Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
PREZENTAREA GENERALA A S.C. "LIMER" S.R.L.

Contabilitate


PREZENTAREA GENERALĂ A S.C. "LIMER" S.R.L.

2.1. OBIECTUL DE ACTIVITATES.C. "LIMER" S.R.L. s-a înfiintat conform dispozitiilor legii române nr. 31/1990 ca o societate comerciala cu raspundere limitata cu asociat unic.

Societatea a luat fiinta la 20 februarie 1997, având ca asociat unic pe Rogojan Liviu, cetatean român.

Durata de constituire este pe perioada nedeterminata de timp.

Asociatul unic a participat la formarea capitalului social în proportie de 100% si în aceeasi prop 18218n138s ortie participa la împartirea beneficiilor si la suportarea pierderilor.

Sediul social al societatii este în România, localitatea Sânandrei, nr. 526.

Societatea s-a constituit cu un capital social subscris de 10.000.000 lei, exclusiv în numerar. Capitalul social, în valoare este împartit într-un numar de 10 parti sociale, în valoare de 1.000.000 lei o parte sociala, aflate toate în proprietatea asociatului unic.

Administrarea societatii se face de catre un administrator în persoana asociatului unic, adica în persoana d-lui Rogojan Liviu.

S.C. LIMER S.R.L. s-a constituit cu urmatorul obiect de activitate:

prestari servicii în constructii

prestari servicii în turism

Conform actului aditional din 20 februarie 2001 societatea desfasoara pe lânga cele

enuntate mai sus, o activitate de productie langosie.

Activitatea de prestari servicii în constructii presupune încheierea unui contract cu firme din Germania, prin care S.C. LIMER S.R.L. se obliga sa presteze servicii cu munca vie. Pe lânga aceasta, societatea desfasoara o activitate de intermediar în turism, beneficiul rezulta din marja comerciala pe care o stabileste.

Începând din 20 februarie 2001 adauga la acestea si o activitate de productie langoserie.

2.2. STRUCTURA ORGANIZATORICĂ

Structura organizatorica a societatii este redata conform organigramei.

Conducerea suprema a societatii este Adunarea Generala a Actionarilor. Acesta se reuneste o data pe an si este reprezentat de directorul general, în persoana d-lui Rogojan Liviu. Directorul general ia decizii cu privire la organizarea si functionarea celorlalte compartimente din subordine. Acestuia fiindu-i subordonati direct: compartimentul de productie-langoserie, compartimentul de turism, departamentul comercial, departamentul financiar-contabil si departamentul personal, resurse umane.

Angajatii langoseriei în luna decembrie 2001 a fost reprezentat de d-l Chorosi Mircea, angajat cu carte de munca.

Administratorii activitatii de turism, conform statului de plata din luna decembrie 2001 a fost reprezentat de directorul general, directorul compartimentului de turism, directorul compartimentului comercial si directorul departamentului financiar.

Colaboratorii societatii sunt directorul economic, în persoana contabilului sef, un muncitor al sectorului langoserie si directorul compartimentului de prestari servicii în constructii.

Muncitorii constructori în luna decembrie anul 2001, conform statului de plata au fost în numar de nouasprezece muncitori angajati cu carte de munca.

Daca modul de organizare a contabilitatii de gestiune este lasata la latitudinea fiecarei unitati patrimoniale, în functie de specificul si nevoile acesteia nu înseamna ca aceste unitati patrimoniale pot opta în cele mai multe cazuri, la neorganizarea acesteia.

Din moment ce avem productie, lucrari sau servicii, care necesita calculatii de costuri, acestea trebuie efectuate neaparat în cadrul contabilitatii normalizate.

Observarea functiei economice a întreprinderii fizice si financiare si ca aceste fluxuri constituie în realitate un circuit economic în raport cu care fluxurile pot fi de ordin intern sau de ordin extern.

Astfel, capitalurile proprii sau /si împrumuturile bancare sunt investite o parte în active imobilizate, iar o alta parte este utilizata pentru desfasurarea activitatii. Cu aceasta parte întreprinderile procedeaza la cumpararea de materii prime, suporta chletuieli de personal, de fabricatie, de stocaj, chletuieli administrative si de distributie.

Productia vânduta da nastere încasarilor.

Ţinând seama de faptul ca exista un decalaj între data angajarii acestor cheltuieli si reglementarea lor financiara (plata), vor apare datorii catre furnizori, fenomen ce se produce si în relatiile cu clientii.

Circuitul astfel parcurs poarta denumirea de ciclu de exploatare si reliefeaza existenta a doua tipuri de fluxuri : fluxuri monetare sau financiare si fluxuri de bunuri si servicii (fluxuri fizice).

Toate fluxurile financiare intervin pentru a lega întreprinderea de mediul ei social si economic:  furnizare, clienti, angajati, asociati, actionari, stat, banci.

Fluxurile fizice sunt interne întreprinderii si au în vedere consumuri de materii prime si materiale, amortizare, forta de munca - fluxuri denumite si fluxuri de consum, deoarece ele însotesc transformarea materialelor din forma initiala în produse finite sau în curs de executie. Acest circuit intern este propriu fiecarei întreprinderi, diferentierea fiind data de o serie de factori de natura tehnico-tehnologica, organizatorica, grad de înzestrare tehnica si de calificare a fortei de munca si prin urmare el sta la baza eficientei activitatii desfasurate. Având în vedere contextul economic în care se desfasoara orice activitate, apare necesitatea aplicarii « principiului prudentei », fapt pentru care circuitul intern este considerat ca fiind « cutia neagra » a întreprinderii.

Apare astfel necesitatea organizarii unei contabilitati active, proprie fiecarei întreprinderi, care poarta denumirea de contabilitate de gestiune, care este contabilitatea circuitului intern si ofera posibilitatea cunoasterii costurilor complete sau partiale, procedeaza la studiul lor continuu, la estimarea evolutiei lor, la compararea costurilor pertinente cu costurile provocate de solutiile alternative avute în vedere.

Orice cheltuiala devine cost în cazul în care este asociata urmatoarelor elemente : resursa consumata, perioada de timp, loc de consum, activitate si produs sau serviciu. În acest scop, cheltuielile trebuie sa fie supuse unui proces de evaluare, masurare, clasificare, calcul si ventilare. Acest proces de selectare si agregare este denumit calculatia costurilor. Acesta reprezinta procesul de adunare si sortare a informatiilor privind costurile istorice, în vederea evaluarii stocurilor si masurarii profitului. În sens largit, calculatia costurilor se ocupa si de analiza costurilor si rezultatelor viitoare pentru a sprijini conducerea în privinta planificarii, luarii deciziilor si controlului. Este cazul managementului costurilor.

Informatia produsa si gestionata de calculatia costurilor se înscrie în secretul comercial de întreprindere si este destinata întreprinzatorilor (managerului, administratorului) ca beneficiar intern care, în calitatea sa de manager, trebuie sa solutioneze probleme de alocare si utilizare a resurselor întredintate din exterior (de catre investitor) pentru a construi performanta.

Totodata ofera informatii indispensabile pentru contabilitatea financiara, referitoare la costurile necesare evaluarii stocurilor fabricate si productiei de imobilizari.


Document Info


Accesari: 4091
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )