Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Web style design

Informatica


Structura site-uluiDaca am fi in SUA, site-ul ar respecta regula celor 5-15 secunde. Totusi, cu conexiunile dial-up existente in Romania aceasta regula nu are aplicabilitate. Scopul site-ului este evidentiat elegant de catre realizatori. A fost folosita o animatie flash ce contine titlul site-ului si o descriere scurta a tematicii. Animatia, desi poate ocupa un spatiu destul de mare, contine imagini representative turismului in Spania. Fotografiile, de o calitate buna respecta paleta de culori folosita pe parc 13213l1113n ursul site-ului. Regulile care fac referire la atentia utilizatorului sunt de asemenea respectate. In partea superioara a site-ului se gaseste un meniu secundar care face trimitere catre sectiuni 'tehnice' ale site-ului, adresele de contact si posibilitatea de a vizuliza site-ul cu continutul intr-o alta limba.

Optiunea 'search' este de asemenea folosita, fiindu-I acordata o atentie speciala. Scriptul folosit permite utilizatorului sa acceseze usor orice informatie doreste.

Un site cu o tematica atat de complexa necesita o organizare riguroasa a informatiei si posibilitatea de a ajunge cat mai usor la aceasta. Din acest motiv, un meniu conceput corect poate ajuta utilizatorul. Spain.info a pus la dispozitie un meniu principal foarte bine realizat. Structurat pe intrebari de genul: 'what to do? acesta nu a omis nici o informatie.

Continutul paginii principale, are de asemenea o structura bine pusa la punct. Sunt urmarite informatii foarte importante si care, probabil in urma unui sondaj, s-au dovedit a fi cele mai cautate de utilizator. Fiind un site comercial, nu puteau lipsi reclamele, bannerele pulicitare. Majoritatea sunt animatii flash dar apar si sub forma de imagini (eventual gif-uri). Pagina principala se face de asemenea remarcata printr-un meni secundar care face trimitere catre partea dinamica a site-ului, cu optiunea de inregistrare pentru utilizator. Aceasta caracteristica a site-ului este foarte importanta intrucat se realizeaza o legatura directa intre client si site. Programarea dinamica sta la baza intregului site. Informatii noi, in timp scurt, posibilitatea de a updata intr-un timp cat mai scurt materialele promotinale, toate aceste sunt asigurate de un limbaj de programare folosit tot mai des, php.

Pagina principala se mai face remarcata prin prezenta unui logo ce marcheaza unicitatea estetica. Acesta se va repeat pe parcursul site-ului.

Paginile de continut au o structura riguroasa. Desi pastreaza designul original, se disting prin paleta de culori folosita, in functie de informatiile pe care le ofera. De exemplu la istoric se folosesc nuante de aramiu, iar pagina unde aflam ce putem sa facem, se folosesc nuante de albastru si portocaliu. Spain.info este un exemplu elocvent al folosirii unei palete de culori variate, fara a neglija armonia site-ului.

Structura acestor pagini este oarecum asemanatoare: imaginea de sus, reprezentativa, meniul principal (de asemenea script), continutul pe centru paginii cu eventualele optinuni, sau doar un cuprins al informatiilor oferite si bineinteles, meniurile si optiunile ajutatoare de pa margini. Acestea au un rol important, de la pagina la pagina ajustand cantitate de informatie si organizarea acesteia.

Design, Baze de date

Spain.info poate intra in categoria portalelor. Cantitatea de informatii oferite, esentializarea acestora, sunt caracteristici ale portalelor. Totusi, prin designul folosit se merge mult peste acest termen. Folosind search-ul sau cautand informatii despre posibilitatile de cazare, realizam amploarea proiectului. Fiecare optiune este customizabila, fiecare informatie oferita este cat se poate de detaliata. De la harti pana la peisaje, de la cafenele pana la hoteluri, toate acestea ot fi gasite pe site. Arhitectura informatiei devine in acest fel impresionabila. Toate acestea sunt oglindite intr-un design clar, explicit, usor de inteles si bineinteles admirat. Desi au fost folosite forme regulate, modul de dispunere al acestora creeaza un ansamblu armonios, prietenos. Am vorbit de informatii, de design, insa un rol important il are si continutul in sine. Informatiile transmise intr-un mod cat mai clar, concis, aerisit ajung cel mai repede la utilizator. Din nou spain.info ne da o lectie in domeniu. Caracterele folosite si cantiatea informatiei nu vor obosi niciodata ci vor atrage atentia asupra datelor prezentate. Spuneam de facilitate. Ei bine, spain.info ofera informatii complete despre tot ceea ce ne-ar putea interesa in vederea vizitarii acestei tari. De la vreme, pana la monumentele istorice, toate aspectele au fost luate in considerare. Spain.info este exemplul clar al utilitatii internetului si aplicabilitatii in diferite domenii. Granita dintre arta si functionalitate pare san u mai existe. Prin astfel de aplicatii, internetul este solutia perfecta inglobarii istoriei culturale a unui popor intr-o prezentare practica si pragmatica.

Elementele esentiale de design care reprezinta de fapt autenticitatea estetica, au fost bine gandite, minutios concepute, oarte bine realizate si puse in pagina. Practic detaliile si calitatea finisajelor fac din acest site cu caracter practic sa se faca remarcat si prin design, prin creativitate. Pentru ca inainte de informatie este clar ca orice persoana care ajunge pe site trebuie sa fie impresionata de design. Acesta are un impact considerabil, avand posibilitatea de a castiga sau pierde un potential client.

Fiind practic un site de prezentare a unei tari (un brand), site-ul are scopul de a aduce pe monitor putin din magia tarii, din aromele acesteia, din muzicalitatea sa, din cultura sau din peisaje. Desi pare imposibil, fotografiile folosite, paleta de culori, calitatea detaliilor, ne aduc mai aproape de Spania.

Finalitate

Un produs complex, bine realizat cu informatii bine structurate. Limbajul de programare folosit a fost php, bazele de date oferind dynamism site-ului. Un design modern, cu forme si culori inspirate; acestea sunt principalele elemente care dau unui site personalitate.

Spain.info este un exemplu clar al evolutiei tehnologiei informationale, al utilitatii si al designului functional.

Webstyle design

www.spain.info

Brindusa Sima

Gr.945,seria D


Document Info


Accesari: 1704
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )