Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Visual Basic

Informatica
Visual Basic

Visual Basic este un mediu de dezvoltare de оnaltг productivitate, conceput pentru sistemul de operare Windows, cu ajutorul cгruia оntr-un timp record se pot elabora diferite aplicaюii Windows. Aflat la versiunea 7.0 (beta 1), lansatг оn anul 2000, produsul reprezintг un vвrf al sistemelor de programare sub Windows. Оncepвnd cu versiunea 3, Visual Basic a devenit instrumentul ideal pentru programatorii bazelor de date de pe tot mapamondul. La оnceput a fost versiunea 3, cu DAO (Data Access Objects), apoi RDO (Remote Data Access) inclus оn versiunea 4 єi apoi capacitatea de a construi componente robuste cu ActiveX cu versiunile 5 єi 6.      Istoria sa оncepe cu ideea celor de la Microsoft de a crea un mediu de programare vizual, bazat pe limbajul de programare BASIC (Beginners All-Purpose Simbolic Instruction Code), creat оn 1960 de Thomas Kurtz єi John Kemeny. Totuєi, limbajul utilizat оn Visual Basic a evoluat mult faюг de concepюia originalг, la ora actualг conюinвnd sute de instrucюiuni, funcюii єi cuvinte cheie; multe dintre ele se referг direct la interfaюa graficг a utilizatorului cu sistemul de operare Windows.

      Pentru a se potrivi cвt mai bine diferitelor tipuri de utilizatori, Microsoft a elaborat trei ediюii ale Visual Basic-ului, fiecare conюinвnd ajutor software interactiv precum єi comanda Books Online, prin care se poate afiєa o documentaюie completг, prezentatг оntr-un format uєor de parcurs. Cele trei ediюii sunt:

Visual Basic Learning

permite crearea aplicaюiilor pe 32 de biюi, care ruleazг sub Windows 95/98/2000/NT . Include оn afara controalelor standard єi controalele de bazг referitoare la gestiunea bazelor de date.

Visual Basic Proffesional

prezintг toate facilitгюile din ediюia Visual Basic Learning єi оn plus diferite controale suplimentare (Internet, Cristal Report Writer).

Visual Basic Enterprise

conюine tot ceea ce cuprinde ediюia Proffesional єi оn plus administratorul de automatizare, administratorul de componente, instrumente de gestiune єi multe altele.

      Iatг cвteva din argumentele pe care le aduce Microsoft pentru a-єi оncuraja potenюialii clienюi:

Integrare perfectг cu Windows 2000

Uєurinюг оn crearea de aplicaюii cu baze de date

Efcienюг mгritг cu Visual Database Tools

Posibilitatea de a folosi cunoєtinюele de Visual Basic pentru crearea de macro-uri pentru Microsoft Office folosind Visual Basic Applications Edition

      Aceste argumente оmpreunг cu multe altele au reuєit se pare convingг o mulюime de programatori, Visual Basic fiind cel mai folosit mediu de dezvoltare.

Masa de lucru Visual Basic      Masa de lucru Visual Basic este alcгtuita din (in versiunea 7.0 au survenit unele modificгri оnsг conceptele de baza au rгmas aceleaєi

bara de titlu;

linia meniului principal;

bara de unelte standard;

paleta de controale standard;

fereastra formei (a obiectelor);

fereastra de gestiune a proiectului;

inspectorul de obiecte (fereastra de proprietгюi);

      Ulterior se pot afiєa єi alte ferestre, dintre care cea mai importantг este fereastra de editare de cod.

Exemplu de program de complexitate mica.

      Exemplu de program realizat folosind Visual Basic. Pentru o funcюionare оn condiюii optime recomand cel puюin Visual Basic 4.0

      Programul este o rezolvare a ecuaюiei de gradul al doilea єi include o mulюime de comentarii (marcate cu ').

      Pentru a realiza programul trebuie creaюi o formг ca оn figura alгturatг оn care includeюi un buton de comanda (CommandButton din paleta de controale standard), 5 etichete (Label din paleta de controale standard) єi trei cutii text (TextBox tot din paleta de controale standard).

      Dupг ce a fost realizat design-ul formei, din meniul View se alege opюiunea Code pentru a se afiєa fereastra de exitare a codului. ATENTIE! Visual Basic nu este case-sensitive

Powered by https://www.preferatele.com/

cel mai tare site cu referate

Document Info


Accesari: 1737
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )