Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
DRAWING TUTORIALSDEFECTELE IN EXPLUATARE ALE MECANISMULUI BIELA -MANIVELA

tehnica mecanica


DEFECTELE IN EXPLUATARE ALE MECANISMULUI

BIELA -MANIVELA

Griparea pistoanelor are loc ca urmare a supraincalzirii motorului (din lipsa de apa pentru racire ,datorita arderii uleiului provocat de uzarea 15115h71p segmentilor ,pistoanelor si cilindrilor ,amestecului carburant necorespunzator,prea bogat sau prea sarac);are loc o frecare uscata excesiva,urmata de dilatarea pistosnelor si deci deblocarea lor.Coxarea segmentilor este urmarea supraincalzirii pistonului ,scaparilor de gaze(baie de foc)datorita uzarii excesive a segmentilor si deci arderii uleiului care se depune sub forma de calamina in canalele respective,blocindu-i.

Ruperea segmentilor se datoreste materialului necorespunzator ,montarii incorecte ,intepenirii in canalele din piston ,uzurii lor,precum si supraincalzirii ce duc la tensiuni interne,loviri de pragul de uzura,detonatii.

Ruperea boltului,defectiune mai rara,are drept cauze:uzura mare material sau tratament necorespunzator ,griparea pistonului.

Defiletarea partiala a suruburilor de fixare a capacului de biela,se determina prin batai in partea inferioara a blocului motor.

Ruperea bielei este cauzata de:griparea lagarului sau topirea semicuzinetilor ,joc prea mare in lagar ,rupera boltului spargerea pistonului, smurgrrea sau rupera suruburilor de biela.

Incovoierea sau tensionarea bielei se poate constata prin batai anormale in portiunea mediana a blocului motor.

Griparea sau topirea cuzinetilor din lagare au unele cauze comune:ungerea insuficienta ,uzura mare ,material de antifrictiune.

Ruperea arborelui cotitun fenomen mai rar:uzarea excesiva in lagare,solicitari la incovoiere si rasucire datorate necoaxilitatii lagarelor ,detonatii puternice ,lipsa de ungere.


Document Info


Accesari: 1889
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )