Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Tratati tema cu titlul "Procese de productie"

economie


Tema I


Tratati tema cu titlul "Procese de productie"

a)definitia procesului de productie

b)criteriile de clasificare ale proceselor de productie

c)definitiile procesului de munca si ale procesului naturald)tipurile de productie in serie

e)caracterizarea productiei la comanda si productiei pe stoc

f)tipurile de procese de productie d.p.d.v. tehnologicProcesele de productie se desfasoara in timp si spatiu,intr-un interval de timp si la anumite locuri de munca.

Obiectivul princuipal al intreprinderii industriale il constituie obtinerea de bunuri materiale,lucrari si servicii prin desfasurarea procesului de productie.

D.p.d.v tehnico material,procesul de productie poate fi definit prin totalitatea actiunilor constiente ale angajatilor,indreptatea cu ajutorul masinilor,utilajelor si instalatiilor asupra materialelor,materiilor prime si a altor componente in vederea obtinerii unui produs finit cu o anumita valoare pe piata.

D.p.d.v cibernetic este definit cu ajutorul a trei componente:intrari,iesiri si realizarea procesului de productie.

Criteriile de clasificare ale procesului de productie sunt:in raport cu modul de executare al diferitelor produse,lucrari sau servicii,in raport cu modul in care se executa,in raport cu modul de obtinere a produselor finite,natura tehnologica a operatiilor efectuate si de asemenea natura activitatii desfasurate.

Procesul de munca este procesul in care factorul uman,actioneaza asupra obiectelor muncii cu ajutorul mijloacelor de munca.

Iar in ceea ce priveste procesul natural,este procesul in care obiectele muncii sufera transformari fizice si chimice sub actiunea factorilor naturali.

In functie de marimea lotului de fabricatie,productia in serie poate fi:

serie mica

serie mijlocie

serie mare

Productia la comanda apare atunci cand inceperea fabricatiei unui anumit produs se face in urma unei comenzi ferme din partea unui client.

Productia pe stoc este caracteristica intreprinderilor care estimeaza ca prdusele realizate vor fi vandute intr-o perioada viitoate.

D.p.d.v tehnologic acestea sunt:procese tenologice continue care presupun derularea neintrerupta a fabricatiei.Sunt intalnite la procesele chimice si la realizarea conductorilor.

Iar cele discontinue sunt procesele in care se produc alternante in timp intre fazele utile necesare tranf. propriu-zise si si fazele secundare necesare deservirii echipamentelor de prelucrare.Situatii intalnite la alimentarea sau evacuarea locurilor de munca.


Document Info


Accesari: 2169
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )