Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Busteni-Malaesti-Omul

Turism
Busteni-Malaesti-Omul

(Timp necesar: 8-10 ore; marcaj combinat; pe harta No. 8).

Este un traseu compus, pentru a carui parcurgere sunt necesare doua zile, dintre care prima va fi rezervata traseului 232b11c Busteni - Casa Malaesti - Omul, iar a doua va servi pentru întoarcerea dela Omul prin v. Cerbului, sau pe platou, la Busteni sau Sinaia.
Prima parte a acestui traseu se identifica, desigur, ru itinerarul B. II. 7 (triunghiu rosu) prin Munticelul - Pichetul Rosu - Prepeleag - Casa Malaesti.

Dela Casa Malaesti spre Omul (timp necesar 3-4 ore) se poare urca în aceeasi zi, daca se intentioneaza a se face coborîrea în Busteni pe alta parte decât pe v. Cerbului.

Poteca larga si foarte vizibila (marcata cu linie al bastra pe fond alb) urca prin vasta caldare, a Malaestilor începând chiar dela cabana si tinând în permanenta malul stâng, adica versantul Padinei Crucii; dupa trecerea primului prag, lasam în stânga ,,Cota 1700" de unde se desprinde hatasul ce urca prin abruptul Bucsoiului pe Brâul Caprelor (B. III. 16), (bordei pe fundul caldarii), depasim apoi pragul al doilea si continuam urcusul trecând pe sub povârnisurile Padinei Crucii (dreapta) si prin fata minunatului spectacol al perdelelor de piatra care cad din creasta Bucsoiului; în fundul caldarii (circa 2100 m. alt.) se deschid pe dreapta intrarile celor doua Hornuri ale Malaiestilor dintre care numai cel din dreapta este recomandabil - vara - pentru scurtarea drumului - iar iarna, cu foarte multe precatiuni, deoarece în ultimul timp accidentele s'au cam înmultit.Dela baza hornurilor, serpentinele largi ale potecii - marcata foarte vizibil - trec definitiv pe Bucsoiul si ies pe spinarea lata a Ţiganestilor, reva mai sus de Curmatura Hornurilor.

De aci, pâna la Omul, se merge împreuna cu semnele ce vin dinspre Bran - pe Clincea (sau pe Gaura si dinspre Busteni - pe Bucsoiul, având, în dreapta, caldarea finala a Gaurii.


Document Info


Accesari: 1193
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )