Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Notiunea de tranzistor bipolar. Structura si jonctiunile tranzistorului bipolar

tehnica mecanica
Notiunea de tranzistor bipolar. Structura si jonctiunile tranzistorului bipolar
Tranzistor bipolar este numit dispozitivul electronic cu trei pini si doua sau mai multe jonc 343c27d tiuni p-n ce interactioneaza īntre ele. Īn tranzistor se rānduiesc trei regiuni semiconductoare, pentru care pe placheta de izolator din Si-i, prin metoda epitaxial - planara se formeaza regiunile colectorului (C), bazei (B) si emitorului (E) (fig.1.1). Pentru aceasta, īn regiunea Si-n, ce serveste ca colector, prin metoda difuziei este formata regiunea bazei Si-p. Īn aceasta regiune, prin metoda difuziei locale, este format emitorul Si-n cu concentratie majora a impuritatilor donoare.


Fig.1.1. Structura tranzistorului bipolar tip n-p-n


La frontiera regiunii emitorului cu cea a bazei si de asemenea la frontiera regiunii bazei cu cea a colectorului se formeaza doua jonctiuni p-n - emitor si colector (dupa denumirea regiunilor laterale ale structurii). Jonctiunile interactioneaza daca distanta īntre ele , numita latimea bazei, este cu mult mai mica ca lungimea de difuzie a purtatorilor de sarcina mobili ().

Lungimea de difuzie este distanta pe care o parcurge electronul sau golul din momentul aparitiei īn semiconductor pāna la recombinare.

De regula, suprafata jonctiunii colectorului este mai mare ca suprafata jonctiunii emitorului. Regiunea emitorului trebuie sa posede o electroconductibilitate mai īnalta ca cea a bazei si a colectorului. Concentratia impurtatilor īn regiunile tranzistorului bipolar trebuie sa respecte inegalitatea

. (1.1)


Document Info


Accesari: 1471
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )