Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Utilizarea aparatelor cu actionare electrica

tehnica mecanicaLa utilizarea aparatelor cu actionare electrica se va verifica cordonul electric ,starea stecherului si priza de conectare ,este interzis a se utiliza aparate cu cordoane care prezinta deteriorari ale izolatiei cordonului ,stechere defecte sau prize care nu sunt bine fixate si car 141i813b e nu sunt prevazute cu contact de protectie.Art Se interzice orice fel de interventie a personalului salariat la instalatia electrica sau pentru efectuarea de depanari ale aparatelor.

Art 3 Remedierea acestor defectiuni se va face numai de catre persoane corespunzator calificate-electricieni si mecanici.

Art 4 Lucratorii sunt obligate sa-si insuseasca ,sa respecte sis a aplice normele,reglementarile si instructiunile de securitate a muncii specifice sarcinii de munca pe care o au de indeplinit.De asemenea ,pentru desfasurarea proceselor de munca in conditii de securitate lucratorii sunt obligate:

a)     sa verifice inainte de inceperea lucrului daca echipamentele tehnice pe care le vor utiliza sunt in stare tehnica corspunzatoare.

b)    Sa aduca la cunostinta conducatorului locului de munca eventualele defectiuni constatate sau atunci cand parasesc locul de munca;

c)     Sa respecte tehnologia de lucru si instructiunile de securitatea muncii la locul de munca;

d)    Sa utilizeze echipementul individual de protectie corespunzator activitatii respective;

e)     Sa mentina curatenia la locul de munca;

f)      Sa nu introduca sau sa consume bauturi alcoolice in incita unitatii;

g)     Sa nu fumeze decat in locurile special amenajate;

h)     Sa respecte disciplina la locul de munca;

i)       Sa acorde prim ajutor in cazul producerii unui accident de munca;

j)       Sa instiinteze imediat conducatorul locului de munca despre producerea unui accident de munca sis a nu schimbe starea de fapt a evenimentului,numai daca aceasta o impune.

Art 5 Se interzice utilizarea echipamentelor tehnice daca acestea nu au montati toti protectorii si daca dispozitivele de protectie sau de avertizare sau aparatele de masura si control din datoare acestora nu functioneaza sau functioneaza defectuos.

Art 6 Folosirea de improvizatii la utilizarea echipamentelor tehnice este interzisa.

Art 7 cand se constata o functionare defectuoasa a unui echipament tehnic ,lucratorii sunt obligate sa-l opreasca si sa anunte imediat conducatorul locului de munca,care are obligatia de a lua masuri de remediere.

Art 8 (1)Se interzice ca lucratorii sa intervina pentru remedierea defectiunilor,curatare sau revizii la echipamentele tehnice aflate in functiune.

(2)Aceste operatii se efectueaza de catre lucratorii desemnati in acest scop si numai dupa intreruperea alimentarii cu energie ,oprirea miscariilor functionale si blocarea contra pornirii accidentale.Daca blocarea nu este posibila se pune paza la dispozitivele de pornire.

Art 9 Este interzisa parasirea locului de munca de catre lucratorii atunci cand echipamentele tehnice la care lucreaza se afla in stare de functionare.

Art 10 Curatarea,ungerea si reglarea echipamentelor tehnice pe durata functionarii acestora ,sunt interzise.

Art 11 Estre interzisa utilizarea echipamentelor tehnice cu protectorii si dispozitivele de protectie aflati in stare necorespunzatoare sau lipsa.

Art 12 Este interzis lucratoriilor care deservesc echipamentul tehnic sa efecueze remedieri in timpul functionarii acestuia.Pentru remedieri se va solicita personal calificat si desemnat in acest scop.

Art 13 Interventiile pentru reglarea,intretinerea si curatarea echipamentelor tehnice trebuie efectuate numai dupa oprirea si intreruperea alimentarii cu energie.

Art 14 Pentru orice defectiune sau deteriorarea a instalatiei electrice de actionare si comanda ,se va opri imediat echipamentul tehnic si se va solicita interventia personalului de specialitate.

Art 15 La inceputul fiecarui schimb lucratorul(lucratorii)care deservesc echipamentul tehnic au obligatia de a verifica starea tehnica a organelor de masini in miscare(de ex: intinderea lantului transportator precum si fixarea corespunzatoare a ghearelor care apuca lemnul in cazul ferestraului circular) .

Art 16 Verificare vizuala a inchiderii tuturor capacelor si a existentei la locul lor a tuturor aparatorilor si a gardurilor de protectie ale instalatiilor electrice.

Art 17 Verificarea vizuala a integritatii carcaselor tuturor echipamentelor si elementelor electrice ale instalatiei.

Art 18 Verificarea vizuala a integritatii cabluriilor electice vizibile.Verificarea se face fara a se atinge cablurile.ESTE STICT INTERZISA atingerea cablurilor electrice.

Art 19 Echipamentele si utilajele actionate electric vor fi protejate prin carcase ,aparatori etc.,astfel incat elementele aflate normal sub tensiune sa nu poata fi atinse.

Art 20 Se interzice deschiderea carcaselor,capacelor,aparatoriilor etc.,la echipamentele aflate sub tensiune.

Art 21 Toate reparatiile,reglajele sau alte interventii asupra instalatiilor electrice se vor efectua numai dupa intreruperea alimentarii cu energie electrica si numai de catre electricienii de intretinere,instruiti corespunzator si autorizati.In zona de lucru,vor fi montate,laloc vizibil,tablite avertizoare de interdictie.

Art 22 Se interzice lucrul la tablourile de comanda electrica si la partile componente ale instalatiei electrice,fara intreruperea circuitelor de alimentare si legarea la pamant a instalatiei.


Document Info


Accesari: 2043
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )