Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Proiectul - infiintarea pensiunii turistice rurale „magic route” in localitatea sinaia, judetul prahova, apartinand s.c. kalloss.r.l.


PROIECTUL - INFIINTAREA PENSIUNII TURISTICE RURALE „MAGIC ROUTE” IN LOCALITATEA SINAIA, JUDETUL PRAHOVA,  APARTINAND S.C. KALLOSS.R.L.


DESCRIEREA ACTIVITATILOR SI A TEHNOLOGIILOR APLICATE IN CADRUL PROIECTULUIScopul proiectul il reprezinta infiintarea si inscrierea in circuitul turistic a unei pensiuni turistice din categoria de confort 4 margarete. In urma implementarii proiectului se vor crea 20 locuri de cazare de calitate superioara, disponibile pe tot parcursul anului, ceea ce asigura cresterea capacitatii de cazare disponibila la nivel local si regional. Proiectul contribuie astfel la atingerea imperativului de realizare a unei piete turistice cu flux constant, indiferent de sezon in aceasta regiune.
Activitatea generatoare de venituri dupa implementarea proiectului este inchirierea de spatii de cazare.


Stabilirea tarifelor ce vor fi practicate s-a realizat in urma analizei ofertelor de cazare existente in prezent in zona in care va fi amplasata pensiunea. Tarifele practicate sunt avantajoase pentru potentialii clienti prin prisma raportului calitate pret, existand premise pentru obtinerea unui grad ridicat de ocupare a capacitatii de cazare disponibile.


Pensiunea va functiona pe tot parcursul anului iar in previzionarea veniturilor obtinute si cheltuielilor curente s-a luat in calcul factorul sezonalitate, care influenteaza circulatia turistica.


Odata cu consolidarea reputatiei societatii si a calitatii serviciilor oferite, de la an la an se va inregistra o crestere semnificativa a gradului de ocupare, crestere reflectata in prognoza economica atat in ceea ce priveste veniturile obtinute cat si in ceea ce priveste cheltuilelile pensiunii.


De asemenea s-a prevazut obtinerea unor venituri din vanzarea de marfuri ( harti turistice, vederi, suveniruri, etc).


La capitolul Venituri din subventii de exploatare aferente cifrei de afaceri s-a trecut subventia primita prin Programul SAPARD, inregistrata la venituri proportional cu amortizarea calculata.La capitolul alte venituri din exploatare, s-au trecut veniturile din inchirierea echipamentelor specifice sporturilor de sezon (schiuri, sanii), pe parcursul lunilor de iarna ale fiecarui an de prognoza, precum si organizarea de excursii, programe turistice si alte evenimente culturale si sportive, in incinta pensiunii, in localitate sau in statiunile invecinate.MASURI DE PROTECTIE A MEDIULUI, CANALIZARE, EPURARE, COLECTAREA SI RECICLAREA DESEURILOR


Constructia prin destinatia ei nu degaja noxe care ar dauna mediului inconjurator si nici poluare sonora. lnstalatiile exterioare de canalizare sunt realizate etans pentru a impiedica poluarea apelor freatice.


Depozitarea rezidurilor menajere se va efectua in pubele din PVC.


Depozitarea materialelor de constructie se va face numai in limitele, terenului detinut.


Nivelul de zgomot exterior nu va depasi 50 de db. (A), curba de zgomot Cz = 45 conform ST AS 10009 11998. La organizarea santierului vor fi prevazute panouri antifonice perimetral iar transportul rezidurilor se va realiza noaptea, acestea fiind in prealabil umezite cu apa. Pe durata lucrarilor de constructie si amenajare, constructorul va lua toate masurile necesare pentru eliminarea factorilor de disconfort (zgomot, praf etc.), si incadrarea lucrarilor in standardele si legislatia privind protectia meadiului.


Preturile folosite in cadrul proiectului au fost stabilite pe baza preturilor existente in zona si a analizei unor oferte primite de la fumizori si vor fi definitivate in etapa de depunere a dosarelor de achizitie.


Pentru selectarea societatii care va realiza lucrarile de constructii - rezistenti} si arhitectura, precum si montajul utilajelor tehnologice, a caror valoare reprezintacea mai mare parte din investitie societatea va selectie de oferte. Oferta castigatoare va fi desemnata prin prisma raportului cali tate pret si a analizarii modului de Indeplinire a cerintelor din caietele de sarcini.LISTA DE ACHIZITII MATERII PRIME, MATERIALE, SERVICII SEMNIFICATIVE PENTRU UN CICLU DE PRODUCTIE:


Cheltuielile cu materiile prime si materiale prezentate in Prognoza cheltuielilor sunt cele aferente primului an de activitate - dupa punerea in functiune a obiectivului de investitie. Cheltuielile cu materialele consumabile au la baza estimarile privind consumurile de asemenea produse, in cadrul pensiunii.


Odata cu cresterea gradului de ocupare al pensiunii - de la an la an - s-a prevazut si cresterea proportionala a cheltuielilor cu materii prime si materiale consumabile. Acest lucru a fost evidentiat in Prognoza cheltuielilor, prezentata distinct pe trimestre pentru primii doi ani de functionare si apoi cumulat, pentru fiecare din cei 5 ani ai orizontului de prognoza.PIATA DE DESFACERE              Dupa implementarea proiectului societatea se va orienta exclusiv catre sectorul turistic.


Veniturile estimate pentru cei cinci ani ai orizontului de prognoza sunt cele obtinute din activitatea de turism, respectiv inchirierea spatiilor de cazare si asigurarea produselor de alimentatie pentru turistii proprii.


Clasificarea pensiunii la categoria de confort 4 margarete releva segmentul tinta caruia i se adreseaza oferta societatii. Este vorba de persoane cu venituri ridicate in mare parte din mediul urban, care beneficiaza de putin timp liber pentru destindere si relaxare si care sunt interesate de petrecerea unor vacante intr-o atmosfera specific rurala, departe de aglomeratia marilor orase, beneficiind in acelasi timp de numeroase obiective turistice si de tot confortul specific unitatilor hoteliere respectabile.


Ca si adresabilitate, pensiunea ofera servicii turistilor din toate zonele tarii, dar se estimeaza o afluenta mai mare a celor din Bucuresti, lipsiti de linistea necesara relaxarii, domici de odihna si aer ozonat .


Furnizati informatii legate de preturile actuale si de perspectiva pentru: produse finite, servicii oferite, etc., utilizate in cadrul elaborarii previziunii veniturilor. Faceti aprecieri privind competitorii si camparati preturile practicate cu cele ale concurentilor.


Referitor la marfurile destinate vanzarii s-a avut in vedere ca aprovizionarea sa se faca direct de la producator.


Materialele consumabile care vor fi utilizate in cadrul pensiunii sunt reprezentate de produsele de curiitenie si igiena (detergenti de rufe, detergenti de vase, siipunuri, odorizante) si de diverse consumabile necesare activitiitii curente.


Achizitionarea acestor produse se va face pe baza analizei raportului calitate/pret, urmand a fi selectate ace Ie prod use care riispund cu strictete nevoilor curente din activitatea pensiunii. in scopul reducerii cheltuielilor privind achizitionarea acestor prod use, vor fi identificati comercianti care practica preturi inferioare micilor comercianti (magazine en-gros, cash&carry, supermarketuri).


In cazul materialelor consumabile s-a previzionat o durata medie de stocare de 40 zile. Materiile prime si materialele consumabile care vor fi achizitionate direct din magazine si supermarketuri vor fi platite in momentul cumpararii acestora, sau dupa o perioada medie de pana la 7 zile.

Piata de desfacere a produselor solicitantului (defalcata pe destinatii intern/ extern, pe zone geografice, orase) dupa cum considerati ca statistica prezinta relevanta cu evidentierea procentelor aproximative din vanzari.


Dupa implementarea prezentului proiect, societatea va activa in domeniul turismului. Daca pe plan international industria turismului si a calatoriilor reprezinta cel mai dinamic sector de activitate, pentru Romania, care dispune de un valoros si variat potential turistic natural, acest sector este situat inca la nivel de oportunitate.


Analiza principalilor indicatori inregistrati de agentii economici autohtoni in acest domeniu de activitate in ultimii ani demonstreaza faptul ca in raport cu potentialul existent in tara noastra si comparativ cu celelalte tilri central si est europene, Romania se prezinta modest in ceea ce priveste performantele economice ale industriei turismului.


In ultimii ani, atat la nivel zonal cat si national se inregistreaza un flux de turisti in continua crestere, insa se remarca insuficienta sau inexistenta spatiilor de cazare care sa asigure un confort sporit, corespunzator exigentelor consumatorilor.


In acest context, proiectul propus nu impune resurse financiare extinse, pe care le implica turismul obisnuit si in acelasi timp asistenta Uniunii Europene prin Programul SAPARD (75 % din ajutorul nerambursabil) si cofinantarea romaneasca (25% din ajutorul nerambursabil) va avea un impact vizibil in implementarea proiectului.


Realizarea proiectului contribuie la valorificarea potentialului turistic al zonei iar oferta pensiunii este permanenta. Turistii vor fi angrenati intr-o serie de activitati conexe, cum ar fi drumetiile, vizitele la diferite obiective turistice.


Oferta pensiunii vine in intampinarea nevoilor consumatorilor de servicii turistice, oferta fiind adresatii turistilor cu venituri medii si peste medie, care prefera sa isi petreaca timpulliber de parte de aglomeratia urbana. Amplasarea pensiunii, intr-o zona linistita, caracterizatii de atmosfera specific ruralii, permite desprinderea turistilor de problemele vietii cotidiene, integrarea in mediu si petrecerea unor vacante de neuitat. Satisfacerea la nivel superior a asteptiirilor clientilor asigura premisele pentru revenirea acestora in pensiune si promovarea ofertei pensiunii catre alti clienti potentiali.


Plata serviciilor de catre societatile de turism cu care s-au incheiat precontracte de turism, se va face atat anticipat prin practicarea unui avans de minim 20% din valoarea servicilor ce urmeaza a fi prestate, cat si la termen restul de plata la un termen de maxim 90 zile de la data cazarii ( in cazul preponderant al grupurilor). SC KALLOSS.R.L. are in vedere, prin dotarea camerelor cu un singur pat patrimonial, asigurarea cazarii in special pentru grupuri de turisti.


Sosirile de turisti vor fi anuntate cu minim 10 zile inainte. Negocierea conditiilor generale se poate realiza numai in cazul grupurilor organizate care doresc sa petreaca in cadrul pensiunii un sejur de lunga durata si mai ales in perioada din extrasezon, cand gradul de ocupare este inferior celui din perioada de sezon.


In ceea ce priveste aprovizionarea cu materii prime si materiale consumabile, societatea nu va intampina dificultati intrucat oferta este extrem de bogata si diversificata. Prin faptul ca cererea pensiunii pentru astfel de produse este permanenta, societatea poate obtine o serie de beneficii de la furnizori (reduceri de pre!, facilitati la plata si livrare, bonusuri etc.)


Fiind vorba de o afacere turistica noua, se va acorda o atentie deosebita activitatilor de promovare si marketing, astfel incat sa poata fi contracarat principalul risc identificat in atingerea obiectivelor propuse, si anume orientarea potentialilor clienti spre alte locatii turistice datorita diseminarii slabe a informatiilor referitoare la existenta noului obiectiv turistic. Activitatea de promovare efectiva se va face prin intermediul materialelor tiparite (brosuri, pliante, cataloage turistice ).


Pentru a-si asigura un grad cat mai ridicat de ocupare a pensiunii, societatea va oferi oaspetilor o mare diversitate de servicii in scopul petrecerii unui sejur cat mai placut. Astfel, oferta este reprezentata de:


o servicii de baza constand in:

  • cazarea turistilor
  • se ofera posibilitatea petrecerii timpului liber pe terasa sau in curtea interioara aflata langa padure.

o servicii suplimentare constand in:


  • turistii au posibilitatea de a organiza excursii pentru vizitarea unor obiective turistice din zona, urmand a fi consiliati in acest sens de personalul pensiunii.

  • societatea pune la dipozitia turistilor in perioada de iama, schiuri si sanii pentru practicarea sporturilor de sezon.

Pentru a diminua intluenta factorului sezonalitate caracteristic activitatilor din domeniul turismului si a creste gradul de ocupare al pensiunii, in perioadele de extrasezon vor fi acordate diverse facilitati (discounturi de pret, etc.).IMPACTUL PROIECTULUI ASUPRA DEZVOLTARII ZONEI SI A MEDIULUI DE AFACERI


Se vor evidentia efectele in planul cresterii numarului de locuri de munca, cresterea veniturilor la bugetullocal, implementarea tehnologiilor 'prietenoase' cu mediul, asigurarea de contracte de achizitii materii prime, prefinantarea culturilor, etc.


Investitia care face obiectul prezentului proiect este amplasata intr-o zona cu potential turistic ridicat, constituind 0 oportunitate majora pentru dezvoltarea socio-economica a intregii regiuni.


Investitia propusa prin prezentul proiect va avea un impact pozitiv asupra dezvoltarii zonei si mediului de afaceri, stimuland economia printr-o cerere suplimentara de produse si servicii si aport de capital financiar. Cresterea capacitatii de cazare va atrage dupa sine investitii in servicii complementare, de la cele cultural-artistice, pana la cele de promovare si publicitate.


Beneficiarii indirecti ai investitiei propuse sunt partile interesate de dezvoltarea comunitatii locale.


Consiliul Local Sinaia va beneficia de cresterea impozitelor si taxelor ca urmare a impulsionarii activitatii turistice.


Comunitatea de afaceri din zona (furnizori de materii prime, prestatori de servicii etc.)  va beneficia de pe urma cresterii numarului de turisti si a stabilizarii ofertei turistice pe toata durata anului;


Forta de munca din zona (in special tineri, femei, someri) va resimti o usoara crestere urmare a crearii de noi locuri de munca atat in domeniul turismului, cat si in domenii conexe.


Agentiile de turism vor avea posibilitatea sa ofere servicii clientilor pe tot parcursul anului.


Amplificarea activitatii turistice in zona are influente si in domeniul demografiei, conducand la cresterea populatiei rurale, in principal prin limitarea exodului la orase. In acest sens, investitia in domeniul turistic apare ca un mijloc de mentinere in mediul rural in special a tinerilor care au fost in ultimii ani cei mai sensibili la solicitarile lumii urbane si mai tentati sa paraseasca satul natal.


Dezvoltarea turismului rural va consolida veniturile obtinute de populatie din alte surse, constituind o sursa altemativa de castiguri pentru populatia acestor zone. De asemenea, proiectul va contribui la crearea de noi locuri de munca atat in sectorul turistic, cat si in sectoarele auxiliare de servicii si gestionare a resurselor locale. Vor fi create noi locuri de munca indeosebi pentru femei, ceea ce va contribui la rezolvarea unor probleme grave de ocupare a fortei de munca.


Implementarea proiectului va conduce la cresterea volumului de venituri la bugetul local care va conduce la satisfacerea nevoilor sociale acoperite de acest buget. in consecinta, se vor inregistra schimbari benefice la nivelul infrastructurii locale in materie de transport, comunicatii, tehnico-utilitare cu finalitate sociala - drumuri, poduri, etc- la nivelul fondurilor pentru asistenta sociala si pentru cultura, si educatie, un mediu mai putin poluat, toate acestea avand ca rezultat global imbunatatirea conditiilor de viata pentru membrii comunitatii.


Veniturile suplimentare realizate de bugetul local vor putea fi folosite pentru realizarea investitiilor in infrastructura turistica: crearea sau dezvoltarea infrastructurii de acces spre zonele turistice, dezvoltarea infrastructurii soft, ca de exemplu placute si panouri indicatoare conservarea patrimoniului cultural-istoric, reabilitarea muzeelor si a altor expozitii publice.


Valorificarea potentialului turistic va transforma turismul in unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei romanesti. Astfel, turismul rural poate fi valorificat ca un factor cheie in procesul de relansare economica.


La nivel zonal, turismul rural favorizeaza intelegerea interculturala si comunicarea libera intre locuitori si turisti, producand schimbari la nivelul mentalitatii locuitorilor. Totodata, activitatile turistice diversificate vor conduce la constientizarea crescanda asupra mediului si elementelor sale, la cresterea interesului pentru protectia mediului, convingand functionarii locali, regionali si turistii, in general, despre importanta zonelor naturale protejate.Veniturile suplimentare obtinute in baza dezvoltarii durabile vor constitui totodata un sprijin financiar mai mare pentru mediu.
DOTARI PENSIUNE


  1. Dotarea celor 10 camere

Nr.

crt.

Denumirea dotarilor

Cantitate

UM

Pret Unitar

EURO

Valoare

EURO

Pret Unitar

RON

Valoare

RON

1

Pat dublu

10

Buc

125

1250

705

7050

2

Saltea Relaxa

10

Buc

75

750

441

4410

3

Plapumi

20

Buc

20

400

71

1420

4

Paturi

20

Buc

10

200

35

700

5

Perne

20

Buc

10

200

35

700

6

Cearceafuri simple

20

Buc

6

120

21

420

7

Cearceafuri plic

20

Buc

8

160

28

160

8

Cuverturi

10

Buc

20

200

71

710

9

Masute

10

Buc

40

400

142

1420

10

Scaune

20

Buc

20

400

71

1420

11

Dulapuri

10

Buc

10

1000

35

350

12

Umerase

80

Buc

0,15

12

0,53

42

13

Cuiere

10

Buc

10

100

35

350

14

Oglinzi

10

Buc

10

100

35

350

15

Veioze

20

Buc

6

120

21

420

16

Perdele

10

Buc

25

250

88

880

17

Perdele obturante

10

Buc

25

250

88

880

18

Perii de haine

10

Buc

1

10

3,5

35

19

Perii pantofi

10

Buc

1

10

3,5

35

20

Scrumiere

10

Buc

1

10

3,5

35

21

Pahare

20

Buc

0,25

5

0,88

18

22

Vaze de flori

10

Buc

2

20

7

7023

Televizoare

10

Buc

200

2000

705

7050

24

Aparat radio

12

Buc

100

1200

352

4224

25

Telefon

12

Buc

25

300

88

1056

26

Prosoape mici

40

Buc

2

80

11

440

27

Prosoape plusate baie

40

Buc

8

320

28

1120


TOTAL
10587


28765


  1. Dotarea celor 14 bai din camerele de cazare

Dotarile pentru bai au fost incluse in cadrul cheltuielilor pentru investitii privind instalatiile sanitare.


  1. Dotarea bucatariei cu acces deschis turistilor

Nr.

Crt.

Denumirea dotarilor

Cantitate

UM

Pret Unitar

EURO

Valoare

EURO

Pret Unitar

RON

Valoare

RON

1

Robot mixer

1

Buc

100

100

352

352

2

Cafetiera

1

Buc

100

100

352

352

3

Cuptor cu microunde

1

Buc

100

100

352

352

4

Masina de spalat vase

1

Buc

200

200

705

705

5

Aragaz

2

Buc

150

300

528

1056

6

Combina frigorifica

2

Buc

200

400

705

1410

7

Rafturi suspendate

2

Buc

50

100

176

352

8

Masa pregatit hrana

1

Buc

50

50

176

176

9

Set ustensile bucatarie din inox

1

Buc

50

50

176

176


TOTAL
1400


4931


Dotarile de natura rafturilor suspendate , mesei pentru pregaatirea hranei si ustensilele din inox au fost introduce in studiul de fezabiliate la capitolul “Dotari mobilier salon-receptie”, respectiv suma de 704 ron.


  1. Dotarea salonului de mic dejun

Nr.

Crt.

Denumirea dotarilor

Cantitate

UM

Pret Unitar

EURO

Valoare

EURO

Pret Unitar

RON

Valoare

RON

1

Mese

6

Buc

35

210

123

738

2

Scaune

24

Buc

10

240

35

840

3

Televizor

1

Buc200

200

705

705

4

Fete de masa

18

Buc

10

180

35

630

5

Vesela

1

set

350

350

1233

1233

6

Semineu

1

buc

300

300

1057

1057


TOTAL
1480


5203  1. Dotari hol primire+camera de zi+receptie+birou

Nr.

Crt.

Denumirea dotarilor

Cantitate

UM

Pret Unitar

EURO

Valoare

EURO

Pret Unitar

RON

Valoare

RON

1

Birou receptie

1

buc

100

100

352

352

2

Sistem PC receptie+monitor

1

buc

470

470

1656

1656

3

Imprimanta pc

1

buc

100

100

352

352

4

Casa de marcat fiscala

1

buc

100

100

352

352

5

Soft administrare pensiune+licente soft

1

buc

400

400

1409

1409


TOTAL11704121  1. Alte Dotari

Nr.

Crt.

Denumirea dotarilor

Cantitate

UM

Pret Unitar

EURO

Valoare

EURO

Pret Unitar

RON

Valoare

RON

1

Masa si fier de calcat

1

buc

200

200

352

352

2

Feon

10

buc

30

300

106

1060

3

Masina de spalat rufe

1

buc

200

200

705

705

4

Jocuri

1

buc

150

150

529

529

5

Ski-uri, sanii, biciclete600

600

2114

2114

6

Masa biliard

1

Buc

400

400

1410

1410

7

Mobilier terase

1

Set

1000

1000

3524

3524

8

Tv living

1

buc

200

200

705

705


TOTAL
3050


10400Document Info


Accesari: 2952
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )