Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Thea sinensis (sin

Botanica


Thea sinensis (sin. Camellia sinensis) - Arborele de ceai

Arbust originar din China si India, astazi mult cultivat pentru frunzele sale. Tulpina este ramificata, cu frunze alterne, întregi, ovale, dintate, scurt-petiolate, persist 12412q1614m ente si coriacei. Florile sunt mari, de circa 3 cm în diametru, albe, solitare sau grupate cate 2-3 la axila frunzelor. Floarea este însotita de câteva bractei mai mici decât sepalele, inserate spiralat ca si piesele periantului. Sepalele, 5-6 se pot confunda cu bracteele. Petalele sunt albe, 5 sau în numar variabil. Staminele sunt numeroase. Ovarul este tricarpelat, cu placentatie axilara. Fructul este o capsula, care se deschide prin 3 valve, fiecare cu câte o samânta exalbuminata. Frunzele tinere, de la arborii de 3 ani, constituie produsul Theae folium care contine alcaloizi purinici.ORD. VIOLALES

Cuprinde plante ierboase si lemnoase cu frunze opuse sau alterne, cu flori hermafrodite rar unisexuate, actinomorfe si zigomorfe, cu caliciu si corola, pe tipul 5 sau 4. Ovar superior. Fruct capsula.

Fam. Violaceae

Grupeaza plante ierboase mai putin lemnoase sub forma de arbusti sau liane, cu frunze stipelate de obicei alterne. Flori hermafrodite, unisexuate, zigomorfe si actinomorfe pe tipul 5. Fruct capsula.

Viola odorata - Toporasi

Este o planta ierboasa perena, în pamânt cu un rizom gros, din care pornesc numeroase radacini. Partea aeriana a plantei este formata dintr-o rozeta de frunze si tulpini târâtoare (stoloni), care au din loc în loc noduri, prin care planta se înradacineaza dând nastere la noi plante. Frunzele sunt verde închis, în forma de inima, cordate, cu marginea dintata, lung petiolate, având la baza stipele mici, triunghiulare. Florile sunt solitare, placut mirositoare, asezate pe o codita. Fiecare floare are 5 sepale prelungite la baza printr-un apendice, 5 petale de culoare violaceu închis, neegale, cea inferioara cu un pinten lung drept sau îndoit. Androceul are 5 stamine iar ovarul este terminat printr-un stil îndoit în forma de cârlig. Creste în lunci, poieni, în regiunea deluroasa si de câmpie.

Importanta farmaceutica prezinta Violae odoratae flores - florile, Violae odorate folium - frunzele si Violae odoratae radix -rizomul. Toate partile plantei au proprietati emoliente si expectorante folosindu-se în combaterea tusei si bronsitei.


Document Info


Accesari: 3002
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )