Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Gestiunea postei electronice si a calendarului

Informatica
Gestiunea postei electronice si a calendarului

Posta electronica devine o metoda din ce în ce mai populara de comunicare cu persoanele din toata lumea. În locul unor conversatii telefonice scumpe cu cineva aflat pe partea cealalta a globului, utilizati posta electronica pentru a le trimite ieftin si rapid un mesaj continând imagini, fisiere sau chiar secvente video. Se poate utiliza un software de posta electronica pentru a stoca adresele si informatiile de contact ale tuturor elevilor, colegilor, prietenilor si rudelor. Aveti posibilitatea sa organizati spatiul de primire al postei electronice pentru a mentine mesajele înrudite în foldere si pentru a tine evidenta conversatiilor importante.Microsoft ofera doua programe de posta electronica: Microsoft Outlook, parte a Microsoft Office si Microsoft Outlook Express, componenta a Windows XP.

Outlook Express este acel software de posta electronica ce face parte din Windows XP.

Programul de posta electronica ce face parte din Office se numeste Microsoft Outlook. Este un program mult mai robust decât Outlook Express, oferind un l 646i89g oc pentru a pastra note, un jurnal si o lista de activitati, care sa reaminteasca ce trebuie facut în fiecare zi. Cea mai utila caracteristica a Outlook este calendarul. Calendarul se utilizeaza pentru a tine evidenta întâlnirilor din fiecare zi si pentru a vedea sau imprima programarile pe zile, saptamâni sau luni. Aveti posibilitatea sa utilizati calendarul Outlook pentru a planifica întâlniri cu alte persoane, pentru a atasa agenda întâlnirilor si resursele de rezervat (cum ar fi salile de conferinte) de care veti avea nevoie pentru întâlnire. Outlook permite, de asemenea, crearea unor întâlniri recurente, cu orice frecventa: saptamânala, bisaptamânala, lunara sau anuala. Iar memento-urile care sunt atasate fiecarui anunt de întâlnire va permit sa stiti când se apropie o întâlnire sau o sedinta. Memento-ul reda un sunet si afiseaza o caseta de dialog care avertizeaza în legatura cu întâlnirea ce urmeaza.

Utilizati Microsoft Outlook pentru a tine evidenta unei zile si pentru a planifica întâlnirile cu alte persoane.

Cum colaboreaza aplicatiile de lucru

Acum probabil ca v-ati facut deja o idee privind diversele capacitati înglobate în aceasta suita de software pe care va pregatiti sa o utilizati. Fie ca doriti sa lucrati cu texte, cu numere, cu imagini, cu continut Web sau cu date, exista un program în Office XP care a fost creat doar pentru a face ceea ce doriti sa faceti. Indiferent ce tip de rezultat doriti sa produceti-un raport, o pagina Web, o foaie de calcul, o baza de date, o prezentare sau o campanie de publicitate prin e-mail-Office XP detine cu siguranta instrumentul care sa va ajute sa produceti acest rezultat.

Iata doar câteva din modurile în care se poate utiliza Office XP:

Aveti posibilitatea sa creati un buletin de stiri în Word, sa îl transformati în continut Web cu FrontPage si sa îl trimiteti în versiune de posta electronica prin intermediul Outlook sau Outlook Express.

Aveti posibilitatea sa stocati toate informatiile despre cartile din biblioteca personala într-o baza de date Access si sa urmariti în Excel toate cartile cumparate sau împrumutate. Folosind caracteristica de îmbinare a corespondentei din Word, aveti posibilitatea sa trimiteti mesaje în masa catre prieteni.

Daca sunteti profesor, aveti posibilitatea sa creati un sit Web scolar de nivel profesionist utilizând FrontPage, sa compuneti scrisoarea anuala pentru parinti în Word si sa importati diagramele pe care le-ati creat în Excel pentru a ilustra situatia financiara a scolii.

Aveti posibilitatea sa utilizati Outlook pentru a va ajuta sa va organizati calendarul, sa planificati întâlniri cu colegii, sa urmariti informatiile despre clienti, sa atribuiti sarcini pentru dvs. si pentru altii, sa adaugati note la documente examinate si sa gestionati lista tot mai mare cu persoane de contact.

Sfat

Cea mai buna utilizare a Office XP este, bineînteles, ceea ce planuiti sa faceti cu el. Cum va vor ajuta aplicatiile Office XP în munca de fiecare zi? Gânditi-va la treburile pe care le faceti manual sau cu alt program si întrebati-va acum cum ati dori sa îmbunatatiti sau sa optimizati aceste treburi si astfel veti afla cum se pot exploata la maximum resursele Office, pe masura ce vom merge mai departe.

Unul din cele mai importante avantaje ale utilizarii Office XP ca suita de aplicatii este modul simplu în care se pot utiliza aceste programe împreuna. Programele individuale sunt atât de bine integrate încât aveti posibilitatea sa mutati date din Word în Excel si din PowerPoint în Access fara nici o ezitare. Aveti posibilitatea sa editati un tabel în Word si sa aveti informatiile sale-care initial proveneau din Excel-actualizate automat. Aveti posibilitatea sa creati o pagina Web în FrontPage, apoi sa faceti unele modificari în Word, apoi sa reveniti la FrontPage, totul simplu si usor-fara probleme sau conversiuni de format care sa va îngrijoreze.Nu numai ca se pot transfera cu usurinta fapte si cifre dintr-o aplicatie în alta, dar si modul în care întelegeti diversele caracteristici comune ale acestor programe reprezinta cunostinte transferabile. De la aspectul si functionarea de baza a ecranului si pâna la utilizarea sistemului de Ajutor pentru a salva, imprima, redenumi sau sterge fisiere, similaritatea dintre aplicatii va micsora efortul de învatare si va oferi un avans de fiecare data când utilizati un nou program.

Aplicatii Web: Cum functioneaza Web-ul în folosul vostru

World Wide Web este un loc extraordinar. Zilnic apar din ce în ce mai multe informatii si servicii disponibile pe Web. Multe din aceste servicii va simplifica viata deoarece se pot face de la computer activitati de rutina si nu mai este nevoie sa rataciti prin tot orasul. Aceasta sectiune prezinta câteva exemple de aplicatii Web si de moduri în care mediul Web poate lucra în folosul dvs.

Instrumente de cautare

Pe Web gasiti orice, sau macar asa s-ar parea. Iar unul din motivele pentru care se pot gasi informatiile este abundenta de instrumente de cautare. Yahoo, Google, MSN ofera instrumente de cautare excelente care va ajuta sa tastati pur si simplu o descriere a ceea ce doriti sa gasiti si veti primi o lista cu posibilele situri corelate. Dar restrângerea acestei liste si gasirea a ceea ce cautati poate parea o arta. Daca cautarea este prea generala, probabil veti primi milioane de legaturi catre informatii. Partea VI, Lectiile de la 1 la 3, va ofera câteva sfaturi privind modul de a cauta eficient în Web.

Aplicatii pentru cumparaturi

Web-ul poate fi considerat cel mai mare magazin universal din lume. Daca doriti sa cumparati ceva, fie îmbracaminte, carti sau o noua masina, cineva din Web probabil are de vânzare asa ceva. Multe din aceste magazine au un sit Web în plus fata de catalogul lor sau de magazinele traditionale. De fapt, cumpararea pe Web este similara cu cumpararea a ceva dintr-un catalog. De obicei, mediul Web va permite sa accesati catalogul de produse comercializate de magazin, apoi sa cumparati selectia direct de la situl Web sau sa sunati la un numar gratuit pentru a face comanda de la un reprezentant al serviciului de relatii cu clientii, la fel cum ati comanda dintr-un catalog imprimat.

Securitate

Comandarea unor articole de pe Web prin intermediul unei carti de credit este o metoda rapida si relativ sigura. Contrar miturilor, este relativ dificil ca cineva sa va preia numarul cartii de credit când îl introduceti într-un sit Web sigur. Numarul cartii de credit este criptat în timp ce computerul îl trimite si chiar daca este interceptat, numarul ar fi foarte greu de descifrat. Dupa terminarea tranzactiei, numarul cartii poate sa intre în înregistrarile magazinului si de aceea poate deveni vulnerabil daca cineva îl obtine împreuna cu alte numere ale unor carti de credit. Dar acelasi lucru se poate întâmpla si daca utilizati o carte de credit într-un magazin sau comandati dintr-un catalog de comenzi prin posta. Cu alte cuvinte, cât timp lucrati cu o firma în care aveti încredere si pe care o cunoasteti, nu este mai periculos sa comandati de pe Internet decât sa utilizati cartea de credit într-un magazin.Calatorii

Daca planificati un concediu sau orice fel de calatorie, pe Web exista multe tipuri de aplicatii diferite care va pot ajuta în privinta detaliilor. Daca conduceti masina, aveti posibilitatea sa studiati destinatia, sa obtineti harti adaptate tipului de traseu pe care îl preferati (autostrazi, sosele cu peisaje deosebite, drumul cel mai scurt si tot asa), sau sa identificati ce se poate face si ce se poate vedea pe drum. Deseori se pot face rezervari la hoteluri si la alte obiective de pe traseu.

Pentru calatoriile cu avionul sau de alt tip, exista câteva situri Web care sunt agentii de voiaj virtuale. Aceste situri va pot ajuta sa gasiti cel mai bun pret pentru un bilet de avion, pot face rezervarile la avion, sa identifice si sa faca rezervari la hoteluri convenabile, sa rezerve masini de închiriat si sa se ocupe de toata organizarea calatoriei.

Tranzactii bancare online

Printre aplicatiile Web care câstiga tot mai mult teren se numara aplicatiile financiare sau bancare online. Mediul Web constituie o metoda perfecta de a accesa si controla finantele personale. Din ce în ce mai multe banci si institutii financiare implementeaza sisteme online. Tranzactiile bancare online permit gestionarea tuturor finantelor personale din fata computerului. Aveti posibilitatea sa scrieti cecuri, sa transferati fonduri si sa gestionati conturile 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamâna si fara a parasi confortul casei sau al biroului.

Tranzactiile bancare online sunt operatiuni logice si clare. De exemplu, pentru a plati facturile, accesati contul dvs. si aplicatia de plata a facturilor. Tastati informatiile referitoare la beneficiar (de obicei o singura data-sistemul va memora aceste informatii în locul dvs.), suma de plata si data la care este scadenta factura. Când se apropie data respectiva, banii sunt transferati fie electronic pentru a plati factura, fie imprima un cec real si îl trimite prin posta beneficiarului.

Astfel aveti posibilitatea sa platiti toate facturile atunci când va convine, dar banii nu vor parasi contul decât la data când sunt scadente facturile. Cu timpul, se pot economisi bani în acest mod, în special daca obtineti dobânda pentru cont. De asemenea, aveti posibilitatea sa verificati situatia contului în orice moment pentru a sti exact ce facturi trebuie platite în viitorul apropiat si ce fonduri sunt disponibile.

Divertisment

Mediul Web este o sursa de divertisment extraordinara. Exista situri care trateaza practic orice hobby sau interes pe care îl aveti (si daca nu aveti, va gasiti unul!). Obtineti informatii în legatura cu realizarea ultimului proiect sau idei pentru proiectul urmator.

Unul din domeniile cu o dezvoltare constanta este cel al jocurilor online. Aveti posibilitatea sa accesati situri Web unde sa luati parte la jocul preferat pe computer si sa concurati cu jucatori din toata lumea.

stiri

Multe ziare au o editie online gratuita. Aveti posibilitatea sa accesati si sa cititi cele mai recente stiri. stirile pot fi publicate pe Web mai curând decât se poate face la TV, la radio, sau în presa scrisa. stirile de pe Internet pot fi exclusiv text sau pot sa contina imagini, audio si chiar secvente video complete.

Document Info


Accesari: 2698
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )