Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
LICITATIE DESCHISA DE PROPUNERI DE

economieAnexa A
Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor
Programul Phare CBC Romania – Bulgaria 2005


Schema de GrantFormularul de cerere de finantare nerambursabila

Pentru Solicitarea de propuneri de proiecte – anul 2005Licitatie deschisa de propuneri de proiecte


Cooperarea în Afaceri si Dezvoltarea Mediului de Afaceri

Masura Dezvoltarea cooperarii in afaceri si a infrastructurii de afaceri inclusiv actiuni de informare in afaceri si actiuni de marketing ale IMM-urilor si activitati de turism


Linia bugetara:

Referinta RO 2005/017-535.01.01 sau RO 2005/017-535.01.02
Termenul limita pentru primirea aplicatiilor: 1 Octombrie 2007
Numele solicitantului:

CONSILIUL LOCAL MEDGIDIA
Dosar nr.


(numai pentru uz oficial)


NOTA


Toate datele cu character personal (cum ar fi numele, adresa, CV-ul, etc.) mentionate in formularul de cerere de aplicatie vor fi procesate in conformitate cu Regulamentul nr. 45/2001 a Parlamentului European si a Consiliului din 18 Decembrie 2000, privind protectia persoanelor, procesarea datelor personale de catre institutiile si organismele europene si libera circulatie a acestor date. Raspunsurile la intrebarile existente in formularul de aplicatie sunt necesare pentru evaluarea cererii de finantare nerambursabila si vor fi procesate doar cu acest scop de catre departamentul insarcinat de catre Comunitatea Europeana cu programul de finantare nerambursabila. La cerere, puteti trimite, corecta sau completa datele personale. Pentru orice nelamurire privitoare la aceste date, va rugam sa contactati departamentul Comisiei Europene caruia i s-a repartizat acest formular. Beneficiarii pot depune in orice moment o plangere impotriva procesarii datelor lor personale la “European Data Protection Supervisor” (Jurnalul Oficial L8, 12.1.2001))


Va rugam sa cititi si sa completati acest formular cu toata atentia, in conformitate cu prevederile Ghidului Aplicantului.


Va atragem atentia ca procedura a fost modificata. Evaluarea aplicatiei dvs. va fi efectuata numai daca nota conceptuala a fost selectata provizoriu. Aplicatia dvs. va fi supusa apoi evaluarii. Verificarea conformitatii cu criteriile de eligibilitate se va efectua numai pentru propunerile de proiecte care au fost selectate provizoriu in functie de punctajul obtinut dupa evaluare, pe baza documentelor justificative solicitate de Autoritatea Contractanta si a Declaratiei Aplicantului, semnata si transmisa impreuna cu aplicatia propriu-zisa.

FORMATUL NOTEI CONCEPTUALENota conceptuala trebuie sa raspunda celor 4 sectiuni in maxim 4 pagini (maximum 1 pagina pentru fiecare sectiune – fontul nu poate fi mai mic decat Arial 10). Orice Nota conceptuala care nu corespunde acestor cerinte de baza va fi respinsa fara a fi evaluata.


1. Sumarul actiunii

Va rugam furnizati urmatoarele informatii:

Scurta descriere a actiunii propuse.

Initiatorul proiectului, Primaria Municipiului Medgidia, impreuna cu partenerul sau Asociatia pentru colaborare si dezvoltare transfrontaliera “Dobrogea Dunareana” din Silistra si-au stabilit obiectivul de a contribui la dezvoltarea zonei Medgidia-Silistra, prin inlesnirea relatiilor de afaceri existente intre granite, stabilind noi legaturi intre IMM-uri incurajand experientele personale si de asemeni imbogatind initiativele de marketing regional.

Actiunea se concentreaza pe studii, cercetari, promovare si marketing pentru IMM-urile din zona de granita reprezentate de orasele Medgidia si Silistra.

In concordanta cu viziunea UE asupra programului “Extinderea la nivel international a IMM-urilor”, (alineatul 6 din Carta Europeana a intreprinderilor Mici si Mjlocii) proiectul urmareste sa fortifice firmele din zona de granita pentru a “trece frontiera” prin dezvoltarea capacitatii umane pentru lansarea competitivitatii si a initiativelor valorificate pentru afaceri peste hotare, incluzand marketingul si instrumentele de marketing.

Integrarea in Uniunea Europeana din acest an a Romaniei si Bulgariei a produs ridicarea barierelor nationale si aplicarea marketului unic.

De asemenea, actiunea tinteste si spre constientizarea de catre comunitati a posibilitatilor de crestere a afacerilor prin initierea de instrumente de promovare si productie la standarde europene.

In plus, actiunea propusa implica institutii si organizatii noi si existenta unui public larg in activitatile desfasurate la frontiera. Prin urmare publicul constientizeaza mai mult importanta si potentialul cooperarii la nivelul frontierei si programului Phare CBC.

Pentru a atinge aceste obiective, propunerea urmareste:

activitati si seminarii incluzand intruniri pe tema marketului unic;

organizarea si realizarea unor vizite scurte pe tema strategiilor comune de business, pentru a asigura legaturi si experiente interinstitutionale si personale;

initiative inovante prin crearea de structuri de sprijinire a afacerilor care vor asigura o serie de facilitati si spatii pentru desfasurarea activitatilor economice de productie si de prestare servicii. Acestea au ca scop atragerea investitiilor si dezvoltarea potentialului resurselor umane si materiale din cele doua orase.

proiectare “Centru zonal de afaceri si cooperare internationala Romania-Bulgaria” la Medgidia cu urmatoarele functii: - spatiul expozitional permanent, - centrul de conferinte, - retea de comunicare, - surse de promovare, - consultanta, consiliere si formare.

proiectarea Parcului Industrial Medgidia - structura de productie care sa ofere toate facilitatile conforme cu standardele Europene;

Europene.

2. Relevanta:

Va rugam sa descrieti urmatoarele:

Cat de relevanta este propunerea dvs. pentru nevoile si constrangerile din tara(tarile)sau din regiunea tinta?

Integrarea Romaniei si Bulgariei la 01 ianuarie 2007 in Uniunea Europeana provoaca evolutii spectaculoase in dinamica mecanismului economic, la nivelul fiecarui participant (tara, regiune, oras, companie).

Participarea in economia europeana a celor doua state nu este optionala ci face parte din actul de aderare, mediul economic isi poate valorifica mai bine avantajele competitive, dar competitia este deschisa si ca atare, mult mai acerba.

De aceea orice plan, masura sau instrument de dezvoltare economica, oricat de limitat geografic este conceput, trebuie sa ia in considerare mecanismele economice fundamentale europene.

Cheia succesului o reprezinta comunitatea de afaceri la care se adauga combinatia de factori locali care ii confera un avantaj competitiv durabil.

Dinamica fenomenului economic transfrontalier dintre teritoriile Medgidia si Silistra se va activa prin punerea in functie a instrumentelor specifice, exemplu “Centru zonal de afaceri si cooperare internationala Romania-Bulgaria si “Parcul industrial” care pune la dispozitia Intreprinzatorilor facilitati specifice de informare, consiliere, consultanta, publicitate, standarde, comunicare, dar si facilitate de productie la standarde europene. Centrul zonal de afaceri poate fi considerat un prim pas in evolutia organizationala si institutionala din cele doua teritorii cu scopul de a maximiza transferul de informatii, integrarea valorilor locale in scopul de a obtine schimbari profunde, cresteri in eficienta si productivitate a majoritatii sectoarelor economice.

Activitatea transfrontaliera poate coordona activitati de finantare, cercetare, productie, distributie si vanzare in toate pietele, obtinand integrarea factorilor de productie din economia locala autarhica (izolate) in exponentialitati greu de atins pentru firme limitate la o singura piata locala sau regionala.


Care sunt problemele care trebuie rezolvate si nevoile care trebuie avute in vedere?

Cele doua comunitati din regiunea de granita româno-bulgara sunt considerate ca avand un potential economic similar bazat pe agricultura, activitati comerciale si mica industrie locala completata de o resursa turistica de mare atractivitate Dunarea, Canalul Dunarea Marea Neagra si distanta foarte mica fata de litoralul romanesc si bulgar.

Liberalizarea schimburilor economice si libera circulatie a persoanelor va realiza in scurt timp o dinamica a dezvoltarii economice si intarirea relatiilor bilaterale.

Calitatea de state membre a Uniunii Europene, apartenenta de aceiasi Euroregiune “Dunarea Inferioara” obliga teritoriile in a implementa si aplica reguli de crestere a competitivitatii mediului economic local. In acest sens proiectul se pliaza pe Programul Operational Regional 2007-2013

Axa prioritara 4 – Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local, domeniul de interventie 4.1 – Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala.

Mentalitatea populatiei construita in anii comunismului, disparitia institutiilor nationale care controlau comertul exterior, disparitia blocului comunist au dus la o reducere masiva a sch 10210b13k imburilor comerciale intre Romania si Bulgaria si orientarea exportului spre alte state ale Uniunii Europene.

Existenta barierei lingvistice nu este decat o motivatie a lipsei sinergiei, realitatea este ca pe ambele parti ale granitei exista un numar suficient de persoane vorbitoare de limba bulgara sau romana, lipseste insa initiativa pe de o parte, dar pe de alta parte posibilitatile dezvoltarii economice prin participarea la diferite programe de finantare sunt considerate inca utopii de o mare masa de posibili participanti de succes.

Probleme care trebuie rezolvate pentru realizarea cu succes a parteneriatului, dar si mentinerea acesuia pe o perioada cat mai lunga sunt:

Implementarea standardelor UE (formarea expertilor)

Potrivit raportului regional recent, una dintre cele mai mari probleme la nivel local pe care IMM- urile le intampina este implementarea standardelor UE in productie.

Formare agentilor economici pentru a participa la distribuirea libera a bunurilor, firmele din cele doua zone sunt constiente si ingrijorate ca nu sunt pregatite sa participe la competitia economica in cadrul UE.

Studii si cercetari pentru realizarea investitiilor in active fixe intangibile Centru zonal de afaceri si cooperare internationala Romania-Bulgaria si Parcul Industrial Medgidia”.


Care sunt actorii implicati (beneficiari finali, grupuri tinta)?

Grupul tinta: cei cu care se va lucra pe toata perioada proiectului si care vor fi implicati in toate activitatile proiectului sunt reprezentate de doua echipe:

 1. o echipa     de 10 persoane cate 5 din fiecare comunitate care vor parcurge mai multe etape de pregatire specifica coordonarii activitatilor in centrele internationale de afaceri;
 2. o echipa de 40 de agenti economici cate 20 din fiecare tara care vor participa la activitati de instruire specifica dezvoltarii mediului de afaceri, competitivitate si performanta. Componenta grupului: 10 firme din domeniul procesarii produselor agricole, 6 din domeniul agricol, 4 din domeniul constructii. Pentru fiecare tara.

Beneficiari finali:

agenti economici din domeniul agricol, procesarea produselor agricole, industrie locala de confectii, materiale de constructii, mobila si comert care isi desfasoara activitate in zonele eligibile - 1500 persoane;

administratiile publice ale celor 2 localitati;

asociatii ale intreprinzatorilor sau ale oamenilor de afaceri din cele doua zone;

comunitatea de afaceri a celor doua zone este formata din peste 12000 de firme din toate domeniile de activitate.


Obiective:

Obiectivul specific al proiectului este:

- Dezvoltarea zonei Medgidia-Silistra, prin inlesnirea relatiilor de afaceri existente intre granite, stabilind noi legaturi intre IMM-uri incurajand experientele personale si de asemeni imbogatind instrumentele de marketing regional.

Realizarea acestui obiectiv este posibila prin sustinerea cu mai multe obiective generale:

 1. Intarirea si extinderea cooperarii interinstitutionale transfrontaliere si crearea legaturilor de afaceri stabile si pe termen lung intre comunitatile Medgidia si Silistra.
 2. Intarirea competitivitatii si performantelor comunitatilor de afaceri de la frontiera romano- bulgara prin implementarea standardelor europene.
 3. Crearea structurilor de sustinere a colaborarii transfrontaliere pe termen lung.
 4. Intarirea increderii publicului larg    in potentialul cooperarii prin programul PHARE CBC.

Rezultate:

Cooperari transfrontaliere stabile si retea de afaceri cu minim 40 de firme din Medgidia si Silistra, website in limbile romana, bulgara si engleza, baza de date si surse de informatie.

Echipa de 10 experti in domeniul implementarii standardelor de calitate UE in productie si cooperare economica internationala.

Studii si proiecte realizate pentru punerea in functie a structurilor de sustinere a mediului de afaceri.

Vizibilitatea programului PHARE CBC prin aplicarea unui plan coerent de public-relation.  


Care este valoarea adaugata a actiunii (in ce mod actiunea propusa suplimenteaza sau completeaza actiunile autoritatilor centrale sau locale sau actiunile implementate de actorii non-guvernamentali)?

Pentru prima data pe plan local, un proiect trateaza sinergic principiile cu care comunitatea de afaceri se va confrunta rapid: libera circulatie a bunurilor si serviciilor in dimensiune transfrontaliera. Aceasta abordare va suplimenta initiativele autoritatilor de a promova infratiri intre orase din regiunile tinta, initiative culturale sau proiecte punctuale de natura economica, precum si initiativele sectorului non-guvernamental de a stimula cooperarea generala de afaceri.

Activitatile proiectului participa la extinderea legaturilor de afaceri si punerea in functie a retelei.

Structurile de facilitare a business-ului sunt un element important al plusvalorii proiectului prin:

posibilitati de a pune in functie noi initiative de afaceri;

competitivitate sporita a mediului economic local prin serviciile de consultanta;

potentialul economic largit prin utilizarea serviciilor de marketing;

climat socio-economic pozitiv;

infrastructura de productie si promovare adaptata standardelor europene;

adaptabilitatea agentilor economici din zona la actiuni de cooperare transfrontaliera;

modernizarea ofertei de servicii pentru mediul economic.

Actiunea pregateste comunitatile Medgidia si Silistra de a aplica la Fondul European de Dezvoltare Regionala 2007-2013 axa 4, “Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local”


3. Metodologie si sustenabilitate:

Va rugam sa descrieti urmatoarele:

Care sunt principalele activitati ale proiectului?

1) Activitati de mangement a proiectului:

intalnire de lucru a partenerilor proiectului pentru a se asigura implementarea acestuia in functie de calendarul propus;

elaborarea documentelor de angajare a echipei de management si alte persoane angajate prin proiect;

pregatirea rapoartelor.

2) Campanie de informare:

organizarea a 2 evenimente locale la Medgidia si Silistra;

selectia echipei de experti;

selectia a 40 de firme din RO si BG (20 din RO si 20 din BG);

pregatirea firmelor in domeniul dezvoltarii afacerilor;

organizarea a doua vizite de studii, in Medgidia si in Silistra.

3) Activitati de instruire, studii si proiectare:

pregatirea echipei de consultanti in domeiul standardelor UE aplicabile in productie si elaborarea planurilor strategice pentru dezvoltarea economica, identificarea proiectelor comune cu efecte transfrontaliere;

pregatirea strategiilor de dezvoltare economica, conceperea planurilor operationale;

organizarea licitatiilor publice pentru atribuirea lucrarilor de proiectare;

elaborarea proiectului tehnic pentru centrul de afaceri;

elaborarea studiului de fezabilitate pentru Parcul Industrial Medgidia;

organizarea a doua evenimente locale in Medgidia si Silistra pentru prezentarea rezultatelor proiectului.

4) Activitate de public-relation:

Se deruleaza pe tot parcursul proiectului.

Minim 4 conferinte de presa.

Minim 4 aparitii in presa locala din RO si BG.

Minim 2 aparitii TV in fiecare tara

Minim 2 reportaje radio in fiecare tara.


Primaria Municipiului Medgidia care initieaza acest proiect este in acest moment in plin proces de elaborare a planului local de dezvoltare pentru perioada 2007 – 2013. Una din axele prioritare este dezvoltarea mediului economic local. Aceasta preocupare a fost identificata si la partenerii din Silistra.

Cele doua comunitati Medgidia si Silistra au inceput sa colaboreze in urma cu 2 ani prin participarea la evenimente culturale locale.

Implementarea proiectului va da startul cooperarii si in domeniul economic, al educatiei pentru dezvoltare economica si crearea de instrumente pentru dezvoltarea afacerilor bilaterale transfrontaliere.


Cum isi va demonstra proiectul sustenabilitatea (cum va deveni sustenabil)?

Sustinerea financiara se va realiza prin organizarea evenimentelor similare utilizand surse locale de finantare, atragerea altor finantari externe prin programele CBC, Programul Operational Regional axa 4, Programul operational pentru dezvoltarea resurselor umane, programul INTERREG, programul LEADER. Pe termen scurt sustinerea va fi asigurata prin aplicarea la surse de finantare pentru construirea Centrului de Afaceri si a Parcului Industrial prin POR axa Prioritara 4 „Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local”, domeniul major de interventie 4.1 „Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor, de importanta regionala si locala”.

Pe termen lung sustinerea va fi asigurata prin comercializarea serviciilor de consultanta organizarea cursurilor de formare, organizari permanente de expozitii si evenimente promotionale.

La nivel institutional, proiectul va fi sustinut prin functionarea retelei tranfrontaliere a comunitatii de afaceri din Medgidia si Silistra, se va incuraja extensia retelei prin acceptarea de membrii din toate regiunile sau judetele celor doua tari dar si colaborari transnationale.

La nivelul politicilor, persoanele publice, alesii locali, politicienii si decidorii locali din cele doua comunitati vor incuraja si sustine activitatile de marketing tranfrontaliere, vor asigura continuu suportul politic local.


Proiectul va avea efecte multiplicatoare?

Partenerii proiectului considera ca proiectul poate fi preluat si derulat in orice alt judet al tarii situat in vecinatatea granitei romano-bulgare, datorita faptului ca niciuna din componentele sale nu a fost particularizata prin domenii de activitate specifice acestor regiuni. In acest sens, pentru ca proiectul sa fie cunoscut in intregul sau, va fi publicat pe pagina web, promovat in materialele de presa. Pagina de web va fi, la randul ei, mediatizata in presa si publicatii de specialitate.

In ceea ce priveste extinderea rezultatelor, pentru a da posibilitatea unui numar cat mai mare de organizatii interesate sa beneficieze de rezultatele proiectului, materialele informative vor fi publicate pe pagina de web special creata de proiect. Utilitatea acestei actiuni este cu atat mai mare cu cat subiectul este de actualitate, este egal pe toata lungimea granitei romano-bulgare, iar materialele sunt potrivite si adaptate oricarei organizatii din Romania si Bulgaria, fara limitari. Accesul la acest material va fi gratuit.


4. Expertiza si capacitate operationala:

Va rugam sa descrieti urmatoarele:

Care este experienta organizatiei dvs. in managementul proiectelor?

Primaria Municipiului Medgidia este implicata de mai multi ani in coordonarea proiectelor Europene. La nivelul primariei exista un birou specializat de plan proiecte cu personal calificat in elaborarea cererilor de finantare si coordonarea proiectelor.

In ultimii 2 ani Primaria Medgidia a coordonat urmatoarele proiecte:

proiect PHARE „Atelier de productie beton celular usor (BCU)” in Municipiul Medgidia, cu finantare de 54.334,6 Euro;

proiect PHARE „Serviciul de informare cetateni si administrare resurse proprii” Primaria Medgidia - Fondul de Modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local, cu finantare de 15.800 Euro

proiect PHARE „Achizitie echipamente IT la nivel local pentru o descentralizare financiara fluenta, Primaria Medgidia - Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local, cu finantare de 20.000 Euro

proiect PHARE Mediu „Reabilitarea sistemelor municipale existente de transport si colectare deseuri – Phare 2004”, Primaria Medgidia, cu finantare de 618.328 Euro.Primaria Municipiului Medgidia ofera prin intermediul serviciilor pentru cetateni, informatii si consultanta pe teme europene, organizeaza anual expozitii si targuri de produse, incurajeaza si sustine mediul economic local sa participe la misiuni de afaceri in alte tari.

Asociatia pentru colaborare si dezvoltare transfrontaliera “Dobrogea Dunareana” din Silistra sustine dezvoltarea comunitara si a mediului de afaceri prin implicarea firmelor locale in actiuni de cooperare internationala, participare la expozitii, actiuni educative si de consultanta.FORMULARUL COMPLET AL APLICATIEI


I. ACŢIUNEA

1. DESCRIERE


Titlu: Afaceri fara frontiere

Centru zonal de afaceri si cooperare internationala Romania-Bulgaria
Locatia (locatiileŢara / tari, regiune / regiuni, oras / orase

Actiunea va fi localizata in Romania si Bulgaria, respectiv judetul Constanta – municipiul Medgidia si districtul Silistra – orasul Silistra. Anumite activitati vor fi promovate pe toata zona de frontiera romano-bulgara


Costuri totale eligibile ale actiunii

Suma solicitata de la

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

( Romania)

% din costul eligibil total al actiunii

106.159 EUR

95.359 EUR
N.B. Procentul din totalul costurilor eligibile se calculeaza prin impartirea Sumei solicitate de la Autoritatea Contractanta la Costul eligibil total al actiunii si inmultirea cu 100.SumarMaxim 1 pagina


Durata actiunii

12 luni

Obiectivele actiunii

Obiectivul specific: Dezvoltarea zonei Medgidia Silistra, prin inlesnirea relatiilor de afaceri existente intre granite stabilind noi legaturi intre IMM-uri incurajand experientele personale si de asemeni imbogatind instrumentele de marketing regional.

Obiective generale:

1) Intarirea si extinderea cooperarii interinstitutionale transfrontaliere si crearea legaturilor de afaceri stabile si pe termen lung intre comunitatile Medgidia si Silistra. 2) Intarirea competitivitatii si performantelor comunitatilor de afaceri de la frontiera romano-bulgara prin implementarea standardelor europene. 3)Crearea structurilor de sustinere a colaborarii transfrontaliere pe termen lung.

4) Intarirea increderii publicului larg in potentialul cooperarii prin programul PHARE CBC.

Partener(i)

Asociatia de dezvoltare zonala Medgidia - Romania si Asociatia pentru colaborare si dezvoltare transfrontaliera “Dobrogea Dunareana” din Silistra - Bulgaria

Grup (grupuri tinta)

1. O echipa de 10 persoane cate 5 din fiecare comunitate care vor parcurge mai multe etape de pregatire specifica coordonarii activitatilor in centrele internationale de afaceri. 2.O echipa de 40 de agenti economici cate 20 din fiecare tara care vor participa la activitati de instruire specifica dezvoltarii mediului de afaceri, competitivitate si performanta.

Beneficiari finali

Beneficiari finali:

1) Agenti economici din domeniul agricol, procesarea produselor agricole, industrie locala de confectii, materiale de constructii, mobila si comert, care isi desfasoara activitate in zonele eligibile -1500 persoane. 2) Administratiile publice a celor 2 localitati. 3) Asociatii ale intreprinzatorilor sau ale oamenilor de afaceri din cele doua zone.

Comunitatea de afaceri a celor doua zone este formata din peste 12000 de firme din toate domeniile de activitate.

Rezultate estimate

- Cooperari transfrontaliere stabile si retea de afaceri cu minim 40 de firme din Medgidia si Silistra, website in limbile romana, bulgara si engleza, baza de date si surse de informatie;

- Echipa de 10 consultanti in domeniul implementarii standardelor de calitate UE in productie si cooperare economica internationala;

- Studii si proiecte realizate pentru punerea in functie a instrumentelor de sustinere a mediului de afaceri;

- Vizibilitatea programului PHARE CBC prin aplicarea planului de public-relation.

Activitati principale

) Activitati de mangement a proiectului: - intalnire de lucru a partenerilor proiectului pentru a se asigura implementarea acestuia in functie de calendarul propus; - elaborarea documentelor de angajare a echipei de management si alte persoane angajate prin proiect; - pregatirea rapoartelor.

2) Campanie de informare: - organizarea a 2 evenimente locale la Medgidia si Silistra; - selectia echipei de consultanti; - selectia a 40 de firme din RO si BG (20 din RO si 20 din BG); - pregatirea firmelor in domeniul dezvoltarii afacerilor; - organizarea a doua vizite de studii, in Medgidia si in Silistra.

3) Activitati de instruire, studii si proiectare: - pregatirea echipei de consultanti - pregatirea strategiilor de dezvoltare economica, - conceperea planurilor operationale; - organizarea licitatiilor publice; - elaborarea proiectului tehnic pentru centrul de afaceri; - elaborarea studiului de fezabilitate pentru Europarc; - organizarea a doua evenimente locale in Medgidia si Silistra pentru prezentarea rezultatelor proiectului.

4) Activitate de public-relation:

- Minim 4 conferinte de presa;

Minim 4 aparitii in presa locala din RO si BG;

Minim 2 aparitii TV in fiecare tara;

- Minim 2 reportaje radio in fiecare tara.


Unde este posibil, indicati in mod clar sectorul, tema sau aria geografica la care se refera actiunea propusa, asa dupa cum se mentioneaza in Solicitarea de propuneri de proiecte.


ObiectiveMaximum 1 pagina. Descrieti obiectivul / obiectivele general(e) la care va contribui actiunea si obiectivul specific pe care actiunea isi propune sa îl atinga.


Cooperarea transfrontaliera reprezinta un exercitiu al regiunilor de granita in ceea ce priveste capacitatea de a intelege si aprecia cultura regiunii de peste granita, de a sesiza oportunitatile oferite de invecinare si un model de depasire a obstacolelor si restrictiilor impuse de sisteme legislative diferite dar pliate pe aceleasi principii europene a liberului schimb al marfurilor si serviciilor.

In acest context se formuleaza obiectivul specific al proiectului ca fiind:

Dezvoltarea zonei Medgidia Silistra, prin inlesnirea relatiilor de afaceri existente intre granite, stabilind noi legaturi intre IMM-uri incurajand experientele personale si de asemeni imbogatind instrumentele de marketing regional.

Realizarea acestui obiectiv este posibila prin sustinerea cu mai multe obiective generale:

 1. Intarirea si extinderea cooperarii interinstitutionale transfrontaliere si crearea legaturilor de afaceri stabile si pe termen lung intre comunitatile Medgidia si Silistra. Realizarea acestui obiectiv este posibila prin :

elaborarea strategiilor comune de dezvoltare pe termen lung, care sa subsumeze un numar de proiecte comune intre parteneri

stimularea mobilitatii resurselor umane si a participarii la proiecte colective, precum si cresterea gradului lor de pregatire/calificare.

 1. Intarirea competitivitatii si performantelor comunitatilor de afaceri de la frontiera romano- bulgara prin implementarea standardelor europene. Se va realiza prin:

formarea unei echipe de consultanti si dezvoltarea de servicii de consultanta pentru IMM-uri;

pregatirea managerilor de firme pentru a fi capabili sa implementeze standardele de calitate in domeniul productiei mai ales in procesarea produselor agricole (HACPP).

 1. Crearea structurilor de sustinere a colaborarii transfrontaliere pe termen lung prin:

dezvoltarea infrastructurii de informare, comunicare si stimulare a afacerilor in zona de frontiera;

proiectarea structurilor de sustinere a marketingului regional si local “centru de afaceri” ca structura de consiliere, educatie, consultanta, inovatie si “parcul industrial” ca structura de sustinere a aplicarii standardelor de calitate in productie;

 1. Intarirea increderii publicului larg    in potentialul cooperarii prin programul PHARE CBC prin:

popularizarea programului;

continuarea actiunilor comune prin programul CBC;

crearea de legaturi cu regiuni similare din Europa.


FundamentareMaximum 3 pagini. Va rugam sa furnizati urmatoarele informatii:


Relevanta actiunii pentru obiectivele si prioritatile programului

Integrarea Romaniei si Bulgariei la 01 ianuarie 2007 in Uniunea Europeana provoaca evolutii spectaculoase in dinamica mecanismului economic, la nivelul fiecarui participant (tara, regiune, oras, companie).

Participarea in economia europeana a celor doua state nu este optionala ci face parte din actul de aderare, mediul economic isi poate valorifica mai bine avantajele competitive, dar competitia este deschisa si ca atare mult mai acerba.

De aceea orice plan, masura sau instrument de dezvoltare economica, oricat de limitat geografic este conceput, trebuie sa ia in considerare mecanismele economice fundamentale europene.

Cheia succesului o reprezinta comunitatea de afaceri la care se adauga combinatia de factori locali care ii confera un avantaj competitiv durabil.

Dinamica fenomenului economic transfrontalier dintre teritoriile Medgidia si Silistra se va activa prin punerea in functie a instrumentelor specifice exemplu “Centru zonal de afaceri si cooperare internationala Romania-Bulgaria

care pune la dispozitia Intreprinzatorilor facilitati specifice de informare, consiliere, consultanta, publicitate, standarde, comunicare si nu numai atat. Centrul zonal de afaceri poate fi considerat un prim pas in evolutia organizationala si institutionala din cele doua teritorii cu scopul de a maximiza transferul de informatii, integrarea valorilor locale in scopul de a obtine schimbari profunde, cresteri in eficienta si productivitate a majoritatii sectoarelor economice.

Activitatea transfrontaliera poate coordona activitati de finantare, cercetare, productie, distributie si vanzare in toate pietele, obtinand integrarea factorilor de productie din economia locala autarhica (izolate) in exponentialitati greu de atins pentru firme limitate la o singura piata locala sau regionala.


Identificarea nevoilor si constrângerilor observate în tara/tarile tinta, in special in regiunea/regiunile vizate.

Necesitati:

 • Dezvoltarea cooperarii dintre comunitatile Medgidia si Silistra.
 • Schimbarea mentalitatii reprezentantilor mediului economic.
 • Flexibilizarea structurii economice si de afaceri.
 • Initierea unui dialog permanent.
 • Dezvoltarea si promovarea agresiva a pietelor comune.
 • Construirea unui dialog cultural permanent.
 • Axarea pe calitate in intreg mediul de afaceri din cele doua comunitati.
 • Transferul continuu de informatii cu privire la oportunitati de afaceri din cele doua zone.
 • Pregatire continua a persoanelor implicate in activitati de antreprenoriat pentru a fi capabile sa aplice standardele Europene in domeniu.
 • Pregatirea unor echipe comune capabile sa implementeze in continuare programe de dezvoltare si cooperare transfrontaliera.

Constrangeri

Comunicare deficitara mai ales din cauza barierelor lingvistice.

Relatii timide de cooperare culturala intre cele doua comunitati.

Economii locale slab dezvoltate.

Nivelul general de instruire al populatiei este scazut in comparatie cu alte zone similare din alte state membre ale UE.

Mediul de afaceri functioneaza inertial, nu se bazeaza pe o strategie proprie.

Administratiile publice sunt absorbite de problemele curente si nu au timp sa se concentreze pe detaliile dezvoltarii economice a comunitatilor.


Descrierea grupului/grupurilor tinta si a beneficiarilor finali, numarul estimat al acestora

Grupul tinta: cei cu care se va lucra pe toata perioada proiectului si care vor fi implicati in toate activitatile proiectului sunt reprezentati de doua echipe:

o echipa de 10 persoane cate 5 din fiecare comunitate care vor parcurge mai multe etape de pregatire specifica coordonarii activitatilor in centrele internationale de afaceri, consultanta in domeniul liberei circulatii a marfurilor, consultanta in domeniul implementarii standardelor de calitate in productie.

Acest grup va fi selectat din tineri absolventi ai invatamantului superior si care doresc sa se implice in activitati de consultanta si consiliere.

 1. o echipa de 40 de agenti economici cate 20 din fiecare tara care vor participa la activitati de instruire specifica dezvoltarii mediului de afaceri, competitivitate si performanta.

Acest grup va fi selectat din cadrul mediului de afaceri local si va urmari sa fie structurat heterogen in asa fel ca sa cuprinda persoane din toate categoriile (estimativ 10 firme din domeniul procesarii produselor agricole, 6 firme din domeniul agricol (obtinerea produselor proaspete), 4 firme din domeniul constructii.

Pentru selectarea celor doua grupuri se va avea in vedere performanta personala si a intreprinderilor pe care le coordoneaza, fiecare partener va organiza procedura de selectie in localitatea de resedinta.


Beneficiari finali:

Agenti economici din domeniul agricol 620, procesarea produselor agricole 60, industrie locala de confectii, materiale de constructii, mobila 40 si comert 780, care isi desfasoara activitate in zonele eligibile, total 1500;

Administratiile publice ale celor 2 localitati (consilieri locali si servicii publice) - 150 persoane;

Asociatii ale intreprinzatorilor sau ale oamenilor de afaceri din cele doua zone (4 asociatii);

Comunitatea de afaceri a celor doua zone este formata din peste 12000 de firme din toate domeniile de activitate.


Motivele selectiei grupului/grupurilor tinta si identificarea nevoilor si constrangerilor acestora. Cum contribuie Actiunea la nevoile grupului (grupurilor) tinta si a beneficiarilor finali?


Prioritatile actuale la nivel local identificate in “Agenda 21” se refera la sprijinirea dezvoltarii sectorului IMM-urilor, principalul motor al dezvoltarii economice locale si nationale, punerea in valoare a potentialului local transfrontalier care ofera oportunitati de afaceri insuficient exploatate.


Reprezentantii comunitatilor de afaceri :

Selectarea acestui grup 40 intreprinzatori (20 din RO si 20 din BG) se bazeaza pe urmatoarele motivatii:

dorinta de a participa in proiecte comune;

intentia de a construi relatii transfrontaliere;

intentia de a stabili consortii internationale si sisteme asociative.


Echipa permanenta de consultanta si consiliere:

Formata din 10 persoane (5 din BG si 5 din RO) va fi selectata pe urmatoarele criterii:  

competentele persoanelor dispuse sa se implice in aceasta activitate;

nivelul initial de calificare universitar;

capacitati personale de a se adapta la diferite medii de lucru.


Agentii economici:

In calitate de beneficiari finali, fac parte din populatia locala a celor doua municipii. Acestia vor resimtii imbunatatirea climatului de afaceri prin dezvoltarea cooperarilor internationale.


Administratiile publice locale:

Au calitatea de a sustine mediul de afaceri local si transfrontalier prin servicii publice, activitatea acestora este sustinuta de consilierii municipali care reprezinta autoritatea legislativa la nivel local. Prin implicarea politicului local in implementarea proiectului se asigura sustinerea la nivel politic a functionalitatii proiectului dupa terminarea finantarilor.Descrierea detaliata a activitatilorMaximum 9 pagini. Includeti titlul si o descriere detaliata a fiecarei activitati care va fi întreprinsa în scopul obtinerii rezultatelor, justificând alegerea acestor activitati si specificand, acolo unde este cazul, rolul fiecarui partener (ori asociati sau subcontractori) in desfasurarea activitatilor. În acest sens, descrierea detaliata a activitatilor nu trebuie sa repete continutul planului de actiune (vezi sectiunea 1.9.).

Proiectul va realiza obiectivele specifice pe care si le propune printr-o serie de activitati structurate in categorii care se sustin si se conditioneaza reciproc. Intregul proiect, datorita interesului partenerilor de a obtine un impact cat mai larg este insotit de actiuni de mediatizare a proiectului si a rezultatelor acestuia.

1) Activitati de pregatire si de management a proiectului:

intalnire de lucru a partenerilor proiectului pentru a se asigura implementarea acestuia in functie de calendarul propus;

elaborarea documentelor de angajare a echipei de management si alte persoane angajate prin proiect;

pregatirea rapoartelor.

2) Campanie de informare:

organizarea a 2 evenimente locale la Medgidia si Silistra;

selectia echipei de experti;

selectia a 40 de firme din RO si BG (20 din RO si 20 din BG);

pregatirea firmelor in domeniul dezvoltarii afacerilor;

organizarea a doua vizite de studii, in Medgidia si in Silistra.

3) Activitati de instruire, studii si proiectare:

pregatirea echipei de consultanti in domeniul standardelor UE aplicabile in productie si elaborarea planurilor strategice pentru dezvoltarea economica, identificarea proiectelor comune cu efecte transfrontaliere;

pregatirea strategiilor de dezvoltare economica, conceperea planurilor operationale;

pregatirea firmelor in domeniul dezvoltarii afacerilor si libera circulatie a marfurilor in spatiul european;

organizarea licitatiilor publice pentru atribuirea lucrarilor de proiectare;

elaborarea proiectului tehnic pentru centrul de afaceri;

elaborarea studiului de fezabilitate pentru Parc Industrial Medgidia;

organizarea a doua evenimente locale in Medgidia si Silistra pentru prezentarea rezultatelor proiectului.

4) Activitate de public-relation.

Se deruleaza pe tot parcursul proiectului.

Minim 4 conferinte de presa.

Minim 4 aparitii in presa locala din RO si BG.

Minim 2 aparitii TV in fiecare tara.

- Minim 2 reportaje radio in fiecare tara.


Pe toata perioada proiectului un reprezentant al partenerului bulgar va asigura traducerea din limba bulgara in romana si invers


Detalii


1) Activitati de pregatire si de mangement a proiectului:

intalnire de lucru a partenerilor proiectului pentru a se asigura implementarea acestuia in functie de calendarul propus.

Acestea se vor tine lunar cu scopul de a asigura un bun management, monitorizare efectiva si controlul asupra implementarii proiectului la fel ca si flexibilitatea si managementul de risc, daca este necesar. Intrunirile vor fi prilej de discutie si se vor avea in vedere urmatoarele sarcini:

stabilirea si repartizarea responsabilitatilor si activitatilor;

informarea managerului proiectului despre anumite probleme, modificari si riscuri;

implicarea partenerilor in stadiile proiectului;

schitarea unor sabloane pentru documentele proiectului, rapoarte, evaluare si documente scrise.


elaborarea documentelor de angajare a echipei de management si alte persoane angajate prin proiect.

Se vor aplica reglementarile legislative in conformitate cu Codul Muncii pentru angajarea persoanalului proiectului.

Se va aplica reglementarile legislative pentru functionarii publici care sunt implicati in proiect.


pregatirea rapoartelor (termen permanent) trimestrial:

Raportari intermediare trimestriale care includ raport narativ si raport financiar.

Raport final tehnic, narativ si financiar.

Audit extern financiar.


Locatia intalnirii: Primaria Municipiului Medgidia,

Perioada in prima luna a proiectului saptamana 2, durata 1 zi.

Numar estimat de participanti: 10 persoane, din care:

- Primaria Municipiului Medgidia – 5 persoane

- Asociatia pentru colaborare si dezvoltare transfrontaliera “Dobrogea Dunareana” 5 persoane.


2) Campanie de informare


selectia echipei de experti

Echipa permanenta îsi va desfasura activitatea în cadrul Primariei Medgidia pana la finalizarea Centrului de Afaceri. Echipa va fi formata din 5 membrii din fiecare tara care vor fi selectati tinând cont de urmatoarele criterii:

sa aiba pregatire (studii superioare) experienta si competenta în raport cu sarcinile si activitatile propuse;

sa cunoasca limba engleza;

sa aiba abilitati interculturale;

sa cunoasca mediul economic local român si respectiv bulgar.

Functiile membrilor echipei:

un coordonator;

doi responsabili cu relatii de cooperare transfrontaliere, parteneriate, libera circulatie a bunurilor si serviciilor, organizarea expozitiilor si alte evenimente;

doi responsabili cu consilierea in domeniul implementarii standardelor europene in domeniul calitatii si sigurantei HACPP, modalitati de acreditare, obtinerea licentelor de productie.

selectia a 40 de firme din RO si BG (20 din RO si 20 din BG).

Aceasta activitate va asigura selectia firmelor din domeniul agricol, industrie alimentara si constructii pentru a participa la evenimentele proiectului si pentru a fi incluse in materialele de marketing.

Criteriile de selectie vor include date economice : locuri de munca, situatii financiare, planuri de extindere peste hotare, capacitatea de implementare a standardelor de calitate.

Prin procedurile de selectie echipa de management a proiectului va obtine informatii si experienta de lucru cu firme care sunt tipice pentru profilul regional economic al celor doua orase.

Perioada luna 2 a proiectului.


organizarea a 2 evenimente - Seminarii locale la Medgidia si Silistra de cate 2 zile fiecare.

Debutul propriu-zis al proiectului va fi marcat de doua evenimente de lansare care se vor organiza la Medgidia si Silistra, organizarea evenimentelor de lansare a proiectului va coincide cu derularea seminariilor tematice.


pregatirea firmelor in domeniul dezvoltarii afacerilor

Se va face prin participarea la cele doua seminarii din Romania si Bulgaria.

Tematica seminariilor:

- libera distribuire a bunurilor si serviciilor;

cerinte de servicii si modul lor de satisfacere;

- obtinerea licentelor de productie si respectarea standardelor UE.


organizarea a doua vizite de studii, in Medgidia si in Silistra

Seminariile vor fi completate cu vizite de studiu.

Participantii vor vizita un numar de firme potrivit preferintelor studiate preliminar si se vor intalni cu proprietarii firmelor pentru a stabili relatii personale.

Participanti: grupul tinta, autoritati publice locale;

Numar estimat: 60 persoane din RO si BG (30 din RO si 30 din BG).

Perioada in luna 3 a proiectului.


elaborare website

Website-ul va contine urmatoarele tipuri de informatii:

prezentarea proiectului, a activitatilor sale si planificarii acestora;

informatii asupra liberei circulatii a bunurilor si serviciilor, documente, studii, analize, resurse de documentare si instruire personala;

materialele produse in cadrul proiectului, suporturi de curs, galerie foto;

acces la baza de date oferite de parteneriat.

Site-ul va fi realizat in limba romana, bulgara si engleza. Site-ul va fi gazduit gratuit pe un server achizitionat prin proiect, va fi proiectat si realizat de o firma specializata contractata de Primaria Medgidia.

Perioada de realizare luna 2 si 3.


3) Activitati de instruire, studii si proiectare

3.1) pregatirea echipei de experti in domeniul standardelor UE aplicabile in productie si elaborarea planurilor strategice pentru dezvoltarea economica, identificarea proiectelor comune cu efecte transfrontaliere.

Având în vedere rolul pe care îl vor avea în cadrul Centrului zonal de afaceri Medgidia pe perioada proiectului, dar mai ales dupa finalizare in procesul de mentinere si extindere a relatiilor de cooperare economica transfrontaliera, expertii selectionati vor beneficia de un stagiu de 60 de ore de formare in Medgidia cu 3 experti din Romania si 2 experti din vechile state membre.

Perioada de derulare luna 4

3.2) pregatirea strategiilor de dezvoltare economica, conceperea planurilor operationale

Este o activitate complexa care va implica aportul direct al echipelor de experti locali, autoritati locale, echipa de management a proiectului.

Etape:

studierea Strategiilor Nationale de Dezvoltare din Romania si Bulgaria - Dezvoltare regionala, Dezvoltare rurala, Mediu, Resurse umane, Infrastructura;

identificarea punctelor comune de interes;

elaborarea unor propuneri concrete de colaborarea cu efect major asupra mediului de afaceri;

prioritizarea si elaborarea planurilor operationale cu efect transfrontalier;

validarea planurilor operationale transfrontaliere prin organizarea a doua reuniuni de 2 zile in Medgidia si Silistra. La validare vor participa autoritatile locale, grupurile tinta, reprezentanti ai camerelor de comert, alti reprezentanti ai mediului de afaceri.

Perioada luna 4-10

organizarea licitatiilor publice pentru atribuirea lucrarilor de studiu de fezabilitiate

- Activitatea pregatitoare

Redactarea si continutul documentatiei de atribuire – documentele trebuie sa contina toate prevederile si informatiile de care au nevoie ofertantii pentru a-si prezenta ofertele, respectiv : caietul de sarcini, clauzele contractuale obligatorii, fisa de date a achizitiei, formulare si modele, alte informatii cu privire la impozitare, protectia mediului, protectia muncii, etc.

Criterii de selectie si adjudecare – vizeaza capacitatea ofertantului de a executa contracte similare. Criteriile de adjudecare aplicate la ofertele admisibile din punct de vedere administrativ si tehnic sunt : pretul si, acolo unde sunt impuse, cerinte pentru serviciile necesare de asigurat dupa vânzare si/ sau trainning, calitatea acestor cerinte.

Criteriile trebuie sa fie precise, nediscriminatorii si sa nu prejudicieze desfasurarea corecta a competitiei. Toate criteriile specificate în dosarul de licitatie trebuie sa se aplice ca atare si nu pot fi modificate pe parcursul desfasurarii licitatiei.

Perioada de valabilitate a ofertelor – trebuie sa fie suficienta pentru a permite Autoritatii Contractante sa examineze ofertele, sa aprobe propunerea de adjudecare, sa anunte ofertantul câstigator si sa încheie contractul.

Ofertantul trebuie sa mentina oferta sa pentru 60 de zile de la data notificarii ca a câstigat licitatia.

Depunerea ofertelor – ofertele tehnice si financiare trebuie depuse în plicuri separate, sigilate iar Autoritatea Contractanta are obligatia de a le înregistra si de a le pastra la loc sigur pâna la data deschiderii acestora.

- Activitate de executie

Organizarea licitatiei

A. Componenta Comisiei de evaluare. Ofertele se deschid de o comise numita de Autoritatea Contractanta alcatuita dintr-un presedinte si un secretar, ambii fara drept de vot si un nr. impar de membrii cu drept de vot.

Impartialitate si confidentialitate – toti membrii comisiei de evaluare trebuie sa semneze o declaratie de confidentialitate si impartialitate. Nici o informatie referitoare la examinarea, clarificarea, evaluarea sau compararea ofertelor si nici o decizie despre adjudecarea contractului nu pot fi divulgate înaintea semnarii contractului de catre Autoritatea contractanta si ofertantul câstigator.

B.      Etapele procesului de evaluare

Primirea si înregistrarea ofertelor

Sesiunea de deschidere a ofertelor

Evaluarea ofertelor   – conformitate administrativa, conformitate tehnica, verificarea capacitatii economice si financiare

C. Alegerea ofertantului câstigator – cel care depune oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic, adica cea mai ieftina oferta conforma administrativ si tehnic. Valoarea ofertei câstigatoare trebuie sa fie egala sau mai mica decât bugetul proiectului.

D. Semnarea contractului – în max 30 de zile de la primirea contractului semnat de Autoritatea Contractanta are obligatia sa-l returneze contrasemnat. Contractul trebuie sa fie datat iar partile sunt obligate de contract din momentul semnarii. Daca ofertantul câstigator nu semneaza contractul în termenul stabilit, ofertantul pierde contractul si garantia de participare.

Activitatea se deruleaza in luna 3 si 4.

Elaborarea studiului de fezabilitate pentru centrul de afaceri

Activitatea se subcontracteaza prin licitatie publica.

Derularea activitatii este in conformitate cu punctul 3.4.

Perioada de executie lunile 5-7

Elaborarea studiului de fezabilitate pentru Parcul Industrial Medgidia

Activitatea se subcontracteaza prin licitatie publica.

Derularea activitatii este in conformitate cu punctul 3.4.

Elaborarea caietelor de sarcini, organizarea licitatiilor si atribuirea va fi coordonata de biroul proiecte a Primariei municipiului Medgidia care dispune de o echipa specializata in organizarea acestor activitati.

Perioada de executie lunile 5-10


3.6) Prezentarea rezultatelor proiectului prin organizarea a doua evenimente locale in Medgidia si Silistra

Vor fi prezentate :

planurile operationale elaborate, audienta va fi antrenata la discutii si comentarii pentru a se putea evalua impactul pe termen scurt si lung.

fezabilitatea punerii in functie a centrului de afaceri Medgidia.

ofertele si functiile parcului industrial Medgidia.

Se estimeaza o participare de minim 100 de persoane / eveniment.

Perioada de derulare luna 11.


4) Activitate de public-relation

Se deruleaza pe tot parcursul proiectului:

Minim 4 conferinte de presa.

Minim 4 aparitii in presa locala din RO si BG.

Minim 2 aparitii TV in fiecare tara.

- Minim 2 reportaje radio in fiecare tara.

Activitatea se va derula pe toata perioada proiectului, prin stabilirea sarcinilor echipei de management a proiectului s-a hotarat ca un reprezentant al fiecarui partener sa poata oferi in orice moment relatii presei.

- Organizarea a 4 evenimente de promovare –conferinta de presa (2 in RO si 2 in BG), minim 2 prezentari in reteaua de TV locala/nationala din RO si BG, minim 4 aparitii in presa scrisa locala/nationala din RO si BG.

In timpul evenimentelor organizate in Romania si Bulgaria dar si la sesiunile de formare vor fi invitati reprezentanti ai mediei locale din ambele tari, se va negocia cu acestia plasarea articolelor pe paginile care in general se vizualizeaza de catre toti cititorii, in presa TV se va negocia transmiterea reportajelor in jurnalele de maxima audienta.

Se va verifica vizibilitatea paginii web in motorul de cautare Google, se va asigura vizibilitatea pe primele 2 pagini.

Materiale de informare si promovare

Pliante cu continut atractiv, realizate in policromie traduse in RO si BG.

Pliantele vor fi distribuite prin intermediul participantilor la evenimente in comunitati locale din RO si BG, la institutiile partener,adminstratii publice, camere de comert. Se estimeaza (5000 de pliante in limba romana si 5000 pliante in limba bulgara).

Materialele documentare vor fi traduse, printate, legate si distribuite participantilor la evenimente. Se estimeaza 60 de dosare pe eveniment.

Materialele de promovare si documentare vor contine elementele de vizibilitate ale programului PHARE CBC.

La sfarsitul seminariilor vor fi organizate doua conferinte de presa una in Romania si una in Bulgaria la care va fi invitata presa scrisa si audio-vizuala. Cu aceasta ocazie se vor transmite comunicate de presa.MetodologieMaximum 4 pagini. O descriere detaliata a urmatoarelor:


Metode de implementare si argumente pentru alegerea metodologiei propuse

In planul general al proiectului, metoda de implementare propusa tine cont de recomandarile si practicile Comisiei Europene privitoare la managementul fondurilor externe.

Toate instrumentele si activitatile vor respecta indicatiile de realizare si aprobare din Manualul de Identitate Vizuala al UE.

Implementarea proiectului se bazeaza pe urmatoarele principii:

Principiul perteneriatului care incurajeaza dezvoltarea relatiilor mutuale intre adminstratiile publice, implica activ in munca de echipa toti partenerii proiectului, incurajeaza implicarea serviciilor publice, intareste capacitatea autoritatilor locale.

Promoveaza principiul subsidiaritatii.

Promoveaza egalitatea intre sexe pe toata perioada proiectului si dupa finalizare.


Metoda de informare si formare.

Formarea contribuie la dezvoltarea profesionala continua a persoanelor implicate in proiect, constientizarea implicarii individuale in actiunile propuse.

Partenerii proiectului vor organiza procesul de formare in cooperarea cu institutii specializate in formare continua.

Informare si public-relation: toate materialele de informare pliante, poster, pagina web se vor elabora in limba RO si BG.


Metoda operationalizarii si evaluarii.

Aceasta metoda va fi utilizata in timpul reuniunilor echipelor de lucru pentru monitorizarea si adaptarea constanta a activitatilor in termenele stabilite.

Echipa de management a proiectului se intalneste lunar.

Echipa tehnica se intalneste de cate ori este nevoie.


Metoda mengementului flexibil.

Prin aceasta metoda se definesc clar responsabilitatile echipei de proiect, sarcinile individuale, termenele de realizare. Metoda urmareste integrarea pe orizontala a tuturor pertenerilor proiectului si a echipei tehnice.

Pentru implementare se vor costitui urmatoarele structuri organizatorice:

Comitetul de conducere al proiectului constituit din reprezentanti la varf a partenerilor proiectului. Comitetul are rolul de a lua decizii strategice pentru implementarea proiectului si de a evalua pregresul inregistrat.

Echipa de management a proiectului formata din: un director de proiect, un asistent manager proiect, administratorul financiar al proiectului, responsabil în relatia cu partenerii si autoritatile române si bulgare, responsabil cu public-relation. Echipa are rolul de a asigura coordonarea derularii activitatilor proiectului.


Unele activitati vor fi subcontractate:

Proiectarea tehnica.

Printarea materialelor de diseminare si promovare.

Elaborarea paginii web.


Daca actiunea propusa are la baza (continua) o actiune anterioara, explicati modul in care aceasta se va intemeia pe rezultatele actiunii anterioare.

Actiunea nu continua un proiect anterior pe teme transfrontaliere, dar participa la extensia proiectului Diversity in SME’s finantat prin programul PROGRESS al Uniunii Europene si care realizeaza diagnoza locala a mediului de afaceri prin analiza a 250 de IMM-uri din zona Medgidia.


Daca actiunea propusa face parte dintr-un program mai mare, explicati modul in care aceasta se inscrie în cadrul acestuia sau se coordoneaza cu programul in cauza. Specificati eventualele sinergii cu alte initiative, in special cu cele provenite din CE.

Rezultatele actiunii partcipa la definitivarea planului operational local pentru dezvoltare economica si urbana a Municipiului Medgidia.

La conceperea strategiei locale de dezvoltare s-a planificat ca masuri prioritare, punerea in functie a unui Centru zonal de afaceri si un Parc industrial de 200 hectare.


Proceduri de urmat si evaluare interna/externa

Sistemul de monitorizare si evaluare interna va permite partenerilor sa cunoasca daca proiectul este implementat conform planificarii, sa identifice problemele care trebuie rezolvate (ex: intarzieri, cheltuieli mai mari decat planificate), daca au aparut reactii negative sau neasteptate din partea grupurilor tinta, dar mai ales daca rezultatele intermediare si finale sunt cele prevazute de proiect. Aceasta activitate va permite producerea de rectificari pe parcursul derularii proiectului, iar in final sa se traga concluzii care sa ii ghideze pe parteneri in viitoarele proiecte sau planuri de actiuni.

Rapoarte de evaluare interna periodica rapoarte de achizitii, rapoarte de predare documentatii, rapoarte relatii cu publicul, raportul reuniunilor intre parteneri, raportul sesiunilor de instruire, etc. Aceste rapoarte interne vor sintetiza modul in care a decurs respectiva activitate, aspecte calitative si cantitative, modul in care grupurile/persoanele participante au interactionat, concluzii si follow-up. Rapoartele vor avea la baza, in cazul activitatilor de parteneriat si instruire, fisele individuale de evaluare completate de participantii la activitati.

Raportul intermediar si final (narative si financiare) solicitate de Autoritatea Contractanta vor fi utilizate si de parteneri in propria activitate de implementare si de follow-up al proiectului.

Intalnirile echipei de management evalueaza stadiului implementarii, decide asupra eventualelor ajustari necesare. Aceste intalniri se vor organiza lunar.


Instrumente de evaluare interna

Rapoartele sunt surse de informare pentru evaluarea cantitativa si calitativa a activitatilor Indicatori masurabili in rapoarte:


Indicatori cantitativi

Indicatori calitativi

 1. numar de participanti la seminarii, reuniuni, si training
 2. numarul reuniunilor de lucru
 3. numarul conferintelor de presa, numarul articolelor, numarul aparitiilor publice radio + TV
 4. numar de ore de instruire

 1. nivelul de intelegere al obiectivelor proiectului
 2. calitatea si complexitatea analizelor si diagnozelor
 3. nivelul de satisfacere al participantilor

Analiza feedback-ului

Participantii la seminarii, sesiunile de training, studiile in teren vor fi testati prin chestionare, pentru a se evalua nivelul de satisfactie profesionala, chestionarele reprezinta o sursa de informatii pentru evaluarea continua a proiectului.


Auditarea proiectului

Va fi realizata in conformitate cu solicitarile ghidului prin selecarea unei firme specializate in domeniul auditarii. Selectia se va face in conformitate cu legislatia in vigoare.


Descrierea rolului si a participarii la actiune a diferitilor actori (parteneri locali, grupuri tinta, autoritati locale, etc.) si motivele pentru care li s-au incredintat aceste sarcini.


Proiectul este propus si va fi implementat de parteneriatul romano-bulgar dintre Primaria Municipiului Medgidia si Asociatia pentru colaborare si dezvoltare transfrontaliera “Dobrogea Dunareana” din Silistra. Astfel, la nivel local, cei doi parteneri vor fi implicati in organizarea si urmarirea implementarii activitatilor conform proiectului – activitati de identificare a participantilor, activitati de contact intre participanti si mediatizarea locala a proiectului. La nivel de proiect, partenerul bulgar va participa la activitatile de coordonare: luare de decizii, evaluari, intalniri de management.

Primaria Municipiului Medgidia se va implica in managementul proiectului, atragerea mediului de afaceri local la evenimentele organizate, organizarea achizitiilor publice, organizarea evenimentelor locale, asigurarea serviciilor conexe, selectarea grupurilor tinta.

Asociatia pentru colaborare si dezvoltare transfrontaliera “Dobrogea Dunareana”

In proiect Asociatia va avea rolul de a selecta grupul tinta din partea zonei Silistra, va asigura traducerea meterialelor in limba bulgara, va organiza seminariile si vizitele de lucru in Bulgaria, va delega doua persoane in echipa de management a proiectului pentru a facilita comunicarea.

Grupurile tinta ale proiectului – comunitatile de afaceri din cele doua teritorii tinta – vor fi implicate prin participarea directa la activitatile proiectului. Pentru a facilita insa si contributia directa a acestora la proiect sau la viitoarele actiuni CBC, participantii la proiect vor fi invitati sa devina membri ai centrului zonal de afaceri.

Alte persoane/organizatii importante implicate in proiect vor fi lectorii si subcontractantii care vor trebui sa respecte obiectivele si indicatorii de realizare a rezultelor proiectului, asa cum au fost ele propuse.


Echipa propusa pentru implementarea actiunii (dupa sarcini: nu este necesar sa includeti numele persoanelor aici, cu exceptia celor aflate in pozitii cheie – echipa tehnica - si ale caror CV-uri trebuie atasate)

Echipa de implementare este compusa din 6 persoane, astfel: 4 persoane din cadrul Primariei Municipiului Medgidia si 2 persoane din partea Asociatiei pentru colaborare si dezvoltare transfrontaliera “Dobrogea Dunareana”

CV-urile membrilor echipei de implementare vor fi anexate la proiect .

Schema de ocupare a echipei de implementare este urmatoarea:


1. Managerul de proiect, din partea Asociatiei de dezvoltare zonala Medgidia:

Coordoneaza intregul proiect, relatia cu partenerul, echipa de implementare, activitatea subcontractantilor, urmarind realizarea activitatilor si rezultatelor conform proiectului; Reprezinta proiectul si consortiul in raport cu terte entitati;

Urmareste modul de gestionare a resurselor financiare externe si locale;

Elaboreaza rapoartele tehnic si financiar pentru Autoritatea Contractanta;

Initiaza actiuni de imbunatatire a derularii proiectului, in functie de rezultatele evaluarii interne.


2. Coordonator local de proiect pentru partea bulgara, din partea Asociatiei pentru colaborare si dezvoltare transfrontaliera “Dobrogea Dunareana” din Silistra:

Coordoneaza toate activitatile proiectului care se deruleaza in Bulgaria;

Intocmeste rapoartele de evaluare ale activitatilor derulate in Bulgaria.


3. Asistent manager de proiect din partea Asociatiei de dezvoltare zonala Medgidia, parte tehnica:

Urmareste organizarea si implementarea activitatilor din Romania,

Urmareste, supervizeaza si organizeaza procedurile de achizitii


4. Membri in echipa de implementare, din partea Asociatiei de dezvoltare zonala Medgidia:

organizeaza si implementeaza activitatile din Romania.


Membri in echipa de implementare, din partea Asociatiei de dezvoltare zonala Medgidia:

organizeaza si implementeaza activitatile din Silistra - Bulgaria.

Asigura traducerea in timpul conferintelor si a materialelor de documentare.


 1. Manager financiar:

Raspunde pentru pregatirea documentelor contabile si relatiile cu banca.

Pregateste documentele financiare si rapoartele financiare intermediare si finale.

Coordoneaza fondurile proiectului in acord cu bugetul aprobat


In calculul salariilor pentru echipa de implementare din Romania s-a luat in considerare un salariu mediu pe echipa de 550 Eur/luna (care include toate taxele si beneficiile lunare/anuale), iar pentru echipa de implementare din Bulgaria un salariu mediu lunar pornind de la 400 Eur/luna.


Mijloacele de baza propuse în vederea implementarii actiunii (echipamente, instrumente…)

Pentru implementarea proiectului, toti partenerii vor utiliza urmatoarele resurse:

calculatoare, imprimante si copiatoare, inclusiv retelele aferente

telefon, fax, conexiune la internet

sedii, autoturisme

date cu informatii specifice, materiale documentare in format printat si electronic

Mijloace pentru implementarea activitatilor de management: activitatea de management implica costuri de personal pe toata durata proiectului, utilizarea zilnica a unui birou, costuri de transport pentru parteneri, costuri de diurna si acomodament in Romania si Bulgaria.

Mijloace pentru organizarea seminariilor si instruirilor: o alta parte din buget va fi utilizata pentru deplasarea grupului tinta la seminariile din Romania si Bulgaria, deplasarea in teren pentru vizita de studii. Pentru derularea seminariilor si instruirilor vor fi utilizate tehnica informatica, sisteme de traducere, beamer, materiale documentare in forma printata si electronica, costuri de traducere

Mijloace pentru organizarea achizitiilor publice o parte din activitati vor fi subcontractate prin achizitii publice, realizarea caietelor de sarcini, declansarea procedurilor de achizitie implica utilizarea tehnicii informatice si de comunicare. Costurile totale ale subcontractarilor vor acoperi o mare parte a bugetului propus.


Durata si planul de actiuneDurata actiunii va fi de 12 luni


Nota: Planul de actiune indicativ nu trebuie sa mentioneze date exacte, ci numai “luna 1 “, “luna 2” etc. Se recomanda solicitantilor sa pastreze o marja de siguranta în calendarul de activitati, ca masura de precautie. Planul de actiune nu trebuie sa includa descrieri detaliate ale activitatilor, ci numai titlul lor (asigurati-va ca acestea coincid cu titlurile prezentate în sectiunea 1.7). Orice luna în care nu se desfasoara activitati trebuie inclusa în planul de actiune si în durata de derulare a actiunii.


Planul de actiune pentru primul an de implementare trebuie sa fie suficient de detaliat incat sa ofere o imagine de ansamblu asupra pregatirii si implementarii fiecarei activitati. Planul de actiune pentru fiecare din anii urmatori (in functie de durata actiunii) poate fi mai general si poate enumera doar principalele activitati programate pentru intervalul respectiv. Un plan de actiune mult mai detaliat pentru fiecare din anii care urmeaza va fi depus inainte de primirea noilor transe de finantare, in conformitate cu Articolul 2 (1) din Conditiile Generale (vezi Anexa F la Ghidul aplicantilor).


Planul de actiune trebuie elaborat în urmatorul format:Anul 1


Semestrul 1

Semestrul 2


 

Activitatea

Luna

Organismul de implementare

1) Activitati de pregatire si de management a proiectului

Ambii parteneri

1.1) intalnire de lucru a partenerilor proiectului

Ambii parteneri

1.2) elaborarea documentelor de angajare

Primaria Medgidia

pregatirea rapoartelor

Ambii parteneri

2) Campanie de informare

Ambii parteneri

selectia echipei de experti

Ambii parteneri

selectia a 40 de firme

Ambii parteneri

2.3)organizarea a 2 evenimente

Ambii parteneri

2.4)pregatirea firmelor in domeniul dezvoltarii afacerilor

Ambii parteneri

2.5) organizarea a doua vizite de studii, in Medgidia si in Silistra

Ambii parteneri

2.6) elaborare website.


Primaria Medgidia

3) Activitati de instruire, studii si proiectare

Ambii parteneri

3.1) pregatirea echipei de experti

Ambii parteneri

3.2) pregatirea strategiilor de dezvoltare economica

Ambii parteneri

organizarea licitatiilor publice pentru atribuirea lucrarilor de studiu de fezabilitiate

Primaria Medgidia

Elaborarea studiului de fezabilitate pentru centrul de afaceri

Primaria Medgidia

Elaborarea studiului de fezabilitate pentru Parcul Industrial Medgidia

Primaria Medgidia

3.6) Prezentarea rezultatelor proiectului

Ambii parteneri

4) Activitate de public-relation

Ambii parteneri
REZULTATE PREVIZIONATE


Impactul anticipat asupra grupurilor tinta/beneficiarilorMaximum 2 pagini. Indicati modul în care actiunea va îmbunatati:


Situatia grupurilor tinta/beneficiarilor

Capacitatile tehnice si de management ale grupurilor tinta si/sau partenerilor (dupa caz)


 • Situatia grupurilor tinta/beneficiarilor

Actiunea va intari cooperarea transfrontaliera in domeniul afacerilor, va pune in functie o retea de afaceri intre Medgidia si Silistra care va fi initiata prin participarea a 40 de firme din cele doua orase.

Prin organizarea evenimentelor participantii la proiecte vor evalua prin contact direct posibilitatile de valorificare a potentialului transfrontalier in dezvoltarea afacerilor si modalitatile de participare la piata unica europeana.

Actiunile pedagogice ale proiectului vor completa deficientele de competente ale intreprinzatorilor in ceea ce priveste modalitatea de implementare a standardelor de calitate a UE mai cu seama in domeniul procesarii produselor agricole (HACPP).

Echipa de 10 experti va dobandi competente specifice de consiliere si consultanta in dezvoltarea afacerilor transnationale, modalitatile de implementare a standardelor de calitate, modalitatile de contact a organismelor de standardizare.

Prin aplicare proiectul va largi caile de marketing prin permanentizarea functionarii spatiului expozitional din cadrul Centrului zonal de Afaceri si va initia organizarea evenimentelor anuale de prezentare a produselor si serviciilor intre cele doua municipii.

Baza de date a website-ului va oferi surse continue de informatii intre utilizatori, va oferi spatiu de publicitate si promovare.

In proiect vor fi implicate peste 1500 de intreprinzatori locali, administratii publice, politicul local. Toti acesti participanti vor putea sa aplice impreuna strategiile de dezvoltare propuse in teritoriile lor pentru perioada 2007-2013.

In procesul de coordonare a proiectului echipa manageriala va dobandi abilitati noi manageriale bazate pe coordonarea echipelor multinationale. Dupa finalizarea proiectului toate grupurile implicate vor fi capabile sa se implice in actiuni de consultanta, servicii de informare in mediul de afaceri din Romania si Bulgaria.

Proiectul va intari capacitatea parteneriala intre aplicant si toti partenerii implicati in actiune – partener bulgar, grupuri tinta, politicul local, mediul de afaceri.

Proiectul va intari capacitatea administrativa a politicului local si va crea posibilitatea aparitiei a noi locuri de munca si actiuni antreprenoriale.Rezultate concreteMaximum 1 pagina. Fiti specifici si cuantificati rezultatele pe cât de mult posibil. Indicati publicatiile importante preconizate.

1. Cooperari transfrontaliere stabile si retea de afaceri cu minim 40 de firme din Medgidia si Silistra, website in limbile romana, bulgara si engleza, baza de date si surse de informatie prin:

- 4 seminarii tematice (2 in BG si 2 in RO).

- 12 intalniri de lucru a echipei de management a proiectului.

- 1 sesiune de formare a expertilor locali -10 persoane (5 din RO si 5 din BG)

- 1 sesiune de formare a 40 de intreprinzatori locali (20 din RO si 20 din BG).

- 1 retea de comunicare internet Website functionala si up-datata regulat.

2. Echipa de 10 experti locali - consultanti in domeniul implementarii standardelor de calitate UE in productie si cooperare economica internationala prin:

- sesiune de training de 6 zile in limbile Romana si Bulgara

3. 40 de intreprinzatori locali (20 din RO si 20 din BG) formati in domeniul managementului afacerilor transnationale si libera circulatie a marfurilor si produselor.

4. Studii si proiecte realizate pentru punerea in functie a structurilor de sprijin a mediului de afaceri.

- Studiu de fezabilitate pentru punerea in functie a centrului zonal de afaceri.

- Studiu de fezabilitate pentru Parcul industrial Medgidia.

5. Plan comun de proiecte pentru perioada 2007-2013 intre Medgidia si Silistra.  Efecte multiplicatoareMaximum 1 pagina. Descrieti posibilitatile de replicare si de extindere a rezultatelor actiunii.

Partenerii proiectului considera ca proiectul poate fi preluat si derulat in orice alt judet al tarii situat in vecinatatea granitei romano-bulgare, datorita faptului ca nici una din componentele sale nu a fost particularizata prin domenii de activitate specifice acestor regiuni. In acest sens, pentru ca proiectul sa fie cunoscut in intregul sau, va fi publicat pe pagina web, promovat in materialele de presa. Pagina de web va fi la randul ei, mediatizata in presa si publicatii de specialitate.

In ceea ce priveste extinderea rezultatelor, pentru a da posibilitatea unui numar cat mai mare de organizatii interesate sa beneficieze de rezultatele proiectului, materialele informative vor fi publicate pe pagina de web special creata de proiect. Utilitatea acestei actiuni este cu atat mai mare cu cat subiectul este de actualitate, este egal pe toata lungimea granitei romano-bulgare, iar materialele sunt potrivite si adaptate oricarei organizatii din Romania si Bulgaria, fara limitari. Accesul la acest material va fi gratuit.


SustenabilitateMaximum 3 pagini. Faceti diferenta între urmatoarele trei niveluri ale sustenabilitatii:


Aspectul financiar (Cum vor fi finantate activitatile dupa încetarea finantarii nerambursabile?)


Sustinerea financiara se va realiza prin organizarea evenimentelor similare utilizand surse locale de finantare, atragerea altor finantari externe prin programele CBC, Planul Operational Regional, Planul operational pentru dezvoltarea resurselor umane, programul INTERREG, programul LEADER.

Pe termen scurt sustinerea va fi asigurata prin aplicarea la surse de finantare pentru construirea centrului de afaceri si a parcului industrial prin axa Prioritara 4 „Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local”, domeniul major de interventie 4.1 „Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor, de importanta regionala si locala” din cadrul Programului Operational Regional.


Aspectul institutional (În ce mod structurile existente vor permite desfasurarea activitatilor dupa încheierea actiunii? Va exista “proprietate locala” asupra rezultatelor actiunii?)


La nivel institutional, proiectul va fi sustinut prin functionarea retelei tranfrontaliere a comunitatii de afaceri din Medgidia si Silistra, se va incuraja extensia retelei prin acceptarea de membrii din toate regiunile sau judetele celor doua tari dar si colaborari transnationale.


Aspectul politic, dupa caz (Ce impact structural va avea actiunea – de ex. va conduce la îmbunatatirea legislatiei, a normelor de conduita, metodelor, etc.?)


La nivelul politicilor, persoanele publice, alesii locali, politicienii si decidorii locali din cele doua comunitati vor incuraja si sustine activitatile de marketing tranfrontaliere.Matricea cadru logic


Completati Anexa C


BUGETUL ACTIUNII


Completati Anexa B (foaia de lucru 1) din Ghidul aplicantilor pentru întreaga durata a actiunii si pentru primele 12 luni. Pentru informatii suplimentare consultati Ghidul aplicantilor (Sectiunea 2.1.4).4. SURSELE DE FINANTARE PRECONIZATE


Completati Anexa B (foaia de lucru 2) din Ghidul alicantilor pentru a furniza informatii cu privire la sursele preconizate de finantare a actiunii.

Va rugam sa observati ca se vor completa doua foi de lucru diferite.II. APLICANTUL

1. Partenerul principal (aplicantul)

1.1 Date de identificare


Denumirea legala completa (numele organizatiei):

PRIMARIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA

Acronim

(dupa caz)

PMM

Numarul de înregistrare ca platitor de TVA

(dupa caz):


Nationalitatea

Romana

Statutul legal (precizati forma de organizare – ONG, etc.)

Administratie publica

Adresa oficiala


Str. Decebal, Nr.35, Medgidia, judet Constanta

Adresa postala


Nr. telefon: codul tarii + codul orasului + numarul)


Nr. fax: codul tarii + codul orasului + numarul


Adresa de e-mail a organizatiei

primaria_medgidia@yahoo.com

Site –ul organizatiei

www.emedgidia.ro

Persoana de contact pentru actiune

NICHITUS VALERIA

E-mail-ul persoanei de contact

valnik4@yahoo.com


Orice modificare in adresa, numere de telefon, numere de fax si mai ales a adresei de e-mail trebuie anuntate in scris Autoritatii Contractante. Autoritatea Contractanta nu va fi responsabila in cazul in care aplicantul nu poate fi contactat.2. DATE BANCARE


Inainte de semnarea contractului de finantare nerambursabila, aplicantii selectati vor furniza

formularul de identificarea financiara, folosind modelul din Anexa V a Ghidului aplicantilor,

certificat de banca prin care se vor efectua platile.3. DESCRIEREA APLICANTULUI


Când a fost înfiintata si când si-a început activitatea organizatia dvs.?


Primaria Municipiului Medgidia a fost înfiintata în forma sa juridica actuala în anul 1994, când localitatea Medgidia a primit statutul de municipiu.

3.2. Care sunt principalele activitati pe care le desfasoara în prezent organizatia dvs.?

Principalele activitati desfasurate de Primaria si Consiliul Local al Municipiului Medgidia sunt cele stabilite prin Legea 215/2001 privind administratia publica locala, respectiv cele mentionate in articolul 38,alin. 2 si 3 si art. 68, alin. 1 si 2 din legea sus mentionata.


3.3. Lista cu membrii consiliului/comitetului director al organizatiei dvs.Nume

Profesie

Nationalitate

Functie

Vechime     în consiliu

Maximum 1 pagina pentru fiecare actiune. Furnizati o descriere detaliata a actiunilor desfasurate de organizatia dvs. în ultimii 5 ani în domeniile acoperite de acest program, identificând foarte clar, pentru fiecare actiune:


4.1.1 Obiectul si localizarea actiunii

4.1.2 Rezultatele actiunii

4.1.3 Rolul jucat de organizatia dvs. (partener principal / solicitant sau partener) si gradul de implicare în actiune

4.1.4 Costul actiunii

4.1.5 Finantatori/sponsori ai actiunii (nume, adresa si e-mail, telefon, suma furnizata)Aceste informatii vor fi utilizate pentru a evalua daca exista experienta suficienta si temeinica în desfasurarea de actiuni în acelasi sector si comparabile ca amploare cu cea pentru care se solicita finantarea nerambursabila.

 1. „Program pentru sprijinul comunitatii rrome „Atelier de productie beton celular usor (BCU)”

Scopul proiectului: dezvoltarea de activitati sustenabile generatoare de venituri în cadrul comunitatii de romi din Medgidia în conformitate cu standardele europene în domeniu.

Localizarea proiectului: regiunea de Sud-Est, judetul Constanta, Municipiul Medgidia

Rezultatele proiectului

- realizarea unui atelier de productie de caramizi din beton celular usor cu o capacitate totala de productie de 200 mc/zi;

- angajarea de lucratori rromi dintre cei cu îndeletniciri în realizarea chirpicilor, în concordanta cu volumul de productie estimat si timpii de lucru normal pentru desfasurarea operatiunilor necesare producerii caramizilor din beton celular usor.

Rolul organizatiei dumneavoastra (solicitant sau partener) si nivelul de implicare în proiect

Parteneriatul încheiat între Asociatia comunitara a rromilor Ali-Baba si Primaria municipiului Medgidia în calitate de lider dovedeste constientizarea la nivelul comunitatii rromilor ca problemele cu care se confrunta fiecare, individual, sunt de fapt, problemele întregii comunitati si colaborarea cu institutiile statului poate reprezenta o cale de solutionare eficienta.

Implicarea Asociatiei „Ali-Baba” în pregatirea, implementarea si evaluarea proiectului este o conditie sine qua non pentru finalizarea cu succes a acestuia. Caracteristicile grupului tinta ales si reprezentativitatea asociatiei în cadrul comunitatii rrome din Medgidia argumenteaza acest fapt. Trebuie mentionat si faptul ca autoritatile publice locale reprezentate de Primarie au colaborat eficient pe întregul parcurs al elaborarii acestui proiect cu grupul de initiativa (pe baza caruia s-a constituit asociatia) creind astfel premizele unei bune conlucrari si în fazele ulterioare ale proiectului, respectiv cele de implementare si de evaluare, precum si în dezvoltarea altor programe pentru etnia roma din Medgidia. Mai mult decât atât Primaria si-a dat deja acordul ca dupa finalizarea fazei de evaluare Asociatia comunitara a rromilor din Medgidia „Ali - Baba” va prelua coordonarea activitatii atelierului de productie.


Costul proiectului

Costul total eligibil al proiectului este de 54.334,6 Euro.


Finantatorii proiectului (nume, adresa si e-mail, nr. telefon, suma cu care au contribuit)

Proiectul a fost finantat prin programul Phare RO - 586.04.02.05.02. Suma solicitata de la Autoritatea Contractanta a fost de 49.500 Euro, reprezentând 91,10% din costul total al proiectului, iar contributia Consiliului Local de 4834,6 Euro, reprezentând 9,90%.

B. „Serviciul de informare cetateni si administrare resurse proprii” – Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local

Scopul proiectului: trecerea la un model eficient de administrare a resurselor proprii, de atragere a surselor alternative de finantare si de implicare activa a comunitatii în dezvoltarea locala a orasului Medgidia, concomitent cu îmbunatatirea calitatii serviciilor furnizate cetatenilor ei.

Localizarea proiectului: regiunea de Sud-Est, judetul Constanta, Municipiul Medgidia

Rezultatele proiectului:

Cresterea veniturilor proprii la nivelul administratiilor locale;

Introducerea sistemului de calcul bazat pe alocarea subventiilor operationale;

Proceduri si reguli stricte pentru derularea finantarilor pentru investitii;

Îmbunatatirea sistemului de predictibilitate a alocarilor de la nivel central;

Îmbunatatirea sistemului de egalizare a distributiei resurselor pe orizontala;

Îmbunatatirea sistemului de management al bugetului si de raportare la nivel local.

Rolul organizatiei dumneavoastra (solicitant sau partener) si nivelul de implicare în proiect

Primaria Municipiului Medgidia a fost organizatia principala în acest proiect. Implementarea proiectului propus s-a facut prin implicarea tuturor membrilor Primariei, prin comunicarea permanenta cu cetatenii si prin achizitionarea de consultanta si instruire de la firme specializate.

Costul proiectului

Valoarea totala a proiectului a fost de 15.800 Euro.

Finantatorii proiectului (nume, adresa si e-mail, nr. telefon, suma cu care au contribuit)

Proiectul a fost finantat prin programul PHARE RO – 2002/000-586.03.02 – "Fondul de Modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local". Suma solicitata de la Autoritatea Contractanta a fost de 13.430 Euro, reprezentând 85% din costul total al proiectului iar contributia Consiliului Local de 2.370 Euro, reprezentând 15%.

C. „Achizitie echipamente IT la nivel local pentru o descentralizare financiara fluenta - „Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local

Scopul proiectului: introducerea de noi instrumente, proceduri si mecanisme privind gestionarea fondurilor la nivel local în concordanta cu standardele europene – achizitie echipamente informatice inclusiv software uzuale.

Localizarea proiectului: regiunea de Sud – Est, judetul Constanta, Municipiul Medgidia

Rezultatele proiectului:

Prin dotarea cu echipamente noi s-a scurtat timpul de raspuns la solicitarile cetatenilor, ceea ce în mod direct a îmbunatatit relatia de comunicare cu cetateanul – beneficiarul de altfel al serviciilor administratiei locale.

Personalul administrativ din primarie utilizatorul acestora este un personal tânar, receptiv, obisnuit sa lucreze cu echipamente IT, iar trecerea la echipamente cu performante tehnice superioare nu a reprezentat o dificultate.

Rolul organizatiei dumneavoastra (solicitant sau partener) si nivelul de implicare în proiect

Solicitantul finantarii este singurul responsabil pentru implementarea proiectului. Pentru acest proiect nu s-a încheiat parteneriat cu nici o organizatie (guvernamentala sau non-guvernamentala). Astfel, beneficiarul a mobilizat toate resursele financiare, umane si materiale necesare implementarii proiectului, urmând sa foloseasca resursele materiale si umane existente la nivel local.

Costul proiectului:

Valoarea totala a proiectului a fost de 20.000 Euro.

Finantatorii proiectului (nume, adresa si e-mail, nr. telefon, suma cu care au contribuit)

Proiectul a fost finantat prin programul PHARE RO – 2002/000-586.03.02 – "Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local". Suma solicitata de la Autoritatea Contractanta a fost de 18.000 Euro, reprezentând 90% din costul total al proiectului, iar contributia Consiliului Local de 2000 Euro, reprezentând 10%.


D. „Reabilitarea sistemelor municipale existente de transport si colectare deseuri – Phare 2004”


Scopul proiectului: reabilitarea si modernizarea infrastructurii de colectare si transport a deseurilor municipale.

Localizarea proiectului: regiunea de Sud – Est, judetul Constanta, Municipiul Medgidia.

Rezultatele proiectului :

sistem selectiv de colectare si transport al deseurilor

extinderea cu peste 30% a infrastructurii de colectare a deseurilor

cresterea cu 28% a populatiei deservite

42 de locatii noi de colectare selectiva a deseurilor

Rolul organizatiei dumneavoastra (solicitant sau partener) si nivelul de implicare în proiect

Proiectul a fost depus in parteneriat cu Consiliul Local Mircea Voda. Consiliul Local Mircea Voda, in calitate de partener in acest proiect va participa activ in cadrul activitatilor proiectului, in special in cadrul activitatii de promovare a practicilor de colectare selectiva a deseurilor. Prin aceasta co-participare la proiectul din zona de dezvoltare Medgidia, locuitorii celor 4 sate ale comunei Mircea Voda vor avea acces direct la informatii privind cele mai noi metode de management al deseurilor aplicate in tara noastra si in Uniunea Europeana. Pe langa acest beneficiu important al comunitatii din Mircea Voda, participarea la proiectul din Medgidia aduce un aport semnificativ capacitatii locale de pregatire si implementare a proiectelor de infrastructura prin experienta practica castigata.

Contributia Consiliului Local Medgidia pentru acest proiect a fost de 109 116 Euro.  

Costul proiectului:

Valoarea totala a proiectului a fost de 703 174 Euro .

Finantatorii proiectului (nume, adresa si e-mail, nr. telefon, suma cu care au contribuit)

Proiectul a fost finantat prin programul PHARE/2004/016 – 772.04.01.04.01.01, Coeziune Economica si Sociala „ Schema de investitii pentru proiectele mici de gestionare a deseurilor” , bugetul total al proiectului fiind de 703 174 euro din care: 109 116 Euro contributia financiara a solicitantului ( 15,52%) si 594 057 euro contributia din partea Comisiei.


4.2 ResurseMaximum 3 pagini. Furnizati o descriere detaliata a resurselor de care dispune organizatia dvs., si în special, a urmatoarelor:


4.2.1. Venitul anual în ultimii 3 ani, mentionând dupa caz, pentru fiecare an, numele principalilor sustinatori financiari si ponderea din venitul annual cu care fiecare dintre acestia a contribuit

4.2.2. Date financiare. Va rugam, furnizati urmatoarele informatii, pe baza contului de profit si pierderi si a balantei organizatiei dvs.


Anul

Cifra de afaceri sau echivalent

Profituri nete sau echivalent

Balanta totala sau bugetul

Contributiile actionarilor sau echivalent

Debite pe termen lung si mediu

Debite pe termen scurt (< 1 an)

NN-1N-2Alte garantii furnizate de terti.

Alti factori care demonstreaza viabilitatea financiara si alte riscuri sau incertitudini cu privire la implementarea proiectului.

Mai mult decat atat, daca finantarea nerambursabila solicitata depseste 300 000 Euro (75 000 Euro pentru un grant operational) va rugam sa furnizati concluziile raportului de audit extern intocmit de un auditor autorizat . Aceasta obligatie nu este necesara in cazul organizatiilor internationale sau al institutiilor publice

Surse de venit (EURO)
total venituri (euro)
Venituri proprii
Prelevari de la bugetul de stat
Subventii

4.2.3 Numarul de personal angajat cu norma redusa (part-time) sau cu norma întreaga, pe categorii (de ex. numarul managerilor de proiect, contabili, etc.) indicând si locul lor de munca

Primaria municipiului Medgidia dispune de un numar de 138 angajati cu norma întreaga în urmatoarea organigrama:

Serviciul administratie publica locala – 6 persoane

Serviciul comunitar - 12 persoane

Serviciul asistenta sociala - 12 persoane

Directia de dezvoltare - 65 persoane

Directia economica - 18 persoane

Birou corp control - 6 persoane

Protectie civila si protectia muncii si PSI - 3 persoane

Compartimentul juridic - 3 persoane

Serviciul comunicare - 12 persoane

Oficiul audit - 1 persoana

Birouri si echipamente

Echipamente si spatii de birouri:

Primaria Medgidia dispune de 30 de birouri, 2 sali de arhiva si o magazie.

Municipalitatea dispune de urmatoarele dotari cu tehnica de calcul/ logistica: x 18 calculatore, 29 laptop-uri, 15 – imprimante, 3 – fotocopiator, 2 – scanner


4.2.5 Alte resurse relevante (de ex. voluntari, organizatii asociate, retele care pot contribui la implementare)  


Aceste informatii vor fi utilizate pentru a evalua gradul în care dispuneti de suficiente resurse pentru implementarea unei actiuni de amploarea celei pentru care solicitati acordarea finantarii nerambursabile.


5. ALTE SOLICITĂRI DE FINANŢARE DEPUSE LA INSTUTII EUROPENE, FONDUL EUROPEAN DE DEZVOLTARE SI ALTE STATE MEMBRE ALE UNIUNII EUROPENE


5.1 Finantari nerambursabile, contracte si împrumuturi obtinute în ultimii 3 ani de la institutii ale Uniunii Europene, de la Fondul European de Dezvoltare si de la Statele Membre ale Uniunii Europene  


Titlul proiectului si numarul de referinta

Linia bugetara a CE, FED sau alte surse

Suma (EUR)

Data la care s-a obtinut finantarea

Program pentru sprijinul comunitatii rome – Atelier de productie beton celular usor (BCU)

RO – 2002/000 586.01.02 - 0205


30 NOV. 2004

Serviciul de informare cetateni si administrare resurse proprii

RO – 2002/000 586.03.02


30 NOV. 2004

Achizitie echipamente IT la nivel local pentru o descentralizare financiara fluenta

RO – 2002/000 586.03.02


30 NOV. 2004

Reabilitarea sistemelor municipale existente de colectare si transport deseuri – Phare 2004

Phare/2004/016 – 772.04.01.04.01.01


27 NOV. 2006

Cereri de finantare nerambursabila depuse (sau în curs de a fi depuse) catre institutii ale Uniunii Europene, catre Fondul European de Dezvoltare si Statele Membre ale Uniunii Europene în anul curent.Tara in care s-a intervenit

Linia bugetara a CE, FED sau a altor State Membre

Suma (EUR)N.B. Aplicantul va informa fara intarziere departamentul Comisiei la care a fost depusa aplicatia daca aceeasi solicitare de finantare a fost inaintata si aprobata de catre alte departamente sau institutii ale Comisiei DUPA depunerea acestei aplicatii.Mentionati numai daca este cazul, in conformitate cu valoarea finantarilor nerambursabile care vor fi acordate in cadrul acestei Solicitari de propuneri de proiecte.

Mentionati numai in cazul in care organizatiile internationale sunt eligibile in aceasta Solicitare de propuneri de proiecte.

Mentionati numai daca institutiile publice sunt eligibile in aceasta Solicitare de propuneri de proiecte si daca Autoritatea Contractanta, in functie de analiza managementului riscurilor, decide sa le excluda de la aceasta obligatie.
III.     PARTENERI AI PARTENERULUI PRINCIPAL (APLICANT) CARE PARTICIPĂ LA ACŢIUNE


1. DESCRIEREA PARTENERILOR

Aceasta sectiune trebuie completata pentru fiecare organizatie partenera, în conformitate cu sectiunea 2.1.2 din Ghidul aplicantilor. Orice asociati definiti in aceeasi sectiune nu trebuie mentionati. Acest tabel va fi multiplicat astfel încât sa fie completat pentru toti partenerii.Partener 1

Partener 2

Denumirea legala completa a organizatiei:

Primaria Municipiului Medgidia

Asociatia pentru colaborare si dezvoltare transfrontaliera “Dobrogea Dunareana”

Nationalitatea

Romana

Bulgara

Statutul juridic

Institutie publica

ONG

Adresa oficiala

Romania, Medgidia, str. Decebal, nr. 35

Bulgaria, Silistra, str. “Dobrogea” 20 A, et. 2, camera 1

Persoana de contact

Dumitru Moinescu

Alexander Pavlov

Nr. telefonNr. faxAdresa de e-mail

primaria_medgidia@yahoo.com

acbc_office@ccpro. com ; acbc_office@dir.bg

Numarul de angajati


6 (sase) + 10

Alte resurse relevante

Bugetul de stat, taxe si impozite locale, finantari nerambursabile.


Experienta în actiuni similare, în corelatie cu rolul în implementarea actiunii propuse

Experienta de peste 4 ani in managementul proiectelor PHARE, nu a mai lucrat in CBC dar are experienta in lucrul cu parteneri din Bulgaria prin intermediul programelor interne culturale

Larga experienta in PHARE CBC si in colaborare cu parteneri din Romania

Istoricul cooperarii cu solicitantul

Prin intermediul programelor culturale

Prin intermediul programelor culturale

Rolul si implicarea în pregatirea actiunii propuse

- realizarea studiului de identificare a necesitatilor locale si stabilirea activitatilor proiectului

- realizarea studiului de identificare a necesitatilor locale si stabilirea activitatilor proiectului

Rolul si implicarea în implementarea actiunii propuse

- Asumarea managementului.

- Organizarea activitatilor din RO.

- Organizarea procedurilor de atribuire a contractelor de achizitii publice.

- Diseminare, selectie grup tinta din RO. Selectie experti din RO.

- Coordonare activitati din BG.

- Diseminare, selectie grup tinta din BG .

- Selectie experti din BG.

- Asigura traducerea BG-RO.Important: Acest formular de cerere de finantare nerambursabila trebuie însotit de o declaratie de parteneriat semnata si datata de catre fiecare partener, în conformitate cu modelul furnizat pe pagina urmatoare.
V.   LISTA DE VERIFICARE

NUMARUL DE REFERINTA: RO 2005/017-535.01.01 ; RO 2005/017-535.01.02

TITLUL SOLICITARII DE PROPUNERI DE PROIECTE:

Afaceri fara frontiere Centru zonal de afaceri si cooperare internationala Romania-Bulgaria”

LINIA BUGETARA: RO 2005/017-535.01.01 ; RO 2005/017-535.01.02

DATE ADMINISTRATIVE

Se va completa de catre Aplicant

Numele Aplicantului

Primaria Municipiului Medgidia

Nationalitatea

Romana

Numarul formularului de inregistrare ca persoana juridica


Statutul legal

Administratie publica

Data infiintarii organizatiei


Partener 1

Nume: Primaria Municipiului Medgidia

Nationalitate: Romana

Statut legal: Aministratie publica

Partener 2

Nume: Asociatia pentru colaborare si dezvoltare transfrontaliera “Dobrogea Dunareana”

Nationalitate: Bulgara

Statut legal: ONG

Partener …

NB: Adaugati un numar de rânduri egal cu numarul partenerilor

Nume:

Nationalitate:

Statut legal:

INAINTE DE A EXPEDIA PROPUNEREA, VA RUGAM SA VERIFICATI DACA FIECARE DINTRE URMATOARELE DOCUMENTE A FOST COMPLETAT SI DACA RESPECTA URMATOARELE CRITERII:

Se va completa de catre Aplicant

Se va completa de catre Autoritatea Contractanta


Da

Nu

Da

Nu

1. A fost utilizat Formularul corect de cerere pentru finantarea nerambursabila, publicat pentru aceasta Solicitare de propuneri de proiecte

X
2. Propunerea este dactilografiata si este în conformitate cu conditiile prevazute in Ghidul aplicantului aferent licitatiei de proiecte lansata

X
3. Sunt incluse 1 original si 4 copii

X
4. Este anexat un CD-rom

X
5. Fiecare partener a completat si semnat declaratia de parteneriat, iar declaratiile sunt incluse

X
6. Bugetul este prezentat in formatul solicitat, este exprimat in Euro si este anexat

X
7. Matricea cadru logic a fost completata si este anexata

X
8. Durata actiunii este egala sau mai mica decat 12 luni (perioada specificata in Ghidul aplicantilor, pentru masura corespunzatoare, vezi sectiunea 2.1.3)

X

9. Durata actiunii este egala sau mai mare decat 12 luni (perioada specificata in Ghidul aplicantilor, pentru masura corespunzatoare, vezi sectiunea 2.1.3)


X10. Contributia solicitata este egala sau mai mare decat 50.000 Euro (suma minima permisa) vezi sectiunea 1.3 din Ghidul aplicantilor

X
11. Contributia solicitata este egala sau mai mica decat 150.000 Euro (suma maxima permisa) vezi sectiunea 1.3 din Ghidul aplicantilor

X
12. Contributia solicitata este egala sau mai mare decat 10% din totalul costurilor eligibile (procentul minim admis) vezi sectiunea 1.3 din Ghidul aplicantilor

X
13. Contributia solicitata este egala sau mai mica decat 10% din totalul costurilor eligibile (procentul maxim admis) vezi sectiunea 1.3 din Ghidul aplicantilor


X14. Declaratia aplicantului a fost completata si semnata

X
Titlul propunerii

Afaceri fara frontiere. Centru zonal de afaceri si cooperare internationala Romania-BulgariaVI. DECLARATIA APLICANTULUI

A. Aplicantul declara urmatoarele:

Are sursele de finantare, competenta profesionala si calificarile cerute in sectiunea 2.3 din Ghidul aplicantilor;

Intelege sa se conformeze principiilor de bun parteneriat mentionate in sectiunea III.2 din formularul de cerere de finantare nerambursabila:

Este direct responsabil de pregatirea si managementul actiunii impreuna cu partenerii sai si nu va actiona ca intermediar;

El si partenerii sai nu fac parte categoriile (a) pana la (f) enumerate in sectiunea 2.1.1(3) din Ghidul aplicantilor;

El si partenerii sai sunt constienti ca vor fi exclusi din participarea la solicitarea de propuneri de proiecte, daca la momentul lansarii acesteia, fac parte din una dintre categoriile (g) pana la (i) enumerate in sectiunea 2.1.1 (3) din Ghidul aplicantilor;

El si partenerii sai sunt constienti de faptul ca nu este permisa dubla finantare si vor anunta Autoritatea Contractanta asupra activitatilor care sunt deja finantate sau sunt in curs de a obtine finantarea, sau asupra aplicatiilor depuse in vederea obtinerii de fonduri guvernamentale, UE sau alte surse internationale, si ca se angajeaza sa asigure exploatarea si intretinerea infrastructurii finantate pentru o perioada de cel putin 10 ani de la finalizarea proiectului;

Garanteaza propria sa contributie in numerar, cel putin 10% din totalul costurilor eligibile ale proiectului, numai in numerar

In cazul in care îi va fi acordata mai mult decat o finantare nerambursabila, are capacitatea sa furnizeze toate resursele necesare implementarii tuturor proiectelor

In cazul in care va fi selectat, este capabil sa furnizeze imediat, la cerere, documentele justificative mentionate la pct. 2.4 din Ghidul Aplicantilor

Mai mult, Aplicantul declara urmatoarele :

Se va completa de catre Aplicant

Se va completa de catre Autoritatea Contractanta


Da

Nu

Da

Nu

1. Este eligibil (in conformitate cu criteriile mentionate la pct. 2.1.1 din Ghid)

X
2. Partenerul 1 este eligibil (in conformitate cu criteriile mentionate la pct. 2.1.2 din Ghid) (daca exista)

X
3. Partenerul 2 este eligibil (in conformitate cu criteriile mentionate la pct. 2.1.2 din Ghid) (daca exista

X
4. Partenerul … este eligibil (in conformitate cu criteriile mentionate la pct. 2.1.2 din Ghid) (daca exista)

NB: Adaugati un numar de randuri egal cu numarul de parteneri

5. Contributia in numerar este de 10.800 EURO

X

B. SEMNATURA:

Eu, subsemnatul si persoana responsabila cu aceasta propunere de proiect in cadrul organizatiei aplicante, declar ca informatiile furnizate in aceasta Declaratie sunt corecte.

Data: 28.09.2007

Nume: Dumitru Moinescu Semnatura:

Pozitia/Functia: Primar al Municipiului Medgidia


VII. GRILA DE EVALUARE

(NUMAI PENTRU UZUL AUTORITATII CONTRACTANTE
DA

NU

1. Termenul limita a fost respectat
2. Formularul de Aplicatie indeplineste toate criteriile mentionate in Lista de verificare (Sectiunea V din Formularul de cerere de finantare nerambursabila).Verificarea Listei de verificare a fost efectuata de ……………………………………… La data de ……………………………………………..

DECIZIA 1: Comitetul a decis sa recomande Nota de fundamentare in vederea Evaluarii dupa verificarea Conformitatii administrative .

(In caz contrar, justificarile se vor mentiona in Grila de verificare administrativa CRIS si in Raportul de verificare administrativa CRIS)DECIZIA 2: Comitetul a aprobat Nota de fundamentare si a decis sa evalueze intreaga propunere dupa pre-selectia celor mai bune Note de fundamentare.

(If In caz contrar, justificarile se vor mentiona in Grila de evaluare a Notelor de fundamentare CRIS – aceasta include evaluari din partea asesorilor si a delegatilor, in Raportul de evaluare a Notei de fundamentare si in instiintarile transmise aplicantilor)

DA

NU

DECIZIA 3: A. Comitetul a recomandat propunerea in vederea verificarii eligibilitatii dupa selectarea temporara a acesteia in topul punctajelor acordate si in limita disponibilitatilor financiare.

(In caz contrar, justificarile se vor mentiona in Grila de evaluare CRIS – aceasta include evaluari din partea asesorilor si a delegatilor, in Raportul de evaluare si in instiintarile transmise aplicantilor.)B. Comitetul a recomandat propunerea in vederea verificarii eligibilitatii propunerii dupa includerea acesteia pe lista de rezerva, in cazul in care oricare dintre propunerile temporar selectate nu va indeplini conditiile de eligibilitate in urma verificarii acesteia, in conformitate cu topul punctajelor acordate si in limita disponibilitatilor financiare.

(In caz contrar, justificarile se vor mentiona in Grila de evaluare CRIS – aceasta include evaluari din partea asesorilor si a delegatilor, in Raportul de evaluare tehnica CRIS si in instiintarile transmise aplicantilor.)3. Documentele justificative enumerate mai jos, depuse in conformitate cu Ghidul aplicantilor (sectiunea 2.2.5), indeplinesc criteriile de eligibilitate pentru applicant si partenerii sai (daca exista).

a. Statutul aplicantului.b. Statutele si adovezile de asociere ale tuturor partenerilor .c. Raportul de audit extern al aplicantului (dupa caz)f. Copie dupa cele mai recente acte contabile.Verificarea eligibilitatii a fost efectuata de ……………………………………………. …La data de ………………………………….

DECIZIA 4: Comitetul a selectat propunerea in vederea finantarii dupa verificarea eligibilitatii in conformitate cu criteriile mentionate in Ghid.

(In caz contrar, justificarile se vor mentiona in Grila de evaluare CRIS – aceasta include evaluari din partea asesorilor si a delegatilor, in Gila de evaluare a eligibilitatii CRIS si in instiintarile transmise aplicantilor.)


Numarul de pagini mentionat este maxim si poate fi redus numai pentru finantari nerambursabile mici ca valoare.

Nu mai mare de 12 luni

“Grupurile tinta” sunt acele grupuri/enitati care vor fi afectate pozitiv in mod direct de proiect la nivelul Scopului Proiectului

“Beneficiarii finali” sunt cei care vor beneficia pe termen lung de rezultatele proiectului la nivelul societatii sau al sectorului vizat

Explicatii pot fi gasite la urmatoarea adresa:

https://europa.eu.int/comm/europeaid/qsm/documents/pcm_manual_2004_en.pdf

Partenerul principal (aplicantul) – organizatie, persoana juridica sau unitate administrativa care depune o aplicatie in vederea obtinerii unei finantari nerambursabile si, in cazul in care proiectul sau este selectat de Comitetul Comun de Evaluare, va primi aceasta finantare nerambursabila in vederea realizarii activitatilor proiectului. Partenerul principal (aplicantul) este responsabil de coordonarea tuturor partenerilor implicati in proiect. In cazul proiectelor comune aceasta implica, printre altele, armonizarea activitatilor proiectului, stabilirea si mentinerea de contacte regulate cu toti partenrii de proiect din fiecare tara participanta si pregatirea de rapoarte comune asupra proiectului, inclusiv rapoartele financiare.

Partenerul principal (aplicantul) din fiecare tara este responsabil de implementarea proiectului in conformitate cu conditiile si modalitatile de implementare specificate in contract. Contractul obliga Partenerul principal (aplicantul) sa asigure folosirea corecta a fondurilor PHARE, precum si conformitatea cu conditiile si cerintele referitoare la raportare, audit si plata.

Mentionati numai daca este cazul, in conformitate cu valoarea finantarilor nerambursabile care vor fi acordate in cadrul acestei Solicitari de propuneri de proiecte.

Mentionati numai in cazul in care organizatiile internationale sunt eligibile in aceasta Solicitare de propuneri de proiecte.

Mentionati numai daca institutiile publice sunt eligibile in aceasta Solicitare de propuneri de proiecte si daca Autoritatea Contractanta, in functie de analiza managementului riscurilor, decide sa le excluda de la aceasta obligatie.

Daca aplicantul are deja semnat un contract cu Comisia Europeana

De ex. Organizatii non-guvernamentale, non-profit, organizatii internationale

In cazul autoritatilor administratiei publice, va fi furnizata o Hotarare a Consiliului Local privitoare la asumarea acestui anagajament

Aceasta situatie va fi luata in calcul numai daca aplicantul depune mai mult decat o singura propunere pentru aceasta Solicitare de propuneri de proiecte

Mentionati “Nu se aplica” (NA) daca nu aveti nici un partener

Mentionati “Nu se aplica” (NA) daca nu aveti nici un partener

Mentionati “Nu se aplica” (NA) daca nu aveti nici un partener


Mentionati “Nu se aplica ” (NA) daca prin valoarea grantul ui solicitat nu este necesara prezentarea raportului de audit extern (Grant < 300 000€ - Grant operational < 75 000€)


Document Info


Accesari: 4188
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )