Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Pasivele patrimoniale

Contabilitate


Pasivele patrimoniale



1.Capitaluri proprii - sunt destinate desfasurarii normale a activitatii firmei conform obiectului ei de activitate. Capitalele proprii cuprind: - capital social: este partea din capitalul propriu pusa la dispozitia firmei de catre proprietarii ei; nu este exigibil si poate fi - subscris si nevarsat: reflecta partea de capital subscris si care nu a fost pusa la dispozitia firmei; - subscris si varsat: reflecta partea de capital subscris si care a fost pus la dispozitia firmei; - prima de capital( de emisiune, de aport, de fuziune, de divizare, de conversie, a obligatiunilor în actiuni): reprezinta diferenta dintre valoarea de emisiune a actiunilor si valoarea lor nominala. - rezervele : - legale: se constituie din profilul brut obligatoriu pâna în momentul în care rezerva legala va reprezenta o patrime din capitalul social;

- statuale: se constituie din profilul net în functie de prevederile din statutul firmei; - alte rezerve: se constituie din profilul net optional - rezervele din reevaluare: apar atunci când în urma reevaluarii activelor imobilizate corporale rezulta o valoare mai mare decât cea initiala; - profilul reportat: este profilul din exercitiu financiar precedent reportat pe exercitiu financiar curent; - profilul exercitiului curent: reprezinta excedentul veniturilor asupra cheltuielilor; 2. Capitaluri straine( atrase sau împrumutate): cuprind datorii pe termen lung si pe cele de teremn scurt. Datoriile pe termen lung constau mai mult în împrumuturi, credite si dobânzi aferente lor( cu o perioada de rembursare mai mare de 1 an). Datoriile pe termen scurt  au o perioada de rembursare mai mica de 1 an si pot fi datorii sub forma de angajamente si sub forma de credite bancare pe termen scurt +dobânzi aferente. Principalele datorii sub forma de angajamente sunt:

- datorii comerciale( furnizori, clinti creditori, creditori);  - datorii fata de personal( dreptul salarial, prime, salarii neridicate, retineri din salarii datorate tertilor); - datorii fata de asigurarile sociale si fonduri de somaj; - datorii fata de bugetul statului( impozit pe profit, pe salarii, TVA de plata, taxa vamala); - datorii fata de actionari sau asociati( devidente de plata, alte datorii); - datorii între subunitati si între unitate si subunitatea componenta; Furnizorii persoana fizica sau juridica fata de carefirma are datorii rezultate din achizitii de bunuri si servicii. Creditorii persoana fizica sau juridica fata de care firma are datorii rezultate din alte operatiuni decât achizitiile de bunuri si servicii. Clienti creditori reprezinta datoria fata de clinti rezultata din avansuri primite de la clinti si ambalajuri care circula în regim de restituire. 


Document Info


Accesari: 8327
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )