Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
LVMH si Grupul Arnault

Business
LVMH  (85 € / actiune)

(367 349 868 actiuni)[1]
Tabelul 2- Portofoliul de marci detinute de LVMH

Domeniul de activitate

Denumirea firmelor

HAUTE COUTURE, PRET-A-PORTER, MAROCHINARIE

Dior- Givenchy- Christian Lacroix- Emilio Pucci- Kenzo- Donna Karan- Louis Vuitton- Loewe- Fendi- Thomas Pink- Berluti

PARFUMURI

Parfums Christian Dior- Kenzo Parfums- Parfums Givenchy- Guerlain

COSMETICE

Benefit Cosmetics- Bliss- Fresh- Hard Candy- Make-up for ever- Urban Decay

BIJUTERII-CEASURI

Chaumet- Fred- Ebel- Tag Heuer

PIATA DE ARTA

Etude Tajan- Etude Phillips

DISTRIBUTIE

Duty Free shoppers- Sephora- Le Bon Marche

ALTELE

Omas- eLuxury

LVMH si Grupul Arnault

LVMH ( Louis Vuitton – Moet – Hennessy )

Bernard Arnault, fiul unui mic patron imbogatit din nordul Frantei, preia afacerile cu lucrari publice ale familiei sale dupa absolvirea Politehnicii in 1971, pleaca la NY unde realizeaza ca afacerea sa, ce actiona intre timp in domeniul imobiliar, este prea mica pentru dorintele lui. Falimentul in care se afla Boussac( grup ce continea Peaudouce, marile magazine Au Bon Marche si Conforama, casa Dior ) este trambulina de care 18118j918s avea nevoie Arnault pentru a creste. S-a luptat pentru acest grup cu Alain Chevalier, un magnat al luxului care prin intermediul grupului sau Moet- Hennessy, detinea deja parfumurile Dior. Pentru ca stia foarte bine dosarul, Arnault a castigat, cu doua conditii insa: prima sa gaseasca 400 mil de franci (aprox. 100 mil $) pe care nu-I avea si a doua sa nu faramiteze imperiul. Primeste un imprumut de la o banca publica nu a tinut cont bineinteles de cea de-a doua conditie, pentru ca ceea ce-si dorea el, era sa scape casa Dior de intreprinderile mediocre care o sufocau si astfel incepe in 1987 construirea pe langa Dior a unui puternic grup de lux. Cumpara Celine, firma de incaltaminte si marochinarie care mergea prost. Se decide sa infiinteze o casa de haute couture si i-o ofera lui Christian Lacroix. In iunie 1987 luxul francez este zguduit de un eveniment major. Henri Racamier, presedintele lui Louis Vuitton, se asociaza cu Alain Chevalier, patronul Moet- Hennessy, “dand nastere a ceea ce majoritatea analistilor considera, un monstru industrial destinat unei morti rapide”[2]. “Monstrul” adaposteste de fapt parfumurile Dior pe care Arnault spera sa le aduca alaturi de Couture Dior. In acest scop, incheie un acord cu Guinness, un afacerist britanic ce detine acorduri de distributie cu Moet-Hennessy. Aceasta alianta da nastere unei societati ad-hoc cu 60% pentru Arnault, si 40% pentru britanici, ce in realitate nu are nici o destinatie industriala, fiind o simpla cochilie bursiera. Pretul unei actiuni LVMH in oct 1987 scade si societatea nou infiintata recupereaza 43% din capitalul LVMH. Pe fondul diversiunilor dintre ei, Racamier si Chevalier nu se aliaza in fata noului venit, si astfel in aprilie 1990, victoria lui Arnault devine oficiala. El va deveni omul cu 40 de marci.

Vânzarile anului 2006 se ridica la 15 306 milioane de euro, în crestere cu 10% fata de anul precedent. Evolutia perimetrului activitatilor consolidate afecteaza foarte putin comparabilitatea vânzarilor acestor 2 ani. Cresterea organica, cu structura si taxa de schimb comparabila este de 12 %.Cursul vânzarilor între diversele monezi de facturare evolueaza putin în 2006: valoarea monedei Euro ramâne stabila la 30%, la fel si pentru dolar 32% si dolarul din Hong Kong 3%, yenul scade cu 2 puncte (de la 15% la 13%), în timp ce valoarea celorlalte monede de schimb creste de la 20% la 22%. Pe zone geografice putem observa o scadere a Japoniei în cadrul vânzarilor grupului (de la 14% la 13%) si a SUA (de la 27% la 26%), aceasta scadere este datorata în principal evolutiei paritatii de schimb; Franta, Asia (fara Japonia) si celelalte piete ramân stabile la respectiv 15%, 17% si 7%, în timp ce Europa (fara Franta) creste cu 2 puncte la 22%.

Moda si marochinaria detine o pondere importanta in activitatea grupului, acest lucru reiese si din numarul de magazine existente in 2006 in acest domeniu 954 fata de totalul de magazine detinute de grup in 2006 si anume 1859, astfel aproximativ o jumatate din magazinele grupului sunt de moda si marochinarie

Moda si marochinaria scad cu 1 punct (35 la 34); de asemenea distributia selectiva de la 26% la 25%; partea parfumurilor si produselor cosmetice ramane neschimbata 16%

Cresterea organica a vanzarilor de moda si marochinarie este de 11%. Fendi confirma un mare dinamism; Louis Vuitton inregistreaza o crestere importanta, restul marcilor inregistreaza performante remarcabile, in particular in Europa, Asia si SUA

Cheltuielile administrative sunt de 1289 milioane de euro, in crestere de 1%. Ele reprezinta 8% din vanzari, ceea ce inseamna 1 punct in minus fata de 2005. Controlul cheltuielilor administrative este rezultatul eforturilor de productivitate aplicate de-a lungul a mai multor ani.

Rezultatul operational actual al grupului se stabilizeaza la 3172 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere de 16% fata de 2005. Procentul marjei operationale a vanzarilor este de 21%. aceasta crestere de 1 punct in functie de 2005 inseamna un ritm de crestere al cheltuielilor comerciale in paralel cu cel al vanzarilor, si de un control al costurilor de venit al produselor vandute si a cheltuielilor administrative. Aceasta crestere poate fi interpretata ca o imbunatatire a rentabilitatii activitatii de ceasuri si bijuterii (plus de 7 puncte) si intr-o oarecare masura cea a activitatii parfumurilor si cosmeticelor (plus 1 punct), Moda si marochinarie (plus 1 punct) si distributie selectiva ( plus 1 punct).

La sfarsitul lui decembrie 2006, rezultatul net al grupului se ridica la 1 879 milioane de euro, in crestere de 30% fata de exercitiul precedent;

Grupul moda si marochinarie inregistreaza in 2006 o crestere a vanzarilor de 11% si o progresie de 11% a rezultatului operational curent. Marcile de moda si marochinarie investesc foarte mult pentru a dezvolta prezenta lor in lume: reteaua mondiala de distributie a grupului este reprezentata de 954 magazine pe data de 31 dec 2006.

sursa www.lvmh.com

Pe zone geografice putem observa o scadere a Japoniei in cadrul vanzarilor grupului (de la 14% la 13%) si a SUA (de la 27% la 26%), aceasta scadere este datorata in principal evolutiei paritatii de schimb; Franta , Asia (fara Japonia) si celelalte piete raman stabile la respectiv 15 %, 17% si 7%, in timp ce Europa (fara Franta) creste cu 2 puncte la 22%. Pe activitati, repartitia vanzarilor grupului este un pic modificata : partea vinurilor si bauturilor spirtoase, si cea a ceasurilor si bijuteriilor cresc de la 19% la 20% si respectiv de la 4% la 5%;

Activitatea de moda si marochinarie inregistreaza un rezultat curent de 1 633 milioane de euro, in crestere de 11% in raport cu exercitiul precedent. Variatiile monetare au un efect negativ asupra rezultatelor acestei activitati. Acest efect este compensat prin cresterea rezultatelor lui Louis Vuitton, a carui rentabilitate se situeaza la un nivel foarte mare si prin ameliorarea performantelor celorlalte marci

Louis Vuitton intareste leadershipul sau cu performante remarcabile pe toate continentele. Prin numeroasele creatii noi, marca intalneste o dezvoltare dinamica a clientilor sai europeni, chinezi si coreeni.

Conform tendintei inregistrata in 2005, Fendi realizeaza un an 2006 excelent, marcat de o crestere importanta a totalitatii categoriilor de produse si o noua ameliorare a rentabilitatii. Avansurile marcii italiene, remarcabile in Europa si Asia, sunt exceptionale in SUA. Fendi a dezvoltat reteaua sa de distributie deschizand 21 de noi magazine in intreaga lumea, din care 10 in cadrul prestigioaselor magazine americane Saks si Bloomingdales.

Donna Karan, marca importanta in SUA urmareste strategia sa ale carei axe majore sunt ranfosarea creatiilor sale si punerea la punct a unui nou concept de buticuri exclusive. In 2006, Donna Karan imbunatateste din nou profiturile sale. Celine continua reorganizarea sa concentrandu-se mai mult pe dezvoltarea produselor sale de marochinarie si de pantofi. Aceasta strategie este ilustrata printre altele de lansarea unei noi linii de marochinarie de mare calitate Bittersweet.

Loewe, marca spaniola de prestigiu, continua sa focalizeze calitatile sale in prelucrarea pieilor nobile. Marca inregistreaza un progres satisfacator al vanzarilor.

In 2006 Givenchy beneficiaza de succesul colectiilor pentru femei : noul stil provoaca o crestere importanta sustinuta de vanzarile de haute couture si pret a porter.

Marcs Jacobs continua cresterea datorata sucesului colectiilor pret a porter. Fiecare prezentare devine un eveniment important in New York. a doua creatie Marc by Marc Jacobs beneficiaza de o cerere importanta. Deschidere buticului din Palais Royal in Paris este prima prezenta a marcii in Europa.

Pentru Pucci, anul 2006 a fost marcat de evolutia stilistica adusa de noul sau designer Matthew Williamson. Reteaua de magazine a marcii italiene (23) a inregistrat un progres al vanzarilor de pret a porter. Pucci a deschis 2 noi magazine in Japonia si California si 2 magazine prin franciza unul in Kuweit si altul in Malaysia.inmultind pretul unei actiuni cu numarul total de actiuni putem afla capitalul bursier al grupului; acesta este de aproximativ 31mld €; aceste cifre erau valabile la 18 aprilie 2007

Stephane Marchand, Les guerres du luxe, Le patron qui viene du nord. (Paris, 2000), p 56.


Document Info


Accesari: 2403
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )