Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Incercarea de incovoiere prin soc pe epruvete cu crestaturi in U si V

tehnica mecanica


Incercarea de incovoiere prin soc pe epruvete cu crestaturi in U si VAparaturaIncercarea de incovoiere prin soc se executa pe ciocanul pendul denumit ciocan de rezilienta CHARPY aflat in dotarea laboratorulu 929y2424j i de "Stiinta si tehnologia materialelor", el este compus din

Acest ciocan pendul poseda o energie potentiala initiala de 100j.


Scopul lucrarii

Aprecierea tenacitatii metalelor in conditii de viteza de deformare mare, de temperatura si de stare de tensiuni triaxiala. Aprecierea tenacitatii se face pe baza rezilientei KCU in cazul epruvetei cu crestatura in U, caracteristici mecanice de incovoiere prin soc KV la epruvete cu crestaturi in V.

Consideratii generale

Incercarea de incovoiere prin soc pe epruvete cu crestaturi in U si V constituie incercarea cea mai uzuala pentru aprecierea comportarii tenace sau fragila a unui material. Desi printr-o asemenea incercare nu se obtin caracteristici de material, ea continua sa ramana una dintre cele mai raspandite incercari. Incercarea consta in ruperea unei epruvete simplu rezemata printr-o lovitura aplicata pe partea opusa crestaturii.

Pentru e evita incovoierea axului de suspensie al pendului cat si vibratiile ciocanului dupa soc este necesar ca punctul de aplicare al socului sa coincida cu centrul de percutie O al pendulului situat la distanta l fata de axa de rotatie.

Distanta dintre energiile potentiale ale ciocanului pendul in pozitia initiala si finala, constituie energi consumata pentru ruperea epruvetei.

a=10;a1=7.9;b=10;b1=8;F=11Document Info


Accesari: 2686
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )