Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
HOTELUL

Turism
HOTELUL
Hotelul este unitatea comerciala de cazare omologata care ofera camere sau apartamente mobilate pentru a fi închiriate, fie unei clientele de sejur (saptamanal sau lunar) - oricum o închiriere cu exceptia propriului domiciliu. El poate fi explorat pe tot parcursul anului, sau numai de-a lungul unuia sau mai multor sezoane anuale.

Definitia cuprinde elemente indispensabile perceperii corecte a notiunii de hotel si anume faptul ca este vorba despre o unitate comerciala, al carei principal produs este cazarea; faptul ca avem de a face cu o unitate ospitaliera specializata, excluzând formele de închiriere rezidentiala sau întâmplatoare; faptul ca nu orice adapost poate oferi serviciul de cazare.

Pentru a întelege mai bine ratiunea organizarii unui hotel, va trebui sa ne oprim asupra notiunii de "cazare" ca principal serviciu hotelier, cel fara de care unitatea de cazare nu si-ar justifica existenta.

Ce este, asadar, cazarea? Ca serviciu, cazarea satisface una din nevoile esentiale ale calatorului si anume nevoia de adapost. Adapostul poate fi obtinut într-o multitudine de variante: calatorul poate utiliza o resedinta secundara, sau poate face apel la rude, cunostinte ori prieteni (uneori chiar platind); nu 747f55h rareori sunt folosite spatii improvizate: birouri, oficii, sali de clasa, etc. Se întâmpla ca adapostul sa fie obtinut în sala de asteptare a unei gari sau a unui aeroport, iar în cazuri nefericite, la o sectie de politie sau într-un spital.Toate aceste adaposturi sunt impropriu denumite "cazare".

Prin "cazare" ar trebui sa întelegem numai adapostul platit într-o unitate ospitaliera specializata, oricât de modesta ar fi aceasta din punctul de vedere al capacitatii sau al categoriei de clasificare. În acelasi timp, este necesara prezenta urmatoarelor functii obligatorii:

functia de receptie - necesara oficializarii calitatii de client prin identificarea acestuia si vânzarea serviciului;

functia de etaj - referitoare la asigurarea igienei spatiilor hoteliere;

functia de întretinere - garanta a bunei functionari a întregului ansamblu hotelier.

Este evident ca efectuarea serviciului de cazare implica toti lucratorii compartimentului de cazare din unitatea ospitaliera. În jurul serviciului de cazare se structureaza organizarea - respectiv subdivizarea - compartimentelor si sectoarelor unui hotel.

Pentru o descriere cât mai completa a structurii organizatorice, este ne-cesara examinarea modelului unui hotel de capacitate mare si de categorie medie sau superioara, deoarece pe masura ce dimensiunile si categoria scad, are loc o comprimare si o integrare a mai multor sectoare si functii ori posturi (ocupatii) specific hoteliere.

Structurarea organica moderna a hotelului mai sus propus spre examinare impune astazi o conceptie noua a pozitionarii diferitelor compartimente operative, a sectoarelor, si functiilor. Ea presupune abandonarea modelului piramidal de subordonare si a vechii politici de centralizare a controlului (ilustrate întru-totul de personalitatea managerului autoritar "de moda veche").

Organizarea piramidala, utilizata pâna la mijlocul anilor '80 ai secolului trecut în hotelaria internationala punea pe un piedestal greu accesibil figura directorului de hotel; din turnul sau, considerat unica baza de plecare a dispozitiilor, hotarârilor, precederilor si inovatiilor, directorul îsi exercita puterea, într-un mod mai mult sau mai putin carismatic, asupra subalternilor si uneori si asupra clientilor.

V.4 HOTEL CONCORDIA IASI

Hotelul Concordia a fost inaugurat la 23 noiembrie 2006 în prezenta oficialitatilor Iasului si a unor importanti oameni de afaceri. Hotelul are 28 de camere cu mobilier de lemn masiv si un restaurant de 70 de locuri. Publicul tinta sunt persoanele de high-class, iar prin aceasta se întelege nu numai oamenii cu bani, ci în general cei care stiu sa aprecieze serviciile de calitate.

În prezentarea investitiei, amintim dotarea de înalta calitate tehnica a salii de conferinte si a salonului oval, amenajat pentru traininguri si sedinte. Pe lânga capacitatea de cazare, se ofera si un spatiu generos pentru organizarea de evenimente.

Hotelul este dotat cu lift panoramic, cu televizor, linie de internet si telefon prin sistem wireless în fiecare camera. Hotelul este situat pe soseaua Bucium, nr.18.

Capacitatea Hotelului este de 28 camere, din care:

2 garsoniere cu pat matrimonial si sofa extensibila fiecare;

12 camere cu pat matrimonial;

14 camere cu 2 paturi;Hotelul, o afacere de back-up

Proiectul a demarat în anul 2004, moment în care investitorul a apreciat ca lucrarile vor fi finalizate în luna martie a anului urmator. "Cartea" pe care a mizat la începutul investitiei, aceea de a colabora cu "MTS Leasing", nu a fost una castigatoare, astfel ca planurile sale au avut de suferit de pe urma binecunoscutei "tepe" germane. "Necazul pe care l-am avut cu «MTS Leasing» mi-a dat peste cap proiectul pentru ca am avut de suportat o pierdere destul de mare. A fost greu sa ma desprind de ei, iar încercarea de a mai recupera ceva prin intentarea unui proces a fost inutila", a mentionat domnul Vasile Sârbu, proprietar al noului hotel si în acelasi timp administrator al firmelor "Auto Gas", "M&CO V93" si "Seven Company", toate înregistrate în Iasi.

Un alt factor care a determinat prelungirea termenului de finalizare a fost schimbarea destinatiei constructiei pe parcursul derularii lucrarilor. Daca planul initial prevedea realizarea unui imobil cu doua nivele, având ca destinatie service si spatii pentru birouri, ulterior, ideea de afacere a cunoscut o turnura radicala, obiectivul transformându-se într-un hotel de business de patru stele.

Contractul pentru executia lucrarilor de constructii a fost încheiat cu firmele iesene "Grup Constructii Est" (la partea de structura) si "Andast" (la partea de interioare). "Am gândit-o ca pe o afacere de familie în perspectiva urmatorilor ani, când nu voi mai putea duce în spate celelalte firme.

Oportunitatea de a-mi dezvolta o activitate alternativa în domeniul turismului deriva dintr-un context deja cunoscut în Iasi, unde avem o capacitate însuficienta de cazare. Piata cere sali mari pentru organizarea de evenimente, iar oamenii de afaceri care ajung aici cauta hoteluri de business, care sa dispuna de conditii de deservire ca în strainatate. Cred ca aceasta cerere se va mentine mare si pe viitor, în conditiile în care, odata cu integrarea în Uniunea Europeana, turismul de afaceri va cunoaste o dezvoltare rapida", a argumentat proprietarul Hotelului "Concordia".

Arsenalul cu care omul de afaceri Vaslie Sârbu porneste ofensiva ca operator de turism este unul impresionant, pornind de la cele 28 de camere, "echipate" cu sistem acces cu cartela, aer conditionat, sistem termic prin ventiloconvectoare, minibar, TV, telefon wireless cu acces international, linie internet si terminând cu salile speciale pentru conferinte si evenimente, care au la dispozitie dotari de la A la Z, pentru organizatori cu buget "generos".

Tehnologie de ultima ora într-o oaza de verdeata

La parterul imobilului, cea mai mare suprafata este alocata unei sali de conferinte (210 mp), tot aici regasindu-se receptia, doua oficii de deservire si partea de refrigerare a blocului alimentar

Planul cladirii prevede intrare separata pentru personalul de serviciu, fiind amenajat un filtru sanitar, cu vestiare si cabine de dus pentru ambele sexe, conform normativului HACCP privind securitatea alimentara.

Cu o capacitate de 150 de locuri, sala de conferinte a fost proiectata asfel încât sa raspunda exigentelor la cel mai înalt nivel, fiind echipata cu dotari de ultima ora: microfoane wireless, microfoane lavaliera, videoproiector cu sistem wireless încorporat, ecran de proiectie actionat prin telecomanda.

Organizatorii unui astfel de eveniment trebuie sa ia în calcul un tarif de închiriere de 70 euro/ora, la care se adauga tarifele suplimentare percepute pentru utilizarea echipamentelor.

Pentru amatorii de discutii într-un cadru restrâns, proprietarii hotelului au amenajat la etajul întâi "Salonul Oval" - o sala de protocol de 32 mp, care dispune de 22 de locuri (pe scaune ergonomice din piele naturala) si ofera ca serviciu suplimentar posibilitatea utilizarii unui sistem de traducere simultana, la tariful de 500 euro/zi.

Tot la etajul întâi se afla un restaurant-bar cu o capacitate de 70 de locuri, dispuse pe o suprafata de 144 mp, precum si o terasa proiectata pentru 40 de persoane. La acelasi nivel este amplasata, pe o suprafata de 54 mp, bucataria unitatii hoteliere, a carei dotare completa l-a costat pe investitor peste 120.000 de euro.

Corpurile din bucatarie sunt toate din inox, produse de firma spaniola «Fagor» (una dintre cele mai puternice firme de profil), sistemul de refrigerare marca «Ilsa» Italia este conectat la computer în timp real, iar cuptorul adus din Cehia (marca «Retigo») este digital, computerizat, cu 200 de programe, boiler cu aburi, înregistrare evenimente, sistem de spalare automat, meniu în limba româna.

Dificultati s-au întâmpinat la partea de implementare a standardelor impuse de UE cu mâna de lucru autohtona. Foarte greu s-a gasit un specialist care sa stie cum se utilizeaza vopseaua epoxidica pentru pardoseala.

Pentru a asigura rapiditatea fluxului comanda-servire, investitorul a achizitionat sistemul de marcaj si contabilizare "Grand Chef", care permite tastarea digitala a comenzii preluate de la client si listarea sa automata în bucatarie, acolo unde este "luata în primire" de bucatarul-sef.

Calm si relaxare pentru oameni de afaceri

Compartimentarea etajelor doi si trei este identica, astfel ca spatiul alocat fiecarui nivel include 12 camere ("single" si "double"), având între 18 si 21 mp, precum si un apartament format din salon si dormitor, în suprafata totala de 36 mp.

Dotarile camerelor respecta normativul de clasificare a unitatilor de cazare pentru patru stele, însa ceea ce surprinde este design-ul interior, gândit în mod unitar, astfel încât sa reflecte aceeasi tonalitate. "Am pornit de la ideea de a îmbina specificul business cu relaxarea si calmul, de aici derivând si numele hotelului - "Concordia".

Fiecare element de design interior a fost ales în spiritul acestei idei, pastrând linia culorilor calde, pamântii si o tonalitate de eleganta si simplitate, specifica stilului clasic", a subliniat doamna Agnesa Sârbu, cea care se face "vinovata" de aspectul interior al hotelului.

Tarifele de cazare variaza de la 195 RON/noapte - camera "single", la 245 RON/noapte - pentru camera "double".

Crama, vinoteca si gradina suspendata

si pentru ca "microbul" investitiilor orientate spre turism a intrat în sângele familiei Sârbu, afacerea "Concordia" va fi extinsa printr-un nou proiect, constând în constructia si amenajarea unei crame, a unei vinoteci si a unei sali de degustari lânga hotel, la trei metri sub cota 0.

Crama va avea o capacitate de 160 de locuri, iar vinoteca va putea sa gazduiasca pâna la 46 de persoane. "Estimez ca aceste functiuni vor fi gata pâna în luna iulie a anului viitor si vor reprezenta un veritabil punct de atractie pentru turistii veniti din exterior, dar si pentru ieseni, tinând cont de faptul ca nu mai exista un astfel de obiectiv în Iasi", a precizat domnul Vasile Sârbu.Noua locatie nu va fi doar pe gustul barbatilor, ci va încânta si privirile reprezentantelor sexului frumos printr-o gradina suspendata, la care se adauga si un parc amenajat pentru copii, în suprafata de 250 mp.

Prezentare foto Hotel Concordia

Sala de conferinte 

Restaurant

Camera "double

Holul

Baia

Intrare Hotel


Document Info


Accesari: 5296
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )