Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Rosa canina - Macesul

Botanica


Rosa canina Macesul

Arbust de 2-3m înaltime, cu tulpini alungite, ramificate, recurbate în afara sau pendule. Ramuri ghimpoase, frunze penat compuse, având stipelele concrescute cu pe 16416r1722q tiolul. Flori solitare rosee, cu receptaculul ca o cupa, 5 sepale libere, 5 petale libere, numeroase stamine prinse pe marginea receptaculului si numeroase carpele libere si paroase incluse în cupa receptaculului. Fructul (maceasa) fals si multiplu, este o poliachena, cu receptacul carnos si comestibil.Creste prin paduri de foioase, rar de rasinoase, margini si rarituri de paduri, poieni, etc.

Importanta farmaceutica prezinta fructele, Cynosbati fructus, recoltate când macesele au culoarea rosu închis. Importanta lor se datoreaza continutului ridicat în vitaminele C, A, E, B, P, K, în acid nicotinic, tanin, saruri minerale, acizi citric si malic, ulei volatil si ulei gras.

Sunt recomandate în avitaminoze, enterocolite, calculi renali, tulburari de circulatie periferica, ca antihelmintic. Au, de asemenea, actiune diuretica, sunt un bun colagog si coleretic, tonic, vasodilatator arterial, se recomanda în inflamatia intestinului, etc.


Document Info


Accesari: 3384
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )