized and therefore ignored :

6 = Bit 2 and Bit 3 set.

There is a rumor that the Prefetcher uses resources to track the prefetching scenarios and therefore causes slowdown when enabled."

https://www.warp2search.net/forums/viewtopic.php?t=1087

Report this post to a moderator | IP: Logged

18-09-2003 00:16

All times are GMT +2 hours. The time now is 01:09.

Last Thread Next Thread

Post Reply

Your Reply:

[check message length]

Show Printable Version | Email this Page | Subscribe to this Thread| Download Thread

Forum Jump:

Please select one: ----- ----- ---------- Private Messages User Control Panel Today Online Members Who's Online Search Forums Forums Home ----- ----- ---------- price.ro-- stiri-- Articole-- Teste-- Preturi-- Forum & SiteHardware-- Procesoare-- Memorii-- Placi de baza-- Placi grafice-- Overclocking & Cooling-- Storage-- Multimedia-- Networking & Comunicatii-- Diverse-- Drivers, Benchmarks & Tweaking-- Help (Hardware)Software-- Sisteme de operare-- Aplicatii-- Multimedia-- Help (Software & Internet)Alte domenii-- Internet-- Site-uri-- Publicitate-- Jocuri-- Generalitati

Rate This Thread:

Select a rating... 5 .. Best 4 3 .. Average 2 1 .. Worst

Forum Rules:You may post new threads

You may post replies

You may post attachments

You may edit your posts HTML code is OFF

vB code is ON

Smilies are ON

[IMG] code is ON

< Contact Us - price.ro Forums >

Powered by: vBulletin Version 2.2.4

Copyright ©2000, 2001, Jelsoft Enterprises Limited.

www.price.ro

Copyright © 2001-2002 price.ro. E-mail: info@price.ro

price, pret, preturi, placi hardware, download, driver, drivers, bios, review, placa de baza, placa video, placa grafica, placi de sunet, procesor, forum, stiri, forum, teste, test, articole, noutati, review, download, overclocking, overclocking, update, patch, serial ATA, geforce, motherboard, software, programe, jocuri, chipset, oferta, computer, MHz, USD, componente, periferice, sisteme, procesor, memorie, video, audio, DVD, monitor, printer, scanner, mouse, modem, desktop, hardware, IT, catalog, 2001, 2002, 2003, firme, shopping, e-commerce


Document Info


Accesari: 4589
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )